Fietsenwinkels in Amsterdam – Compleet overzicht

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 10, 2023

Ben je woonachtig in of rondom Amsterdam? Dan kun je uiteraard niet zonder een fiets. Dit is simpelweg het beste vervoermiddel in deze drukke stad.

Heb je op dit moment nog geen (goede) fiets? Of is je huidige fiets aan een reparatie toe? In deze gevallen is het advies om te kiezen voor een fietsenwinkel bij jou in de buurt.

Hieronder vertellen wij je alles over de beste fietsenwinkels in Amsterdam.

De grootste fietsenwinkels van Amsterdam

Wil je een nieuwe fiets in Amsterdam kopen? Dan is het goed om te weten dat je uit veel soorten fietsenwinkels kunt kiezen. Je kunt voor een kleine fietsenwinkel bij jou in de straat kiezen, maar ook voor één van de grotere fietsenwinkels in de stad.

Om je met deze keuze te helpen, zetten wij de beste/grootste fietsenwinkels van Amsterdam op een rijtje.

1. Decathlon

Decathlon is absoluut de grootste fietsenwinkel in ons land.

Het mooie is dat je in de stad uit twee vestigingen kunt kiezen:

  • Decathlon Amsterdam Arena. Deze winkel is gevestigd in het welbefaamde stadion van Ajax. Dit ligt uiteraard iets buiten de stad, maar alsnog is de winkel vanuit veel wijken op loop- of wandelafstand te vinden.
  • Decathlon Amsterdam Noord. Woon je in Amsterdam Noord? Dan is deze winkel van Decathlon ideaal. Deze winkel is gevestigd op het Buikslotermeerplein, is groot en herbergt een gigantisch aanbod.
2. Fietsenwinkel.nl

Je zou denken dat dit alleen een online fietsenwinkel is, maar dat is allerminst het geval. De fysieke winkel van Fietsenwinkel.nl is namelijk te vinden in de straat Overtoom.

Aan de kruising met de Nassaukade is de winkel met een oppervlakte van 350 vierkante meter duidelijk zichtbaar.

In deze winkel kun je terecht voor alles wat met fietsen te maken. Maar, in de afgelopen jaren is de focus vooral komen te liggen op elektrische fietsen.

Als je in Amsterdam een e-bike wilt kopen, is dit de winkel waar je moet zijn. Het is hierbij overigens ook mogelijk om de e-bikes te testen middels een proefrit.
3. Het Zwarte Fietsenplan

Deze firma omschrijft zichzelf als de meest complete fietsenwinkel van Amsterdam. Dit komt onder meer doordat deze firma maar liefst 20 fietsenwinkels in Amsterdam heeft. Dit is niet zozeer de grootste fietsenwinkel van Nederland, maar dus wél van Amsterdam.

Het is ook de winkel met het meest diverse aanbod. Ben je op zoek naar een MTB winkel, een racefiets winkel of een fietskleding winkel? In al deze gevallen kun je terecht bij Het Zwarte Fietsenplan. Deze firma heeft namelijk een divers aanbod.

Bijkomend voordeel: de winkels zitten door de gehele stad verspreid. Je vindt van Het Zwarte Fietsenplan een fietsenwinkel in Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid en zelfs in Amsterdam Zuidoost.
4. BVD Tweewielers

Wil je graag een nieuwe óf tweedehands fietsen? Of wil je je huidige fiets graag vakkundig laten repareren? In deze beide situaties kun je terecht bij BVD Tweewielers.

Deze firma heeft maar liefst 5 vestigingen in de stad, waaronder een fietsenwinkel in Amsterdam Zuid.

Bij deze fietsenwinkel kun je voor van alles en nog wat terecht. Je kunt hier alle mogelijke fietsen kopen, maar je kunt hier ook terecht voor een vakkundige reparatie. Laat je hier je fiets repareren?

BVD Tweewielers geeft je in dat geval graag een leenfiets mee. Je hoeft hierdoor nooit zonder fiets te zitten.

De winkels van deze firma zitten door de hele stad verspreid; op de Johan M. Coenenstraat, op de Tweede Jacob van Campenstraat, op de Linnaeusparkweg, op de Archimedesweg en op de Beukenweg.
5. Beekhoven Bikes

In het noorden van Amsterdam is de grote vestiging van Beekhoven Bikes gevestigd. Deze vestiging zat langere tijd gevestigd aan de Zuideinde, maar is sinds 2011 gevestigd op de Draaierweg in Amsterdam.

In deze grote fietsenwinkel vind je alles waar je maar naar op zoek kunt zijn. Je vindt hier talloze soorten fietsen, je kunt hier terecht voor reparaties en je kunt hier allerlei fietsaccessoires kopen. Het mooie is dat je dit zowel online als in de fysieke winkel kunt doen.

Wat ook leuk is, is dat Beekhoven Bikes regelmatig events organiseert. Zo vind je op de website foto’s van een event georganiseerd met Giant. Op die dag kon je verschillende fietsen van Giant bij deze winkel uitproberen.
6. Amsterdamse Fietswinkel

De Amsterdamse Fiets Winkel is uitgegroeid tot een bekende naam in de stad. Dit is onder meer te danken aan het uitgebreide aanbod én de service. Het uitgebreide aanbod kenmerkt zich onder meer door een grote hoeveelheid fietsen.

Je kunt bij de Amsterdamse Fiets Winkel terecht voor e-bikes, maar ook voor stadsfietsen en kinderfietsen.

De Amsterdamse Fiets Winkel biedt bovendien interessante extra’s. Zo is het bij deze firma mogelijk om een fiets te huren en om je fiets te verzekeren.

Het is zelfs mogelijk om bij Amsterdamse Fiets Winkel een zakelijke fiets te leasen. De winkel is gevestigd op de Postjesweg in de hoofdstad. Je kunt ook online met veel plezier shoppen bij deze firma.
7. Joop Harmans

Voor fietsen, e-bikes en scooters ben je bij Joop Harmans aan het juiste adres. Deze firma begon ooit klein, maar is door de jaren heen hard gegroeid. Dit is onder meer te danken aan het diverse aanbod en door de grote winkel in Amsterdam Noord.

Voor allerlei soorten fietsen kun je bij Joop Harmans aankloppen. Wat hierbij ook een groot voordeel is, is dat je kunt winkelen op afspraak.

Op het afgesproken tijdstip meld je je in de winkel, waarna één van de specialisten voor je klaar staat. Samen met de specialist ga je op zoek naar de beste fiets. Doordat het aanbod van Joop Harmans uitgebreid is, heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen.
8. Bike Totaal

Bike Totaal fietsenhandel amsterdam

Heb je wel eens van de naam Bike Totaal gehoord? Grote kans van wel. Deze keten heeft door ons land namelijk 140 winkels geopend. Eén van deze fietsenwinkels is ook in Amsterdam te vinden. Op de Pieter Calandlaan om precies te zijn.

Bij deze firma geniet je van service, vakmanschap en kwaliteit. Je kunt bij Bike Totaal bovendien terecht voor veel soorten fietsen. Je kunt hier bijvoorbeeld een e-bike kopen, een tweedehands fiets of een ander soort fiets voor in de stad.

Ook kun je bij Bike Totaal allerlei soorten fietskleding en andere fietsaccessoires kopen. Dankzij de outlet & acties geniet je ook nog van scherpe prijzen.
9. NLTweewielers

NLTweewielers is naar eigen zeggen de fietsspecialist van Amsterdam Zuid. De winkel is gelegen in de Rivierenbuurt en is behoorlijk populair geworden. Dit is te danken aan de uitmuntende service die geboden wordt, maar ook aan het uitgebreide aanbod.

Voor allerlei soorten fietsen kun je aankloppen bij NLTweewielers. Ook voor uiteenlopende soorten fietsaccessoires kun je bij deze firma terecht.

Naar eigen zeggen hanteert men prima voorwaarden en werkt het alleen met de beste merken samen. Dat laatste blijkt in ieder geval uit het huidige aanbod. Het huidige aanbod bevat eigenlijk alleen maar producten van A-merken.
10. Fietsen bij Auke

Op de IJburglaan in Amsterdam is de winkel Fietsen bij Auke te vinden. Deze firma is naar eigen zeggen al sinds 2010 de fietsenwinkel van de buurt IJburg. In de winkel vind je in ieder geval een divers aanbod van fietsen.

De focus ligt hierbij op elektrische-, race- en stadsfietsen. Ook werkt Fietsen bij Auke alleen met de beste merken samen. Denk hierbij aan Trek en Cortina.
Meer fietsenwinkels en speciaalzaken in Amsterdam

Door de gehele stad heen zitten veel fietsenwinkels verspreid. Dit zijn winkels van grotere ketens, maar ook zelfstandige speciaalzaken.

Type vooral je wijk eens op Google in gevolgd door de woorden ‘Fietsenwinkel Amsterdam’. Je ziet dan direct waar bij jou in de buurt de fietsenwinkels te vinden zijn.

Ben je op zoek naar een fietsenwinkel in Utrecht, fietsenwinkel in Den Haag, fietsenwinkel in Eindhoven of fietsenwinkel in Rotterdam? Dan helpt bovenstaande tip je ook. Het aanbod van fietsenwinkels in die steden kan echter niet tippen aan het aanbod in Amsterdam.

Het is niet voor niets dat A’dam één van de fietshoofdsteden van ons land is. Het simpelweg het beste vervoermiddel voor in deze stad.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *