Fietsenwinkels in Rotterdam – Compleet overzicht

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 10, 2023

Woon je in het centrum van Rotterdam? Of woon je in één van de buitenwijken van de stad? In beide gevallen is de fiets het meest ideale vervoermiddel.

Op een fiets heb je geen last van de vele files, terwijl de afstanden in deze stad ook prima te overbruggen zijn met een fiets.

Maar, waar koop je nou een fiets in Rotterdam? Waar kun je voor reparaties aan je fiets terecht? En wat zijn nou de beste fietsenwinkels per regio in Rotterdam? Je leest het allemaal hieronder.

De grootste fietsenwinkels van Rotterdam

Wil je liever niet bij een online fietsenwinkel een nieuwe fiets kopen? Dat is op zich goed voor te stellen. Het is toch wel fijn om een fiets in het echt te kunnen zien en proef te kunnen rijden.

Dat doe je het beste bij één van onderstaande fietsenwinkels in Rotterdam.

1. Decathlon

Een nieuwe fiets kopen in Rotterdam doe je het beste bij Decathlon. Deze firma heeft meerdere vestigingen in de stad, waaronder op de Coolsingel.

Die winkel is maar liefst 4500 vierkante meter groot. Het is daarmee één van de grootste fietsenwinkels van Nederland.

De andere vestiging van Decathlon is te vinden in het winkelcentrum Alexandrium. Deze winkel is met een oppervlakte van 1500 vierkante meter eveneens groot te noemen.

Wat bij Decathlon zo ideaal is, is het diverse aanbod. Je kunt bij deze firma allerlei soorten fietsen aanschaffen, inclusief fietsen van één van de huismerken. Ook voor talloze accessoires en fietskleding kun je bij één van de vestigingen van Decathlon terecht.
2. Mantel

Niet alleen bij Decathlon is het fijn shoppen, maar ook bij Mantel. Deze grote keten heeft in Rotterdam een zogeheten Superstore geopend. Dit is een winkel met een ongekend groot aanbod, waarvoor je ook terecht kunt voor persoonlijk advies.

Bij deze Mantel Superstore geniet je van interessante extra diensten. Zo is het mogelijk om van de Mantel Omruilservice te gebruiken. Ook kun je in deze vestiging een indoor proefrit maken. Ideaal als je op zoek bent naar een nieuwe fiets.

Ben je op zoek naar een goede fietsenmaker in Rotterdam? Ook dan kun je terecht bij deze Mantel Superstore. Je kunt snel en makkelijk een online afspraak maken, waarna je op de afgesproken datum terecht kunt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt.
3. Mega Bike

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets van een A-merk? Daarvoor kun je terecht bij de vestiging van Mega Bike in Rotterdam. Deze winkel is te vinden op het Oostplein en heeft een oppervlakte van maar liefst 2500 vierkante meter.

In deze winkel vind je allerlei soorten fietsen van de beste merken. Deze fietsen zijn ook nog eens heel voordelig geprijsd.

Wil je voor je kind een nieuwe fiets aanschaffen? Dan kun je 150 meter op afstand van bovenstaande winkel terecht bij Mega Bike Kids. Dit is een speciale winkel met daarin alleen maar kinderfietsen.
4. Hordijk Tweewielers

Bij Hordijk Tweewielers kun je eveneens terecht voor het kopen van een nieuwe fiets. Dit is een fietsenwinkel in Rotterdam Zuid met een opvallend divers aanbod.

Dit is namelijk een racefiets winkel, maar ook een mountainbike winkel. Ook voor stadsfietsen en elektrische fietsen kun je bij deze firma terecht.

Het blijft niet alleen bij nieuwe fietsen. Je kunt bij Hordijk Tweewielers ook terecht voor bijvoorbeeld scooters en scootmobielen. Voor zowel fietsen als scooters biedt Hordijk Tweewielers ook nog onderhoud en service aan.

Al sinds 1964 omschrijft Hordijk zichzelf als de specialist op het gebied van onderhoud en reparaties aan fietsen in Rotterdam.
5. Fietsvoordeelshop.nl

Fietsvoordeelshop.nl lijkt alleen een online winkel te zijn, maar dat is niet het geval. Deze firma heeft namelijk door heel het land winkels geopend, waaronder één winkel in Rotterdam.

Deze winkel is te vinden in de buurt van het centrum en Delfshaven, op de Vierhavenstraat.

Dit is meer dan alleen een fietsenwinkel. Fietsvoordeelshop.nl is namelijk ook een fietskleding winkel en aanbieder van talloze andere accessoires. Mocht je graag een nieuwe fiets willen kopen, heb je daar ook voldoende mogelijkheden voor.

Je kunt bij Fietsvoordeelshop.nl elektrische fietsen, bakfietsen, sportieve fietsen en kinderfietsen bestellen. Overigens ben je ook voor service en onderhoud bij deze firma aan het juiste adres.
6. Premiumbikes Rotterdam

Op de Slinge in Rotterdam, in het zuiden van de stad, is Premiumbikes Rotterdam gevestigd. Dit is een fietsenwinkel die richt zich op het verkopen van fietsen met een flinke korting. Met name als je op zoek naar een nieuwe e-bike bent, zit je bij deze firma goed.

Bij Premiumbikes kun je ook voor tal van extra diensten terecht. Zo kun je terecht voor een compleet fietsplan, maar ook voor het laten repareren of onderhouden van je fiets.

Ten opzichte van bovenstaande bedrijven is Premiumbikes relatief klein. Door de ligging en het unieke aanbod weet deze firma zich echter alsnog te onderscheiden.
7. Fietsenwinkel Rotterdam

Al meer dan 10 jaar is de fietsenwinkel Rotterdam een begrip in de stad. Deze winkel biedt allerlei soorten fietsen aan, maar doet ook dienst als reparateur van fietsen.

Ben je specifiek op zoek naar een fietsenzaak in Rotterdam Centrum? Dan kun je prima terecht bij deze firma. De showroom van deze firma is namelijk te vinden op de 2e Middellandstraat, in de buurt van het Centrum.

Wil je een nieuwe fiets kopen? Dan kun je hiervoor zeker terecht bij de Fietsenwinkel Rotterdam. Deze firma biedt fietsen van allerlei merken aan, waaronder Batavus, Gazelle, van Moof en allerlei andere A-merken.
8. Kaspi Bike

Ben je op zoek naar een fietsenmaker in Rotterdam Noord? Of woon je in het noorden van de stad en wil je een nieuwe fiets kopen? In beide gevallen kun je terecht bij Kaspi Bike.

Deze firma biedt nieuwe fietsen aan, maar is ook de beste fietsreparateur in het noorden van de stad.

De Mobiele Fietsenmaker dienst is ook een unieke dienst van Kaspi Bike. Je kunt dankzij deze dienst een fietsenmaker naar jouw woning laten komen, waarna bij jou ter plekke je fiets gerepareerd wordt. Dat is nog eens uniek en makkelijk.
Meer fietsenwinkels en speciaalzaken in Rotterdam

fietsenwinkel-in-rotterdam

Het blijft niet alleen bij bovenstaande fietsenwinkels. Door de gehele stad verspreid vind je namelijk nog veel meer fietsenwinkels. Het gaat hierbij om onafhankelijke winkels, maar ook om winkels die bijvoorbeeld samenwerken met Batavus en Gazelle.

Dit geldt overigens niet alleen voor de winkels in Rotterdam, maar ook voor fietsenwinkels in Utrecht, fietsenwinkels in Amsterdam, fietsenwinkels in Eindhoven en fietsenwinkels in Den Haag. Het aanbod van fietsenwinkels wordt steeds diverser.

Wil je in ieder geval een nieuwe fiets kopen in Rotterdam? Of wil je juist je huidige fiets laten repareren? In beide gevallen is het advies om een fietsenspeciaalzaak bij jou in de buurt te zoeken.

Mogelijk zit er bij jou net om de hoek een prima fietsenspeciaalzaak, waarvan je het bestaan nu nog niet afweet. Check goed waar bovenstaande winkels zich bevinden en breng hier direct een bezoekje aan.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *