Fietsspiegel kopen? Top 10 beste voor een veilige fietsrit

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2024

Netjes op je eigen helft blijven fietsen. Twee handen aan het stuur tijdens het fietsen. Verlichting aan als het donker is of begint te worden. En niet met z’n drieën naast elkaar fietsen.

Het zijn enkele regels waarmee het een stuk veiliger wordt op het fietspad.

Wil je het voor jezelf nóg veiliger maken? Dan kun je kiezen voor de aanschaf van een fietsspiegel.

Wat een fietsspiegel precies is? Dat is eigenlijk een stuurspiegel. Je plaatst deze spiegel op jouw fiets, waarmee je perfect zicht naar achteren creëert. Je kunt zo’n spiegel dan ook zien als een achteruitkijkspiegel voor op jouw fiets.

Belangrijk voordeel hiervan; je hoeft je niet meer om te draaien op jouw fiets. Handig als je bijvoorbeeld iemand in wilt halen. Of als je onverhoopt ergens voor uit moet kijken.

Met de beste fietsspiegel maak je het gewoonweg nóg (veel) veiliger!

De 10 beste fietsspiegels vergeleken

Wil jij het voor jezelf op de fiets nog veiliger maken? Overweeg dan zeker de aanschaf van een goede fietsspiegel.

Mocht je definitief besluiten om zo’n fietsspiegel aan te schaffen, doe je er verstandig aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen.

Uit onze test is namelijk gebleken dat deze fietsspiegels de beste van dit moment zijn. Neem de reviews op je gemakje door en hak direct de knoop voor jezelf door!

1. Mirage GR – Fietsspiegel – Verstelbaar

mirage_gr_fietsspiegel_verstelbaar
Bekijk meer foto’s

De beste fietsspiegel van dit moment. Dit is volgens ons deze verstelbare fietsspiegel van het merk Mirage. Eigenlijk voldoet deze spiegel aan alle eisen die wij aan een goede fietsspiegel stellen; we vertellen je graag iets meer over deze fietsspiegel!

Laten we allereerst het volgende aanstippen; deze fietsspiegel kun je geheel naar wens instellen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je deze fietsspiegel aan de linkerkant moet monteren. Dat klinkt op zich ook logisch; je wilt immers links achter je kunnen kijken als je bijvoorbeeld iemand in wilt halen.

De breedte van de spiegel is ongeveer 8 centimeter, terwijl de spiegel zo’n 6 centimeter hoog is. Met dank aan deze afmetingen kun je vrij goed naar achteren kijken. Hierbij is het dus ook nog ideaal dat je de spiegel volledig naar wens in kunt stellen.

Het merk Mirage heeft bovendien voor een hele stevige fietsspiegel gezorgd. Zo is het frame bijvoorbeeld van hoogwaardig kunststof vervaardigd. Dankzij dit materiaal hoef je niet bang te zijn dat de spiegel gaat trillen. Overigens monteer je deze fietsspiegel ook makkelijk op jouw stuur; jouw stuur moet hierbij een diameter van 22,2 mm hebben.

Tot slot zijn wij over het prijskaartje van deze fietsspiegel heel erg te spreken. Met een prijskaartje van nog geen 18 euro is dit simpelweg één van de voordeligste fietsspiegels. En ondertussen is het – volgens onze test – ook nog de beste fietsspiegel!

👍 Voordelen:

 • Makkelijk te monteren op jouw stuur
 • Volledig naar wens te verstellen
 • Geschikt voor aan de linkerkant
 • Van hoogwaardige materialen vervaardigd
 • De spiegel is vrij groot (8 bij 6 centimeter)
 • Zeer interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Niet voor aan de rechterkant geschikt
 • Louter geschikt voor sturen met een diameter van 22,2 mm
2. Vwp Fietsspiegel E-bike Verstelbaar Links 12 Cm

vwp_fietsspiegel_e-bike_links
Bekijk meer foto’s

Ben je de trotse eigenaar van een e-bike? Dan doe je er al helemaal verstandig aan om een fietsspiegel aan te schaffen. Wat ons betreft kies je in dat geval het beste voor deze Vwp fietsspiegel e-bike. Volgens ons is dit de beste fietsspiegel voor op een e-bike.

Dit heeft onder meer met de grootte van het scherm te maken. Deze spiegel is bijvoorbeeld 12 centimeter lang; je hebt hierdoor echt perfect zich naar achteren. Aangezien je op een e-bike behoorlijke snelheden kunt behalen, is dat perfecte zicht zeer wenselijk.

Ook is het fijn dat deze spiegel van blauw glas voorzien is. Met dank aan dit blauwe glas heb je altijd perfect zich, ook als de zon bijvoorbeeld in de spiegel schijnt. Met dank aan de stevige bevestiging hoef je ook niet bang te zijn voor het trillen van de spiegel.

Verder is het ideaal dat je deze spiegel naar wens kunt verstellen. Houd er in ieder geval rekening mee dat je ‘m op het stuur moet monteren; je kunt ‘m dus niet aan de onderkant van jouw stuur vastmaken. Daarbij is het ook goed om te weten dat deze fietsspiegel alleen geschikt is voor sturen met een diameter van 22 mm.

Het merk Vwp heeft bij deze fietsspiegel louter de juiste materialen gebruikt. Dit gaat om een combinatie van kunststof en aluminium; materialen die zeer robuust zijn, maar niet al te veel wegen. Al met al een geweldige fietsspiegel voor op een elektrische fiets!

👍 Voordelen:

 • Vrij grote spiegel (lengte van 12 centimeter)
 • Geheel naar wens te verstellen
 • Trilt niet, ook niet als je over oneffen wegdek heen fietst
 • Met blauw glas, zodat je nooit last van de zon hebt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Niet voor aan de rechterkant geschikt
 • Louter geschikt voor sturen met een diameter van 22 mm
3. MM Brands Fietsspiegel links en rechts

mm_brands_fietsspiegel_elektrische_fiets
Bekijk meer foto’s

Wil jij echt 100% perfect zicht naar achteren hebben? Dan zou je eigenlijk voor een dubbele fietsspiegel moeten gaan. Oftewel; een fietsspiegel links en een fietsspiegel rechts. Mocht dit jouw voorkeur genieten, kies je het beste voor deze MM Brands fietsspiegel.

In deze set vind je namelijk twee fietsspiegels. Eentje voor aan de linkerkant en eentje voor aan de rechterkant. Beide spiegels zijn ook nog eens 360 graden verstelbaar; je creëert hiermee het perfecte zicht naar achteren.

Opvallend bij deze fietsspiegels is de korte arm. Doordat deze arm vrij kort is, zit de spiegel niet al te hoog op jouw stuur.

Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee; de spiegel trilt een stuk minder. Eigenlijk kunnen we stellen dat dit een trillingvrije fietsspiegel betreft.

Deze set van fietsspiegels kost overigens nog geen 18 euro. Als je op een voordelige manier veilig van A naar B toe wilt kunnen fietsen, is dit simpelweg de beste optie voor je!

👍 Voordelen:

 • 1 spiegel voor links en 1 spiegel voor rechts
 • De spiegels zijn van helder glas voorzien
 • 360 graden verstelbaar
 • Met montagekits geleverd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Zijn niet de grootste spiegels
4. Busch + Müller Spiegel Cycle Star E Links 13 Cm

busch_grote_stuurspiegel
Bekijk meer foto’s

Tot slot willen wij je ook nog op deze variant van Busch & Müller wijzen. Deze fietsspiegel is namelijk op meerdere aspecten uniek te noemen.

Dit begint eigenlijk al direct bij de vorm van de spiegel. Deze spiegel heeft een opvallende vorm, waarmee je wel perfect naar achteren kunt kijken.

