Fietsendrager van Lidl – De moeite waard? (Eufab fietsendragers)

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 19, 2023

Een fietsendrager is natuurlijk wel een handig hulpmiddel voor mensen die af en toe wel eens graag een fietsuitstap maken.

Ook voor al diegenen die graag de fietsen meenemen op vakantie is een fietsendrager onmisbaar. Je zou natuurlijk aan jouw fietsenmaker kunnen vragen of hij jou een fietsendrager verkoopt, maar dan is er een grote kans dat je veel te veel gaat betalen.

Een fietsendrager kun je evengoed online bestellen, zolang je maar een beetje let op de kwaliteit ervan.

In dit artikel wil ik het hebben over fietsendragers van Lidl. We gaan kijken naar of het een goed idee is om een Lidl fietsendrager te kopen.

Daarnaast gaan we ook nog een andere webwinkel benoemen, waar je ook een ruim assortiment aan fietsdragers vindt.

Is het een goed idee om een Lidl fietsendrager te kopen?

lidl-fietsendrager

Veel mensen stellen zich de vraag of het wel een slim idee is, om bij een winkel als Lidl een fietsendrager te kopen.

Uiteindelijk is Lidl nog steeds een grootwarenhuis, dus er zijn redelijk wat mensen die zich vragen stellen bij de kwaliteit van de fietsendragers.

Belangrijk om te weten, is dat Lidl al langer te kampen heeft met een ongegrond imagoprobleem. Reeds vanaf de opstart waren er mensen die zagen dat Lidl erg scherpe prijzen hanteerde.

De redenering van veel mensen is dezelfde: goedkope producten, betekent een lagere kwaliteit.

De filosofie van de Lidl uitbaters is echter helemaal anders. Ze proberen net zo kwalitatief mogelijke producten aan te bieden, tegen een zo scherp mogelijke prijs.

Lidl verkoopt bovendien ook nog veel meer dan alleen etenswaren. Zo verkopen ze tegenwoordig niet alleen Lidl fietsendragers, maar evengoed horlogeboxen of seizoensspullen.

Lidl is al lang niet meer het grootwarenhuis waar het alleen om voedingsmiddelen gaat. In dat opzicht zie ik dan ook helemaal niet in waarom je bij Lidl geen fietsendrager zou kopen.

Het belangrijkste aan een fietsendrager, is dat hij stevig is. Bovendien moet de fabrikant steeds een verplichte garantie naleven, dus hij kan geen producten maken waarvan hij weet dat ze niet stevig genoeg zijn.

Daarentegen is het ook zo dat Lidl al langer fietsendragers op de markt heeft. Mochten deze van discutabele kwaliteit zijn, dan waren deze al lang uit de rekken gehaald.

Daarom ben ik er vrij zeker van, dat je bij Lidl inderdaad een goede deal kunt scoren!

Welke fietsendragers kun je kopen bij Lidl?

Lidl heeft geen enorm uitgebreid assortiment aan fietsendragers, maar net dat maakt dat ze wel kwalitatieve producten kunnen aanbieden. In totaal vind je in de Lidl webshop zo’n vier verschillende fietsendragers terug.

EUFAB Fietsendrager ‘Premium II’

fietsendrager-2-fietsen-lidl

De eerste fietsendrager van Lidl die ik heb geselecteerd, is deze Premium II fietsendrager. Het grote voordeel ervan, is dat je op dit model ook elektrische fietsen kunt bevestigen.

Voor veel mensen is dat tegenwoordig nogal een issue, dus het is goed dat deze houder ervoor geschikt is. De fietsendrager kan je erg makkelijk bevestigen op de trekhaak van je wagen. Door zijn universele mechanisme, kan hij bijna op elk type aanhangerkoppeling worden aangesloten.

Aangezien deze fietsendrager geschikt is voor het vervoeren van 2 elektrische fietsen, die toch wel een stuk groter en zwaarder zijn, is het zo dat deze beugel gemaakt is van robuuste materialen.

De kwaliteit van de hele fietsendrager is daarom ook super, zodat hij normaal gezien ook erg lang zal kunnen meegaan. Dit type fietsendrager is ontworpen voor twee fietsen, dus ideaal als jullie er met zijn tweetjes een dag op uit willen trekken.
EUFAB Fietsendrager ‘Bike Four ‘

eufab-bike-four

De tweede fietsendrager die ik heb geselecteerd, is een model voor het hele gezin. Hoewel ook deze fietsendrager geproduceerd is uit stevige materialen, is deze niet geschikt om specifiek e-bikes te vervoeren.

Wel biedt hij meer ruimte dan de andere Lidl fietsendragers, want op deze kun je maar liefst 4 fietsen kwijt. Op die manier kunnen jullie perfect met het gezin op fietsvakantie gaan, of een fantastische uitstap maken.
EUFAB Fietsendrager Poker-F

eufab-poker-f

Een andere fantastische fietsendrager van Lidl, die zich vooral laat kenmerken door zijn gebruiksgemak, is deze van het type Poker-F.

Deze fietsendrager beschikt namelijk over een innovatief sluiting systeem, zodat het nog veel makkelijker is dan ooit tevoren om jouw fietsen erop te bevestigen.

Ook is deze beugel voorzien van een speciaal anti-diefstal mechanisme. Wanneer je de fietsendrager tijdelijk niet gebruikt, kun je hem heel eenvoudig dichtklappen.

Ook is dit model kantelbaar, zodat je ook makkelijk spullen uit je kofferbak kunt halen. Handig toch?
EUFAB Fietsendrager ‘Jake’

fietsendrager-jake

De laatste Lidl fietsendrager, is er eentje van het type Jake. Dit model is geschikt voor maximaal twee gewone fietsen, maar hij kan ook e-bikes dragen.

De framehouder is voldoende ruim, zodat deze fietsendrager de meeste fietsen kan houden. Doordat de framehouder ook afsluitbaar is, beschermt deze drager ook vrij goed tegen diefstal.

Daarentegen beschikt hij ook nog over een speciaal vergrendelingssysteem, zodat de wielen stevig vastzitten. Het maximale belastbare gewicht van deze fietsdrager ligt op 60 kilogram.
Zijn er nog andere shops waar je kwalitatieve fietsendragers kunt kopen?

Natuurlijk is de webshop van Lidl niet de enige online winkel waar je fietsendragers kunt kopen. Er zijn namelijk nog twee belangrijke winkels die je zeker ook in overweging kunt nemen.

De eerste winkel kent iedereen: het is zowat de grootste webwinkel van Nederland, dus de kans dat je er nog nooit iets hebt gekocht is heel klein. We hebben het natuurlijk over Bol.com.

Ook op deze webshop worden er erg veel verschillende fietsendragers aangeboden. Aangezien Bol.com ook met externe verkopers werkt, is het aanbod echt enorm.

Ze bieden fietsendragers aan voor grote en kleine gezinnen, voor zowel gewone fietsen, als voor e-bikes.

De tweede winkel die ik ook zeker moet vernoemen, is Decathlon. Ook via hun online shop heb je toegang tot een mooi aanbod aan fietsendragers. Bovendien beschikt dit bedrijf, net zoals Lidl en Bol.com, over een prima klantenservice.

Zowel voor de aankoop als erna, kun je er steeds terecht met eventuele vragen of problemen. Het zijn bovendien drie gekende bedrijven, waar de meeste Nederlanders ooit wel al eens iets besteld hebben.

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Heb je vragen, of heb je zelf ervaringen met Lidl fietsendragers? Laat het even weten hieronder!


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *