QWIC elektrische fietsen: Review, Info & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Veel mensen hebben reeds voor de aanschaf van een e-bike gekozen. Heb je zelf ook interesse om je bij die lange lijst toe te voegen? Dan zou je eens naar de QWIC fietsen moeten kijken.

Een QWIC e-bike kenmerkt zich met bepaalde eigenschappen, waarover we je in dit artikel graag meer vertellen.

Over het merk QWIC

Bij het merk QWIC draait alles om design, kwaliteit en comfort. Dat zijn in ieder geval de eerste woorden die je tegenkomt op de website van dit fietsenmerk.

Net zoals veel andere elektrische fiets merken heeft QWIC volledig haar eigen verhaal. Voor dit verhaal moeten we terug naar het jaar 2004. In dat jaar maken 5 Nederlandse vrienden een immense fietstocht; van Beiroet naar Peking.

Tijdens een beklimming werden deze heren moeiteloos voorbijgefietst door een oude vrouw. Ze waren hier dusdanig over verbaasd, waarna ze besloten om de achtervolging in te zetten.

Toen ze de oude vrouw weer naderden, zagen ze hoe de vrouw hiertoe in staat was. Haar fiets beschikte over elektrische ondersteuning!

Eenmaal thuisgekomen, was één van de fietsers hier dusdanig van onder de indruk. Dit verhaal was voor Michiel Hartman en Taco Anema voldoende reden om zelf elektrische fietsen te ontwikkelen. Het merk QWIC was geboren.

Wat is het doel van QWIC?

De missie van het merk QWIC is duidelijk: aanbieden van duurzame e-bikes, waarmee in de toekomst zoveel mogelijk autovrije steden verkregen kunnen worden.

Wist je dat ongeveer 80% van alle autoritten korter dan 20 kilometer duurt? De helft van alle autoritten is zelfs korter dan 7 kilometer.

Volgens het merk QWIC zijn dit prima afstanden die je ook op een elektrische fiets af kunt leggen. Op een QWIC elektrische fiets om precies te zijn.

Het aanbod van QWIC

Door de jaren heen heeft QWIC een divers aanbod van fietsen opgebouwd. Men heeft veel soorten fietsen ontwikkeld voor zowel dames als heren. Daarnaast heeft QWIC meerdere soorten e-bikes op de markt gebracht.

Het merk zelf maakt hierbij onderscheid tussen drie series:

 • Comfort: de fietsen die onder deze serie vallen, zijn bijzonder comfortabel. Dit komt onder meer door de elektrische ondersteuning, maar ook door de rechte zithouding. Je zit op deze fietsen volledig rechtop, waardoor je van veel comfort geniet.
 • Performance: de fietsen die onder deze serie vallen, zijn een stuk sportiever. Je zit iets voorovergebogen en je kunt op deze fietsen ook een hogere snelheid behalen.
 • Adventure: de fietsen die onder deze serie vallen, zijn voor alle ondergronden geschikt. Als je graag de uitdagingen en avonturen opzoekt, sluit een fiets uit de Adventure serie van QWIC perfect op je wensen aan.

Wat wij mooi aan dit merk vinden, is de diversiteit binnen het aanbod. Zoals al gesteld, biedt dit merk fietsen voor heren en dames aan.

Maar, dit merk biedt ook nog eens e-bikes met verschillende plaatsingen van de motor aan. Het merk biedt e-bikes met middenmotor, voormotor én achtermotor aan. Ongeacht wat voor plaatsing van de motor je wilt hebben, kun je in het aanbod van QWIC slagen.

Veel mogelijkheden

We kunnen gewoonweg stellen dat je bij QWIC veel mogelijkheden hebt. Dit is aan bovengenoemde punten te danken, maar ook aan de vele kleuren. Veel e-bikes die door dit merk aangeboden worden, kun je in meerdere kleuren bestellen.

Tevens heb je de keuze uit meerdere maten. Ongeacht hoe klein of groot je bent, kun je slagen bij dit merk. Wij kunnen al met al concluderen dat een QWIC elektrische fiets voor iedereen geschikt is.

Is het zo dat je bij dit merk uit alle soorten e-bikes kunt kiezen? Nee, dat is niet het geval. Als je bijvoorbeeld op zoek naar een omafiets e-bike bent, zit je bij dit merk niet goed.

Biedt QWIC dan de beste elektrische fiets aan? Daar komen we graag verderop in deze QWIC review nog even op terug.

Waar kun je een QWIC elektrische fiets kopen?

De QWIC fietsen koop je bij dealers of online. Door de jaren heen is dit merk in ieder geval met veel dealers samen gaan werken. Als je naar de website van dit merk toegaat, kun je klikken op ‘Verkooppunten’.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je uit drie soorten dealers kiezen:

 • Alle dealers. Dit zijn alle dealers waar het merk mee samenwerkt in ons land. Het gaat hierbij om ontelbaar veel dealers, zowel in eigen land als in het buitenland.
 • Premium Q dealers. Dit zijn speciale dealers die de Premium Q fietsen van QWIC ook aanbieden. Het gaat hierbij om minder dealers ten opzichte van de hierboven benoemde soort dealer.
 • Speed pedelec dealers. Wil je graag één van de speed pedelecs van QWIC aanschaffen? Dan kun je terecht bij deze dealers. Ook hiervan zijn voldoende dealers in ons land te vinden.

Wil je de dichtstbijzijnde dealer vinden? Dat is erg makkelijk. Vul op de hierboven genoemde pagina je plaatsnaam of postcode in. De website toont nu direct aan welke dealers bij jou in de buurt actief zijn.

Online een QWIC e-bike kopen

Ben je meer een liefhebber van online shoppen? Dan heb je hier bij QWIC enige mogelijkheid voor. Het zit bij dit merk zo: je kunt online geen fiets kopen, maar je kunt wel online je gehele fiets samenstellen.

Deze fiets kun je vervolgens bestellen bij één van de dealers bij jou in de buurt.

Om dit voor elkaar te krijgen, ga je naar de website van QWIC. Selecteer de gewenste fiets en personaliseer deze fiets naar wens. Je kunt onder meer het model, de maat, kleur en accu naar eigen wens bepalen.

Heb je dat gedaan? Dan zie je direct vermeld staan wat de prijs voor de QWIC e-bike is. Ben je met deze prijs akkoord? Dan kun je op de zwarte button ‘Vind je dealer’ klikken.

Bij de gevonden dealer kun je direct een bestelling plaatsen voor de door jou geselecteerde e-bike.

Waar worden QWIC fietsen gemaakt?

De QWIC fietsen worden volledig in eigen land geproduceerd. De fietsen worden in Amsterdam ontwikkeld, gefabriceerd en geassembleerd. Vanuit de hoofdstad van ons land worden de fietsen inmiddels over meerdere Europese landen verspreidt.

Van origine is QWIC een Nederlands merk. Aangezien de groei in ons land hard gegaan is, heeft het merk ook de overstap naar andere landen gemaakt. Op dit moment is QWIC ook actief in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Hoe onderscheidt QWIC zich ten opzichte van andere merken?

Heb je oren naar de aanschaf van een goede e-bike? Dan zit je bij het merk QWIC absoluut goed.

Dit merk weet zich namelijk op meerdere gebieden te onderscheiden:

 • Indrukwekkend aanbod. Het aanbod van QWIC durven wij als ‘indrukwekkend’ te bestempelen. Hiermee doelen we met name op de diversiteit binnen het aanbod. Ongeacht wat voor elektrische fiets je wilt kopen, ben je bij dit merk aan het juiste adres.
 • 100% Nederlands. Wij vinden het ook een groot voordeel dat dit een 100% Nederlands merk is. Dit houdt onder meer in dat de fietsen in eigen land worden geproduceerd en ontwikkeld. Mede daardoor is dit merk in staat om de gewenste kwaliteit te waarborgen.
 • Veel personalisatiemogelijkheden. Je hebt bij dit merk ook nog de mogelijkheid om de e-bike naar wens samen te stellen. Dit zorgt ervoor dat je de fiets echt volledig op je eigen wensen af kunt stemmen.
 • Groot netwerk van dealers/verkooppunten. In de afgelopen jaren heeft dit Nederlandse merk een indrukwekkende groei doorgemaakt. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat het netwerk van dealers en verkooppunten erg divers geworden is.
 • Experience Center. Tot slot willen we nog even kort benoemen dat QWIC ook een eigen Experience Center heeft. In dit center kun je naar hartenlust een proefrit maken op een QWIC e-bike. Op die manier ben je in staat om de fietsen van dit mooie merk nóg beter met elkaar te vergelijken.


Meer over e-bikes:


Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

1 reactie

Erick de Braal · februari 24, 2023 op 9:40 am

dit zijn allemaal mooie praatjes en een gelikte website, maar over onderhoudsgevoelig heid wordt niet gepraat. in 5 maanden tijd is de fiets al vier keer bij de fietsenmaker geweest. Hij staat nu nog steeds bij de fietsenmaker: een eenvoudig kabeltje die inmiddels al drie dagen op zich laat wachten. Hoe moeilijk kan het zijn om een fiets kabeltje te versturen. Over het comfort en het fietsen zelf zal ik niets zeggen. Dat is prima op orde. Maar als ik van tevoren had geweten dat de fiets zo vaak bij de fietsenmaker zou staan, had ik em nooooit gekocht. Voor 3600 euro zijn er ook andere fietsen verkrijgbaar die betere reviews krijgen. Voor mij gelukkig dat de fiets nog in de garantieperiode is, maar ik hou mijn hart vast als die over anderhalf jaar is afgelopen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *