Beste elektrische mountainbike kopen? Top 4 getest

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2024

Steeds meer mensen zien de elektrische mountainbike als een ideaal vervoermiddel om je mee te verplaatsen. Dat kan over de weg of het fietspad gebeuren, maar ook off road.

Een elektrische MTB is lekker stevig, dus hij is ook goed bestand tegen de ruwere omgangsvormen waarmee je vaak in aanraking komt tijdens ritten door de stad.

Ook zijn er steeds meer middelbare scholieren die in de elektrische MTB de perfecte oplossing voor hun vervoersbehoefte zien.

Aangezien een E-MTB best wat geld kost, wil je vooraf graag een goede keuze maken. Daar helpen wij je graag mee. Samen met jou gaan we daarom op zoektocht naar de beste elektrische mountainbike.

Dit zijn de beste elektrische mountainbikes uit de test

Gelukkig worden er regelmatig testrondes gehouden waarbij diverse merken e-mountainbikes worden getest.

Bij zo’n test wordt de e-mountainbike compleet doorgelicht op de aanwezigheid van hoogwaardige onderdelen en de geschiktheid voor dames en heren of je kind.

Hieraan merk je al gelijk dat niet elke elektrische mountainbike voor iedereen de beste is. Het hangt er bijvoorbeeld van af of je een volwassene bent of een kind.

Ook de prijs kan een overheersende factor zijn, waardoor de beste E-MTB voor jou de mountainbike is die de meeste waar biedt voor zijn geld.

1. Elektrische MTB met de beste prijs-kwaliteit verhouding

elektrische_mountainbike_e-st_stilus

Laten we daar gelijk eens mee beginnen. Welke elektrische mountainbike biedt de beste kwaliteit voor de laagste prijs? Veel modellen die vooral op prijs-kwaliteit zijn ontworpen tref je aan bij Decathlon. Daar kijken we dus eerst eens naar.

We stuiten hier op een prachtige e-mountainbike die ook nog eens een echte fully is. Hij is bij het voorwiel en achterwiel geveerd met de techniek van Suntour. In beide gevallen heb je daarbij een veerweg van maar liefst 130 millimeter.

Het gaat om de ELEKTRISCHE MOUNTAINBIKE E-ST STILUS 29″. Hij kost slechts 2.800 euro en staat op heerlijk grote 29 inch wielen. Door de framematen M tot XL is hij geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 1,65 en 2.00 meter.

Deze full suspension MTB is een perfect vervoermiddel op elk terrein. Op de weg of het fietspad, maar bijvoorbeeld ook in de bossen en de bergen. Je werkt met 10 versnellingen en natuurlijk rem je hydraulisch met schijfremmen op beide wielen.

Motorisch valt er bij deze E-MTB ook nergens over te klagen. Hij wordt namelijk aangedreven door de BOSCH PERFORMANCE LINE met een koppel van 65 Nm. In combinatie met de BOSCH POWERTUBE-accu van 500Wh zorgt dit voor een pittige rit met een ruime actieradius.
2. Beste elektrische mountainbike voor dames

e-mountainbike_hardtail_dames

Qua vormgeving is de zojuist besproken E-ST STILUS 29″ duidelijk unisex. Maar misschien zoek jij graag verder naar een echt damesmodel.

Kijk dan eens naar de Adore Fiets E-mountainbike hardtail 27,5”. Een stoer model met een zitpositie die goed in hoogte kan variëren.

Hij is heel betaalbaar. Je betaalt er op dit moment zo’n 1.600 euro voor en dan heb je een heel mooie e-mountainbike voor je deur staan. Je hebt op deze e-mountainbike een sportieve zit. Hij staat op 27,5 inch wielen en wordt voor en achter met hydraulische schijfremmen geremd.

Het frame is van lichtgewicht aluminium en de fiets weegt maar 23 kilo. Met de accu van 504 Wh en een ANANDA middenmotor haal je een actieradius die kan oplopen tot 120 kilometer.

De zitpositie is heel prettig en de accu is op sierlijke wijze in het frame geïntegreerd. Dat frame is in zijn geheel 51 centimeter hoog. Daarbij biedt de zadelpen natuurlijk de mogelijkheid om het sportieve zadel in hoogte aan te passen.
3. De beste e-MTB voor kinderen

beste_elektrische_mtb_kind_cube

Als je elke dag naar school moet rijden, is het natuurlijk fijn om elektrisch te gaan.

Nog prettiger is het als je ’s avonds in het donker met een flinke snelheid naar je vrienden of vriendinnen kunt gaan en later weer naar huis.

Ben je avontuurlijk aangelegd dan is off road crossen in het weekend ook echt iets voor jou. Gezellig samen met je ouders of met vrienden en vriendinnen.

Bij Cube werd er dan ook een fantastische E-MTB voor kinderen ontworpen. Deze CUBE ACID 240 HYBRID ROOKIE PRO 400 ACTIONTEAM heeft alles in zich om te fungeren als prijswinnend model.

Je hebt 9 versnellingen tot je beschikking en die zijn natuurlijk van Shimano. Je remweg doseren lukt uitstekend met de hydraulische schijfremmen op voor- en achterwielen.

Deze elektrische mountainbike is opgebouwd uit het befaamde CUBE Aluminium Superlite. Hierdoor weegt de complete MTB maar 19,10 kilo.

Deze e-mountainbike staat op wielen van 24 inch. Het geheel is perfect gemotoriseerd met componenten van Bosch. Zo is de accu van het type BOSCH PowerPack 400. De middenmotor die in het frame werd ingebouwd is de BOSCH Drive Unit Active Generation 3 (40Nm) Cruise (250Watt).

Kortom, trapondersteuning en actieradius zijn op deze elektrische mountainbike voor elk kind goed verzekerd.
4. De beste e-mountainbike met middenmotor

e-mtb-middenmotor

Gaat het erom dat je absoluut een middenmotor wilt, dan vallen de elektrische mountainbikes met voorwielmotor en achterwielmotor af.

Dat is geen probleem, want de middenmotor zorgt voor de meest stabiele aandrijving. Bovendien biedt deze motor de ondersteuning die precies bij de beweging past die jij zelf aan je pedalen geeft.

Het enige nadeel is de prijs. Om een E-MTB met middenmotor te bouwen moet het frame netjes rond die motor worden gevormd. Dat ontwerpen kost geld en dat merk je dus bij het aanschaffen van de elektrische MTB.

Maar aangezien we zoeken naar de beste elektrische MTB met middenmotor, hoeven we even niet op de prijs te letten. Dat is maar goed ook, want ons test winnende model is niet goedkoop. Daar staat wel een enorm goede kwaliteit tegenover.

We hebben het namelijk over de Specialized Turbo Levo Pro 2021. Met deze E-MTB ben je elke ondergrond de baas. Wel hangt er een prijskaartje aan van 11.499 euro. Maar voor die prijs heb je dan ook echt een perfecte MTB.

Je bent er elke ondergrond mee de baas. Het frame is geschikt voor vrouwen en mannen. Specialized ontwierp zelf de motortechniek. In deze E-MTB is namelijk de Specialized Turbo Full Power System 2.2 gemonteerd.

Tijdens het rijden kun je kiezen uit maar liefst 12 versnellingen. Die zijn van het type Sram X01 Eagle. Ook de schijfremmen voor en achter zijn van Sram.

De accu zit in het frame ingebouwd en beschikt over een capaciteit van maar liefst 700 Wh. Die zorgt voor een geweldige actieradius.

Bovendien zijn zowel voorwiel als achterwiel met FOX FLOAT geveerd. Deze elektrische mountainbike is dus ook nog eens full suspension.Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische MTB?

elektrische mountainbike

Uit het voorgaande kwam al naar voren welke punten van belang zijn als je een elektrische mountainbike koopt. Maar het kan geen kwaad om ze nog even onder elkaar te zetten.

Daarbij hangt het af van je persoonlijke doel met de aan te schaffen e-mountainbike. Ga je er dagelijks mee naar je werk? Rijd jouw kind erop naar school? Of is hij bedoeld om af en toe een rit op te maken in het weekend?

Afhankelijk van jouw bedoeling met de E-MTB vragen de volgende punten om aandacht:

  • kracht van de accu
  • kracht van de motor
  • maat van de MTB wielen
  • voorvering of full suspension
  • remsysteem
  • aantal versnellingen
  • verlichting

Wat zijn de beste merken voor e-mountainbikes?

Uit de testresultaten die we zojuist hebben genoemd komen al een paar goede e-mountainbike merken naar voren. Maar er zijn er nog veel meer.

Elk merk heeft daarbij haar eigen specificaties. Maar soms stuit je bij de elektrische MTB’s op aantrekkelijke verschillen in prijs.

Let daarom naast de eerder genoemde merken ook eens op merken als Trek, Cannondale, KTM, Bulls, Bianchi, Scott en Giant. Zelfs het grote Nederlandse merk Stella biedt op dit moment een e-MTB aan.

Maar ook als je het niet te duur wilt maken kun je soms best voor een goede E-MTB slagen. Mits je jouw aankoop vooraf eerst even op de belangrijkste aandachtspunten controleert.

Met dat voornemen in gedachten kun je namelijk ook letten op een leuke aanbieding bij Aldi of de Lidl. Soms stunten deze winkels namelijk met merken die hoog aangeschreven staan.

Het gaat dan om een eenmalige actie tegen een sterk gereduceerde prijs. Het voordeel van zo’n bekend merk is ook dat je gewoon bij de fietsenwinkel op de hoek terecht kunt voor noodzakelijk onderhoud.

Waar koop je een elektrische MTB?

Kijk je rond op internet, dan word je bijna overstelpt met verkoopkanalen. Toch zijn er maar een paar die we echt betrouwbaar vinden.

Het gaat dan om online winkels met een goede service en een betrouwbaar profiel. Denk in de eerste plaats maar eens aan Bol.com. Deze mega aanbieder verkoopt elektrische mountainbikes van een groot aantal merken.

Vaak worden de E-MTB’s door externe aanbieders geleverd. Dat gebeurt altijd via de strenge servicevoorwaarden die Bol.com hanteert.

Een andere grote aanbieder is Decathlon. We noemden de keten al bij de beste elektrische mountainbike met middenmotor. Omdat Decathlon vrijwel al haar fietsen van eigen ontwerp verkoopt, kan de winkel heel scherp op prijs concurreren.

Zie je wel iets in het sterke Duitse merk Cube, dan is het adres Cubestores.nl snel in de adresbalk van je browser getypt. Je vindt hier elektrische MTB’s met een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Ook de internetketen Internet-bikes biedt mooie modellen aan. Daar kun je ook best vaak je voordeel doen met een leuke aanbieding.

Nog wat grote sportieve kanalen? Kijk dan eens bij VanSprint. Ook daar kun je heel leuke E-MTB’s kopen. Check de huidige deals hieronder:
💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Mountainbikes

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *