Lidl mountainbikes: een nadere blik op de 2 varianten

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 26, 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe, betaalbare mountainbike?

En heb je in de Lidl folder – of op de Lidl website – een Lidl mountainbike voorbij zien komen?

Dan is het héél goed voor te stellen dat je mogelijke interesse in deze mountainbike hebt.

Zo op het eerste oog zien de Lidl mountainbikes er immers erg interessant uit.

Zijn deze mountainbikes van de Lidl ook daadwerkelijk het aanschaffen waard? Je gaat het lezen in deze uitgebreide review.

In deze review zoomen we in op de 2 verschillende mountainbikes die door deze Duitse supermarktketen aangeboden worden.

Wij kunnen je op voorhand één ding verklappen: de twee mountainbikes hebben ons absoluut doen verrassen!

Tussen welke mountainbikes kun je bij Lidl kiezen?

Op het moment van schrijven van deze review biedt Lidl twee verschillende mountainbikes aan. Het gaat hierbij om de volgende varianten:

 • Prophete: dit betreft een elektrische mountainbike. Deze e-mountainbike is alleen al door de elektrische aandrijving vrij uniek te noemen.
 • Bergsteiger: dit is een ‘normale’ mountainbike. Deze mountainbike heeft geen elektrische aandrijving, waardoor alles neerkomt op de kracht in jouw benen.

Ongeacht wat jouw wensen zijn, heb je bij Lidl dus het nodige om uit te kiezen. Maar, kun je dan beter voor de elektrische variant gaan?

Of ga je toch liever voor de normale variant? De keuze is aan jou; met onderstaande reviews helpen wij je graag een handje om de keuze te maken.

Dat doen we overigens ook nog met de koopgids, welke je aan het einde van dit artikel kunt vinden. In die koopgids geven wij je meer informatie over het uitzoeken van de beste mountainbike.

Lidl Prophete e-mountainbike

lidl_prophete_mtb
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Spreekt het principe van een elektrisch aangedreven mountainbike jou wel aan? En heb je mogelijke interesse om een dergelijke mountainbike aan te schaffen?

Dan is ons advies om zéker eens naar deze Lidl Prophete e-mountainbike te kijken. Toen wij deze mountainbike uit mochten proberen, vielen wij namelijk van verbazing in verbazing.

Zodra je op deze mountainbike stapt, geniet je direct van de duwhulp. Deze duwhulp zorgt er voor dat je aan het begin zelf niet hoeft te trappen.

Nee, tot een snelheid van 6 kilometer per uur doet deze duwhulp eigenlijk alles voor je. Zodra jezelf begint te trappen, kom je overigens al snel boven de 6 kilometer per uur uit.

Dát is weer te danken aan de krachtige accu. Hierbij heeft men gekozen voor een accu van het merk Blaupunkt.

Deze accu bevindt zich op het frame van de Prophete mountainbike; net boven de pedalen als het ware. Dit betreft overigens een 10,4 Ah accu met een voltage van 36 V.

Deze accu werkt eigenlijk perfect samen met de elektrische motor. Deze motor is ook van het merk Blaupunkt en bevindt zich bij het achterwiel.

De accu en de motor tezamen zorgen voor een actieradius van maar liefst 100 kilometer. Als je flinke mountainbiketochten wilt maken, is dat dus ook prima mogelijk met deze mountainbike.

Tevens is het geweldig dat de accu relatief snel opgeladen is; binnen 4,5 uur. Mocht je opeens het idee hebben om in de middag nog te willen fietsen, is dat dus mogelijk.

Laad de accu snel op, trek je kleding aan, stap op deze mountainbike en geniet van het prachtige mountainbike parcours.

Bij deze mountainbike geniet je al snel van de nodige voordelen:

 • 8 versnellingen: het betreft hierbij een versnellingsmechanisme van Shimano. Dit is één van de beste merken, dus je kunt van een prima kwaliteit uit gaan.
 • Display: ook heeft deze e-mountainbike een fijn en handig display. Via dit display kun je allerlei waarden aflezen, maar ook verschillende waarden naar wens instellen.
 • Trapondersteuning: deze elektrische mountainbike biedt een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Eigenlijk merk je niet dat deze ondersteuning aanwezig is; de ondersteuning werkt echt op een natuurlijke manier.
 • Aluminium frame: tevens is het super dat men bij deze mountainbike voor een aluminium frame gekozen heeft. Hierdoor is de mountainbike relatief licht.
 • Maximaal draagvermogen: het maximale draagvermogen van deze mountainbike is maar liefst 130 kilogram.
 • Geweldige remmen: tevens zijn wij van mening dat de remmen functioneren. Het gaat hierbij om Shimano hydraulische schijfremmen in combinatie met een V-brake voor en achter. De mountainbike remt hierdoor goed, waarbij je echt de maximale controle behoudt!

👍Voordelen:

 • Krachtige accu & motor (actieradius van maar liefst 100 km)
 • Ideale trapondersteuning en duwhulp
 • Binnen 4,5 uur is de accu weer volledig opgeladen
 • Geweldige remmen, versnellingsmechanisme en frame
 • Niet super duur te noemen

👎Nadelen:

 • Je moet de pedalen en het stuur zelf nog monterenLidl Bergsteiger Mountainbike Kodiak

bergsteiger_mountainbike_lidl
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Vind jij het een stuk fijner om zélf de kracht te moeten leveren? Vind je het leuk om jezelf daarbij tot het uiterste te jagen? En wil je daarbij wel op een fijne mountainbike kunnen vertrouwen?

Dan is de Bergsteiger Kodiak mountainbike wellicht interessant voor je.

Deze mountainbike is in ieder geval bijzonder goed uit onze test naar voren gekomen.

Zo valt direct de robuustheid van deze mountainbike op. Dit is onder meer te danken aan het stalen frame.

Dit stalen frame gaat perfect samen met het aluminium stuur; doordat dit stuur relatief licht is, kost het sturen niet al te veel moeite.

Met dank aan een A-kopsteel stel je dit stuur overigens volledig naar wens in. Als het stuur eenmaal naar wens ingesteld is, behoud je te allen tijde de controle over de mountainbike.

Wil je tijdens het mountainbiken even pauze nemen? Deze mountainbike beschikt over een zijstandaard; vrij uniek én handig voor een mountainbike.

Tijdens het fietsen zelf vertrouw je overigens op de prima versnellingen en schijfremmen. Beide onderdelen zijn door Shimano vervaardigd.

Deze Bergsteiger mountainbike wordt in twee varianten geleverd:

 • Wit/zwart: deze fiets heeft een framehoogte van 24 inch (39 centimeter). De fiets is geschikt voor personen met een lengte van 1,35 tot 1,50 meter.
 • Zwart/groen: deze fiets heeft een framehoogte van 26 inch (42 centimeter). De fiets is geschikt voor personen met een lengte vanaf 1,50 meter.

Onder aan de streep zijn wij behoorlijk enthousiast over de Bergsteiger mountainbike. Dat is niet alleen aan bovengenoemde voordelen te danken, maar ook aan het prijskaartje.

Voor deze prima mountainbike betaal je slechts 300 euro; een prima prijskaartje wat ons betreft!

👍 Voordelen:

 • Met Shimano versnellingen en schijfremmen (21 versnellingen)
 • Stalen frame en aluminium stuur
 • In twee varianten te verkrijgen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inclusief een handig zijstandaard

👎 Nadelen:

 • Maximale toegestane gewicht is 100 kilogramWat is voor jou de beste Lidl mountainbike?

fietsen_op_bergsteiger_mtb_lidl

Zo, wat denk je van de hierboven besproken mountainbikes van de Lidl? Als je onze reviews doorgenomen hebt, heb je opgemerkt dat we behoorlijk te spreken zijn.

Bij beide mountainbikes zijn we echt van de prijs-kwaliteitsverhouding onder de indruk.

Maar, voor welke mountainbike kun jij nou het beste kiezen?

Volgens ons moet je daarbij vooral goed nadenken over de manier waarop je van de MTB gebruik wilt maken.

Wil je bijvoorbeeld zelf alle kracht leveren? En wil je zodoende alles van jouw beenspieren en uithoudingsvermogen eisen?

Of wil je juist op de kracht van de elektrische aandrijving kunnen bouwen?

Dat is eigenlijk dé keuze die je voor jezelf moet gaan maken.

Ongeacht wat jouw wensen zijn, zijn de Lidl mountainbikes aan te raden. De mountainbikes zijn van de juiste materialen vervaardigd, beschikken over de juiste eigenschappen en zijn dus (erg) gunstig geprijsd.

Eigenlijk aan niks merk je dat deze mountainbikes door Lidl verkocht worden.

Zeker als je niet super veel eisen aan een nieuwe mountainbike stelt, zijn de Prophete mountainbike en de Bergsteiger mountainbike aan te raden.

Ben je een ervaren mountainbiker en stel je wel veel eisen? Dan kun je beter voor een mountainbike van een A-merk gaan.


Meer artikelen:


Categorieën: Mountainbikes

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *