Mini fietspomp kopen? 7x kleine fietspompjes voor onderweg

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 8, 2024

Een lekker stukje fietsen en plots zegt je band ‘klap’. Is dat ook iets waar je bang voor bent? Dan doe je er verstandig aan om een mini fietspomp te kopen.

Plak je band ter plekke, maak gebruik van de mini fietspomp en je kunt je weg weer vervolgen. Onder meer voor wielrenners is een kleine fietspomp onmisbaar.

Heb je op dit moment nog geen compacte fietspomp? Dan is het tijd om deze zo snel mogelijk aan te schaffen. Met dit artikel helpen wij je hier graag een flink handje bij.

7x mini fietspompjes voor onderweg vergeleken

Een mini fietspomp is handzaam, waardoor je ‘m makkelijk op bijvoorbeeld je racefiets meeneemt. Is dat ook het gewenste gebruik van de fietspomp waar je naar op zoek bent?

Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande 7 varianten te kiezen. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. BBB Cycling NanoRoad Minipomp

De BBB Cycling NanoRoad Minipomp is een geweldige mini fietspomp. Dit is te danken aan de lengte van slechts 13 centimeter, de aanwezige drukmeter en de algehele kwaliteit. Met deze mini fietspomp kun je je fietsband(en) tot maar liefst 8 bar vullen.

Deze kleine fietspomp is van aluminium vervaardigd, waardoor ‘ie slechts 95 gram weegt. De pomp heeft ook nog een hoog pompvolume en is geschikt voor zowel Presta- als Schrader ventielen. Voor deze beste kleine fietspomp betaal je bovendien niet overdreven veel geld.




2. Lezyne Pocket Drive

Vind je de bovenstaande fietspomp eigenlijk nog te groot? Dan raden wij je deze Lezyne Pocket Drive fietspomp aan. Dit is zo ongeveer de meest compacte fietspomp van dit moment; je neemt ‘m probleemloos in bijvoorbeeld je zadeltasje mee.

Deze fietspomp is bij uitstek geschikt voor racefietsen, met dank aan de maximale pompdruk van 11 bar. De pomp werkt ook nog de andere kant op; je kunt ook lucht uit de band laten lopen. Deze compacte fietspomp is geschikt voor Presta- en Schrader ventielen.




3. Topeak minipomp Mini Morph – 15700039

De Topeak minipomp Mini Morph – 15700039 is opvallend goed uit onze test gekomen. Dit is niet het meest bekende merk, maar deze fietspomp is opvallend goed. Dit is onder meer te danken aan de maximale pompdruk van maar liefst 11 bar.

Ook is deze kleine fietspomp makkelijk in gebruik. Het is namelijk zo dat je deze fietspomp tot een voetpomp op kunt bouwen. Je zet hiermee snel de nodige kracht, waarmee je het hoge pompvolume perfect benut.

Doordat Topeak voor zowel plastic als aluminium heeft gekozen, is deze fietspomp ook nog eens licht van gewicht.




4. BBB Cycling EasyRoad Minipomp

Heb je het liefste een kleine fietspomp met drukmeter? Dan kun je voor de eerder genoemde BBB fietspomp gaan, maar je kunt ook voor de BBB Cycling EasyRoad Minipomp kiezen. Deze minipomp heeft een hogere maximale druk; 9 bar om precies te zijn.

Wel is déze BBB fietspomp iets groter dan de beste koop uit dit artikel. Doordat deze fietspomp alsnog slechts 18,5 centimeter is, is dit een prima fietspomp voor tijdens al je fietsavonturen en fietstochten.

Belangrijk voordeel is ook dat de BBB Cycling EasyRoad Minipomp voordelig is.




5. Vulpes Tech Fietspomp Luchtcompressor

Wil je een echt hele kleine fietspomp tot je beschikking hebben? Dan raden wij je graag de Vulpes Tech® Fietspomp Luchtcompressor aan.

Deze fietspomp is niet met bovenstaande varianten te vergelijken, aangezien déze variant elektrisch werkt. Met slechts één druk op de knop laat je de band met de gewenste druk oppompen.

Bij aanschaf van deze fietspomp krijg je meerdere opzetstukken geleverd. Met dank aan deze opzetstukken is deze elektrische fietspomp voor meerdere soorten ventielen geschikt.

Voor een lege batterij hoef je ook niet bang te zijn; deze fietspomp dient namelijk ook als powerbank.




6. BBB Cycling AirSpeed Minipomp

Binnen het aanbod van minipompen vallen ook de CO2 pompen op. Op deze pomp sluit je een CO2 patroon aan, waarna je dit patroon in de band kunt spuiten.

Het patroon voor zo’n pomp is dus voor één vulbeurt geschikt, maar dit geldt niet voor de pomp zelf. De pomp zelf kun je eindeloos gebruiken.

De BBB Cycling AirSpeed Minipomp is volgens ons de beste Co2 minipomp van dit moment. Deze pomp wordt met een 16 grams patroon geleverd, is bijzonder compact en weegt slechts 74 gram. De pomp is ook nog geschikt voor Presta– en Schrader ventielen.




7. Aomni Elektrische Fietspomp met Drukmeter

Deze top 7 sluiten we af met nóg een elektrische fietspomp. Het gaat hierbij om de Aomni elektrische fietspomp, inclusief drukmeter. Op deze meter zie je precies staan hoeveel bar er op dit moment in de band zit.

Met de knoppen bepaal je vervolgens hoeveel bar er in de band moet komen, waarna de fietspomp direct voor je aan het werk gaat.

Je band is razendsnel opgepompt, dankzij het pompvolume van 35 liter per minuut. Daarnaast is de maximale pompdruk 10,3 bar, waardoor deze fietspomp ook voor bijvoorbeeld speciale wielrenbanden geschikt is.




Waarom zou je kiezen voor een kleine fietspomp?

Ben je op zoek naar de beste fietspomp? Dan is het allereerst belangrijk om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Op welke momenten wil je de fietspomp gebruiken? En hoe wil je de fietspomp gebruiken?

Als je in één van onderstaande situaties een fietspomp wilt gebruiken, is een kleine fietspomp de beste optie:

  • Als je onderweg bent, bijvoorbeeld op je racefiets of MTB. Tijdens je wielren- of mountainbiketocht loop je altijd het risico op een lekke band. Als je dit risico goed af wilt dekken, is een minipomp de beste keuze. Deze pomp neem je moeiteloos mee, bijvoorbeeld in de achterzak van je wielrenshirt of in je zadeltje.
  • Als je altijd en overal je banden op wilt kunnen pompen. Ga je graag met je fiets een dagje weg? Of vind je het heerlijk om je fiets mee op vakantie te nemen? Ook in deze situaties komt een fietspomp in het klein maar al te goed van pas. Zo’n pomp werkt minstens net zo handig als een ‘normale’ fietspomp, maar neemt wel een heel stuk minder ruimte in beslag.

Al met al is de keuze voor een mini fietspomp een logische keuze. Maar, het is niet in alle situaties de juiste keuze. Ben je op zoek naar een fietspomp waarmee je thuis snel je banden op wilt pompen? Dan ben je beter af met een normale voetpomp of een elektrische fietspomp.

Aandachtspunten bij het kopen van een mini fietspomp

Een mini fietspomp is handzaam, handig en komt in veel situaties goed van pas. Voordat je van alle voordelen kunt genieten, moet je wel op zoek gaan naar de beste mini fietspomp. Wat ons betreft kies je voor één van bovenstaande varianten.

Maar, ook binnen deze varianten bestaan grote verschillen. Vandaar dat we deze koopgids hebben geschreven, waarin we je informeren over de belangrijkste aandachtspunten. Let goed op deze aandachtspunten, zodat je snel de perfecte mini fietspomp vindt.

Soort mini fietspompje

Allereerst is het heel goed om te weten dat je uit meerdere soorten mini fietspompen kunt kiezen.

Dit heb je mogelijk al opgemerkt dankzij bovenstaande varianten, maar we zetten de 3 varianten graag nog voor je op een rijtje:

  • De reguliere mini fietspomp. Dit is de beste koop (zie 1e review) bijvoorbeeld. Zo’n mini fietspomp is bijvoorbeeld 15 á 20 centimeter lang en weegt bijzonder weinig. Door de compacte afmetingen neem je ‘m probleemloos overal mee naar toe.
  • De elektrische fietspomp. Je kunt ook voor een kleine elektrische fietspomp kiezen. Dit betreft een elektrische fietspomp met drukmeter; op de drukmeter zie je precies hoeveel bar er op dit moment in je fietsband zit. Door de elektrische fietspomp naar wens in te stellen, zorg je er vervolgens voor dat deze pomp de band met de juiste hoeveelheid lucht oppompt. Een kind kan de was doen!
  • De CO2 mini fietspomp. Tot slot kun je ook nog voor een CO2 mini fietspomp kiezen. Dit is een hele compacte pomp waarvoor je een CO2 patroon nodig hebt. Dit CO2 patroon koppel je aan de pomp en aan het ventiel van de band. Door een drukbeweging te maken, gaat de lucht vanuit het CO2 patroon de band in. Na deze pompbeweging kun je het CO2 patroon weggooien, maar de CO2 mini fietspomp kun je uiteraard wel nog gebruiken in de toekomst.

Voor- en nadelen bij de verschillende soorten

Welke van deze fietspompen spreekt je het meeste aan? De normale keuze is eigenlijk de reguliere mini fietspomp. Zo’n fietspomp is compact, neem je makkelijk mee en werkt op een simpele manier.

Dit geldt ook voor de elektrische fietspomp, maar daarvoor ben je wel van meer zaken afhankelijk. Zo moet de accu voldoende opgeladen zijn en moet je de juiste opzetstukken meenemen. Ook is het goed om te weten dat je voor zo’n fietspomp meer geld moet betalen.

Tot slot is de CO2 mini fietspomp dus ook nog interessant. Maar, voor zo’n fietspomp heb je dus wel CO2 patronen nodig.

Nadeel hiervan is dat deze slechts één keer werken, waardoor je hier regelmatig geld aan kwijt bent. Je kunt je bovendien afvragen of dit de meest duurzame keuze is.

Wil je je band(en) heel nauwkeurig op kunnen pompen? Ga dan voor een mini fietspomp met drukmeter. Op de drukmeter zie je heel nauwkeurig wat de hoeveelheid bar in de band is. Zéker als je voor een elektrische drukmeter kiest.

Afmetingen & gewicht

Bij elke mini fietspomp moet je goed naar de afmetingen en het gewicht kijken. Om op het gebied van de afmetingen de juiste keuze te maken, moet je goed naar het gewenste gebruik kijken.

Hoe wil je de fietspomp bijvoorbeeld met je fietstocht meenemen? Als je dat weet, weet je ook hoe groot de fietspomp maximaal mag zijn. Verder gaan de afmetingen uiteraard hand in hand met het soort fietspomp, zie hierboven.

Kijk ook goed naar het gewicht van de fietspomp. Zeker als je de pomp in bijvoorbeeld de achterzak van je fietsshirt mee wilt nemen, is het van belang dat de pomp zo licht mogelijk is.

Maximale pompdruk

Ook moet je goed naar de maximale pompdruk kijken. De maximale pompdruk geeft aan met welke druk je je band op kunt pompen. Om op dit gebied de juiste keuze te maken, moet je goed naar het soort band kijken.

Voor een racefietsband is het bijvoorbeeld aan te raden om de band met zo’n 8 á 8,5 bar te vullen. Dit verschilt echter wel van band tot band.

Ventiel

Kijk verder ook nog goed naar het soort ventiel. Niet alle fietspompen zijn namelijk voor alle ventielen geschikt. Gelukkig krijg je bij veel mini fietspompen meerdere opzetstukken meegeleverd, waardoor je de pomp alsnog veelzijdig kunt gebruiken.

Merk

Tot slot adviseren wij je om goed naar het merk van de fietspomp te kijken. Ga altijd voor een mini fietspomp van een A-merk en durf daar ook in te investeren.






Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *