Altec elektrische fietsen – Review, Ervaringen & Info

Laatst bijgewerkt door Joni op september 17, 2023

Altec is een fietsmerk dat zich richt op het aanbieden van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De fietsen van dit merk zijn niet overdreven duur, terwijl het aanbod van Altec fietsen erg divers is.

In deze uitgebreide review vertellen wij je graag meer over de Altec fietsen.

We richten ons hierbij op onze persoonlijke bevindingen, maar ook op de ervaringen van kopers van een Altec fiets.

Het merk Altec in het kort

Altec fietsen logo

Altec heeft fietsen voor iedereen. Als je op de website van Altec terechtkomt, zie je deze zin direct naar voren komen.

Met deze zin geeft Altec duidelijk aan voor wie ze klaar staan; voor dames, heren, jongens en meisjes.

Het merk Altec werd al in het jaar 2001 opgericht. Vanaf dat moment liggen de prijzen laag, maar het merk Altec geeft wel eerlijk aan dat de kwaliteit steeds beter geworden is.

Ondertussen heeft het merk de prijzen wel zo laag mogelijk gehouden, waardoor de huidige prijs-kwaliteitsverhouding subliem is. 

Binnen deze firma ligt de focus op elke Nederlander en Belg. In deze twee landen is Altec ontzettend goed vertegenwoordigd dankzij honderden dealers.

Maar, het merk heeft inmiddels ook de stap naar andere landen gemaakt. Zo heeft Altec dealers geopend in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Nog een leuk detail: bij Altec kun je terecht voor alle soorten fietsen, maar ook voor allerlei accessoires.

In dit artikel richten wij onze pijlen hoofdzakelijk op de elektrische fietsen van Altec. Of een Altec e-bike aan te raden is? Dat lees je in dit artikel!

Wat maakt een Altec elektrische fiets uniek?

In de afgelopen jaren hebben veel Nederlandse fietsenmerken het levenslicht gezien. En veel van deze fietsenmerken richten zich grotendeels op het leveren van elektrische fietsen.

Dit geldt ook voor Altec, maar wat maakt de fietsen van dit merk dan zou uniek? Dat heeft wat ons betreft met de volgende punten te maken.

Het design van de fietsen

Altec Troja damesfiets

Als je naar een gemiddelde e-bike van Altec kijkt, heb je niet direct door dat het om een e-bike gaat. Dit geldt bijvoorbeeld heel erg voor de Altec Troja fiets.

Als je naar deze elektrische fiets kijkt, zie je een retro transportfiets naar voren komen. Op de bagagedrager zit echter een accu netjes weggewerkt, waardoor het wel een e-bike is. Dit zou je in eerste instantie echter niet denken.

Bij veel andere elektrische fiets merken wordt minder aandacht besteed aan het wegwerken van de elektrische componenten.

De prijs-kwaliteitsverhouding

Eerder in dit artikel bestempelden we de prijs-kwaliteitsverhouding als subliem. Dat is één van de vele lovende termen die we zouden kunnen gebruiken.

De prijzen van de elektrische fietsen liggen relatief laag, terwijl de kwaliteit dik in orde is. Met name in de afgelopen jaren zijn de elektrische fietsen van Altec steeds beter geworden.

Diversiteit

Ook de diversiteit in het aanbod is een belangrijk voordeel. Zo kun je kiezen voor uit heel veel elektrische fietsen voor dames en uit minstens net zoveel varianten voor heren.

Ook worden de fietsen in meerdere framematen aangeboden. Waaronder e-bikes van 26 inch en e-bikes van 28 inch.

Hoe is de kwaliteit van Altec elektrische fietsen?

Altec fietsen kwaliteit

Om de kwaliteit van de Altec elektrische fietsen te beoordelen, hebben wij naar de ervaringen van andere gebruikers gekeken.

Daaruit bleek al snel dat veel kopers erg tevreden zijn met de kwaliteit van de Altec elektrische fietsen.

Dat de kwaliteit dik in orde is, komt onder meer door het frame. Altec kiest bij elke elektrische fiets voor een stabiel en stevig frame.

Deze stevigheid werkt door in de rest van de fiets, waardoor de gehele elektrische fiets robuust aanvoelt. Het stevige frame komt uiteraard ook de levensduur ten goede.

Verder zorgt Altec voor een nette afwerking. De assemblage gebeurt op hoog niveau, waardoor de fietsen absoluut tegen een stootje kunnen.

Zeker als je dagelijks van je elektrische fiets gebruik wilt maken, is het prettig dat je op een Altec e-bike kunt vertrouwen.

Tot slot hebben we opgemerkt dat de rijeigenschappen van een Altec e-bike prima zijn. Dit is lastig in woorden uit te drukken; je zou het eigenlijk eens zelf moeten ervaren.

Als je een proefritje op een Altec e-bike maakt, voelt de fiets in ieder geval direct fijn aan. Je zit comfortabel, de fiets voelt prettig aan en je merkt aan alles dat de kwaliteit dik in orde is.

Waar worden deze e-bikes gemaakt?

Nagenoeg alle fietsen van Altec worden in Bulgarije gemaakt. In dit land liggen de lonen een stuk lager, waardoor de lage prijzen behouden kunnen worden.

Dit spreekt ons erg aan, aangezien men in Bulgarije maar al te goed weet hoe je fietsen in elkaar zet. Dat blijkt in ieder geval duidelijk uit de kwaliteit van de Altec fietsen.

Overigens is dit productieproces niet uniek voor Altec. Meerdere elektrische fiets merken hebben reeds hun productie naar Oost-Europa verplaatst.

Lange tijd was Azië hét werelddeel waar fietsen gemaakt werden, maar dit lijkt langzaamaan te verschuiven naar Oost-Europa. Met dank aan de lage kosten en de plaatselijke werkmentaliteit.

Ervaringen met de fietsen van Altec

Altec e-bikes

Om dit artikel te kunnen schrijven, hebben wij meerdere Altec fietsen uit mogen proberen.

Al snel bleek dat deze fietsen aan onze wensen voldoen:

 • De fietsen voelen kwaliteitsvol aan. Als je op een Altec elektrische fiets zit, heb je direct het idee dat je op een fiets van een premium merk zit. Dat je voor deze premium fiets echter niet de hoofdprijs hoeft te betalen, maakt het plaatje voor ons compleet.
 • De specificaties zijn dik in orde. Als we naar de specificaties van de elektrische fietsen kijken, krijgen we direct een glimlach. Alle e-bikes van Altec zijn voorzien van een krachtige motor, waardoor de actieradius dik in orde is.
 • De fietsen zien er stijlvol uit. Zoals we eerder al stelden, krijgt Altec het voor elkaar om de accu’s netjes weg te werken. Dit zorgt ervoor dat een e-bike van Altec er niet als een echte e-bike uit ziet. Wat ons betreft doet dit de complete vormgeving van de fietsen alleen maar goed.
 • Het aanbod is onwijs divers. Het aanbod van e-bikes bij Altec is divers en subliem. Je kunt bijvoorbeeld voor een elektrische vouwfiets, een elektrische stadsfiets en een elektrische moederfiets kiezen. Ongeacht wat je wensen zijn, vind je bij Altec dus een geschikte e-bike.

Niet alleen onze ervaringen zijn positief. Ook uit andere tests, bijvoorbeeld van gerenommeerde websites, blijkt dat de fietsen van Altec aan de ervaringen voldoen.

Veel kopers roemen de kwaliteit van de fietsen, maar ook de service. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Altec e-bike, kun je terecht bij één van de vele dealers.

Aangezien deze dealers door heel het land verspreid zitten, hoef je hier niet al te ver voor reizen.

Bovendien is de communicatie vanuit de klantenservice van Altec goed. Op dat vlak schieten veel andere fietsen merken flink tekort.

Altec vs. andere fietsmerken

Het merk Altec is wat ons betreft lastig te vergelijken met andere fietsmerken. Dit komt vooral doordat de prijzen van de Altec érg laag liggen; de fietsen zijn hierdoor niet te vergelijken met VanMoof elektrische fietsen of Cowboy.

Als we toch een vergelijking willen maken, vallen andere dingen ons wel op:

 • Het aanbod. Als je een VanMoof fiets wilt kopen, heb je uit slechts een handjevol fietsen de keuze. Bij Altec kun je echter uit meer dan 10 verschillende e-bikes kiezen.
 • Samenstelling. Bij bijvoorbeeld VanMoof of Cowboy kun je de e-bike geheel naar wens samenstellen. Bij Altec zijn de samenstelmogelijkheden een stuk minder uitgebreid.
 • Prijskaartje. Zoals eerder al aangegeven, zijn de fietsen van Altec onwijs scherp geprijsd. Een vergelijking met bijvoorbeeld VanMoof of Cowboy is hierdoor direct scheef.
 • Service. De service van Altec is geweldig te noemen. Je kunt bij veel dealers terecht voor onderhoud/service, je kunt bouwen op de klantenservice vanuit het merk zelf en je kunt op meerdere manieren contact opnemen.

Nog een belangrijk verschil: bij Altec kun je heel veel fietsaccessoires aanschaffen.

Het gaat hierbij onder meer om wielen en velgen, manden en kratten, handvatten, helmen, fietscomputers, pedalen, bellen en pompen.

Een overzicht van alle fiets accessoires vind je op de website van Altec. Check dit zeker even, aangezien je met deze accessoires je elektrische fiets nóg meer naar wens kunt maken.

Wat kost een Altec fiets gemiddeld?

Een Altec fiets kost gemiddeld genomen tussen de 1300 en 1400 euro. Er bestaan uitschieters naar 1800 euro, maar je kunt ook een e-bike vouwfiets voor slechts 1249 euro bestellen.

De prijzen van een Altec e-bike zijn dus erg interessant. Dit kunnen we het beste aanduiden met twee voorbeelden:

 • Altec Diamond Plus E-Bike 518Wh. Deze heren stadsfiets kost bij Altec slechts 1449 euro. Voor dit bedrag krijg je een prima e-bike met 7 versnellingen, een comfortabel zadel en veilige verlichting.
 • Altec Troja E-Bike N-7. Deze retro moederfiets kost 1749 euro bij Altec. Dit is relatief veel geld, maar het design van deze e-bike is geweldig. De fiets ziet er namelijk als een retro moederfiets uit, maar beschikt wél over een accu op de bagagedrager.

Waar kan je een Altec fiets kopen?

Elektrische fiets kopen winkel

Een Altec fiets kopen doe je bij één van de vele Altec dealers in ons land.

Ons advies is om onderstaand stappenplan op te volgen:

 • Stap 1: ga naar de website van Altec en klik in het menu op ‘E-bike’.
 • Stap 2: ga op zoek naar de gewenste elektrische fiets van dit merk.
 • Stap 3: heb je de gewenste fiets gevonden? Klik dan op de blauwe button ‘Dealer zoeken’.
 • Stap 4: je kunt nu je postcode of adres invoeren. De website van Altec toont direct aan welke dealer zich bij jou in de buurt bevindt.
 • Stap 5: bij die dealer kun je vervolgens de Altec fiets bestellen.

Het is dus niet mogelijk om een Altec fiets online te bestellen. Althans; dit is niet mogelijk via de website van dit fietsenmerk.

Conclusie over Altec: het kopen waard?

Deze review over de elektrische fietsen van Altec is overwegend positief. We zijn te spreken over de kwaliteit van de fietsen, de prijsstelling en de service.

Ook vinden we het super dat je bij heel veel dealers door het gehele land deze fietsen kunt kopen.

Wat ons minder aanspreekt, is de transparantie op de website. Wil je bijvoorbeeld van een e-bike weten wat de specificaties zijn? Dan kom je op de website van Altec bedrogen uit.

Bij geen enkele e-bike staat vermeld wat de actieradius of oplaadduur is. Opvallend, aangezien dit wel op de websites van wederverkopers te vinden is.

Op dit punt kan Altec dus nog een flinke winst behalen. Verder is het vooral van belang dat dit merk de lage prijzen vast weet te houden. Als Altec dat voor elkaar krijgt, ziet de toekomst van het merk er rooskleurig uit.

Kijk echter ook naar elektrische fietsen van andere merken; dat is de enige manier om een uitgebreide vergelijking te maken.

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover
Meer over (elektrische) fietsen:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *