Fietsenwinkels in Utrecht – Compleet overzicht

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 10, 2023

Ben je in de prachtige stad Utrecht woonachtig? Dan kun je niet zonder een fiets.

Met de auto is het een onmogelijke opgave om je in deze stad snel te verplaatsen. Heb je de beschikking over een goede fiets? Dan kun je je wél snel verplaatsen in deze stad.

Maar, hoe kom je nou in Utrecht aan een goede fiets? Het advies is om je fiets bij één van de beste fietswinkels in Utrecht te kopen.

Je kunt hiervoor uit tal van fietsenwinkels kiezen, waaronder meerdere fietsenwinkels in Utrecht centrum.

In dit artikel vind je in ieder geval een overzicht van de beste fietsenwinkels in Utrecht.

Wat zijn de grootste fietsenwinkels in Utrecht?

De stad Utrecht is in de afgelopen jaren fors groter geworden. Er zijn meer en meer mensen naar de stad gekomen, waarvoor hele woonwijken aan de rand van de stad gebouwd zijn.

Deze toenemende groei van het inwonersaantal is ook terug te zien in het aanbod van winkels. Je hebt in Utrecht uit meer en meer winkels de keuze.

Dit blijkt ook uit het aanbod van fietsenwinkels. Mocht je in Utrecht een fiets willen kopen, kun je hiervoor terecht bij onderstaande 8 grote fietsenwinkels.

1. Decathlon

Decathlon Utrecht

Wil je een fiets in Utrecht kopen? Ga hiervoor dan naar één van de Decathlon winkels in Utrecht.

Eén winkel is bij Vredenburg gevestigd en de andere winkel is gevestigd in The Wall. Dit is een winkelcentrum langs de A2; dit bevindt zich iets buiten het centrum van de stad, maar je kunt je auto hier wel gratis parkeren.

Bij Decathlon geniet je van een divers aanbod van fietsen. Je hebt uit allerlei soorten fietsen de keuze, de fietsen zijn van een super kwaliteit en betaalbaar.

Zeker als je de kosten relatief laag wilt houden, zit je bij Decathlon goed.

Bijkomend voordeel: het is eventueel mogelijk om een kort proefritje op de fiets te maken. Een specialist van Decathlon helpt je hierbij graag, bijvoorbeeld om het zadel op de juiste hoogte in te stellen.

2. Mantel

Mantel fietsenwinkel Utrecht

De firma Mantel is enigszins vergelijkbaar met Decathlon. Ook deze firma biedt heel veel fietsen aan, evenals veel fietsaccessoires.

Belangrijk kenmerk van Mantel is dat deze firma zich óók heel erg richt op de intensieve fietser. Zo kun je bij Mantel ook terecht voor een goede racefiets of mountainbike.

De vestiging van Mantel in Utrecht is gevestigd in The Wall. In dit winkelcentrum zitten de vestigingen van Mantel en Decathlon min of meer naast elkaar.

Check deze beide winkels, zodat je direct een goede vergelijking kunt maken. Het aanbod en de service zijn bij Mantel in ieder geval dik in orde.

3. Banierhuis

Banierhuis fietsenwinkel utrecht

Een unieke naam in deze top 8 is Banierhuis. Deze firma is niet zo bekend als Decathlon of Mantel, maar is in de stad Utrecht onwijs goed vertegenwoordigd.

Deze fietsenwinkel heeft in de regio namelijk 7 filialen en is ook nog met een webshop actief.

Bij Banbierhuis ben je voor allerlei soorten fietsen aan het juiste adres. Er zijn meer dan 5.000 modellen op voorraad, je hebt uit tal van accessoires de keuze en je kunt van goed advies voorzien worden.

Bij deze firma kun je overigens ook terecht voor het laten repareren/onderhouden van je fiets.

In de stad Utrecht heeft Banierhuis twee vestigingen: in Terwijde en in Overvecht.

Ook in de steden rondom Utrecht heeft Banierhuis meerdere vestigingen geopend: Houten, Zeist, Nieuwegein en Vleuten.

4. Fietsenwinkel.nl megastore

fietsenwinkel.nl utrecht

Heb je wel eens van de website fietsenwinkel.nl gehoord? Wist je dat deze firma óók een megastore in Utrecht heeft?

Deze megastore is gigantisch en gelegen in de Utrechtse wijk Lage Weide. Deze wijk is goed bereikbaar vanaf de snelweg A2.

In deze megastore ligt de focus met name op elektrische fietsen. Op de buitenkant van het bedrijfspand prijkt daarvoor ook de volgende slogan: de grootste e-bike winkel van Nederland.

In deze winkel heb je de keuze uit meer dan 750 elektrische fietsen, kun je op een 400 meter lange indoor testbaan een proefrondje fietsen én kun je van het best mogelijke advies voorzien worden.

5. Peter Macco

Peter Macco fietsenwinkel

Al sinds 1939 is Peter Macco een gerenommeerde naam in Utrecht.

Lange tijd was deze firma bezig met het opknappen van tweedehands fietsen, maar daar is in de afgelopen jaren verandering in gekomen.

De zoon van de oprichter nam de winkel in 1983 over, waarna hij besloot om het anders aan te gaan pakken.

Die andere aanpak heeft ervoor gezorgd dat Peter Macco één van de grootste fietsenwinkels van Utrecht geworden is.

Je kunt bij Peter Macco een nieuwe fiets kopen, maar je kunt ook je huidige fiets laten repareren. Verder is het bij deze firma mogelijk om je fiets te laten onderhouden.

De winkels van Peter Macco zijn te vinden op de Nijverheidsweg en op de Amsterdamsestraatweg.

6. Het Zwartefietsenplan

Het Zwartefietsenplan Utrecht

Het Zwartefietsenplan is een populaire Utrechtse fietsenwinkel. Deze winkel is gevestigd in Utrecht Centrum – op Vredenburg – en heeft een gigantisch aanbod van fietsen.

Voor allerlei soorten fietsen van allerlei merken zit je bij deze firma goed.

Deze winkel biedt niet alleen veel fietsen aan, maar ook allerlei accessoires. Tevens kun je bij het Zwartefietsenplan onderdelen kopen en kun je je fiets ter onderhoud aanbieden.

Leuk detail: In Amsterdam is dit een nóg grotere fietsenwinkel. Men heeft in Amsterdam ruim 15 winkels geopend.

7. Kok Fietsen

Kok Fietsen utrecht

Op de Nachtegaalstraat in hartje Utrecht is de winkel van Kok Fietsen te vinden. Deze firma is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de stad Utrecht.

Dit is te danken aan de winkel zelf, maar ook aan de webshop van Kok Fietsen. In deze webshop vind je alle benodigdheden voor je fiets.

In de winkel zelf vind je niet alleen allerlei nieuwe fietsen, maar ook een grote werkplaats. Mocht er onverhoopt iets met je huidige fiets mis zijn, kun je dus bij Kok Fietsen terecht.

Door de ligging – in het centrum van Utrecht – is de winkel in ieder geval voor veel Utrechters meer dan prima te bereiken.

8. Fietsvoordeelshop

fietsvoordeelshop utrecht

Vind je het niet erg om iets buiten het centrum van Utrecht te komen? Dan kun je een bezoekje brengen aan de megastore van Fietsvoordeelshop.

Deze megastore is gevestigd op het industrieterrein Strijkviertel en is echt mega.

In deze winkel vind je duizenden soorten fietsen terug. Het gaat hierbij om e-bikes, om normale fietsen, om sportieve fietsen én om kinderfietsen.

Ook voor accessoires, onderdelen, service en onderhoud zit je bij deze grote winkel goed.

Meer fietsenwinkels en speciaalzaken in Utrecht

In Utrecht kun je het beste voor één van bovenstaande grote fietsenwinkels kiezen. Je kunt er echter ook bewust voor kiezen om naar een kleinere zaak te gaan.

In de kleinere zaken krijg je vaak persoonlijke service. Indien je in de stad Utrecht woont, is er ongetwijfeld in jouw wijk een kleinere fietsenwinkel of speciaalzaak te vinden.

Ben je niet woonachtig in omgeving Utrecht? In onderstaande steden zijn er ook voldoende fietsenwinkels te vinden:

💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *