Fietspomp met drukmeter kopen? Bekijk hier de beste

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 8, 2024

Wil je nauwkeurig en zorgvuldig je fietsbanden op kunnen pompen? Dan biedt een fietspomp met drukmeter uitkomst.

Op de drukmeter lees je de exacte hoeveelheid bar af, waardoor je de band met de juiste hoeveelheid lucht vult.

Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit veel voordelen met zich mee brengt. Je geniet van zo min mogelijk weerstand, waardoor je een stuk harder kunt fietsen zonder meer kracht te leveren.

Ook voor de levensduur van de banden is het wenselijk dat de luchtdruk goed is. Dit krijg je dus voor elkaar met een fietspomp met manometer.

Maar, wat is nou de beste pomp met drukmeter? Je leest het in dit artikel. In dit artikel vind je een top 5 van de beste fietspompen met drukmeter.

Dit zijn de beste fietspompen met drukmeter

De beste fietspomp is volgens ons een fietspomp met drukmeter. Dankzij de drukmeter weet je precies hoeveel bar er in de fietsband zit.

En hoeveel bar je nog in de fietsband moet pompen. Door dit nauwkeurig te doen, creëer je de perfecte rijomstandigheden.

Graag raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Deze vijf fietspompen met drukmeter zijn volgens ons de beste varianten van dit moment. Neem de korte reviews door en schaf direct de gewenste fietspomp met drukmeter aan.

1. Beste fietspomp met drukmeter – BBB Cycling AirWave Fietspomp met Drukmeter

De beste fietspomp met drukmeter is deze variant van BBB Cycling. Dit is een vrij eenvoudige fietspomp, maar wel een hele praktische.

Het betreft een voetpomp met een maximale luchtdruk van 9 bar. De drukmeter zelf heeft een diameter van 2,5 inch groot, waardoor je perfect zicht op de luchtdruk hebt.

Met deze fietspomp pomp je de banden ook nog eens snel op. Dit is te danken aan de vrij lange slag die je kunt maken. En dankzij de 80 centimeter lange slang geniet je ook nog van de nodige bewegingsvrijheid. Echt een prima fietspomp met drukmeter.
2. Beste fietspomp met digitale drukmeter – Aomni Elektrische Fietspomp met Drukmeter

Heb je het liefste een digitale fietspomp met drukmeter? Dan raden wij je deze variant van Aomni aan. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze fietspomp een afwijkende vormgeving.

Dit is namelijk geen langwerpige voetpomp, maar is slechts een klein rechthoekige pomp. Via het scherm op de pomp stel je de hoeveelheid bar nauwkeurig in, waarna je gemakkelijk de fietsband(en) oppompt.

Belangrijk voordeel is de snelle werking; deze pomp levert maar liefst 35 liter lucht in één minuut. Ook is de maximale luchtdruk van 10,3 bar perfect. Deze digitale fietspomp is hierdoor voor veel fiets(band)en geschikt.
3. Beste veelzijdige fietspomp met drukmeter – Dunlop Fietspomp met Drukmeter

De Dunlop Fietspomp met Drukmeter is wat ons betreft de beste veelzijdige variant. Dit komt onder meer doordat je bij aanschaf 2 extra ventieladapters meegeleverd krijgt. Deze fietspomp is hierdoor geschikt voor onder meer een Hollands- en Frans ventiel.

Belangrijk voordeel is ook de plaatsing van de manometer. Deze meter bevindt zich aan de onderzijde van de pomp; tijdens het pompen heb je hierdoor perfect zicht op de meter. Deze fietspomp met drukmeter is ook nog eens voordelig en van een A-merk.
4. Beste mini fietspomp met drukmeter – BBB Cycling WindGun S Minipomp

Wil je graag een fietspomp met drukmeter op je racefiets mee kunnen nemen? Kies dan voor de BBB Cycling WindGun S Minipomp. Deze pomp is bijzonder compact uitgevoerd, maar beschikt wel over een heuse drukmeter.

Dankzij deze drukmeter pomp je je banden nauwkeurig met de juiste hoeveelheid lucht op. De drukmeter geeft de hoeveelheid lucht ook nog in twee waarden aan; bar en PSI.

