Mountainbike winkels: Compleet overzicht

Laatst bijgewerkt door Franziska op februari 6, 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe mountainbike?

Eén van de beste tips die wij je kunnen geven, is om een mountainbike bij een specialist te kopen. Wat de beste mountainbikes winkels c.q. specialisten van dit moment zijn, bespreken we graag in dit artikel.

Daarnaast geven we je enkele tips over het vinden van de beste mountainbike fietsenwinkel in Nederland.

Welke goede MTB winkels zijn er in Nederland?

mountainbike_winkel

In Nederland kun je bij vrij veel fietsenwinkels een MTB kopen. Binnen dit aanbod valt de diversiteit op; je kunt bij één van de fysieke winkels terecht, maar ook bij één van de vele webshops.

Hieronder laten wij je graag kennismaken met de beste MTB winkels van dit moment.

Bol.com

Bij de grootste webshop van ons land kun je terecht voor het kopen van een mountainbike. Het aanbod bij Bol.com is zelfs heel uitgebreid te noemen; je kunt uit meer dan 500 verschillende mountainbikes kiezen.

Binnen het aanbod van Bol.com vind je uiteenlopende mountainbikes. Je vindt hier goedkope mountainbikes, maar ook duurdere MTB’s.

Bovendien kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kinder mountainbike, een elektrische mountainbike en zogeheten hardtail mountainbikes.

Ook voor accessoires ben je bij Bol.com aan het juiste adres. Zo kun je bij deze webshop ook terecht voor een MTB helm, voor MTB kleding en voor MTB schoenen.

Bezoek deze webshop hier >>Internet-bikes.com

mountainbike_kind

Bij de firma Internet-bikes.com ben je ook aan het juiste adres voor het kopen van een mountainbike. Deze firma biedt iets minder dan 45 mountainbikes aan.

Opvallend genoeg ligt de focus hierbij vooral op kindermountainbikes.

Als je voor een interessante prijs een MTB wilt bestellen, ben je bij Internet-bikes aan het juiste adres. Deze online fietsenwinkel houdt haar prijzen erg laag.

Je kunt bij deze firma wel uit behoorlijk veel merken kiezen. Zo kun je voor een MTB van Amigo gaan, voor een MTB van Leader en voor een MTB van Schiano.

Dit zijn niet de bekendste merken, maar het zijn wel merken die een prima prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden.

Wil je een MTB bij Internet-bikes.com bestellen? Dan is het goed om het volgende te weten: bij deze firma geniet je van een gratis verzending.

Na het in ontvangst nemen van de MTB krijg je bovendien 30 dagen bedenktermijn.

Bezoek deze webshop hier >>
NR.1 MTB Shop

Gaat jouw voorkeur uit naar een grote fietsenwinkel die in mountainbikes gespecialiseerd is? Dan ben je bij de firma NR.1 MTB Shop aan het juiste adres.

Deze grote fietsenwinkel heeft een eigen winkel in Rijen, maar heeft ook een uitgebreide webshop. In zowel de winkel als in de webshop vind je tientallen mountainbikes terug.

Bij deze firma valt het hoogwaardige aanbod direct op. Dit merk biedt namelijk alleen MTB’s van Trek en Olympia aan. Deze twee merken staan bekend vanwege de prima kwaliteit.

Via de website van NR1. MTB Shop kun je gemakkelijk een vergelijking maken.

Dit doe je bijvoorbeeld door een keuze tussen de vele subcategorieën te maken: Full Suspension, Hardtail, Enduro, Elektrische Mountainbike en Junior zijn hier enkele voorbeelden van.

Bestel je online een fiets bij NR1. MTB Shop? Dan ben je van een gratis verzending verzekerd.

Zoals bij elke online bestelling heb je ook bij deze bestelling 14 dagen bedenktermijn.

Bezoek deze webshop hier >>
Decathlon

decathlon_mountainbike

Wil je graag een voordelige doch goede MTB kopen? Daarvoor ben je bij de welbekende firma Decathlon aan het juiste adres.

Deze firma biedt ruim 40 verschillende mountainbikes aan. Zowel online als in één van de vele winkels.

Dat is volgens ons één van de belangrijkste voordelen van Decathlon. Met dank aan de aanwezigheid van de winkels ben je namelijk in staat om zelf de MTB uit te proberen.

Je kunt deze even met je eigen ogen bekijken en eventueel een proefrondje maken. Grote kans dat je hierdoor in één keer de juiste mountainbike aanschaft.

Overigens zijn wij over de webshop van Decathlon ook te spreken. De webshop is overzichtelijk en beschikt over meerdere filters.

Met dank aan deze filters kun je snel de perfecte MTB vinden. Zoals hierboven al gesteld, betaal je voor deze mountainbikes niet al te veel geld.

Bezoek deze webshop hier >>
FuturumShop

Koop jij graag producten bij een specialist? Dan ben je bij FuturumShop aan het juiste adres voor een nieuwe mountainbike.

Deze firma omschrijft zichzelf namelijk als ‘dé shop voor wielrenners en mountainbikers’. Als je op zoek naar een nieuwe MTB of nieuwe MTB accessoires bent, zit je bij FuturumShop goed.

In het aanbod van FuturumShop vind je voornamelijk heel veel mountainbike accessoires.

Zo ben je bij hen aan het juiste adres voor MTB kleding, voor MTB onderdelen en voor allerlei soorten accessoires. Onder meer fietsverlichting, fietspompen en spatborden zijn bij FuturumShop te verkrijgen.

Koop je de gewenste MTB accessoires bij deze aanbieder? Dan ben je van een prima kwaliteit verzekerd.

Aan alles is te merken dat dit één van de beste specialisten in ons land is.

Bezoek deze webshop hier >>
Wiggle

mountainbike_wiggle

Wil je voor echte kwaliteit gaan? Dan kun je ook terecht bij de aanbieder Wiggle.

Deze aanbieder biedt niet al te veel MTB’s aan, maar alle mountainbikes uit hun aanbod zijn van een prima kwaliteit. Dit is ook terug te zien aan de prijskaartjes.

Bij Wiggle vind je daarnaast ook allerlei accessoires voor je MTB terug. Mocht je van goed advies voorzien willen worden, ben je ook hiervoor bij deze firma aan het juiste adres.

In onze ogen is Wiggle één van de beste aanbieders van MTB’s en MTB’s accessoires in ons land.

Update: Wiggle richt zich helaas niet meer op de Nederlandse markt.

Bezoek deze webshop hier >>
Mantel

De fietsenwinkel waar je in één keer slaagt. Als je op de website van Mantel een kijkje neemt, zie je die woorden direct naar voren komen.

Wij kunnen ons wel vinden in deze omschrijving; bij Mantel vind je namelijk héél veel fietsproducten.

Bij Mantel valt direct de diversiteit op. Je kunt uit bijna 100 verschillende mountainbikes kiezen, waaronder elektrische mountainbikes.

Tevens heb je de keus uit allerlei MTB merken, waaronder verschillende A-merken. De mountainbikes van Cube, Cannondale, Scott, Trek en Sensa worden door Mantel verkocht. Dit zijn niet de minste namen.

Wil je ook direct MTB accessoires bestellen? Ook dat is mogelijk bij Mantel.

Als je op de website een kijkje neemt, zie je namelijk heel veel MTB accessoires naar voren komen. Mocht je de mountainbikes of accessoires graag even willen bekijken, is dat mogelijk in één van de winkels van Mantel.

Deze winkels bevinden zich in Arnhem, Den Bosch, Utrecht en Rotterdam.

Bezoek deze webshop hier >>
Cube-Stores

cubestore_mountainbike

Gaat je voorkeur uit naar een MTB van het merk Cube? Deze kun je bij Mantel kopen, maar je kunt hiervoor ook terecht bij de speciale Cube-Stores.

In het aanbod van deze online aanbieder vind je maar liefst 70 verschillende MTB’s terug.

In deze webshop hoef je niet naar de kwaliteit van de MTB’s te kijken. Alle MTB’s die door Cube aangeboden worden, zijn namelijk van een sublieme kwaliteit.

Dit geldt ook voor de vele MTB accessoires die je bij Cube-Stores kunt bestellen. Je betaalt hier relatief veel geld voor, maar je krijgt absoluut veel waar voor je geld.

Bezoek deze webshop hier >>
Lidl

Wil je zo voordelig mogelijk een mountainbike aanschaffen? Daarvoor kun je ook terecht bij Lidl.

Bij deze supermarktketen vind je niet het gehele jaar door de MTB’s terug. Mocht je graag bij hen een MTB aan willen schaffen, zou je de Lidl folders goed in de gaten moeten houden.

Voor sommige MTB accessoires kun je wel het gehele jaar door terecht bij Lidl.

Bezoek deze webshop hier >>
12GOBiking

12go_biking

Wil je uit echt heel veel mountainbikes kunnen kiezen? Wil je van goed advies voorzien worden? En wil je ook een proefrondje op een MTB kunnen maken?

Dan ben je bij 12GOBiking aan het juiste adres. Bij deze firma kun je online een MTB bestellen, maar je kunt hiervoor ook langsgaan bij de winkel in Moordrecht.

In het aanbod van 12GOBiking vind je meer dan 180 verschillende MTB’s terug. Zoals je wellicht al verwacht had, zijn dit MTB’s van de beste merken.

Onder meer Trek, Cannondale, Merida, Scott en Cube maken onderdeel uit van het aanbod van 12GOBiking.

Ook als je accessoires aan wilt schaffen, is dat mogelijk bij deze grote aanbieder.

Bezoek deze webshop hier >>
Vind de beste MTB winkel bij je in de buurt

mountainbike_winkels

Ben je van plan om een nieuwe MTB te kopen? Dan is het zaak om bovenstaande aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Hierbij moet je goed naar je eigen voorkeuren kijken.

Wil je per sé je MTB bij een specialist kopen? Of wil je vooral een zo’n voordelig mogelijke mountainbike aanschaffen?

Op basis van je eigen wensen kun je altijd wel een MTB winkel bij je in de buurt vinden. Ongeacht of je nou in Amsterdam, Utrecht, Limburg, Overijssel, Groningen of Zeeland woont.
Meer winkels:


Categorieën: Mountainbikes

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *