Beste elektrische fietspomp – Bekijk snel onze top 5!

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 8, 2024

Ga je op jouw racefiets, elektrische fiets of stadsfiets een flink eind fietsen? Controleer voor vertrek goed jouw banden.

Mochten jouw banden enigszins leeggelopen zijn, merk je dit direct aan de hoeveelheid kracht die je moet zetten. Des te zachter de fietsbanden zijn, des te harder je moet trappen.

Als jouw fietsbanden zacht zijn, kun je deze het beste met een elektrische fietspomp oppompen.

Waarom? Omdat dit een stuk minder kracht kost dan een manuele fietspomp.

Een terechte vraag hierbij is wel wat de beste elektrische fietspomp is. Nou, wij zijn op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag.

Aan de hand van onze test hebben wij vervolgens een top 5 samen kunnen stellen. Over de vijf beste elektrische fietspompen vertellen wij je hieronder graag alles.

Tevens vind je aan het einde van dit artikel nog een handige koopgids; met de informatie uit deze koopgids kun je voor jezelf op zoek naar de beste elektrische fietspomp gaan.

Onze top 5 fietspompen (elektrisch)

Wil jij graag van de voordelen van een elektrische fietspomp genieten? Logisch; je bent ook zeker niet de enige. Meer en meer mensen gebruik een elektrische fietspomp.

Zelf zijn wij voornamelijk over onderstaande vijf varianten te spreken. Deze 5 elektrische fietspompen zijn als beste uit onze test gekomen:

 1. Xiaomi Elektrische Pomp Voor Fiets
 2. Cycplus A3B elektrische fietspomp
 3. FlowIT Draagbare USB Luchtcompressor voor Fiets & Auto
 4. Donrox Ride F522 Elektrische Fietspomp
 5. Souiri Elektrische fietspomp

1. Xiaomi Elektrische Pomp Voor Fiets

xiaomi_elektrische_pomp_fiets

Er kan maar één elektrische fietspomp de beste zijn. Volgens onze test is dat deze fietspomp van het merk Xiaomi. Als je zo naar de foto kijkt, zou je eigenlijk niet verwachten dat dit een fietspomp is.

Nou, wij kunnen je één ding verklappen: dit is zeker wel een fietspomp en het is ook nog eens een hele fijne.

Over deze fietspomp zijn wij om meerdere redenen te spreken. Allereerst valt direct de makkelijke bediening op. Je hoeft de pomp alleen maar op het ventiel van jouw fietsband aan te sluiten.

Vervolgens stel je via het display de gewenste druk in. Het is nu een kwestie van wachten; de pomp stopt vanzelf met pompen als de band de gewenste druk heeft gekregen.

Deze automatische fietspomp is ook nog eens oplaadbaar. Door de fietspomp dus met enige regelmaat op te laden, heb je altijd de beschikking over een handige en krachtige fietspomp.

Want ja, het is ook een feit dat deze fietspomp echt snel werkt. Al met al zijn wij erg te spreken over deze draagbare, draadloze, automatische en handige elektrische fietspomp.

Bijkomend voordeel: je kunt veelzijdig gebruik maken van deze fietspomp. Dit is namelijk een prima pomp voor fiets én auto. Tevens is het mogelijk om bijvoorbeeld een bal, een luchtbed of een ander opblaasbaar product op te pompen.

👍 Voordelen:

 • Veelzijdig inzetbaar
 • Onwijs makkelijk te bedienen
 • Lekker compact uitgevoerd
 • Werkt grotendeels automatisch
 • Inclusief handige led verlichting

👎 Nadelen:

 • Is niet super goedkoop
2. Cycplus A3B elektrische fietspomp

elektrische_pomp_racefiets

Ben je op zoek naar de beste elektrische fietspomp met accu? Dan komt deze draagbare en draadloze elektrische fietspomp absoluut in aanmerking.

Toen wij deze fietspomp uit mochten proberen, werden wij om meerdere redenen direct enthousiast.

Zo viel het ons direct op dat deze fietspomp erg krachtig is. Deze fietspomp heeft een maximale drukcapaciteit van maar liefst 10,3 bar.

Bovendien kun je tijdens het oppompen uit verschillende waarden kiezen: PSI, BAR, KPA en kg/cm. Erg handig wat ons betreft.

Ook is het een feit dat dit een veelzijdige fietspomp is. De fietspomp is namelijk geschikt voor fietsbanden, voor autobanden, voor banden van een motor/scooter, voor een voetbal en voor een ballon. Eigenlijk kun je alle kanten op met deze handige accupomp.

Verder vinden wij de werking echt subliem. Op het digitale display kun je de gewenste druk instellen, waarna deze elektrische fietspomp voor je aan de slag gaat.

Voordat je dit doet, kun je overigens uit meerdere ventielen en verlengstukjes kiezen. Zodoende ben je in staat om echt allerlei objecten op een snelle manier op te pompen.

👍 Voordelen:

 • Erg krachtig
 • Duidelijk digitaal LCD display
 • Inclusief led verlichting
 • Handige mini fiets compressor (=makkelijk meenemen)

👎 Nadelen:

 • Ook dit is geen goedkope elektrische fietspomp
3. FlowIT Draagbare USB Luchtcompressor voor Fiets & Auto

luchtcompressor_elektrisch_fietsen

Wil jij jouw fietsbanden op de meest makkelijke manier op kunnen pompen? Dan doe je er verstandig aan om voor een fietspomp te kiezen met een USB aansluiting.

Dát is precies wat deze draagbare USB luchtcompressor is. Met deze fietsband compressor pomp je op een hele makkelijke en snelle manier jouw fietsbanden op.

Daar blijft het echter niet bij. Nee, je kunt ook bijvoorbeeld de banden van jouw auto met deze fietsband oppompen.

Zoals je je mogelijk daardoor al voor kunt stellen, is deze elektrische pomp voor fiets en auto behoorlijk krachtig te noemen. Precies waar onze voorkeur naar uit gaat.

Deze fietspomp wordt met meerdere opzetstukken geleverd, heeft een handig LCD display en beschikt over ingebouwde led verlichting.

Nadat je de fietspomp hebt gebruikt, kun je ‘m weer makkelijk opladen. Dit doe je middels de USB poort en de meegeleverde USB oplaadkabel. Tevens krijg je een luchtslang meegeleverd, welke je makkelijk kunt monteren. Echt een prima elektrische fietspomp wat ons betreft.

👍 Voordelen:

 • Makkelijk te op te laden dankzij USB oplaadkabel
 • Bijzonder krachtig
 • Met meerdere opzetstukken geleverd
 • Beschikt over een LCD display en led verlichting
 • Inclusief een bandenspanningsbewakingssysteem

👎 Nadelen:

 • Volgens sommige gebruikers duurt het oppompen vrij lang
4. Donrox Ride F522 Elektrische Fietspomp

donrox_elektrische_fietspomp

Tijdens onze test kwamen wij al snel in aanraking met deze Donrox fietspomp. Al snel bleek dat deze elektrische fietspomp aan nagenoeg al onze verwachtingen voldoet.

Zo werkt deze fietspomp snel, is deze pomp makkelijk te bedienen en geniet je van veel verschillende mogelijkheden.

Deze fietspomp wordt met een accu van 2000mAh geleverd. Dit betekent dat de accu behoorlijk krachtig is én dat je ‘m dus niet al te vaak op hoeft te laden.

Op het moment dat je ‘m wel op moet laden, is dit een fluitje van een cent dankzij de meegeleverde USB kabel.

Met dank aan het heldere display zie je precies wat de druk is. Bovendien kun je via dit display direct de gewenste druk instellen.

Nadat je dat gedaan hebt, gaat deze elektrische fietspomp direct voor jou aan de slag. Dit doe je overigens altijd en overal; deze fietspomp neem je namelijk gemakkelijk overal mee naar toe.

Ook de veelzijdigheid van dit apparaat is geweldig. Deze fietspomp is namelijk geschikt voor bijvoorbeeld een racefiets, een elektrische fiets, een stadsfiets, een auto, een motor en een caravan.

Eigenlijk allerlei soorten banden pomp je met de Donrox Ride F522 elektrische fietspomp snel op!

👍 Voordelen:

 • Compact en draagbaar
 • Snel naar wens in te stellen
 • Met een krachtige accu
 • Met een duidelijk en helder display
 • Voor veel banden geschikt

👎 Nadelen:

 • Maximale luchtdruk is slechts 8,2 bar
5. Souiri Elektrische fietspomp

pomp_elektrisch_compressor

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste elektrische fietspomp? Betaal je alleen liever niet al te veel geld voor de elektrische fietspomp?

Dan is deze variant van Souiri voor jou op het lijf geschreven. Tijdens onze test is namelijk gebleken dat dit de beste relatief voordelige fietspomp is.

Met deze fietspomp kun je veel kanten op. Je pompt de fietsbanden snel op de gewenste druk, maar ook bijvoorbeeld banden van een auto.

Handig hierbij is dat de maximale luchtdruk maar liefst 10,3 bar is. Deze fietspomp kan zich hierdoor meten met de krachtigste fietspompen.

Bij aanschaf krijg je bovendien vier opzetstukken geleverd. Dankzij deze opzetstukken kun je de fietspomp op elk mogelijk ventiel aansluiten.

Nadat je dat gedaan hebt, stel je de gewenste luchtdruk in. De handige elektrische fietspomp neemt vervolgens al het werk voor je uit handen. Al met al een handige én betaalbare fietspomp.

👍 Voordelen:

 • Veelzijdig in te zetten dankzij de opzetstukken
 • Maximale luchtdruk van 10,3 bar
 • Met de USB oplaadkabel op te laden
 • Met handige led verlichting
 • Relatief gunstig geprijsd

👎 Nadelen:

 • Deze elektrische fietspomp maakt relatief veel lawaai
Koopgids: Wat is voor jou de beste elektrische fietspomp?

Beste elektrische fietspompen

Wil jij de beste elektrische fietspomp aanschaffen? Maak dan een goede vergelijking voor jezelf. Je kunt dit bij de Lidl, de Gamma, Praxis, Coolblue en/of Bol.com doen. Ook heeft de Action fietspompen in het assortiment.

Wat ons betreft kies je het beste voor één van de twee laatstgenoemde partijen; bij die partijen heb je nu eenmaal de meeste keuze.

Vervolgens is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar moet de elektrische fietspomp aan voldoen? Wil je bijvoorbeeld een fietspomp met drukmeter hebben?

En hoe snel moet de elektrische fietspomp (middels 220V of 230V) opgeladen kunnen worden? En wat voor soort banden wil je met de elektrische fietspomp op kunnen pompen?

Dit zijn slechts enkele van de vele vragen waar je goed over na moet denken.

Daarnaast moet je ook goed naar jouw budget kijken. Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan de beste elektrische fietspomp? Feit is dat deze fietspompen niet goedkoop zijn.

Wij raden je dan ook graag het volgende aan: houd de aanbiedingen goed in de gaten. Dankzij een aanbieding kun je voor een interessanter prijskaartje de beste elektrische fietspomp aanschaffen!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *