FuturumShop: Review, Aanbod & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

FuturumShop is op papier één van de meest interessante fietsenwinkels in ons land. Dit is te danken aan de goede reputatie en het diverse aanbod.

Maar, doe je er verstandig aan om bij FuturumShop te shoppen? Je leest het in deze uitgebreide review.

In deze review richten we ons ook op andere fietsenwinkels. Zo maken we een vergelijking tussen FuturumShop en Mantel en 12GO Biking.

Over FuturumShop (in het kort)

FuturumShop is in ons land én in Duitsland een gerenommeerde fietsenwinkel. Deze firma biedt een divers aanbod van fietsgerelateerde producten, heeft meerdere winkels geopend en een succesvolle webshop.

Alle ingrediënten lijkt bij FuturumShop aanwezig te zijn om uit te groeien tot de grootste fietsenwinkel van Nederland. Zover is het vooralsnog niet, maar het ligt wel in de lijn der verwachting dat FuturumShop blijft groeien.

Hoe het ooit begon – een stukje geschiedenis

Voor de historie van het bedrijf FuturumShop moeten we naar het jaar 1999. In dat jaar start oprichter Harmen van der Meulen met zijn eigen Iceshop shoppingsoftware.

Het bedrijf FuturumShop richt Harmen uiteindelijk samen met Bas van Wetten en Marcel Kranenburg op. Zowel Marcel als Herman zijn fanatieke wielrenners, waardoor men besluit om een online fietsenshop te starten.

In 2000 start men uiteindelijk met het online verkopen van producten. Destijds konden klanten middels een e-mailformulier een bestelling plaatsen.

In de eerste maand komen al direct de nodige bestellingen binnen. Al snel krijgt het bedrijf een overnamebod, maar dit bod wordt afgeslagen. Vrij snel daarna besluiten Marcel Kranenburg en Bas van Wetten om uit het bedrijf te stappen.

In het jaar daarna heeft FuturumShop het zwaar. De internetbubbel lijkt gebarsten te zijn en bestellingen komen nog maar mondjesmaat binnen. Dit verandert eigenlijk vanaf het jaar 2002 en 2003.

Vanaf deze jaren stromen de bestellingen binnen en groeit FuturumShop als kool. Deze groei is tot op de dag van vandaag eigenlijk niet meer afgenomen.

FuturumClubs & Fysieke winkel

Dat FuturumShop zo hard is gegroeid, is aan meerdere punten te danken. Eén van de sterkste punten is de FuturumClub. Dit is een soort van pop up store waarin klanten producten kunnen bekijken, adviezen kunnen krijgen en proefritjes kunnen maken.

Per 12 september 2022 is de FuturumClub in Utrecht gesloten, maar in 2023 wordt een nieuwe FuturumClub in Apeldoorn geopend.

Dit is dan ook direct de enige fysieke winkel die FuturumShop heeft. Deze partij richt zich hoofdzakelijk op het online vlak, terwijl Mantel en 12GO Biking dit toch iets anders doen. Een leuk en opmerkelijk verschil tussen deze fietsenwinkels.

Het assortiment van FuturumShop

De online webshop van FuturumShop is gigantisch uitgebreid. Als je een kijkje op deze webshop neemt, zie je direct tal van producten naar voren komen. Dit zijn bijvoorbeeld producten die in de korting zijn of net nieuw binnengekomen zijn.

Het aanbod zelf is overzichtelijk onderverdeeld in meerdere categorieën:

 • Fietskleding heren & dames: in deze categorieën vind je de beste fietskleding. Ongeacht wat voor fiets je hebt, vind je in deze categorieën geschikte kleding.
 • Fietstrainers: wil je vanuit je huis intensief kunnen trainen? Dan biedt een fietstrainer uitkomst. FuturumShop biedt een divers aanbod van fietstrainers aan, met regelmatig een fietstrainer in de aanbieding.
 • Fietselektronica: in deze categorie vind je onder meer fietsnavigatiesystemen, sporthorloges, hartslagmeters en sensoren.
 • Fietsonderdelen: voor alle onderdelen voor je fiets zit je bij FuturumShop ook goed. Denk hierbij aan fietsbanden, kettingen, pedalen, verlichting en zadels.
 • Fietstassen & rugzakken: als je een tas of rugzak voor op je fiets wilt kopen, biedt deze categorie uitkomst.
 • Fietsonderhoud: wil je zelf je fiets onderhouden? Dat is mogelijk met de producten uit de categorie ‘Fietsonderhoud’
 • Fietsendragers & fietskoffers: ook voor allerlei fietsdragers zit je bij FuturumShop goed.
 • Fietsen: wil je een nieuwe racefiets of nieuwe cyclocross fiets kopen? Ook dat is mogelijk bij FuturumShop.
 • Sportvoeding & verzorging: voor de beste sportvoeding kun je ook terecht bij FuturumShop.
 • Overige sporten & cadeaubon: FuturumShop biedt ook nog interessante producten aan voor hardlopers, mensen die aan een triathlon mee doen en krachttrainers.

Binnen het aanbod van FuturumShop valt één ding op: men verkoopt nagenoeg geen fietsen. De focus ligt volledig op fietsonderdelen, fietsaccessoires en aanverwante producten voor fietsen.

Reviews & ervaringen van klanten

Op de website Trustpilot zijn ruim 9100 reviews over FuturumShop achtergelaten. Dit getal geeft direct aan dat veel mensen ervoor kiezen om een bestelling bij FuturumShop te doen.

Van deze grote hoeveelheid reviews is de gemiddelde score een 4,8. Een gigantisch hoge score, aangezien de maximale score bij Trustpilot een 5,0 is. FuturumShop scoort dus een nagenoeg perfecte score.

Veel kopers roemen het aanbod, de snelle levering en de fijn werkende webshop. De negatieve beoordelingen hebben betrekking op onder meer betrekking op de service.

Dit onderstreept FuturumShop zelf ook; mogelijk komt dit door het eigen succes. Een beoordelaar zegt dit zelf erg treffend: ‘Gaat FuturumShop mogelijk ten onder aan haar eigen succes?’.

Onze mening en ervaringen

Met FuturumShop hebben wij goede ervaringen. Wij zijn onder meer over de webshop erg te spreken. De webshop is overzichtelijk, het aanbod is indrukwekkend en het shoppen is al met al een feestje.

Wel hebben wij opgemerkt dat de service nog wat verbeterpunten kent. Er wordt niet altijd even snel gereageerd, terwijl de reacties soms ook wat te wensen overlaat.

Wel vinden we het super dat FuturumShop met leuke extra’s op de proppen komt. Zo kun je bij FuturumShop deelnemen aan een Kras & Win wedstrijd.

Met deze wedstrijd kun je prijzen van wel duizenden euro’s winnen. En als je aan deze wedstrijd deelneemt, win je sowieso iets!

Retourneren

Ben je niet tevreden met je aankoop? Je hebt bij alle producten recht op 365 dagen retourrecht. Maar, de producten moeten dan wel ongebruikt zijn. Nadat je het product geretourneerd hebt, krijg je binnen 14 dagen je bedrag terug.

Het retourneren van een product is vrij simpel:

 • Log in op je FuturumShop account.
 • Vink het artikel aan dat je wilt retourneren.
 • Geef aan of je het product wilt retourneren of wilt ruilen.
 • Volg de instructies op.
 • Ontvang je geld terug van FuturumShop.

Op het gebied van retourneren scoort FuturumShop dus prima punten. Een retour aanvragen is snel gepiept en de retourtermijn van 365 dagen is geweldig.

Voor- en nadelen van FuturumShop

Doe je er verstandig aan om een bestelling bij FuturumShop te plaatsen? Ja, zeker. Deze partij heeft haar zaakjes prima op orde, getuige de vele voordelen.

De voordelen

 • Het aanbod van FuturumShop is erg uitgebreid. Wel ligt de focus hierbij volledig op fietsonderdelen en aanverwante accessoires. Men verkoopt nagenoeg geen fietsen.
 • De bestellingsvoorwaarden zijn prima. Het bestellen van een product bij FuturumShop gaat snel én doe je onder de juiste voorwaarden. Zo heb je 365 dagen de tijd om het ontvangen product te retourneren. Overigens is de levering ook altijd gratis!
 • De webshop werkt magnifiek. De webshop van FuturumShop is snel, overzichtelijk en werkt simpelweg erg goed. Het shoppen bij deze partij is hierdoor een groot feest.
 • Vaak interessante outlet. FuturumShop stunt het gehele jaar door met leuke fiets aanbiedingen. Door van zo’n aanbieding te profiteren, is het shoppen bij FuturumShop nóg leuker. Houd dus zeker de aanbiedingen in de gaten en profiteer van een interessante korting. Hou ook zeker de FuturumShop Black Friday aanbiedingen in de gaten.
 • Klantenservice elke dag bereikbaar. De klantenservice FuturumShop is elke dag bereikbaar. Op zaterdag en zondag bijvoorbeeld van 12.00 tot 17.00 uur.

De nadelen

 • Geen fysieke winkel. FuturumShop opent medio 2023 een FuturumClub in Apeldoorn, maar verder heeft de firma geen fysieke winkel. Je kunt dus niet in het echt producten bekijken.
 • Weinig fietsen in het aanbod. Bij FuturumShop zit je niet goed voor de aanschaf van een fiets. Hiervoor moet je echt bij bijvoorbeeld Mantel, 12GO Biking of een vergelijkbare fietsenwinkel zijn.

FuturumShop vs. andere fietsenwinkels

Het is relatief lastig om een vergelijking tussen FuturumShop en andere fietsenwinkels te maken.

Dit komt onder meer doordat FuturumShop zich voornamelijk op het online gebied richt. Zaken als Mantel en 12GO Biking richten zich zowel op het online- als op het offline gebied.

Verder is het aanbod van FuturumShop lastig te vergelijken met andere winkels. Dit komt puur doordat het aanbod van fietsen erg beperkt is. FuturumShop richt zich meer op accessoires, onderdelen en aanverwante accessoires.

Desalniettemin zijn wij enthousiast over FuturumShop. Het aanbod is erg interessant, de voorwaarden zijn dik in orde en de klantenservice is goed te bereiken.

Ook vinden wij de hoge gemiddelde score bij Trustpilot veelzeggend. Al met al is FuturumShop één van de beste fietsenwinkels van ons land.
Meer winkels:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *