Mantel: Review, Aanbod & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 18, 2023

Ben je een interessante fiets bij Mantel tegengekomen? Of heb je interessante accessoires bij Mantel gevonden? Grote kans dat je je nu afvraagt of Mantel een betrouwbare partij is.

Wij kunnen je alvast verklappen dat Mantel inderdaad een betrouwbaar bedrijf is. Je kunt hier met een gerust hart je bestelling plaatsen.

Maar, raden wij je aan om daadwerkelijk voor Mantel te kiezen? Of kun je beter voor 12GO Biking, FuturumShop of de grootste fietsenwinkel van Nederland kiezen?

Je leest het allemaal in deze uitgebreide Mantel review!

Over Mantel (in het kort)

De fietsenwinkel waar je in één keer slaagt. Zodra je op de website van Mantel terechtkomt, zie je deze slogan naar voren komen. Een slogan die uiteraard slaat op het uitgebreide aanbod van Mantel.

Het aanbod van Mantel is niet altijd zó uitgebreid geweest. Toen Mantel in 1938 het levenslicht zag, was het bedrijf namelijk vrij klein. Door de jaren heen is deze firma echter hard gegroeid, onder meer door het openen van meerdere winkels in ons land.

Een klein stukje geschiedenis

De firma Mantel zag dus in 1938 het levenslicht. De timing van de oprichting van dit bedrijf was niet al te gelukkig; een jaar later brak immers de oorlog in Europa uit. De eerste jaren van dit bedrijf waren dan ook onrustig, maar na de oorlog wist Mantel hard te groeien.

Deze groei heeft zich in de afgelopen tientallen jaren doorgezet. Mantel is inmiddels één van de grootste fietsenwinkels van ons land en heeft haar zaakjes prima op orde.

Enkele leuke feitjes over de geschiedenis van Mantel:

 • De eerste Mantel vestiging werd in 1938 geopend in Arnhem. Dit was op dat moment uitsluitend een werkplaats.
 • Mantel ging zich in de jaren 60 specialiseren in het verkopen van Mobyletten. Dit was destijds een iconisch brommermerk.
 • In 2006 namen de huidige eigenaren het bedrijf over van Jules Mantel. Op dit moment is het bedrijf nog steeds in handen van Dick Mantel en Olaf Heller.
 • In 2007 werd de domeinnaam mantel-bikeparts.nl geregistreerd. Dit was het startschot voor de digitalisering van Mantel.

Fysieke winkels en de Mantel Superstore

Door de jaren heen heeft Mantel veel fysieke winkels in ons land geopend. Het gaat hierbij om winkels waarin je producten met je eigen ogen kunt aanschouwen, een kort proefritje kunt maken en je nieuwe fiets binnen een paar uur al mee kunt nemen.

Ook is het zo dat Mantel veel servicepunten heeft geopend; bij deze vestigingen kun je specifiek voor onderhoud terecht.

De superstores van Mantel zitten door het land verspreid: in Arnhem, Den Bosch, Utrecht en Rotterdam. Woon je niet in de buurt van één van deze steden? Dan kun je prima terecht in de online webshop van Mantel!

De servicepunten zijn in onder meer Amersfoort, Apeldoorn en Nijmegen te vinden. De verwachting is dat er meer en meer winkels geopend worden, mogelijk ook in Amsterdam.

Het aanbod van Mantel

In de webshop van Mantel krijg je een duidelijke indruk van het massale aanbod van Mantel. Want ja, voor alle mogelijke fietsproducten ben je bij Mantel aan het juiste adres.

Gelukkig zijn online alle producten in categorieën onderverdeeld:

 • Onderdelen: in het aanbod van Mantel vind je ook alle mogelijke onderdelen voor fietsen. Het gaat onder meer om wielen, pedalen, voorvorken en remmen.
 • Kleding: voor alle fietsers biedt Mantel geschikte fietskleding aan. Ongeacht of je een stadsfiets of racefiets hebt, vind je bij Mantel veel geschikte fietskleding.
 • Fietstrainers: met de fietstrainers die Mantel aanbiedt, kun je vanuit huis gericht trainen. Ideaal als je ook in de winter wilt blijven fietsen/wielrennen.
 • Elektronica: in de categorie Elektronica vind je bij Mantel onder meer fietscomputers, sporthorloges, fietsverlichting, sensoren en vermogensmeters.
 • Onderhoud: allerlei onderhouds- en schoonmaakmiddelen zijn in deze categorie te vinden. Ook vind je in deze categorie gereedschap dat je nodig hebt om zelf je fiets te onderhouden.
 • Voeding: je bent bij Mantel ook aan het juiste adres voor de juiste sportvoeding. Zo kun je sportgels, energierepen en voedingssupplementen bestellen.

Het mag duidelijk zijn dat het aanbod van Mantel erg divers is. Dit blijkt ook als je naar één van de superstores van Mantel gaat. Deze winkels zijn gigantisch en bieden je dus alle mogelijkheden om de gewenste producten te kopen.

Ervaringen en reviews van klanten

Bij Trustpilot zijn meer dan 92.000 reviews over Mantel achterlaten. Ja, je leest dit goed; méér dan 92.000 klanten hebben online hun mening over Mantel achtergelaten.

Niet alleen dit aantal is indrukwekkend, maar ook de gemiddelde score. Deze fietsenwinkel scoort bij Trustpilot namelijk een gemiddelde score van een 4,7.

Dat deze gemiddelde score zó hoog is, is oprecht indrukwekkend te noemen. Voor ons geeft dit duidelijk aan dat Mantel haar zaakjes goed op orde heeft.

Toen wij de ervaringen van klanten analyseerden, vielen enkele dingen ons op:

 • De reviews worden vanuit Nederland én België achtergelaten. Ook in België heeft Mantel inmiddels een goede naam opgebouwd.
 • Veel klanten zijn te spreken over de prijzen. In veel reviews valt te lezen dat de prijsstelling bij Mantel prima te noemen is.
 • De producten worden snel bezorgd. Als je online een bestelling bij Mantel plaatst, krijg je de producten snel bezorgd.
 • Prima service en communicatie. In talloze reviews wordt benoemd dat de service vanuit Mantel goed is. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de goede communicatie. Klachten worden opgepakt, vragen worden beantwoord en mensen worden écht geholpen.

Daarnaast spreken veel mensen vol lof over de diversiteit binnen het aanbod. Dit is iets waar wij ons volledig bij aansluiten; het diverse aanbod is één van de sterkste punten van Mantel.

De slechte reviews hebben veelal betrekking op specifieke producten. Daarnaast valt er in een slechte review te lezen dat de verpakking veel te groot is. Als dat inderdaad het geval zou zijn, zou dit nog een mooie kans voor Mantel zijn.

Onze mening over Mantel

Zelf hebben wij bijzonder goede ervaringen met Mantel. Het aanbod is divers, Mantel werkt met de beste merken samen en het is een feestje om door de superstores te lopen.

Daarnaast vinden wij dat de webshop van Mantel erg fijn werkt. De webshop is snel, overzichtelijk en maakt het online shoppen erg plezierig.

Ook alle randzaken lijken bij Mantel dik in orde te zijn. Hiermee doelen we op de prijsstelling, op de snelle levering en op de after sales service.

Hoe zit het met de garantie en klantenservice?

Op de website van Mantel valt het volgende te lezen over de garantie: Producten hebben gedurende 2 jaar na aankoop een garantie op constructie- en/of materiaalfouten. Als je een product bij Mantel bestelt, kun je dus uitgaan van een garantieduur van 2 jaar.

Zit je met een vraag of klacht? Dan is het fijn om te weten dat je op meerdere manieren contact op kunt nemen:

 • Via de telefoon: bel hiervoor naar 026 44 50 945
 • Via de mail: mail hiervoor naar service.nl@mantel.com.
 • Facebook: stuur hiervoor een bericht via Facebook naar Mantel

De klantenservice is ook nog eens 6 dagen per week bereikbaar. Alleen op zondag is de klantenservice niet bereikbaar, maar op de andere dagen is de klantenservice bereikbaar van maar liefst 10.00 tot 20.00 uur.

Ben je meer voorstander van persoonlijk contact? Ga dan langs bij één van de superstores van Mantel. In deze superstores helpt men je maar al te graag verder.

Voor- en nadelen van Mantel

Mantel is wat ons betreft één van de beste fietsenwinkels van ons land. Dit is te danken aan de vele voordelen en het gebrek aan échte nadelen.

Voordelen

 • Onwijs uitgebreid aanbod. Ongeacht of je een nieuwe fiets, fietsaccessoires of sportvoeding wilt kopen, zit je bij Mantel goed. Ook wordt het grootste gedeelte van het aanbod gevormd door producten van A-merken.
 • Prima klantenservice. De klantenservice is één van de hoogtepunten van deze fietsenwinkel. Mocht je met een vraag of klacht zitten, kun je op meerdere manieren contact opnemen. Ook heeft de klantenservice ruime openingstijden.
 • Prima webshop. De webshop van Mantel is subliem te noemen, zowel qua aanbod als qua gebruiksvriendelijkheid. Ook is het erg fijn dat je de bestelde producten snel bezorgd krijgt.
 • Veel tevreden klanten. Dat Mantel onwijs veel tevreden klanten heeft, is wat ons betreft veelzeggend.
 • Zowel online als offline. Mantel is een partij die zich op zowel het online- als offline vlak richt. Laatstgenoemde is te danken aan de superstores in ons land.

Nadelen

 • Beperkt aantal superstores. Op het moment van schrijven heeft Mantel 4 superstores in ons land. We zien dit graag uitgebreid worden, zodat elke Nederlander dicht bij een Mantel winkel in de buurt woont.

Mantel vergeleken met andere fietsenwinkels

Mantel is met recht een geweldige fietsenwinkel. Dit geldt echter ook voor bijvoorbeeld 12GO Biking en FuturumShop. Voordat je een bestelling gaat plaatsen, is het advies dus om ook die fietsenwinkels even te bekijken.
Meer winkels:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *