Beste elektrische racefiets – Top 3
Een elektrische racefiets met trapondersteuning is een ideale oplossing als de benen niet meer zo hard willen als het hoofd.
Zo kun je plezier houden in je hobby en blijven fietsen met je vrienden.
Wij hebben verschillende elektrische racefietsen voor je onder de loep genomen. In deze test en review leggen we je uit waar je rekening mee moet houden en stellen we je voor aan drie mooie elektrische racefietsen van het betrouwbare merk Cube.
Trapondersteuning onder de 25 kilometer per uur
Bij de meeste elektrische racefietsen, ook wel e-racers genoemd, is het zo dat je onder de 25 kilometer per uur trapondersteuning kan krijgen.
Dan helpt het motortje je op gang te houden. Boven de 25 kilometer per uur gaat het mechanisme uit en kom je in de vrijloop.
Bij normale e-bikes kan het zwaar trappen zijn als de trapondersteuning uit is. Bij een e-racer is dat niet zo. Het systeem zal je nooit vertragen. Boven de 25 kilometer per uur merk je eigenlijk niks van het motortje aan boord.
Nuttig in de bergen en ook prettig in de polder
De meeste racefietsers rijden al gauw 25 kilometer per uur. Daarom denk je misschien: wat heb ik nou aan trapondersteuning onder de 25 kilometer per uur?
Nou, daar blijk je in de praktijk behoorlijk veel aan te hebben. In de eerste plaats natuurlijk in de heuvels en de bergen. Als de hellingsgraad omhoog gaat, is de trapondersteuning wel zo fijn.
In de tweede plaats heb je er ook zeker wat aan in de polder. Bijvoorbeeld bij harde tegenwind is het een gemak om de ondersteuning even aan te zetten.
En als je vaak fietst met een fanatieke vriendengroep, kun je dankzij het motortje altijd mee en hoef je niet meer te lossen.
1. Goedkope elektrische racefiets: Cube Nuroad Hybrid C:62 SL
Betaalbare optie voor een e-racefiets
E-racers zijn vaak een stuk duurder dan gewone racefietsen. De teller begint te lopen vanaf zo’n 4.000 euro en je hebt ook elektrische racefietsen van meer dan 10.000 euro.
Zo bont gaan wij het niet maken. We beginnen met de Cube Nuroad Hybrid C:62 SL voor 3.499 euro.
Deze strakke fiets is niet alleen geschikt voor op de weg, maar kan ook uitstekend uit de voeten op gravel. Er kunnen namelijk banden in tot 35 millimeter. Dat zorgt voor maximaal rijcomfort.
Motor en accu verstopt in de onderbuis
De meeste mensen moeten even twee keer kijken om te zien dat er iets bijzonders is aan de Cube Nuroad Hybrid C:62 SL. Dan pas valt op dat de onderbuis iets dikker is dan normaal.
In deze buis zitten namelijk de motor en accu verstopt. Het gaat om de Fazua Evation Drivepack, een uitneembare eenheid met motor en accu.
Dankzij de motor gaat er weer een wereld voor je open. Je kunt de Mont Ventoux, de Stelvio of de Angliru ineens van je bucketlist afstrepen.
Als je wilt, kun je ook zonder die aandrijfeenheid fietsen. Boven de 25 kilometer per uur schakelt de software zich uit en kom je automatisch in de vrijloop.
Compleet met hydraulische schijfremmen
De Cube Nuroad Hybrid C:62 SL is zeer netjes afgewerkt. Je ziet bijvoorbeeld nauwelijks kabels, die gaan allemaal netjes door het frame.
Verder is de fiets van hoogwaardig carbon, krijg je betrouwbare hydraulische schijfremmen en zit er een Shimano GRX 1×11 gravelgroep op.
Misschien ben je nu ook wel benieuwd naar het gewicht van deze e-racer. De motor en de accu zorgen natuurlijk voor extra gewicht. De Cube Nuroad Hybrid C:62 SL weegt 15,8 kilo en dat valt ons nog best mee.
Soms zijn fietsen van aluminium zonder trapondersteuning net zo zwaar.
2. Hoogwaardige elektrische racefiets: Cube Agree Hybrid C:62 SL
Schitterende koersfiets met trapondersteuning kopen
Heb je meer behoefte aan een wat traditioneler model dat meer lijkt op een gewone racefiets, dan kom je uit bij de Cube Agree Hybrid C:62 SL.
Deze fiets heeft een spectaculaire uitstraling en geeft je ook nog eens de gewenste trapondersteuning. Prijs: 4.999 euro.
Het kloppende hart van de Agree Hybrid C:62 SL is de Fazua Evation Drivepack. Het gaat hier om dezelfde motor en accu als in de Cube Nuroad Hybrid.
Als je continu maximale trapondersteuning gebruikt, gaat de accu zo’n 50 kilometer mee. Als je er zo nu en dan gebruikt van maakt, moet je de 100 kilometer kunnen halen.
Soepele ervaring door slimme motor
Het gebruiken van de elektrische ondersteuning gaat gelukkig niet met horten en stoten. Het systeem werkt wat ons betreft heel intuïtief.
Als je vol trapt krijg je alle vermogen, als je rustig trapt krijg je een deel van het beschikbare vermogen. Het gaat allemaal heel geleidelijk en dat zorgt voor een prettige rijervaring.
Het is ook mogelijk om de motor en accu uit de fiets te halen. Het is dus mogelijk om te switchen tussen e-racer en racer.
Dat maakt de fiets meteen een kilo of 3 lichter. Met trapondersteuning weegt de fiets 13,4 kilo, zonder is het dus ongeveer 10,4 kilo. Dat is zeker niet gek.
Carbon frame en Shimano Ultegra groepset
Uiteraard is de Agree Hybrid C:62 SL verder ook van alle gemakken voorzien. Je krijgt een licht carbon frame, een hoogwaardige groepset van Shimano Ultegra en betrouwbare hydraulische schijfremmen.
Zo is het plaatje helemaal compleet.
Met de Agree Hybrid C:62 SL kun je je grenzen blijven verleggen. Ook op wat oudere leeftijd of met fysieke beperkingen kun je met deze e-racer in Nederland en op vakantie in het buitenland de mooiste fietstochten blijven maken.
Dat is toch veel leuker dan binnen zitten!
3. Allerbeste elektrische racefiets: Cube Agree Hybrid C:62 SLT
Wielrenfiets met elektrische transmissie kopen
Met de Cube Agree Hybrid C:62 SLT gaan we nog een stapje verder. Deze heerlijke e-racefiets is een elektrisch en technisch hoogstandje van Cube.
Hij heeft namelijk zowel trapondersteuning als elektronisch aangestuurde transmissie. Je schakelt met een groepset van Shimano Dura-Ace Di2 en dat is echt een genot. Kosten: 5.999 euro.
Als je niet weet wat een groepset is: een groepset omvat alles wat met schakelen, remmen en de aandrijflijn te maken heeft.
Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld over je ketting, kettingbladen, schakelaars, derailleurs en remmen. Best belangrijk spul dus voor je fiets.
Het toonaangevende merk Shimano heeft in totaal 9 groepsets van verschillende kwaliteit.
Dit zijn de groepsets, van lage naar hoge kwaliteit: Tourney, Claris, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace en Dura Ace Di2.
Op de Cube Agree Hybrid C:62 SLT zit dus het beste van het beste!
E-racer met verborgen motor en accu
Wederom heeft deze e-racer een motor en accu van het Fazua Evation Drivepack in de onderbuis verstopt zitten. Als we het niet hadden geweten, was het ons niet opgevallen.
Zo mooi is de trapondersteuning weggewerkt. Een e-racefiets kan dus zeker ook stijlvol zijn.
Net als bij de andere e-racers heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur en is het gehele systeem uitneembaar. Zo maak je de fiets ook ineens zo’n 3 kilo lichter. Met trapondersteuning weegt de Cube Agree Hybrid C:62 SLT in totaal 12,5 kilo.
Verder is deze fiets ook van topkwaliteit. Je beschikt over een frame en wielen van carbon en de cockpit en zadelpen zijn van hoogwaardig kunststof.
Dit is racefietsen 2.0, wat een weelde. Wij worden er in ieder geval heel blij van!
Conclusie
Elektrische wielrenfietsen raken steeds meer in trek. Wij begrijpen wel waarom. Als je iets ouder wordt of fysieke klachten hebt, is een e-racer voor zowel de dames als de heren een geweldige oplossing om te kunnen blijven fietsen.
Zo ben je lekker buiten, maak je mooie tochten en heb je plezier met vrienden of familie.
Wij kunnen je drie e-racefietsen van het merk Cube aanraden. Als je graag een goedkope en multifunctionele optie wil, is het verstandig om te kiezen voor de Cube Nuroad Hybrid C:62 SL. Deze fiets biedt veel comfort en helpt je vooruit met trapondersteuning.
Als je gaat voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan valt ons oog op de Cube Agree Hybrid C:62 SL. Deze e-racefiets lijkt meer op een gewone racefiets en heeft een betere groepset, een stijver frame en is ook nog eens lichter.
Ga je voor het beste van het beste, dan kunnen we niet om de Cube Agree Hybrid C:62 SLT heen. Deze elektrische racefiets heeft ook nog eens elektrisch aangestuurde transmissie.
Zo geniet van je trapondersteuning en kun je heel vlot schakelen. Luxer kan een racefiets niet zijn!
We hopen dat je een mooie elektrische racefiets gevonden hebt. We wensen je veel succes met het maken van je aankoop en wensen je ook veel fijne, elektrische fietskilometers toe!
Verkooppunten
Het aantal winkels dat e-racefietsen verkoopt is niet gigantisch groot momenteel. Toch zijn er een aantal goede plekken waar je terecht kunt.
Wij zochten de beste winkels voor je uit. Vergelijk het aanbod hieronder:
Misschien vind je dit ook interessant:
- Beste elektrische mountainbikes
- Elektrische gravelbikes
- Beste elektrische fatbikes
- Beste elektrische fietsen
0 reacties