Hierbij is het ook ideaal dat je deze spiegel echt aan de zijkant van jouw stuur moet bevestigen. Op jouw stuur zelf heb je dus geen last van de plaatsing van deze spiegel. Met dank aan het grote en heldere glasplaatje zie je alles wat zich achter je afspeelt.

Deze fietsspiegel trilt overigens helemaal niet. Dit komt doordat deze fietsspiegel van kunststof vervaardigd is; dit materiaal staat bekend vanwege de robuustheid.

Bijkomend voordeel is dat deze fietsspiegel slechts 180 gram weegt. Ook dat is te danken aan het gebruikmaken van kunststof.

👍 Voordelen:

 • Zeer stevige spiegel
 • Grote spiegel met een unieke vorm
 • Makkelijk te bevestigen aan de linkerkant van het stuur
 • Van kunststof vervaardigd
 • Goedgekeurd voor e-bikes

👎 Nadelen:

 • Niet de goedkoopste fietsspiegel
5. XLC fietsspiegel MR-K10

XLC fietsspiegel MR-K10 links
Bekijk meer foto’s

Ben je op zoek naar een fietsspiegel voor alleen de linkerkant? Dan raden wij je van harte deze XLC fietsspiegel MR-K10 aan.

Deze fietsspiegel is makkelijk op je stuur te bevestigen, waarna je ‘m in de gewenste stand instelt. Het instellen van deze fietsspiegel is een fluitje van een cent.

Bijkomend voordeel: deze fietsspiegel is voor veel sturen geschikt. Als je stuur een buitenklemdiameter van 21 tot 26 mm heeft, is deze fietsspiegel voor op je stuur geschikt.

De fietsspiegel is ook nog makkelijk opvouwbaar en van onbreekbaar roestvrijstaal vervaardigd. Een prima én voordelige aankoop.
6. Dyken Fietsspiegel Links

Dyken Fietsspiegel Links
Bekijk meer foto’s

De Dyken Fietsspiegel Links is een prima fietsspiegel voor aan de linkerkant van je stuur.

Deze verstelbare zijspiegel is niet alleen geheel naar wens te verstellen, maar is ook nog 360 graden draaibaar.

Je creëert hiermee de perfecte kijkhoek, terwijl de kijkhoek van deze spiegel sowieso al vrij groot is. Dat is te danken aan het splinternieuwe zeshoekige ontwerp.

Door een slimme vormgeving en bevestiging trilt deze spiegel nooit. Zelfs als je op een oneffen fietspad rijdt, heb je perfect zicht naar achteren toe.

Deze spiegel is geschikt voor alle sturen met een buitenklemdiameter van 22 tot 25 mm.
7. Cordo Spiegel multi Speed Pedelec

Cordo Spiegel multi speed pedelec
Bekijk meer foto’s

Ben je voor op je speed pedelec op zoek naar een geschikte fietsspiegel? Dan raden wij je deze variant van het merk Cordo aan.

Deze variant is speciaal voor speed pedelecs ontwikkeld en voldoet daarmee aan de wetgeving. Deze spiegel stel je makkelijk naar wens in en beschikt over dimmend glas.

Als je achter je een auto met felle verlichting hebt rijden, komt dit dimmende glas goed van pas.

Verder is het fijn dat deze spiegel een grote kijkhoek heeft. Als je op een hoge snelheid fietst, behoud je met deze fietsspiegel de perfecte controle. Wel is dit een relatief prijzige fietsspiegel.
8. HZB fietsspiegel verstelbaar e-bike links

HZB fietsspiegel e-bike links verstelbaar

Bekijk meer foto’s

Voor op een e-bike is deze fietsspiegel van HZB een ware aanrader. Deze fietsspiegel is makkelijk te monteren, beschikt over stootvast veiligheidsglas en beschikt over een scherpe reflectie.

Daarbovenop komt dat het glas van een schittering-coating voorzien is. Met dank aan deze coating heb je altijd goed zicht.

Deze spiegel heeft een lengte van 12 centimeter. De arm is 16 centimeter, waardoor je perfect zicht naar achteren hebt.

De buitenklemdiameter is 22,2 mm, waardoor deze fietsspiegel voor veel fietsen geschikt is.

Met een 4 mm zeskantsleutel monteer je deze spiegel makkelijk op het stuur van je (elektrische) fiets.
9. JMW Bikes E-Bike Fietsspiegels

JMW Bikes e-bike fietsspiegels
Bekijk meer foto’s

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan is het verstandig om voor een set van fietsspiegels te kiezen.

Daarvoor raden wij je graag deze set van het merk JMW Bikes aan. Deze set bestaat uit twee spiegels; één spiegel voor aan de linkerkant en één spiegel voor aan de rechterkant.

Beide spiegels zijn optimaal vormgegeven, van een prima kwaliteit en staan als een huis op je stuur vast. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor trillingen.

Ook is het fijn dat de spiegels verstelbaar zijn en dat de spiegels in een zeshoek vormgegeven zijn. Met dank aan deze vorm heb je optimaal zicht naar achteren.
10. Dresco Fietsspiegel met reflector

Dresco fietsspiegel met reflector
Bekijk meer foto’s

De beste goedkope fietsspiegel is volgens ons deze variant van Dresco. Dat deze variant erg voordelig is, is vooral aan de eenvoud te danken.

Zoals je op de foto kunt zien, is bijvoorbeeld het glas niet al te groot. Door een slimme vormgeving – en de lange arm – geniet je alsnog van het gewenste zicht naar achteren.

Ook is dit een fietsspiegel die je ‘gewoon’ naar wens kunt verstellen. Verder vinden wij het erg fijn dat deze fietsspiegel over een reflector aan de achterzijde beschikt.

Je valt hiermee nog beter op in het donker. Deze spiegel is geschikt voor alle sturen met een buitenklemdiameter van 19 tot 25 mm.
Fietsspiegel kopen? Let op deze aandachtspunten

Wil jij voor op jouw fiets de beste fietsspiegel aanschaffen? Zorg er dan voor dat je eerst jouw wensen op een rijtje zet.

Op welk soort fiets wil je de fietsspiegel bijvoorbeeld monteren? Indien je een e-bike hebt, moet de fietsspiegel bij voorkeur goedgekeurd zijn voor een e-bike.

Om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen, moet je nog op veel meer criteria letten. De belangrijkste criteria zetten we hieronder op een rijtje:

 • Plaatsing: wil je een spiegel links of rechts op jouw stuur hebben? Of wil je mogelijk aan beide kanten een spiegel hebben?
 • Bevestiging: waar moet je de spiegel vastmaken? Is dit onder het stuur of is dit op het stuur?
 • Afmetingen en vorm: ga ook goed na wat de afmetingen en de vorm van de spiegel zijn.
 • Verstelbaarheid: in een ideale situatie moet je de fietsspiegel naar wens kunnen verstellen.
 • Inklapbaarheid: op de momenten dat je de fietsspiegel niet nodig hebt, is het wenselijk als deze inklapbaar is. Met een inklapbare fietsspiegel geniet je van nóg meer gemak.
 • Prijskaartje: kijk ook goed naar het prijskaartje van de fietsspiegel. Wij adviseren je om goed te kijken naar een aanbieding, maar ook om te durven investeren. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je van nóg beter zicht naar achteren.
 • Kwaliteit: uit de ANWB test is gebleken dat lang niet alle fietsspiegels aan de kwaliteitseisen voldoen. Ons advies is daarom om altijd voor een fietsspiegel van een gerenommeerd merk te kiezen.

Waar te koop?

Waar je de beste fietsspiegel kunt kopen? Dit kun je bij Bol.com doen, maar ook bij Action, Lidl, Hema, Decathlon, ANWB en Internet-Bikes.

Maak in ieder geval áltijd een goede vergelijking voor jezelf! Check het beste aanbod hieronder:
Meer accessoires:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *