Beste hondenfietsmanden – TOP 5

Laatst bijgewerkt door Simon op april 8, 2023

Wil jij graag met jouw hondje op pad gaan? En is de hond klein genoeg om in een hondenfietsmand vervoerd te worden?

Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt in dat geval voor een hondenfietsmand kiezen.

Een hondenfietsmand leent zich niet voor héle grote honden, maar juist voor de kleinere.

Een terechte vraag hierbij is wel wat nou de beste hondenfietsmand is; op deze vraag vind je in dit artikel een passend antwoord.

Wat is de beste hondenmand voor op een stadsfiets of elektrische fiets? En voor welke soort hondenfietsmand kun jij het beste kiezen?

Om de eerste vraag te beantwoorden, hebben wij onze persoonlijke top 5 van hondenfietsmanden samengesteld. Om de tweede vraag te beantwoorden, hebben wij een uitgebreide koopgids opgesteld.

In onze koopgids vind je allerlei handige tips voor het uitkiezen van een nieuwe fietsmand voor jouw hondje!

Wat is de beste hondenfietsmand?

Heb jij interesse om een nieuwe hondenfietsmand aan te schaffen? Dan hebben wij op voorhand een belangrijke tip voor je: zet jouw wensen op een rijtje.

Aan de hand van jouw wensen kun je binnen het uitgebreide aanbod op zoek naar de beste mand gaan. Daarbij helpen wij je graag een handje; hieronder kun je namelijk kennis maken met de vijf beste hondenfietsmanden van dit moment.

Neem de reviews op je gemakje door en schaf direct de gewenste hondenfietsmand aan!

1. Beeztees Rieten Fietsmand (ook voor elektrische fiets)

beeztees-fietsmand_hond
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Ben jij op zoek naar de beste fietsmand voor jouw hond? Dan moet je een belangrijke keuze maken: wil je het mondje voorop of achterop jouw fiets kunnen zetten?

Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een plaatsing vooraan op jouw fiets? Dan kies je het beste voor deze hondenfietsmand van het merk Beeztees.

Uit onze test is gebleken dat dit gewoonweg de beste fietsmand voor op de voordrager is. Waarom? Onder meer omdat je deze fietsmand echt makkelijk bevestigt.

Dit doe je eigenlijk éénmalig, waarna je jarenlang van de stevige hondenfietsmand weet te genieten. De fietsmand is stabiel en heeft prima afmetingen: 43 bij 34 bij 44 centimeter.

Is het daarmee een super grote fietsmand voor een hond? Nee, dat valt mee. Eigenlijk is dit een ideale hondenfietsmand voor een kleiner hondje; je moet in ieder geval niet denken dat je een Franse Bulldog in dit fietsmandje kwijt kan. Dit heeft overigens niet alleen met de afmetingen te maken, maar ook met het draaggewicht.

Iets wat ons ook absoluut aanspreekt, is het fraaie design. De fietsmand is van riet vervaardigd, waardoor de mand een luxe uitstraling heeft.

Daarnaast heeft het merk Beeztees gekozen voor een draadkap. Met dank aan deze draadkap kan jouw niet zomaar uit de fietsmand springen. Dit komt de veiligheid dus alleen maar ten goede!

Doordat je deze fietsmand voorop jouw fiets bevestigt, heb je altijd zicht op jouw hond. Je kunt ‘m altijd een aai over z’n bolletje geven.

Ondertussen geniet hij van de omgeving en van de frisse lucht. Grote kans dat jouw hond maar al te graag in deze hondenfietsmand stapt!

Voordelen:

 • Erg fraai design
 • Voor veel hondjes geschikt
 • Makkelijk te bevestigen voorop de fiets
 • Inclusief veilige draadkap
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen:

 • De draadkap kan tegen de kop van jouw hond aankomen
2. Trixie Fietsmand – Voor Bagagedrager

hondenfietsmand_bagagedrager
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Gaat jouw voorkeur uit naar een fietsmand die je achterop de fiets kunt bevestigen? En heb je het liefste dat je deze fietsendrager op jouw bagagedrager kunt bevestigen?

Dan kun je niet om deze fietsmand van Trixie heen. Dit is volgens ons namelijk de beste hondenfietsmand voor achterop de fiets.

Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een bijzonder fraaie hondenmand. Deze hondenmand is namelijk van wilgenteen vervaardigd en heeft een laag met poedercoating gekregen.

Met dank aan deze poedercoating geniet je van een lange levensduur én van de toffe uitstraling.

Tevens is het ideaal dat je deze fietsmand op een makkelijke manier kunt bevestigen. Dit doe je op de bagagedrager van jouw fiets, waardoor de fietsmand direct stevig staat.

Dit is prettig voor jou, maar ook voor jouw hond. Jouw hond geniet in deze hondenfietsmand absoluut van veel comfort.

Feit is wel dat deze beste hondenfietsmand niet voor alle honden geschikt is. Heb je een relatief grote hond? Dan blijkt al snel dat deze fietsmand voor een hond te klein is; deze hondenfietsmand is namelijk 35 bij 49 bij 55 centimeter groot.

Daarbij moet je wel goed rekening met de koepel houden. Als jouw hond graag rechtop zit, stoot hij/zij zijn/haar hoofd al snel tegen de koepel. Iets om even goed rekening mee te houden.

Al met al is dit volgens ons de beste fietsmand voor achterop de fiets. Deze fietsmand ziet er fraai uit, is voor veel honden geschikt en is van een prima kwaliteit.

Ook het feit dat je de hondenfietsmand zó makkelijk kunt bevestigen, spreekt ons erg aan!

Voordelen:

 • Erg fraai design
 • Makkelijk op de bagagedrager te bevestigen
 • Lange levensduur (onder meer dankzij de poedercoating)
 • Veilig; jouw hond kan niet uit de mand springen
 • Voor de meeste kleinere honden geschikt

Nadelen:

 • Jouw hond kan zijn hoofd stoten aan de koepel
3. Basil Buddy Hondenfietsmand – Achter

basil_fietsmand_hond_achter
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Wil jij graag een hondenfietsmand voor achterop jouw fiets aanschaffen? Voldoet de hierboven besproken variant alleen niet aan jouw wensen?

Dan hebben wij goed nieuws voor je: deze Basil Buddy hondenfietsmand voldoet namelijk aan onze wensen. Grote kans dat je dit een ideale fietsmand voor jouw hond vindt!

Deze hondenfietsmand is vrij uniek te noemen. Dit komt met name door het comfort van deze fietsmand. Vanaf de buitenkant ziet de mand er wellicht niet al te comfortabel uit, maar schijn bedriegt.

Deze mand krijg je namelijk inclusief een kussentje geleverd; met dank aan dit kussentje zit jouw trouwe viervoeter onwijs comfortabel in deze hondenfietsmand.

Wil je deze hondenfietsmand op jouw bagagedrager bevestigen? Geen probleem; dit gaat bijzonder makkelijk.

Ook is het fijn dat je deze fietsmand in principe op elke fiets kunt bevestigen; zolang de bagagedrager maar tussen de 10 en 17 centimeter breed is.

Dit betekent overigens ook dat je deze hondenfietsmand op een e-bike kunt monteren!

Is dit de beste fietsmand voor jouw hond voor op jouw elektrische fiets? Nou, wij durven te stellen van wel. De fietsmand is namelijk comfortabel, is veilig en ziet er ook nog eens fraai uit.

Tevens is deze fietsmand volgens ons voor veel honden geschikt. Deze hondenfietsmand is namelijk 45 bij 32 bij 22 centimeter groot; deze afmetingen spreken ons persoonlijk wel aan.

Al met al dus een sublieme hondenfietsmand. Helaas is dat ook iets wat duidelijk in het prijskaartje terug te zien is. Voor deze fietsmand betaal je bijna 100 euro; ten opzichte van de andere varianten is dat echt aan de prijs.

Overigens krijg je voor dit bedrag wél het kussentje meegeleverd. Verder krijg je ook nog een lijntje meegeleverd; met dit lijntje kun je het tuigje van jouw hond aan deze fietsmand vastmaken.

Voordelen:

 • Op nagenoeg alle fietsen te bevestigen
 • Fraaie vormgeving
 • Erg comfortabel voor jouw hond
 • Veilig
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen:

 • Dit is geen goedkope hondenfietsmand
4. Softprimo Hondenfietsmand

zachte_fietsmand_voor_kleine_hond
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Voor de plaatsing van een hondenfietsmand heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een plaatsing voorop de fiets, maar ook achterop de fiets.

Gaat jouw voorkeur uit naar een plaatsing voorop de fiets? Dan kun je ervoor kiezen om de fietsmand voor jouw hond aan het stuur vast te maken.

Gaat jouw voorkeur daar naar uit? Dan kies je wat ons betreft het beste voor deze hondenfietsmand van het merk Softprimo.

Zoals je al op de foto kunt zien, kun je deze op een handige manier aan jouw stuur bevestigen. Dit zorgt voor de gewenste stevigheid voor jouw hond. Ondertussen kan jouw hond lekker om zich heen kijken, terwijl jij ‘m ook lekker kan aaien.

Het bevestigen van deze hondenfietsmand gaat overigens ook makkelijk. Zoals hierboven al aangegeven, doe je dit aan het stuur van jouw fiets. Voor deze bevestiging krijg je van Softprimo een volledig bevestigingssysteem geleverd. Erg handig wat ons betreft.

Verder is deze hondenfietsmand volledig waterdicht; je hebt dus geen regenhoes nodig. Nadat je de mand gebruikt hebt, kun je ‘m makkelijk van jouw stuur halen. Vanaf dat moment kun je deze mand ook als een ‘normale’ droogtas gebruiken.

Tot slot moet je wel rekening met het volgende houden: deze hondenfietsmand is niet voor elke hond geschikt. Zo is deze fietsmand slechts 36 bij 27 bij 27 centimeter groot.

Ook moet je goed met het gewicht van jouw hond rekening te houden. Als jouw hond te zwaar is, kan deze zwevende hondenfietsmand losschieten. Daar zit je absoluut niet op te wachten, dus ga met beleid met deze fietsmand om.

Voordelen:

 • Veelzijdig te gebruiken
 • Makkelijke montage aan het stuur
 • Fraai design
 • Volledig waterdicht
 • Inclusief bevestigingssysteem

Nadelen:

 • Niet voor alle honden geschikt
5. Basil Pasja Hondenfietsmand Riet L

hondenfietsmand_riet
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Heb jij een relatief grote hond? En heb je daarom ook een hondenfietsmand nodig die relatief groot is? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor deze Basil hondenfietsmand. Dit betreft geen XXL hondenfietsmand, maar hij is toch behoorlijk groot!

Deze fietsmand heeft namelijk een lengte van 50 centimeter. Met dank aan deze lengte is de fietsmand ook voor de grotere honden geschikt.

Bijkomend voordeel is dat je deze fietsmand op een makkelijke en stevige manier kunt monteren op jouw fiets. Dit doe je achterop jouw fiets; hoe je dit het beste kunt doen, vind je in de meegeleverde gebruikshandleiding.

Ook de uitstraling van deze hondenfietsmand vinden wij echt subliem. De fietsmand ziet er stijlvol uit, is netjes afgelakt en heeft zodoende ook een lange levensduur. Verder is deze hondenfietsmand erg veilig, ook al zou je dat wellicht niet direct verwachten.

Basil heeft aan weerszijden echter een slim systeem aan weten te brengen. Aan weerszijden van de mand zijn namelijk gaten aangebracht; door deze gaten heen kun je jouw hond vastmaken met zijn/haar tuigje en lijntje.

Ondertussen geniet jouw hond ook nog van het gewenste comfort; deze beste hondenfietsmand wordt ook nog met een kussentjes geleverd!

Voordelen:

 • Erg fraai design
 • Ook voor grotere honden geschikt
 • Jouw hond zit veilig én comfortabel
 • Makkelijk te monteren op de bagagedrager

Nadelen:

 • Dit is niet de goedkoopste hondenfietsmand
Koopgids: Hoe vind je de beste hondenfietsmand?

Zo, welke van de hierboven besproken hondenfietsmanden spreekt jou het meeste aan? Wij kunnen het ons goed voorstellen als je het lastig vindt om antwoord op deze vraag te geven.

De hondenfietsmanden zijn immers nogal verschillend, terwijl het ook geen alledaagse aankoop voor je is.

Als je meerdere hondenfietsmanden met elkaar gaat vergelijken, moet je daarom goed op de volgende criteria letten:

 • Plaatsing van de mand: zet je de mand voorop jouw fiets of achterop jouw fiets? Dit is eigenlijk de eerste keuze die je voor jezelf moet maken.
 • Afmetingen: heb je een XXL hondenmand nodig? Moet de hondenmand extra groot zijn? Of heb je voldoende aan een kleinere hondenmand? Kijk hiervoor goed naar de afmetingen van jouw hond.
 • Draaggewicht: sommige hondenfietsmanden kunnen een gewicht van 15 kilogram dragen, terwijl andere manden een gewicht van 25 kilogram kunnen dragen. Probeer voor jezelf te bepalen wat voor jouw hond het beste zou zijn. Dus bepaal bijvoorbeeld dat je de volgende fietsmand nodig hebt: een fietsmand voor jouw hond voorop de fiets met een draaggewicht van 10 kg.
 • Uitstraling: tevens doe je er verstandig aan om goed naar de uitstraling van de hondenfietsmand te kijken. Wil je een fietsmand voor jouw hond van riet hebben? Of geef je de voorkeur aan een ander materiaal? Aan jou de keus.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: hoeveel geld wil je aan de beste hondenfietsmand uitgeven? Ook dat is iets waar je goed rekening mee moet houden. Wij adviseren je in ieder geval om te investeren in een goede hondenfietsmand. Waarom? Omdat je daar op termijn alleen maar profijt van hebt, ook al moet je daarvoor in eerste instantie iets meer geld betalen.
 • Waar koop je een hondenfietsmand? Je kunt ervoor kiezen om de hondenfietsmand bij bijvoorbeeld Intratuin, Action of Cranenbroek te bestellen. Wil je van veel gemak uitgaan? Bestel dan de beste hondenfietsmand ‘gewoon’ bij Bol.com!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *