12GO Biking: Review, Aanbod & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Joni op september 18, 2023

In ons land is 12GO Biking tot één van de grootste fietsenwinkels uitgegroeid.

Dit bedrijf concurreert met onder meer Mantel en FuturumShop om de titel voor de grootste fietsenwinkel van Nederland.

Feit is dat 12GO Biking een trouwe klantenbase opgebouwd heeft. En het heeft er ook alle schijn van dat deze firma haar zaakjes prima op orde heeft.

In deze review zetten we graag alles omtrent 12GO Biking voor je op een rijtje. 

Over 12GO Biking (in het kort)

12GO biking logo

Meer dan 8000 fietsen op voorraad. Een gigantische winkel in Moordrecht. Een eigen werkplaats en samenwerkingen met de beste fietsenmerken.

Dit zijn enkele punten waar je de firma 12GO Biking aan kunt herkennen.

Een firma die ooit klein begon, maar uitgegroeid is tot een gigantische speler. Dit is onder meer te danken aan de gigantische winkel in Moordrecht.

In deze winkel vind je ontelbaar veel fietsen, talloze fietsenaccessoires en heel veel deskundige medewerkers. Ook kun je rondom deze winkel een proefrit maken.

Stukje geschiedenis van deze fietsenwinkel

Voor de historie van het bedrijf 12GO Biking moeten we naar het jaar 2002. In dat jaar starten twee studievrienden met hun eigen bedrijf.

Ze schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel en gaan vanuit een boerenschuur fietsen verkopen.

Dit slaat al snel goed aan, waardoor 12GO Biking hard kan groeien. Onder de bezielende leiding van Pieter en Matthijs maakt het bedrijf zelfs de overstap naar een heus bedrijfspand.

Op dat moment verkoopt 12GO Biking al ruim 5000 fietsen per jaar!

Intussen heeft 12GO Biking ook samenwerkingsverbanden met grote merken afgesloten.

Zo was 12GO Biking één van de eerste partijen in ons land die het merk Trek begon te verkopen. Ook was 12GO Biking één van de eerste partijen die haar eigen webshop opende.

Door de jaren heen is de groei ongekend te noemen. De groei was dusdanig dat er in 2011 een nieuw winkelpand moest komen.

In 2016 wordt uiteindelijk met de bouw hiervan begonnen, waarna recentelijk nóg een nieuw pand betrokken is.

Meer en meer klanten weten simpelweg de weg te vinden naar Moordrecht. En naar de webshop van 12GO Biking.

De fysieke fietsenwinkel van 12GO Biking

12GO biking winkel

Als je op de A12 van Utrecht naar Rotterdam rijdt, zie je door de bomen links van de snelweg het bedrijfspand van 12GO Biking.

Dit winkelpand is gevestigd op het industrieterrein van Moordrecht en is reusachtig te noemen. 

Hoe groot deze winkel precies is, valt lastig te omschrijven.

We hebben daarom besloten om enkele unieke kenmerken van deze winkel op een rijtje te zetten:

 • 400 meter lange testbaan. Op deze 400 meter lange testbaan kun je een proefritje maken op een fiets waar je interesse in hebt.
 • Meer dan 50 verkoopspecialisten. In de reusachtige winkel van 12GO Biking lopen ruim 50 verkoopspecialisten rond om je te helpen en te adviseren.
 • Duizenden fietsen. In de reusachtige winkel staan meer dan duizend fietsen uitgestald. Je kunt dus op je gemakje op zoek gaan naar de perfecte fiets.
 • Een gigantische werkplaats. Bij 12GO Biking kun je niet alleen terecht voor de koop van een nieuwe fiets, maar ook voor het laten onderhouden van je fiets. En heb je een nieuwe fiets gekocht? Dan zorgt de werkplaats er direct voor dat de fiets perfect afgesteld wordt.

De gigantische winkel van 12GO Biking is dus te vinden in Moordrecht. Op de Grote Esch 1005 om precies te zijn.

Ben je van plan om een bezoekje aan deze winkel te brengen? Loop dan zeker even naar de eerste verdieping; op die verdieping is sinds kort ook een heus lunchcafé te vinden!

Over het assortiment van 12GO Biking

Aanbod 12GO biking

12GO Biking is één van de grootste en beste online fietsenwinkels van ons land. Dit is te danken aan de gigantische winkel, de service én het diverse aanbod.

Dit aanbod kun je in de winkel in Moordrecht bekijken, maar je kunt ook shoppen via de webshop.

In de webshop heeft men het uitgebreide aanbod in meerdere categorieën onderverdeeld:

 • Fietsen: in deze categorie vind je allerlei soorten fietsen van de beste merken. Je kunt hierbij denken aan MTB’s, hybride fietsen, stadsfietsen, racefietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen.
 • Elektrische fietsen: men is zich bij 12GO Biking meer en meer aan het richten op e-bikes. De elektrische fietsen hebben in de webshop dan ook hun eigen categorie gekregen.
 • Onderdelen: als je op zoek naar nieuwe onderdelen voor je (race)fiets bent, zit je bij 12GO Biking ook goed. Men verkoopt onder meer banden, remmen, wielen en fietspedalen.
 • Fietskleding: binnen het aanbod van 12GO Biking is een belangrijke rol weggelegd voor fietskleding. Dit blijkt ook duidelijk als je door de winkel van 12GO Biking heenloopt; je komt dan vanzelf bij de gigantische kledingafdeling uit.
 • Elektronica: ben je op zoek naar een fietscomputer, nieuwe sensoren of een fietstrainer? Daarvoor kun je ook terecht bij 12GO Biking.

Het blijft niet alleen bij deze categorieën. 12GO Biking heeft namelijk ook nog de categorieën Aanbiedingen, Merken en Outlet aan haar webshop toegevoegd.

Reviews & ervaringen van klanten

Bij de bekende website trustpilot.nl zijn maar liefst 17.000 reviews over 12GO Biking achtergelaten.

Van deze reviews is gemiddelde score een 4,7. Aangezien de schaal bij Trustpilot van 0 tot 5 loopt, is dit een nagenoeg perfecte score!

De meeste beoordelingen zijn simpelweg heel positief te noemen. Zo roemen veel mensen het aanbod van 12GO Biking, evenals de prijsstelling.

Andere kopers roemen weer de klantenservice, gebruiksvriendelijkheid van de webshop en/of de deskundige medewerkers in de winkel.

Uit de beoordelingen blijkt in ieder geval dat 12GO Biking haar zaakjes goed op orde heeft.

Zijn er dan helemaal geen negatieve beoordelingen te vinden? Ja, die bestaan wel, maar hebben hoofdzakelijk betrekking op individuele producten.

Wel zijn her en der negatieve verhalen over de levering van fietsen te vinden. Sommige kopers geven bijvoorbeeld aan dat dit veel te lang heeft geduurd. Het mooie hierbij is dat 12GO Biking de kopers op Trustpilot hier gelijk in geeft. 

Zijn er regelmatig aanbiedingen?

12GO biking uitverkoop

Ja, het hele jaar door kun je producten in de korting shoppen bij 12GO Biking. Dit doe je online door naar de categorieën Aanbiedingen & Outlet te gaan.

Een andere optie is om naar de winkel in Moordrecht te gaan. Ook in die winkel vind je het hele jaar door interessante aanbiedingen.

Wil je van héle hoge kortingen profiteren? Wacht dan tot Black Friday. Net zoals bij de Mantel Black Friday kortingen geniet je ook bij 12GO Biking van sublieme aanbiedingen op en rondom deze ‘feestdag.

Onze eerlijke mening over 12GO Biking

Wij zijn onwijs te spreken over 12GO Biking. Deze fietsenwinkel heeft haar zaakjes op orde, biedt een indrukwekkend aanbod aan en heeft een sublieme groei door weten te maken.

Deze groei is niet uit de lucht komen vallen. Nee, wat ons betreft is dit een combinatie van het aanbieden van de beste producten én het verlenen van de beste service.

Zowel over de winkel als over de webshop zijn wij erg te spreken. Zo hebben wij opgemerkt dat de webshop snel is, gebruiksvriendelijk is en technisch goed in elkaar steekt.

Garantievoorwaarden & klantenservice

Heb je problemen met een product dat je gekocht hebt? Neem vooral contact op met de klantenservice van 12GO Biking.

Men doet er alles aan om je te helpen en doet hierbij mogelijk een beroep op de garantievoorwaarden van het betreffende merk.

Op de website van 12GO Biking vind je meer informatie over de garantieduur per product per merk.

De klantenservice van 12GO Biking is subliem te noemen. Je kunt dagelijks bellen naar 0182 62 1850, mailen naar info@12gobiking.nl of een online contactformulier invullen.

De klantenservice is bovendien elke dag goed bereikbaar:

 • Maandag: van 10.00 tot 18.00 uur
 • Dinsdag: van 10.00 tot 18.00 uur
 • Woensdag: van 10.00 tot 18.00 uur
 • Donderdag: 10.00 uur tot 20.00 uur
 • Vrijdag: van 10.00 tot 20.00 uur
 • Zaterdag: van 09.00 tot 17.00 uur
 • Zondag: gesloten

Het enige dat ons tegenvalt, is het feit dat de klantenservice van 13.00 tot 14.00 uur niet bereikbaar is. Dat is toch niet helemaal van deze tijd meer.

Voor- en nadelen van 12GO Biking

Wil je een nieuwe fiets of fietsonderdelen kopen? Doe dit met een gerust hart bij 12GO Biking. Deze firma biedt namelijk véél voordelen.

De voordelen

 • Ongekend uitgebreid aanbod
 • Prima klantenservice en after sales service
 • Gigantische winkel in Moordrecht én een geweldige webshop
 • Louter producten van de beste merken
 • 12GO Biking heeft ook haar eigen huismerk (scherpe prijzen!)

De nadelen

 • Klantenservice tussen 13.00 en 14.00 uur niet bereikbaar

12GO Biking vs. andere fietsenwinkels

12GO biking fiets kopen

We zijn in ons land gezegend met meerdere grote fietsenwinkels. Binnen deze markt valt 12GO Biking om talloze positieve redenen direct op.

Deze fietsenwinkel is gigantisch, heeft een indrukwekkend aanbod en verliest de klant nooit uit het oog. Je bent dan ook van een prima service verzekerd.

Neemt niet weg dat je ook een kijkje bij andere fietsenwinkels kunt nemen. Onder meer Mantel en FuturumShop hebben hun zaakjes eveneens prima op orde.

Meer winkels:

Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *