Samebike Review & Ervaringen – Betrouwbare E-bikes?

Laatst bijgewerkt door Joni op november 9, 2022

Het merk Samebike is aan een flinke opmars bezig. Dit merk levert specifieke soorten elektrische fietsen, waar de nodige mensen baat bij kunnen hebben.

In deze Samebike review vertellen we je graag meer over dit merk, het aanbod en onze ervaringen.

Over het merk Samebike

Samebike logo

Het merk Samebike heeft haar hoofdkantoor in Utrecht enige jaren geleden geopend. Vanuit dit hoofdkantoor is het doel van dit merk om de markt van e-bikes goed op te schudden.

Het team van Samebike is namelijk niet te spreken over de gang van zaken. Men richt zich hierbij met name op het online kopen van elektrische fietsen.

Als je een elektrische fiets bij een partij buiten de Europese Unie koopt, krijg je met allerlei bijkomende kosten te maken. Volgens Samebike is dit niet eerlijk en zou dit niet mogen.

Men heeft dan ook een slim logistiek proces bedacht. Het merk produceert de fietsen zelf en importeert deze vervolgens naar de Europese Unie toe.

Op het moment dat je een Samebike e-bike wilt kopen, betaal je hierdoor alléén voor de fiets. Je betaalt geen heffingen, belastingen of andere zaken waar je volgens Samebike niet voor hoeft te betalen.

Hieruit blijkt direct dat Samebike een uniek merk is. Dit merk zet zich af tegen de gang van zaken in de fietsenbranche én biedt een uniek aanbod van e-bikes aan.

Daarnaast doet Samebike er alles aan om de best mogelijke service aan te bieden:

 • Bij Samebike heb je de mogelijkheid om te proefrijden aan huis. Hiermee heeft Samebike iets slims bedacht op het online kopen van een e-bike zonder dat je proef kunt rijden.
 • Bij Samebike betaal je een eerlijke prijs voor je fiets. Dit heeft te maken met het verhaal van hierboven.
 • Bij Samebike hoef je geen 35 of 50 dagen te wachten tot de levering van je fiets. Bij het bestellen van je Samebike e-bike bepaal je volledig zelf wanneer de fiets geleverd moet worden.

Het aanbod van Samebike

Samebike MTB aanbod

Zoals hierboven al gesteld, richt Samebike zich op een unieke aanbod van e-bikes.

In het aanbod zijn namelijk de volgende soorten fietsen te vinden:

 • Elektrische vouwfietsen: Samebike biedt op dit moment meerdere soorten elektrische vouwfietsen aan. Deze vouwfietsen zijn compact, nog veel compacter in te klappen en komen daardoor in specifieke situaties goed van pas. Dit is bijvoorbeeld het geval als je met je OV naar je werk reist. Met de Samebike e-vouwfiets geniet je van veel meer gemak.
 • Elektrische mountainbikes/fatbikes: Samebike biedt ook een combinatie van een elektrische MTB/fatbike aan. Deze fietsen beschikken over brede banden, over een sportieve zit en over een complex veringsysteem. Met dank aan de banden en vering ben je in staat om comfortabel te fietsen. Op elke ondergrond.

Waar worden Samebikes gemaakt?

SameBike productie

De elektrische fietsen van Samebike worden in eigen beheer geproduceerd. Dit wordt gedaan in fabrieken in Azië, vanwaaruit de fietsen naar Europa getransporteerd worden.

Voor de productie van de fietsen heeft Samebike meerdere afdelingen in het leven geroepen. Zo houdt één afdeling zich volledig bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe producten.

Een andere afdeling houdt zich bezig met het assembleren van het frame en weer een andere afdeling houdt zich met alleen de wielen bezig.

Uiteindelijk worden de fietsen in de fabriek volledig in elkaar gezet. Nadien vindt er nog een kwaliteitscontrole plaats, waardoor de Samebike fietsen van de gewenste kwaliteit zijn.

De fietsen worden vervolgens veilig verpakt en naar onder meer Nederland getransporteerd.

Zijn ze te koop in de winkel?

Een Samebike fiets kun je via de webshop van Samebike bestellen. Een andere optie die je hebt, is om de fiets via Bol.com te kopen. Bij Bol.com hebben we alleen iets bijzonders opgemerkt.

De fietsen van dit elektrische fiets merk worden op Bol.com namelijk onder de naam Sameway verkocht. Waarom? Wij hebben echt géén enkel idee.

We hebben onderzoek gedaan en navraag bij Samebike gedaan, maar we hebben geen helder antwoord gekregen.

Kun je een Samebike dan niet bij een andere e-bike winkel kopen? Nee, daar lijkt het niet op. 


Hoe is de kwaliteit van de Samebike fietsen?

Samebike elektrische fietsen

De kwaliteit van de Samebike fietsen lijkt in orde te zijn.

Voor de fabricatie van deze fietsen worden de beste materialen gebruikt, wordt veel onderzoek vooraf verricht en worden de nodige kwaliteitschecks uitgevoerd.

Waar wij minder over te spreken zijn, is de bedrijfsvoering van het merk. Als je naar de website van Samebike gaat, zie je bijvoorbeeld nergens prijzen vermeld staan.

Samebike heeft het concept van Stella overgenomen: je ziet de prijzen pas nadat je persoonsgegevens ingevuld hebt. 

Over deze gang van zaken zijn wij niet te spreken. Het merk is hiermee niet transparant en dwingt je eigenlijk om je persoonsgegevens te delen.

Ook met het oog op bijvoorbeeld de AVG-wet vinden wij dit discutabel. Op dit gebied scoort dit innovatieve merk dus absoluut minpunten.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Ja, er zijn zeker betere alternatieven op de markt. Kijk maar eens naar een elektrische vouwfiets bij Decathlon.

Bij die aanbieder vind je meerdere elektrische vouwfietsen die eveneens betaalbaar zijn. Bij Decathlon zie je wél direct de prijzen vermeld staan.

Ben je op zoek naar een goede elektrische mountainbike? Dan zijn er ook meerdere andere merken waar je prima voor kunt kiezen.

De elektrische MTB’s/fatbikes van Samebike zijn op zich prima, maar andere merken doen hier nog een schepje bovenop.

Verder raden wij je aan om goed naar je wensen te kijken. Ben je specifiek op zoek naar de beste elektrische vouwfiets? Of is een elektrische step met zadel eventueel een geschikt alternatief?

De ervaring leert dat zo’n e-step in veel gevallen nóg handiger is dan een elektrische vouwfiets!

Voor- en nadelen van Samebike

Samebike vouwfietsen aanbod

Bij Samebike geniet je absoluut van meerdere voordelen:

 • Gratis proefrit aan huis
 • Divers aanbod van unieke elektrische fietsen
 • De fietsen worden geheel in eigen beheer geproduceerd en gecontroleerd
 • Je betaalt volgens Samebike geen onnodige heffingen en belastingen
 • Je krijgt de fiets snel geleverd op de gewenste dag; je hoeft dus niet maanden te wachten op de levering van je e-bike

Wel moet je met enkele nadelen rekening houden:

 • Samebike is absoluut niet transparant over haar prijzen. Je vindt op de website bijvoorbeeld niet de prijzen. Pas nadat je je gegevens ingevuld hebt, krijg je de prijzen te zien.
 • Niet overal te koop. De fietsen van Samebike zijn niet overal te koop. Je kunt ze via de webshop bestellen of via Bol.com. Maar, let bij Bol.com wel goed op: bij deze webshop worden de fietsen onder de naam ‘Sameway’ aangeboden.

Wat zeggen gebruikers?

Samebike ervaringen

Niet alle reviews over de Samebike fietsen zijn even positief.

Zo hebben wij meerdere reviews gevonden waarin negatief wordt gesproken over de kwaliteit van de e-bikes. Men geeft aan dat meerdere onderdelen fragiel aanvoelen.

Bij Trustpilot zijn in totaal meer dan 70 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score slechts een 3,2.

Opvallend hierbij is de diversiteit in de reviews; 60% geeft dit merk het predicaat ‘Uitstekend’, terwijl 27% dit merk als ‘Zeer slecht’ beoordeeld. De ervaringen van gebruikers lopen dus heel erg uiteen.

In veel reviews wordt ook negatief gesproken over de klantenservice. Dit vinden wij een belangrijk aandachtspunt, aangezien de service bij zo’n merk juist perfect moet zijn.

Samebike zit echter nog niet op dat niveau.

Conclusie: is Samebike betrouwbaar?

Het merk Samebike probeert de wereld van e-bikes op te schudden. En dat lukt het merk vooralsnog aardig.

We willen hiermee niet zeggen dat Samebike goed is, maar het merk zorgt wel voor een frisse wind.

Wel zetten wij onze vraagtekens bij de bedrijfsvoering. Zo vinden wij het niet prettig dat de prijzen níet op de website getoond worden.

Ook snappen wij niet waarom de fietsen op Bol.com onder een andere naam verkocht worden.

Ons advies: doe zelf goed onderzoek naar Samebike. Check de website en check ook de reviews bij Trustpilot. Daarmee krijg je een duidelijke indruk van dit merk.
Meer E-bike merken:

Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *