Lidl racefiets – Het kopen waard? | Test en review

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 13, 2023

Een racefiets van een supermarkt? Jazeker! Lidl heeft de KS CYCLING Racefiets Euphoria in de aanbieding. Een goedkopere racefiets ga je niet vinden.

Maar is deze racefiets van Lidl ook de moeite waard?

Wij hebben de KS CYCLING Racefiets voor je getest. In deze test en review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze spotgoedkope racefiets.

Lees verder en ontdek of deze fiets wat voor jou is!

De Lidl racefietsen in het kort

Racefietsen voor een klein budget

lidl wielrenfiets ks cycling

Lidl staat als supermarkt natuurlijk bekend als een echte prijsvechter. Daarnaast kent iedereen hun bakken vol spullen die je in andere supermarkten niet hebt.

Hier vind je goedkope versies van de laatste gadgets en hebbedingetjes.

Een paar jaar geleden is Lidl ook begonnen met het verkopen van racefietsen. Ze hebben hun best gedaan om een goedkope racefiets te maken die er toch nog behoorlijk vlot uitziet.

Ze mikken hiermee op fietsers die voor een lage prijs toch eens willen ervaren hoe het is om te wielrennen.

Voordelen van de Lidl racefiets

Veel fiets voor weinig geld

Het grootste voordeel van de Lidl racefiets is duidelijk de prijs. Voor zo’n 300 euro heb je een complete racefiets.

In een echte wielerzaak ben je al gauw drie keer zo veel kwijt voor een racefiets.

zadel racefiets lidl

De Lidl racefiets heeft een stalen frame, 14 versnellingen en 28″ M-TRAXX banden. Daarnaast krijg je een racezadel, aluminium velgen en ouderwetse pedalen. Het geheel weegt zo’n 12,5 kilo.

Meer voordelen?

Helaas kunnen we verder geen voordelen verzinnen. Je krijgt een rijklare racefiets voor vrij weinig geld, maar dat is het dan ook. Geen van de onderdelen straalt echt kwaliteit uit.

Fanatieke wielrenners kunnen het model ook niet echt waarderen. De vorm van het stuur en vooral de vormgeving van de pedalen is niet meer van deze tijd.

Daar vertellen we je zo meer over bij de bespreking van de nadelen.

Nadelen van de Lidl racefiets

De laagste kwaliteit van Shimano

Op deze Lidl racefiets zit de groepset met de laagste kwaliteit van Shimano. De groepset bevat alles wat met schakelen, remmen en de aandrijflijn te maken heeft. Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld over je ketting, kettingbladen, schakelaars, derailleurs en remmen.

Op de Lidl racefiets zit de Shimano Tourney groepset. Die heeft de laagste schakelsnelheid, schakelt moeilijk onder druk en gaat minder lang mee. De onderdelen zijn namelijk behoorlijk vatbaar voor slijtage en roest.

In totaal heeft Shimano 9 niveaus van groepsets. Dat begint met Tourney en vervolgens krijg je Claris, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace en Dura Ace Di2.

De meeste racefietsers in Nederland rijden op de groepsets Tiagra, 105 en Ultegra.

Pedalen met riempjes is ouderwets

Bij vrijwel alle racefietsen kun je tegenwoordig met een plaatje onder je wielrenschoen vastklikken aan het pedaal.

Bij de Lidl racefiets heb je dat niet. Deze fiets heeft toeclips, oftewel ‘teenklemmen’.

Je stopt je voeten in beugeltjes, die voorkomen dat je voeten van de pedalen afglijden. Ook maken ze het mogelijk om met je voeten aan de pedalen te trekken, in plaats van alleen maar te kunnen duwen.

Bij de toeclips trek je de beugeltjes strak met een riempje. Die gaat over je schoen heen.

Helaas is het hele systeem van de toeclips behoorlijk ouderwets. Het zit niet stevig vast, het kost meer kracht en het staat niet fraai.

Conclusie over de racefiets van Lidl

De KS CYCLING Racefiets Euphoria is geschikt voor een beginnende racefietser. Op deze eenvoudige fiets kun je ontdekken of je wielrennen leuk vindt.

Mocht je na een paar maanden fietsen toch te weinig plezier hebben aan het racefietsen, dan heb je er tenminste geen duizenden euro’s aan uitgegeven. Zo kun je de fiets met een minder groot schuldgevoel in de schuur zetten.

Mocht het racefietsen je goed bevallen, dan is de racefiets van de Lidl een mooi begin. Je kan er prima mee uit de voeten om het racefietsen onder de knie te krijgen.

Na een paar jaar is het dan waarschijnlijk wel tijd voor een wat betere racefiets.

Heb jij interesse in deze wielrenfiets? Klik dan op de knop hieronder voor de beste prijs:

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Racefietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *