Fietskleding winkel overzicht – Beste verkooppunten

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 9, 2024

Wil je een nieuwe fiets kopen? Dan doe je dit bij een fietsenwinkel of bij een online fietsenspecialist.

En als je nieuwe fietskleding wilt kopen? Dan doe je dit bij één van de onderstaande verkooppunten.

Wij hebben de beste fietskleding winkels voor je verzameld en bespreken deze winkels hieronder in het kort!

Bij welke winkel je fietskleding kopen?

Fietskleding kopen winkel

Als je nieuwe fietskleding gaat kopen, moet je dit bij een specialist doen. De reden hiervoor is simpel: de specialisten werken samen met de beste merken.

De beste merken leveren de gewenste kwaliteit, waardoor de fietskleding bijvoorbeeld een stuk aangenamer zit.

Ook is de kleding van een betere kwaliteit, waardoor je van een langere levensduur verzekerd bent.

Nóg een ander punt speelt een belangrijke rol: het comfort.

Koop je bijvoorbeeld een fietsbroek met zeem bij een specialist? Dan weet je dat het zeem van de hoogste kwaliteit is.

Koop je een fietsbroek met zeem bij een discountketen? Dan weet je dat je binnen mum van tijd weer last van zadelpijn hebt. 

Om deze redenen zou je moeten investeren in de beste fietskleding. Dát doe je wat ons betreft het beste bij één van onderstaande fietskleding winkels.

1. Decathlon

Voor het kopen van nieuwe fietskleding zit je bij Decathlon goed. Deze firma biedt enkele voordelen:

  • Je hebt bij Decathlon de keuze uit heel veel soorten fietskleding. Voor dames, heren en tal van doeleinden. Zo biedt Decathlon fietskleding voor op een e-bike aan, maar ook fietskleding voor op een racefiets. Ongeacht waar je naar op zoek bent, slaag je bij deze fietskleding winkel.
  • De kwaliteit die Decathlon levert, is prima. Dit komt onder meer doordat Decathlon met talloze goede merken samenwerkt. Deze merken leveren kwaliteit en juist dát is wat je wilt als je op zoek naar nieuwe fietskleding bent.
  • De prijzen zijn bij Decathlon interessant. Dit is zeker het geval als je voor bijvoorbeeld fietskleding van het eigen merk kiest. Maar, Decathlon stunt ook regelmatig met kortingen op fietskleding van A-merken.
  • Je kunt de fietskleding ook in een Decathlon winkel kopen. Je kunt gebruik maken van de webshop van deze firma, maar je kunt ook naar één van de winkels gaan. In deze winkels kun je de fietskleding bekijken en eventueel passen.
2. Bol.com

bol-com-logo

Ben je een liefhebber van online shoppen? Koop dan je fietskleding online via Bol.com.

Deze gigantische webshop heeft een indrukwekkend aanbod van fietskleding opgebouwd. In dit aanbod is ruimte voor allerlei soorten fietskleding van de beste merken.

Bijkomend voordeel: je geniet bij Bol.com van scherpe prijzen. Men biedt regelmatig fietskleding in de uitverkoop aan, terwijl Bol.com zelf ook geniet van schaalvoordelen.

Men is hierdoor in staat om tal van producten tegen lage basisprijzen aan te bieden.

Wel moet je rekening met een eventuele retournering houden. Je bent bij Bol.com immers niet in staat om de fietskleding te passen, zoals bij bijvoorbeeld Decathlon wel mogelijk is.

Tip: koop ook je nieuwe fietsendrager bij Bol.com. Dit is volgens ons één van de beste fietsendrager winkels van het moment. 
3. Plutosport

Plutosport.nl logo

Goede fietskleding koop je bij Plutosport. Deze firma werkt met onder meer BBB Cycling, Castelli, Rogelli en Craft samen.

Door deze samenwerkingen biedt Plutosport een divers aanbod aan én is men in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.

Het shoppen via de webshop van Plutosport is een feestje. De webshop is overzichtelijk, je kunt gebruik van filters maken en je ziet in één oogopslag welke kledingstukken in de aanbieding zijn.

Wij hebben in ieder geval al opgemerkt dat Plutosport regelmatig fietskleding in de aanbieding aanbiedt.
4. BOBSHOP

Bobshop fietskleding winkel

BOBSHOP is mogelijk de minst bekende naam in deze top 7 van beste fietskleding winkels. Maar, het is volgens ons wel één van de betere fietskledingwinkels.

Dit komt onder meer door de diversiteit binnen het aanbod. Deze diversiteit is te danken aan de vele samenwerking van BOBSHOP.

Deze firma werkt met de beste merken samen, maar gaat ook samenwerkingen met minder bekende merken aan. Je geniet hierdoor van een divers aanbod.

Wat bij BOBSHOP ook een uniek voordeel is, is het aanbod van fietskleding van profteams. Indien je bijvoorbeeld fan van een speciaal wielrenteam bent, kun je de kledij van dat team bij BOBSHOP kopen.

De kleding van eigenlijk alle grote teams wordt door BOBSHOP aangeboden!
5. Perry Sport

Perry sports fietskledingwinkel

De firma Perry Sport heeft zich in de afgelopen jaren meer en meer op fietskleding toegelegd.

Als je nú naar de webshop van Perry Sport toe gaat, zie je bijvoorbeeld meer dan 130 verschillende items aangeboden worden. In dit aanbod is kleding voor zowel dames als heren te vinden.

Perry Sport is voor dit aanbod samen gaan werken met de beste merken. Zo biedt men fietskleding van AGU, Adidas, Craft en INQ aan.

Deze merken leveren kwaliteit en vragen daar niet de hoofdprijs voor.

Perry Sport doet hier bovendien vaak nog een schepje bovenop; je geniet regelmatig bij Perry Sport van een interessante aanbieding.
6. Bever

Bever outdoorwinkel

Op het gebied van outdoor artikelen is Bever dé specialist in ons land. Dit geldt ook voor fietskleding; je kunt bij deze firma uit ongekend veel soorten kledingstukken voor op de fiets kiezen.

Wat wel opvalt, is dat het aanbod heel anders is dan bij bovenstaande winkels. Bever richt zich namelijk meer op fietskleding voor het dagelijkse leven. Zo kun je fijne regenjassen voor op de fiets kopen. 

Binnen het aanbod van Bever vallen ook de accessoires op. Zo kun je bij Bever speciaal fietsondergoed, handschoenen en overige accessoires aanschaffen.
7. Lidl

Lidl logo

Wil je goedkope fietskleding aanschaffen? En hecht je iets minder waarde aan de kwaliteit van de artikelen? Dan kun je terecht bij Lidl.

Bij deze supermarktketen geniet je van twee specifieke voordelen:

  • Hoge doorloopsnelheid van de producten. Lidl biedt met regelmatig nieuwe fietsproducten aan. Dit aanbod verschilt van week tot week, waardoor je het aanbod goed in de gaten zou moeten houden. Dit stelt je in ieder geval in staat om regelmatig nieuwe fietskleding te kopen.
  • De fietskleding is erg voordelig. Bij Lidl geniet je hoe dan ook van lage prijzen. Dit is het geval bij de dagelijkse boodschappen, maar is ook het geval bij de fietskleding. Indien je zo min mogelijk geld uit wilt geven, zit je bij deze discountketen goed. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de Lidl fietskleding minder is.
Fietskleding bestellen of kopen in de winkel?

Heb je je pijlen op nieuwe fietskleding gericht? Je kunt deze kleding online kopen, maar je kunt hiervoor ook naar een winkel toegaan.

Dat laatste geniet toch wel onze voorkeur. Je kunt de kleding dan met eigen ogen aanschouwen en eventjes passen.

Uiteraard is dit wel afhankelijk van het soort fietskleding.

Wil je bijvoorbeeld een fietsonderbroek voor dames aanschaffen? Dat doe je het beste online, aangezien je dan uit véél meer onderbroeken de keuze hebt. Bijvoorbeeld de keuze tussen een fietsonderbroek met zeem en een fietsonderbroek zonder zeem.

Ditzelfde geldt voor wielershirts voor dames.

Als je eenmaal weet wat je maat is, is dit bovendien onwijs makkelijk.

Wil je echter een shirt voor op je racefiets aanschaffen? Dan is het aan te raden om naar bijvoorbeeld Decathlon of Plutosport te gaan. Bij die winkels kun je de shirtjes op je gemakje bekijken én passen. 

Conclusie: voor zowel online bestellen als kopen in de winkel valt iets te zeggen. Kies in ieder geval voor één van bovenstaande 7 fietskleding winkels. Dít zijn de beste winkels op het gebied van fietskleding.


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *