Fietsenwinkels in Eindhoven – Compleet overzicht

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 10, 2023

Eindhoven is een ideale stad voor fietsers. Er liggen veel (goede) fietspaden, de afstanden zijn goed behapbaar op een fiets en de fietspaden zijn niet al te druk.

Dat is op bijvoorbeeld de autowegen in deze stad wel anders. Mede daarom is het aan te raden om als Eindhovenaar altijd een fiets te hebben.

Heb je op dit moment geen fiets? Of wil je graag je huidige fiets laten repareren? In beide gevallen kun je terecht bij een fietsenwinkel in Eindhoven.

Maar, wat is nou de beste fietsenwinkel in deze Brabantse stad? Je leest het hieronder.

De grootste fietsenwinkels van Eindhoven

Een nieuwe fiets kopen doe je bij voorkeur bij een specialist. In Eindhoven betekent dit dat je voldoende keuze hebt, aangezien er in deze stad de nodige fietsenzaken te vinden zijn.

De grootste en beste fietsenwinkels hebben we voor je uitgezocht. Hieronder vind je daar een complete top 7 van.

1. Decathlon

In het Piazza Center in Eindhoven is een vestiging van Decathlon te vinden. Dit is met recht de grootste fietsenwinkel van de stad. Dit is aan het diverse aanbod van fietsen te danken, maar ook aan het diverse aanbod van fietskleding en andere accessoires.

Is Decathlon de grootste fietsenwinkel van Nederland? Daar komt het in de basis wel op neer. Wel als we naar de fysieke winkels kijken in ieder geval.

De winkel in Eindhoven is reusachtig groot te noemen en herbergt een divers aanbod. Ook ben je bij deze winkel van de nodige fijne extra’s verzekerd.

Weet je bijvoorbeeld nog niet zo goed wat voor fiets je wilt? De deskundige specialisten van Decathlon helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Bij je nieuwe fiets wordt bijvoorbeeld ook je zadel direct op de juiste hoogte gezet. Dit zijn slechts een paar extraatjes waaruit blijkt dat Decathlon veel te bieden heeft.
2. Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is van origine een online fietsenwinkel. Deze fietsenwinkel heeft echter besloten om ook fysieke winkels te openen.

Zo vind je tegenwoordig van deze firma een fietsenwinkel in Amsterdam, maar ook een fietsenwinkel in Eindhoven. Deze fietsenwinkel is te vinden op de Stratumsedijk. Oftewel; in het centrum van de stad.

De winkel heeft een totaal oppervlakte van maar liefst 300 vierkante meter. Dit betekent dat het een grote winkel is waarin de nodige fietsen te vinden zijn.

Met name als je op zoek naar een nieuwe e-bike bent, zit je in deze winkel goed. Men biedt in deze winkel meer dan 100 verschillende e-bikes aan.

Wil je op één van de e-bikes een rondritje maken? Dat is mogelijk op de nabijgelegen fietspaden. Doordat je deze optie hebt, kun je de verschillende fietsen naar hartenlust uitproberen.

Ook voor talloze accessoires zit je bij Fietsenwinkel.nl in Eindhoven goed.
3. Rijwielcentrale Eindhoven

De Rijwielcentrale Eindhoven is al sinds 1948 in de stad gevestigd. De firma heeft meerdere vestigingen in de stad gehad, waaronder op de Nieuwstraat en Hoogstraat.

Op dit moment is de winkel van de Rijwielcentrale Eindhoven gevestigd op de Kruisstraat. Ook heeft men een eigen e-bike store geopend; dit heeft men gedaan op de Aalsterweg.

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zit je bij deze firma goed. De Rijwielcentrale Eindhoven biedt namelijk allerlei soorten fietsen aan, waaronder stadsfietsen en mountainbikes. Dit is volgens ons dan ook de beste mountainbike winkel in de stad.
4. Rijwiel Cash en Carry

Op de Tongelresestraat in de stad is de winkel van Rijwiel Cash en Carry te vinden. Deze firma biedt talloze soorten fietsen, waaronder hybride fietsen, stadsfietsen, e-bikes en racefietsen.

Ben je op zoek naar de beste racefiets winkel in Eindhoven? Dan zit je bij deze winkel goed.

Deze firma weet zich op meerdere gebieden te onderscheiden. Dit doet men met het diverse aanbod, maar ook bijvoorbeeld het aanbieden van een Fietsplan en fietsverzekeringen.

Ook kun je bij deze firma terecht voor het beste advies. Shop je liever online? Rijwiel Cash en Carry heeft ook een prima webshop ontwikkeld.
5. De Bolderkar

Wil je graag een nieuwe fiets in Eindhoven kopen? Of geef je juist de voorkeur aan het kopen van een tweedehands fiets? In beide gevallen kun je terecht bij de Fietsenwinkel De Bolderkar.

Deze firma werd al in 1986 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in de stad.

Dit is onder meer te danken aan de diversiteit. Het merk biedt allerlei soorten fietsen en ook reparaties en onderhoud aan. Hiervoor maakt men gebruik van gediplomeerde en gespecialiseerde monteurs.

Heb je een nieuwe fiets bij deze firma besteld? De firma komt ‘m graag bij je thuisbezorgen en stelt ‘m thuis ook volledig op je lichaam af. Dat is nog eens service!
6. Fietsvoordeelshop.nl

Eerder hebben we al de fysieke winkel van Fietsenwinkel.nl besproken. Dat is echter niet de enige online partij die besloten heeft om een fysieke winkel in Eindhoven te openen.

Tot die keuze is ook Fietsvoordeelshop.nl gekomen. Deze firma heeft besloten om op de Steijgerweg in Eindhoven een fysieke winkel te openen.

In deze winkel kun je terecht voor alle soorten fietsen. Elke fiets die hier aangeboden wordt, is hoe dan ook van een A-merk.

Bovendien gaat het dus om veel soorten fietsen, inclusief kinderfietsen en bakfietsen. Ook voor fietskleding en fietsaccessoires zit je bij deze firma goed.

De deskundige medewerkers staan graag voor je klaar. Zij voorzien je van het juiste advies en helpen je met het uitzoeken van de perfecte fiets. Daarbij is het ook mogelijk om een proefrit te maken.

Ook voor onderhoud en reparaties kun je terecht bij de fysieke winkel van Fietsvoordeelshop.nl.
7. Tweewielerservice Wieringa

Op de Roostenlaan in Eindhoven is Tweewielerservice Wieringa te vinden. Deze firma is al ruim 80 jaar actief in de stad en biedt veel soorten fietsen aan.

Je kunt bij deze firma terecht voor het kopen van nieuwe fietsen, maar ook voor het kopen van onderdelen en accessoires.

Verder is het bij Tweewielerservice Wieringa mogelijk om je fiets te laten repareren. Het is daarvoor ook mogelijk om online een afspraak in te plannen.

Wil je graag een nieuwe fiets kopen? De fietsen die door Tweewielerservice Wieringa aangeboden worden, zijn van de beste merken. Je bent hierdoor van een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding verzekerd.
Meer fietsenwinkels en speciaalzaken in Eindhoven

fietsenwinkel-eindhoven

Blijft het bij alleen deze fietsenwinkels in Eindhoven? Nee, zeker niet. Je kunt in deze stad uit nog veel meer fietsenwinkels en speciaalzaken kiezen.

Dit geldt overigens niet alleen voor de fietsenwinkels in Eindhoven, maar ook voor de fietsenwinkels in Utrecht. Tevens zijn er veel fietsenwinkels in Rotterdam te vinden, evenals veel fietsenwinkels in Den Haag.

Ben je juist in deze Brabantse stad op zoek naar een goede fietsspecialist? Kies dan voor één van bovenstaande fietsenwinkels. Spreken deze winkels je niet aan of woon je hier niet bij in de buurt?

Dan kun je uiteraard in je eigen buurt ook op zoek gaan naar een geschikte fietsenwinkel. Keuze voldoende in de Lichtstad in ieder geval.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *