Fietsgereedschap kopen? Top 7 fiets gereedschap sets & koffers

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 9, 2024

Fietsgereedschap is onmisbaar als je een fiets hebt. Je kunt een fietsgereedschap set bijvoorbeeld thuis gebruiken, maar er bestaan ook speciale sets voor onderweg.

Ongeacht waar je het gereedschap nodig hebt, ben je blij dat je het juiste gereedschap in huis hebt.

Ontbreekt het daar op dit moment nog aan? Dan is het zaak om het beste fietsgereedschap aan te schaffen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

In dit artikel bespreken wij de 7 beste fietsgereedschap sets van dit moment. Met zo’n set ben je in staat om je fiets op de gewenste manier te repareren danwel te onderhouden.

De beste fietsgereedschap sets uitgelicht

Wil je graag een nieuwe fietsgereedschap set of nieuwe fietsgereedschap koffer aanschaffen? In beide gevallen raden wij je één van onderstaande producten aan.

Deze sets/koffers voldoen aan onze verwachtingen en stellen je in staat om je fiets op de juiste manier te repareren.

1. BBB Cycling BaseKit fietsgereedschap koffer

De BBB Cycling BaseKit fietsgereedschap koffer is volgens onze test de beste fietsgereedschap koffer. In deze koffer vind je maar liefst 16 gereedschappen.

Dit is niet zomaar gereedschap, maar zijn de 16 gereedschappen die je het meest gebruikt. Met deze gereedschappen kun je elke gangbare reparatie uitvoeren.

Wat ons hierbij erg aanspreekt, is het handige koffertje zelf. Dankzij dit koffertje hou je al het gereedschap makkelijk en geordend bij elkaar.

Ook is de koffer extra stevig uitgevoerd, waardoor ‘ie tegen een stootje bestand is. Het aangebrachte schuim zorgt ervoor dat de gereedschappen perfect op hun plaats blijven.
2. Kinzo Fietsreparatieset

Kinzo-Fietsreparatieset

Ook over deze Kinzo Fietsreparatieset zijn wij uitermate te spreken. Net zoals bovenstaande set krijg je ook deze set in een handige koffer geleverd.

Je houdt hierdoor het gereedschap makkelijk bij elkaar. Doordat in deze set 20 soorten gereedschap te vinden zijn, voer je simpelweg elke klus uit aan je fiets.

In deze set vind je onder meer een kettingopener, een pedaalspanner, 8 inbussleutels en meerdere bandenlichters. Het is hierdoor een fluitje van een cent om een reparatie aan je fiets uit te voeren. Deze fietsgereedschap set is ook nog zacht geprijsd.
3. Datona Fietsgereedschap set

De Datona Fietsgereedschap set is een geweldige set voor professioneel gebruik. Dit is een set die zomaar door een fietsenmaker gebruikt zou kunnen worden. Uiteraard is deze fietsgereedschap set ook uiterst geschikt voor thuisgebruik.

In deze koffer vind je maar liefst 21 soorten gereedschap terug. Je bent hiermee in staat om je fiets te repareren en te onderhouden.

Ben je op zoek naar speciaal racefiets gereedschap? Dan sluit deze set op je wensen aan. Ben je op zoek naar speciaal MTB gereedschap? Ook dan sluit deze koffer op je wensen aan.
4. Brüder Mannesmann Fietsgereedschapsset

Ben je op zoek naar een hele uitgebreide fietsgereedschap set? Dan sluit de Brüder Mannesmann Fietsgereedschapsset het beste op je wensen aan.

Deze set bestaat namelijk uit maar liefst 31 soorten gereedschap. Deze 31 soorten gereedschap zitten fijn en geordend opgeborgen in de stevige koffer van aluminium.

Met deze set voer je in ieder geval alle mogelijke reparaties uit. Dit doe je op een vakkundige manier, aangezien dit gereedschap van de beste kwaliteit is. Het gebruiksgemak ligt dan ook hoog, terwijl deze fietsgereedschap set ook nog fijn in gebruik is.
5. XLC Fietsgereedschap Set

Vind je het niet erg om te investeren in de beste fietsgereedschap set? Kijk dan eens naar deze XLC Fietsgereedschap Set.

Dit is één van de duurste sets uit deze top 7, maar het is wel één van de meest uitgebreide sets. In deze set vind je maar liefst 33 soorten gereedschap.

Dit stelt je in staat om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Dit doe je aan je racefiets, maar ook aan je MTB of stadsfiets.

Bovendien zijn alle gereedschappen overzichtelijk te vinden in de handige koffer. De set is uiteraard ook van een uitmuntende kwaliteit, zoals we van het merk XLC gewend zijn.
6. SuperB gereedschapset in koffer

Over de SuperB gereedschapset in koffer zijn wij ook te spreken. Deze set is lekker uitgebreid, wordt in een geweldige koffer geleverd en is van een uitmuntende kwaliteit.

Dat deze set veel te bieden heeft, blijkt overigens wel uit het prijskaartje. Dit is namelijk ook één van de duurste sets uit deze top 7.

Met deze set haal je in ieder geval een prima en veelzijdige set in huis. Dit is te danken aan de stevige koffer en de inhoud van de koffer. In de koffer vind je maar liefst 36 soorten gereedschap. Dit stelt je in staat om elke reparatie uit te voeren.
7. TITAN Fietsgereedschap koffer

Deze top 7 sluiten we af met de duurste fietsgereedschap set. Voor de TITAN Fietsgereedschap koffer betaal je bijna 200 euro, maar dat is de moeite absoluut waard.

In deze set vind je namelijk alleen het allerbeste gereedschap. TITAN heeft bovendien voor een vrij uitgebreide set gekozen.

In deze set vind je maar liefst 20 soorten gereedschap. Met deze 20 soorten gereedschap kun je elke reparatie uitvoeren.

Het merk TITAN benadrukt hierbij dat het om het meest gebruikte gereedschap gaat. Al het gereedschap zit ook nog handig opgeborgen in de stevige koffer.
Hoe kies je de beste fietsgereedschap set uit?

Welke van bovenstaande 7 fietsgereedschap sets spreekt jou het meeste aan? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je lastig vindt om dit te bepalen. Mede daarom hebben wij besloten om deze koopgids op te stellen.

In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een fietsgereedschap set. Door juist goed op deze criteria te letten, kies je snel het beste fietsgereedschap voor jezelf uit.

Soort fiets

Het is allereerst belangrijk om goed naar je fiets te kijken. Heb je een racefiets, een MTB of een stadsfiets? De soorten gereedschap die je voor je fiets nodig hebt, is uiteraard per soort fiets verschillend.

Ben je voor je racefiets op zoek naar de juiste gereedschap set? Kies dan voor een set met daarin het juiste racefiets gereedschap.

Deze vlieger gaat ook op als je een MTB hebt. Als je een stadsfiets hebt, ben je veelal goed uit met een set met daarin het meest gangbare gereedschap.

Inhoud van de set

Het is uiteraard ook zaak om goed naar de inhoud van de set te kijken. Vind je in de set bijvoorbeeld een momentsleutel voor je fiets, een mini fietspomp en de nodige inbussleutels?

Wij adviseren je qua inhoud om vooral op twee punten te letten:

  • Aantal stukken gereedschap in de set. Wij hebben opgemerkt dat dit per set verschillend is. In sommige sets vind je slechts 10 soorten gereedschap, terwijl andere sets uit meer dan 30 soorten gereedschap bestaan. Kijk daarom heel goed naar het aantal stukken gereedschap in de set.
  • Gewenste gebruik. Ook het gewenste gebruik is van grote invloed op de juiste inhoud van de gereedschap set. Wil je bijvoorbeeld het gereedschap onderweg kunnen gebruiken? Dan heb je mogelijk meer baat bij een gereedschapsbidon of een kleine fietsreparatieset. Wil je vooral thuis je fiets kunnen repareren? Dan heb je een meerdere soorten gereedschap in een handige koffer nodig.

Wat wil je precies doen?

Het is sowieso belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken. Wat wil je precies met de gereedschap set gaan doen? Wil je deze set thuis gebruiken of onderweg? En voor welke klussen wil je de set precies inzetten?

Wil je bijvoorbeeld de ketting spannen, banden kunnen vervangen of de pedalen kunnen stellen? Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je specifiek gereedschap voor nodig hebt. Je moet daarom per set goed nagaan of het benodigde gereedschap aanwezig is.

Daarbij is het advies ook om naar handige extra’s te kijken. Wil je thuis bijvoorbeeld reparaties aan je racefiets uitvoeren? Dan is een fiets montage standaard toch wel erg handig.

Investeer daarom niet alleen in de fietsgereedschap set, maar ook in extra benodigdheden.

Kwaliteit

Gereedschap is niet zomaar gereedschap. Als je bijvoorbeeld elektrisch klusgereedschap wilt kopen, is het advies om altijd voor gereedschap van een A-merk te kiezen. Dit advies geldt ook voor je nieuwe fietsgereedschap set.

Wij adviseren je daarom het volgende:

  • Durf te investeren in de beste fietsreparatie set. Je moet voor de beste fietsreparatie set nu eenmaal meer betalen dan voor een matige set. Dit is logisch, aangezien de beste set waarschijnlijk meer gereedschap bevat. Bovendien is het een feit dat je voor kwaliteit moet betalen.
  • Koop de set bij een specialist. Je doet er verstandig aan om de fietsgereedschap set bij een specialist te kopen. Alleen specialisten zijn in staat om de juiste sets van de beste merken aan te bieden. Kom je bij bijvoorbeeld Action, Lidl of Praxis een fietsgereedschap set tegen? Laat deze set links liggen. Deze set is simpelweg niet van de gewenste kwaliteit.

Het uitkiezen van een nieuwe fietsgereedschap set is al met al niet makkelijk. Zet je wensen op een rijtje, bepaal waar je de set voor wilt gebruiken en check vervolgens bovenstaande 7 sets. Deze sets zijn niet voor niets als beste uit onze test naar voren gekomen.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *