Beste fietspomp kopen? TOP 5 (racefiets, MTB & stadsfiets)
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je een mooie fietstocht maakt, betekent dit dat je band altijd zacht kan worden.
Wat heb je op dat moment nodig? Een goede fietspomp. De beste fietspomp komt echter niet alleen op zo’n moment van pas, maar ook ‘gewoon’ thuis.
Indien je een fietspomp bij de hand hebt, kun je ook thuis jouw banden goed oppompen.
Maar, wat is nou een goede fietspomp? Wat is de beste fietspomp voor jouw racefiets? Wat is de beste fietspomp met manometer? En voor welke fietspomp kun je het beste kiezen voor jouw MTB?
Dit zijn stuk voor stuk vragen die wij met enige regelmaat voorbij zien komen.
Vandaar dat wij besloten hebben om dit artikel te schrijven. Een artikel waarin je kennis kunt maken met de 5 beste fietspompen van dit moment.
Top 5 beste fietspompen voor thuis en onderweg
Wat maakt een goede fietspomp nou zo goed?
Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is. In onze ogen moet vooral het totaalplaatje kloppen. De fietspomp moet zijn werk goed doen, moet een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben en moet ook makkelijk te ‘bedienen’ zijn.
Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk bij de volgende vijf fietspompen uitgekomen.
1. Beste fietspomp met drukmeter – Dunlop Fietspomp Dubbel Ventiel
De Dunlop fietspomp met drukmeter is volgens ons de beste fietspomp met drukmeter van dit moment. Deze uitverkiezing heeft deze pomp aan meerdere pluspunten te danken.
Zo zijn wij uitermate enthousiast over de prijs-kwaliteitsverhouding van deze fietspomp. Je betaalt nog geen 2 tientjes, terwijl de kwaliteit dik in orde is.
Ook is de werking van deze fietspomp uitermate fijn. Iets wat onder meer aan de drukmeter te danken is. Op deze drukmeter zie je duidelijk afgebeeld staan hoe wat de huidige druk in de band is.
Hierbij maakt het soort ventiel overigens ook niks uit. Deze fietspomp is namelijk geschikt voor een Dunlop ventiel, voor een Presta-ventiel en een Schrader-ventiel. Dit is dus ook een prima fietspomp voor een mountainbike.
Tevens kun je deze fietspomp veelzijdig inzetten. Bij aanschaf krijg je namelijk twee adaptoren meegeleverd. Door deze adaptoren op de fietspomp te bevestigen, kun je bijvoorbeeld ook een zwemband oppompen.
Al met al is dit de beste vloerpomp volgens ons. De pomp is betaalbaar, werkt uitermate fijn en is voor alle fietsen en voor alle ventielen geschikt. Wat wens je nog meer?
👍 Voordelen:
- Voor alle ventielen geschikt
- Inclusief fijne drukmeter
- Voor alle soorten fietsen geschikt
- Prima prijs-kwaliteitsverhouding
- Fijn te bedienen
👎 Nadelen:
- Je neemt deze pomp niet zomaar mee op je fiets
2. Beste mini fietspomp – BBB BMP-54 WindWave Minipomp
Wil jij tijdens het fietsen jouw band op kunnen pompen? Dan kun je het beste voor een mini fietspomp kiezen. Of beter gezegd; dan kun je het beste voor deze BBB BMP-54 minipomp kiezen. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste kleine fietspomp is.
Zoals je op de foto al kunt zien, is deze pomp vrij klein uitgevoerd. Met een totale lengte van 25 centimeter neem je de pomp eigenlijk overal mee naar toe. Je kunt ‘m in je achterzak steken, maar je kunt ‘m ook aan je fiets bevestigen. Erg handig.
Heb je de pomp eenmaal nodig? Dan komt de DualHead pompkop maar al te goed van pas. Dankzij deze pompkop is deze pomp voor alle ventielen geschikt: Presta, Schrader en Dunlop.
Ondanks de mini afmetingen pomp je een band wel snel op. Dit is onder meer te danken aan de metalen zuigerstang. Verder is het ideaal dat je een band tot maar liefst 7 bar op kunt pompen. In 99% van de gevallen is dit meer dan voldoende. Al met al een prima én betaalbare mini fietspomp.
👍 Voordelen:
- Bijzonder compact vormgegeven
- Weegt slechts 156 gram
- Voor alle ventielen geschikt
- Snel en krachtig pompen
- Prima prijs-kwaliteitsverhouding
👎 Nadelen:
- Niet al te makkelijk aan een fiets te bevestigen
3. Beste CO2 fietspomp – Lezyne Control Drive CO2 Pomp
Heb je tijdens een fietstocht wel eens een zachte band gehad? Dan weet je ongetwijfeld hoe vervelend dit is. Om dit in de toekomst iets ‘draaglijker’ te maken, is de aanschaf van een goede CO2 fietspomp aan te raden. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar deze Lezyne CO2 fietspomp.
Met deze fietspomp kun je razendsnel jouw band weer oppompen. Je hoeft dit CO2 patroon alleen maar aan de pompkop te bevestigen. Vervolgens bevestig je de pompkop aan het ventiel van jouw fietsband. De lucht wordt rechtstreeks vanuit het CO2 patroon in de fietsband gepompt. Het gaat hierbij om een hoeveelheid 16 gram.
De werking van deze CO2 fietspomp is wat ons betreft geweldig. Ook vinden wij het fijn dat deze fietspomp bijzonder compact vormgegeven is; je neemt ‘m hierdoor makkelijk tijdens het wielrennen mee. Overigens speelt het minieme gewicht hier ook nog een rol bij; deze CO2 fietspomp weegt slechts 96 gram.
Bij deze CO2 fietspomp moet je wel met een belangrijk nadeel rekening houden. Je krijgt namelijk maar één CO2 patroon van Lezyne meegeleverd. Je doet er dan ook verstandig aan om direct meerdere CO2 patroontjes mee te bestellen.
👍 Voordelen:
- Weegt slechts 96 gram
- Bijzonder efficiënte en snelle werking
- Is makkelijk mee te nemen op de fiets
- Pompt jouw band op met 16 gram CO2
👎 Nadelen:
- Slechts één CO2 patroon meegeleverd bij aankoop
4. Beste fietspomp voor racefiets – Sks Rennkompressor (Hoge Druk)
Wil je de beste fietspomp voor jouw racefiets aanschaffen? Dan moet je eerst een keuze maken:
- Wil je de fietspomp onderweg mee kunnen nemen? Kies dan voor de hierboven besproken mini fietspomp of de hierboven besproken CO2 fietspomp.
- Wil je de fietspomp thuis kunnen gebruiken? Kies dan voor deze professionele fietspomp van het merk SKS.
Waarom wij deze fietspomp als een professionele fietspomp omschrijven? Dat komt omdat deze fietspomp daadwerkelijk door professionele wielrenners gebruikt wordt. Dit is eigenlijk al veelzeggend voor de kwaliteit en mogelijkheden van deze klassieke fietspomp.
Is dit nou echt een klassieke fietspomp? Qua uitstraling wel, maar qua mogelijkheden niet. Zo beschikt deze fietspomp over een hele fijne drukmeter. Deze drukmeter is nauwkeurig en is ook nog makkelijk af te lezen. Met deze wielren fietspomp doe je dus precies voldoende bar in jouw fietsbanden.
Overigens betreft dit ook een hogedruk fietspomp. Deze fietspomp is namelijk in staat om moeiteloos 8 bar in de fietsband te pompen. Als je de voorkeur aan lekker harde wielrenbanden geeft, biedt deze fietspomp dus uitkomst.
Verder vinden wij de algehele werking van deze fietspomp handig. Dit is onder meer te danken aan de E.V.A kop. In principe is deze fietspomp – dankzij deze kop – geschikt voor alle mogelijke ventielen. Houd er alleen even mee rekening mee dat het wennen is om deze E.V.A. kop te gebruiken.
👍 Voordelen:
- Ideaal voor wielrenbanden
- Wereldwijd gebruikt door professionele wielrenners
- Inclusief nauwkeurige drukmeter
- Met een E.V.A. kop
- Hogedruk fietspomp (moeiteloos 8 bar)
👎 Nadelen:
- De E.V.A. kop is mogelijk even wennen
- Niet de goedkoopste fietspomp
5. Beste fietspomp voor mountainbike – Trivio Blizzard (Hogedruk)
Wil jij de banden van jouw mountainbike oppompen? Dan is het belangrijk dat je hier een goede pomp voor gebruikt.
Een pomp die een hoge druk aan kan en die de juiste kop voor een mountainbike ventiel heeft. Aan de hand van deze criteria zijn wij bij deze goede fietspomp van Trivio uitgekomen.
Onder meer de hoge druk valt bij deze fietspomp direct op. Met deze fietspomp ben je namelijk in staat om maar liefst 12 bar in een mountainbike band te pompen. Precies waar je behoefte aan hebt bij een mountainbike.
Ook is de werking van deze mountainbike fietspomp aangenaam. Dit komt door het fijne ventiel, maar komt ook door de drukmeter. Op deze drukmeter zie je nauwkeurig hoeveel bar er precies in de band zit. Doordat dit een vloer fietspomp betreft, pomp je de band bovendien makkelijk op.
Welk ventiel heb jij op jouw mountainbike zitten? Voor deze Trivio fietspomp is dat niet van belang. Deze fietspomp is namelijk geschikt voor Dunlop-, Schrader- en Presta ventielen.
Wat wens je nog meer? Nou, wellicht zou je alleen nog aan een ontluchtingsknop behoefte hebben. Dan hebben we goed nieuws voor je; daar beschikt deze Trivio fietspomp óók over!
👍 Voordelen:
- Ideaal voor de banden van een mountainbike
- Maximale druk van 12 bar (180 psi)
- Inclusief ontluchtingsknop
- Voor alle ventielen geschikt
- Fijn te bedienen, onder meer dankzij de drukmeter
👎 Nadelen:
- Dit is geen goedkope fietspomp
Waar let je op bij het kopen van een fietspomp?
Hoe kies je de beste fietspomp uit? Dat is een vraag die ongetwijfeld veel mensen stellen. Een logische vraag ook, aangezien het aanbod van de fietspompen echt heel uitgebreid te noemen is.
Wij hebben daarom besloten om deze koopgids te schrijven.
In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een fietspomp. Als je goed op deze criteria weet te letten, maak je de beste keuze voor jezelf!
Verschillende soorten fietspompen
Ten eerste willen wij je wijzen op de verschillende soorten fietspompen. De meeste populaire varianten hebben we voor je op een rijtje gezet:
- Vloerpompen: dit zijn eigenlijk de welbekende klassieke fietspompen. Deze pomp gebruik je thuis, zet je op de grond neer en werkt uitermate fijn. Door de vormgeving ben je ook in staat om snel een band op te pompen.
- Mini fietspomp: een mini fietspomp is ideaal voor onderweg. Je neemt zo’n fietspomp makkelijk mee, waarna je tijdens jouw fietsrit jouw band op kan pompen.
- CO2 fietspomp: een CO2 fietspomp werkt met behulp van een CO2 patroon. Dit patroon zit vol met lucht; door dit patroon op de juiste manier aan te sluiten, kun je deze lucht over laten ‘stromen’ naar jouw band. Ook dit is een ideale fietspomp om onderweg te gebruiken.
Het soort fiets
Je doet er ook verstandig aan om goed naar het soort fiets te kijken. Heb je bijvoorbeeld een mountainbike? Dan moet de fietspomp in staat zijn om veel druk te leveren.
Indien je een racefiets hebt, is dit ook van belang. Ten opzichte van een mountainbike is het echter wel weer minder van belang.
Wil je ‘gewoon’ de banden van jouw stadsfiets, jouw omafiets of van een kinderfiets oppompen? Dan ben je het beste uit met een normale vloerpomp.
Het soort ventiel
Kijk ook heel goed naar het soort ventiel dat op jouw fiets zit. Hierbij bestaan eigenlijk drie varianten: het Dunlop ventiel, het Presta ventiel en het Schrader ventiel.
Weet je niet 100% zeker welk ventiel je hebt? Dan kies je het beste voor een veelzijdige fietspomp.
Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, zijn veel fietspompen tegenwoordig voor alle ventielen geschikt.
Dat zorgt ervoor dat dit criteria tegenwoordig minder van belang is. Toch is en blijft het iets om goed naar te kijken.
Eigenschappen van de fietspomp
Het advies is ook om goed naar de eigenschappen van de fietspomp te kijken. Enkele belangrijke eigenschappen vind je hieronder:
- Afmetingen en gewicht: dit is met name van belang als je de fietspomp mee wilt nemen tijdens jouw fietstocht.
- Drukmeter: dankzij een fietspomp met (digitale) drukmeter zie je precies hoeveel druk er in de fietsband zit. Erg wenselijk en fijn.
- Maximale druk: ga ook goed na wat de maximale druk is. Bij veel fietspompen ligt dit rond de 5 á 6 bar. Sommige fietspompen zijn echter ook voor 8 tot 12 bar geschikt.
Prijs-kwaliteitverhouding
Tot slot is het belangrijk om goed naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Hierbij raden wij je aan om altijd voor een fietspomp van een gerenommeerd merk te gaan.
Daarom raden wij je ook af om zomaar de eerste de beste fietspomp bij Action, Lidl, Hema of Gamma te kopen.
In plaats daarvan kun je de beste fietspomp beter via deze webshop bestellen. Je geniet hierbij van een prima prijs-kwaliteitverhouding en fijne bezorgmogelijkheden.
Ook interessant:
0 reacties