De maximale luchtdruk is overigens 7 bar. Dit is niet voor alle banden geschikt, maar is voor een mini fietspomp wel het maximaal haalbare. Dankzij de compacte afmetingen neem je ‘m in ieder geval makkelijk mee.
5. Beste goedkope fietspomp met drukmeter – Dresco Fietspomp

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe fietspomp met drukmeter uitgeven? Kijk dan niet verder; de Dresco Fietspomp is een prima pomp én erg voordelig. Bij onze partner Bol.com betaal je hier nog geen 18 euro voor. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor prima.

De manometer van deze pomp is groot, goed af te lezen en zorgt ervoor dat je de banden nauwkeurig oppompt. Dit doe je met een maximale druk van 11 bar; subliem. Ook is deze fietspomp voor alle ventielen geschikt; Dunlop, Schrader en Presta.
Hoe vind je de beste fietspomp met drukmeter?

fietspomp met drukmeter

Heb je wel oren naar de aanschaf van een fietspomp met drukmeter? Kies bij voorkeur voor één van bovenstaande varianten. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen en dat is uiteraard niet zonder reden.

Deze fietspompen met drukmeter voldoen aan onze verwachtingen. Een terechte vraag hierbij is wel wat voor jóu de beste fietspomp inclusief drukmeter is. Om je met het antwoord op die vraag te helpen, bespreken we hieronder de belangrijkste aandachtspunten.

Soort fietspomp met drukmeter

Ten eerste is het belangrijk om naar het soort fietspomp met drukmeter te kijken. Je kunt op dit moment namelijk uit meerdere varianten kiezen.

De variant waar de meeste mensen voor kiezen, is de voetpomp. Deze pomp zet je op de grond neer, waarna je je voeten aan beide kanten op de pomp zet.

Door de hendel omhoog te trekken en naar beneden te duwen, vul je de band met lucht. Op de manometer zie je ondertussen hoeveel lucht er precies in de band zit.

Sluit een voetpomp niet op je wensen aan? Dan is een mini fietspomp mogelijk een betere keuze voor je. Zoals de benaming al aangeeft, zijn deze fietspompen erg compact uitgevoerd.

Je neemt de pomp hierdoor moeiteloos mee op je vakantie of bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming.

Tot slot kun je ook nog voor een elektrische fietspomp kiezen. Deze pompen werken niet met een hendel of iets dergelijks, maar volledig elektrisch.

Je stelt zelf de gewenste luchthoeveelheid in, waarna de pomp zelf de band met deze hoeveelheid lucht vult.

Digitale of analoge drukmeter

Ten tweede moet je goed naar het soort drukmeter kijken.

Hierbij heb je de keuze uit twee varianten:

  • Analoge drukmeter. Een analoge drukmeter kun je met een horloge vergelijken. Op een horloge lees je met de wijzers de tijd af, terwijl je op een drukmeter de luchtdruk afmeet aan de hand van een wijzer. Je kunt dit ook vergelijken met bijvoorbeeld een analoge keukenweegschaal.
  • Digitale drukmeter. Er bestaan ook fietspompen met een digitale drukmeter. Dit is eigenlijk net het scherm van een smartphone waarop je de hoeveelheid lucht afleest. Dit doe je erg nauwkeurig, aangezien de hoeveelheid lucht veelal tot op decimalen nauwkeurig aangegeven wordt.

Wat de beste keuze is? Wij vinden een digitale drukmeter toch wel ideaal. Je leest hiermee namelijk héél nauwkeurig de luchthoeveelheid af.

Maar, we beseffen ons ook dat dit in de meeste situaties een beetje overbodig is. De keuze voor een analoge drukmeter is daarom ook prima, zeker omdat die varianten voordelig(er) zijn.

Overigens wijzen wij je ook nog graag op de plaatsing en afmetingen van de drukmeter. Waar bevindt de drukmeter precies? En hoe groot is de drukmeter? Wij geven de voorkeur aan een vrij grote drukmeter; dat leest toch een stuk makkelijker af.

Tot slot moet je goed kijken naar de waarden van de drukmeter. Geeft de drukmeter de hoeveelheid lucht in bar aan? Of mogelijk ook in PSI? In een ideale wereld geeft de drukmeter beide waarden aan.

Soort fiets en ventiel

Ten derde moet je goed naar je fiets en ventielen kijken. Niet alle fietspompen zijn namelijk voor alle ventielen geschikt. Heb je een Schrader, Dunlop of Presta ventiel op je fiets? Als je dat weet, weet je ook voor welk soort ventiel de fietspomp geschikt moet zijn.

Wil je de banden van je racefiets oppompen? Dan raden wij je aan om in een hele nauwkeurige fietspomp te investeren. Bij zo’n fiets is het gewoonweg heel belangrijk dat je de banden met exact de juiste hoeveelheid lucht vult.

Eigenschappen van de fietspomp

Graag raden wij je ook aan om goed naar verschillende eigenschappen te kijken.

Enkele van deze eigenschappen zetten we voor je op een rijtje:

  • Afmetingen: hoe groot is de fietspomp precies? Uiteraard gaat dit hand in hand met het soort fietspomp. Een voetpomp is sowieso groter dan een mini fietspomp.
  • Slang: je moet ook goed nagaan hoe groot de slang precies is. Als de slang erg kort is, moet je de fietspomp heel dicht tegen je fietsband aanzetten. Dat is lang niet in alle situaties even handig.
  • Lengte van de cilinder: de cilinder van een pomp is bepalend voor de hoeveelheid lucht die je met één beweging over kunt brengen. Des te langer de cilinder is, des te meer lucht je met één beweging in de band krijgt.
  • Maximale luchthoeveelheid: je zou ook goed moeten kijken naar de maximale luchthoeveelheid. Bij sommige fietspompen ligt dit op slechts 7 bar, terwijl andere fietspompen tot wel 11 bar aan lucht kunnen vullen. Dit zou je goed af moeten stemmen op het soort fiets(band).

Kwaliteit

Kun je lukraak elke fietspomp met drukmeter aanschaffen? Ja, het is mogelijk, maar het is niet aan te raden. Ons advies is om altijd voor kwaliteit te gaan.

De reden hiervoor is tweeledig. Aan de ene kant zorgt een goede fietspomp voor de gewenste nauwkeurigheid. Je ziet op de drukmeter precies hoeveel lucht er in de pomp zit, soms zelfs tot op decimalen nauwkeurig.

Bij een minder goede fietspomp met drukmeter kun je niet volledig op deze waarden vertrouwen. Aan de andere kant geniet je met een goede fietspomp met drukmeter van een langere levensduur.

De investering die je nu moet doen, kun je over veel meer jaren uitspreiden. Het gezegde luidt niet voor niets ‘goedkoop is duurkoop’.

Ons advies is daarom om een fietspomp met drukmeter bij bijvoorbeeld de ANWB of Bol.com te kopen.

Kom je bij Action of Hema een interessante aanbieding tegen? Zorg er dan voor dat je héél kritisch bent. Niet alle fietspompen van die aanbieders zijn even goed.

Toch kan je bijvoorbeeld met regelmaat bij de Action een goede fietspomp kopen.

Hoe werkt de drukmeter op een fietspomp?

Hoe een drukmeter precies werkt, hangt van het soort drukmeter af.

Zoals we hierboven al hebben besproken, kun je immers kiezen tussen een analoge- en digitale drukmeter:

  • Analoge drukmeter: de meter meet zo nauwkeurig mogelijk de luchtdruk op en ‘bedient’ daardoor de wijzer van de drukpomp. Dit gebeurt aan de hand van een sensor en een veer. Een veer wordt door de hogere luchtdruk ingeduwd en bewogen over de wijzerplaat van de drukmeter. Bij de gemeten waarde blijft de wijzer stil staan.
  • Digitale drukmeter: deze meter werkt vergelijkbaar, maar dan zonder wijzer en wijzerplaat. De gemeten waarde wordt simpelweg in cijfers aangegeven op het beeldscherm. Deze waarde lees je in ieder geval sneller en nauwkeuriger af.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *