Knaap fietsen: alles over het merk Knaap Bikes (Review)

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 8, 2023

Ben je op zoek naar een geschikte elektrische fiets voor dagelijks gebruik? En zou je de e-bike bij voorkeur in een grotere stad willen gebruiken?

Dan sluiten de modellen van het merk Knaap Bikes perfect op je aan. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de Knaap fietsen.

Het merk Knaap heeft in ons land flink aan populariteit gewonnen. Dit is aan de kwaliteit van de e-bikes te danken, maar ook aan de samenstelling van het aanbod.

De fietsen van dit merk zijn voor specifieke doeleinden geschikt. Wil je hier meer over weten? Neem dit artikel dan op je gemakje door.

Over het merk Knaap Bikes

Knaap bikes

Zoals de benaming al enigszins doet vermoeden, is Knaap van origine een Nederlands merk.

Dit merk werd jaren geleden opgericht met een specifiek doel: een coole elektrische fiets ontwerpen die hoofden doet omdraaien.

In dat doel is het merk Knaap Bikes goed geslaagd. Men heeft unieke fietsen op de markt gebracht die onder meer door hun design in positieve zin opvallen.

De fietsen van dit merk zijn bovendien ruim genoeg voor twee personen.

Mede daardoor lenen deze fietsen zich prima voor in een grotere stad.

Wil je jezelf graag makkelijk en snel in een relatief grote stad kunnen verplaatsen? Dan is het zéker aan te raden om eens naar een Knaap fiets te kijken.

Binnen de bedrijfsvoering van Knaap ligt de focus op het ontwikkelen van toffe elektrische fietsen. Maar, hierbij verliest Knaap niet de functionaliteit uit het oog.

Uiteindelijk is het merk hierdoor in staat geweest om e-bikes met twee gezichten op de markt te brengen.

Aan de ene kant zijn de fietsen erg functioneel en aan de andere kant zijn de fietsen ware nekkendraaiers.

Het aanbod van Knaap Bikes

Dat Knaap Bikes een flinke naam opgebouwd heeft, is voornamelijk aan het design van de e-bikes te danken.

Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je daarin drie unieke e-bikes naar voren komen, die we hieronder bespreken.

Wil je meer weten over het huidige aanbod van Knaap Bikes? Check dan vooral de website van dit merk. Op de website vind je namelijk ook een Galerij met daarin de mooiste foto’s van deze stoere e-bikes.

Leuk detail: doordat het frame van deze e-bikes zo uniek vormgegeven is, zijn deze fietsen voor zowel dames als heren geschikt. Zowel dames als heren leggen op een aangename manier een flinke afstand af!

Space Grey Edition

Knaap Bikes Space Grey Edition

Deze toffe e-bike heeft twee grote wielen, een open kettingkast, een eenvoudig doch stijlvol frame en is volledig in het grijs uitgevoerd.

De fiets is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een actieradius van 140 kilometer op een volle acculading.

Je rijdt bovendien op deze fiets moeiteloos 25 kilometer per uur. En door het relatief compacte design manoeuvreer je ook nog perfect op de momenten dat dit nodig is.

Black Edition

Knaap Bikes Black Edition

Spreekt de kleurstelling van de Space Grey Edition je niet helemaal aan? Dan kun je beter kiezen voor de Black Edition.

Deze fiets is vergelijkbaar met bovenstaande variant, maar is volledig in het zwart uitgevoerd. Door deze kleurstelling is de uitstraling van de Knaap Bikes Black Edition uniek, stoer en onderscheidend.

Knaap RTD

Knaap RTD

De Knaap RTD is min of meer de verbeterde versie van bovenstaande varianten. Dit blijkt uit het toffe design, maar ook uit de toevoeging van meerdere handige onderdelen.

Zo beschikt de Knaap RTD over een extra suspensie, een groot LCD display en een krachtige accu. De accu is onder het zadel fraai weggewerkt en biedt een actieradius van maximaal 140 kilometer.

Accessoires

Knaap Bikes fietsrekje

Voor de fietsen van Knaap Bikes kun je allerlei accessoires aanschaffen. Je kunt hierbij denken aan nieuwe wielen, een rekje voor voorop de fiets, een handige regenhoes, een slot en een speciale helm.

Ook dit uitgebreide aanbod van accessoires vind je op de website van Knaap Bikes.

Waar worden Knaap Bikes gemaakt?

Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat we niet weten waar deze fietsen gemaakt worden. Wat we wel weten, is dat Knaap Bikes veel invloed op de fabricatie uitoefent.

Dit begint al bij het ontwerp. Ontwerpers die voor Knaap Bikes werken, werken het ontwerp van deze e-bikes helemaal uit. Vervolgens worden de fietsen van de beste materialen vervaardigd. 

Zijn ze te koop in de winkel?

Knaap fietsen twee personen

Zoals al gezegd is, weten wij niet 100% zeker waar de fietsen gemaakt worden. Wat wij wel weten, is dat je de Knaap Bikes bij meerdere aanbieders kunt kopen.

Ten eerste kun je dit doen via de webshop van Knaap Bikes. Via deze webshop bestel je snel en veilig de gewenste Knaap Bikes.

Koop je je nieuwe e-bike liever in het echt? Dan biedt één van de fysieke dealers van Knaap Bikes uitkomst. Bij deze dealers kun je de fietsen bekijken en eventueel een proefritje maken.

Op de website van Knaap Bikes vind je een overzicht van alle dealers.

Tip: vul hier je woonplaats/postcode in. Je ziet dan direct de dichtstbijzijnde dealer(s).

Overigens kun je de fietsen van Knaap ook bij andere webshops bestellen. Onder meer FatDaddy, SuperFietsen en Bol.com bieden ook Knaap elektrische fietsen aan.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Met één van de Knaap fietsen haal je absoluut een unieke fiets in huis. Zo is het uniek dat je met z’n tweetjes op deze e-bike kan zitten.

Ook de actieradius en het design zijn punten waar Knaap fietsen zich mee onderscheiden.

Deze unieke voordelen hebben echter ook een keerzijde: het prijskaartje. Voor een Knaap fiets betaal je simpelweg veel geld.

Wil je het iets goedkoper houden? Kijk dan naar de fietsen van Samebike, Rad Power Bike, Mate Bike, Super73 en Doppio.

Een Doppio fiets is bijvoorbeeld ook om meerdere redenen uniek te noemen.

Een andere tip: kijk eens naar een tweedehands E-bike van Knaap. Deze fietsen worden af en toe aangeboden en zijn prijstechnisch mogelijk een stuk interessanter voor je.

Voor- en nadelen van Knaap Bikes

Knaap bikes stad

De fietsen van Knaap Bikes zijn om meerdere redenen geweldig:

  1. De fietsen van dit merk hebben een onderscheidend design
  2. De actieradius is bij alle elektrische fietsen van Knaap prima
  3. Je kunt met z’n tweetjes op een Knaap fiets plaatsnemen
  4. De service van Knaap Bikes is prima te noemen
  5. Je kunt bij dit merk ook allerlei accessoires aanschaffen
  6. Je kunt deze fietsen bij veel dealers kopen

Desondanks zijn wij niet voor de volle 100% overtuigd van de fietsen van dit merk.

Dit heeft met de volgende punten te maken:

  1. De fietsen lijken niet ideaal voor lange mensen te zijn. Dit komt doordat de fietsen relatief klein uitgevoerd is
  2. De fietsen zijn behoorlijk duur. Voor een Knaap elektrische fiets betaal je minimaal 2500 euro

Wat zeggen gebruikers?

De meningen over de Knaap Bikes zijn behoorlijk positief te noemen. Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld voornamelijk positieve reviews te lezen.

Men benoemt dat de fietsen een tof design hebben, dat ze lekker fietsen en dat de accu erg krachtig is.

Maar, her en der zien we ook negatieve woorden voorbijkomen. Zo zien we dat gebruikers klagen over het zadel (niet verstelbaar), de remmen (de rem bij het voorwiel doet het matig) en de verlichting (doet het niet altijd).

Dit zijn van die punten waaruit blijkt dat Knaap Bikes (nog) geen perfect merk is. Mogelijk gaat dit op termijn veranderen.

Conclusie: is Knaap Bikes betrouwbaar?

Wij durven onze handen in het vuur te steken voor de betrouwbaarheid van Knaap Bikes.

Ook zijn wij enthousiast over het design van de e-bikes, over de mogelijkheden en over de krachtige accu. Maar, sommige gebruikers zijn behoorlijk negatief. 

Voer daarom altijd je eigen onderzoek uit. Bekijk het aanbod van Knaap Bikes, bekijk de ervaringen van andere gebruikers en kijk ook goed naar e-bikes van andere merken.

De Knaap fietsen zijn in ieder geval qua design uniek!Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *