Cannondale fietsen: Aanbod & Ervaringen (MTB, E-bikes & Meer)

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 18, 2023

Het merk Cannondale staat in de fietsenwereld goed aangeschreven. Het merk bevindt zich aan de bovenkant van de markt qua prijsstelling, maar ook zeker qua kwaliteit.

Als je voor één van de Cannondale fietsen gaat, ga je voor een prima kwaliteit.

In dit artikel vertellen we je graag alles over dit merk.

We bespreken in het kort de historie van Cannondale, we kijken naar het huidige aanbod en we zetten het merk af tegen andere goede fietsmerken.

Over het merk Cannondale

cannondale logo

Voor de historie van het merk Cannondale moeten we naar het jaar 1971. In dat jaar start Joe Montgomery met zijn eigen fietsbedrijf. Dit bedrijf werd in Amerika opgericht, waarin het al snel erg populair werd.

Deze populariteit bleef lange tijd in Europa uit. Totdat een wielrenner (Ivan Gotti) in 1997 de Giro won; hij reed voor het Saeco-Cannondale team.

Cannondale was niet alleen de naamgever van dit team, maar ook de leverancier van de fietsen. De fiets waar Ivan Gotti opreed, beschikte over een uniek frame.

Dit frame zorgde ervoor dat veel mensen plots interesse kregen in het merk Cannondale.

Door de jaren heen heeft Cannondale continu nieuwe producten op de markt gebracht. Zo kwam men in 2004 met een ongekend licht frame op de proppen. Dit frame was zelfs té licht voor de Tour de France van 2004.

Uiteindelijk ging het bedrijf Cannondale in 2003 failliet. Gelukkig werd het merk overgenomen door ATK, waardoor dit gerenommeerde fietsenmerk bewaard is gebleven. Sinds de overname is Cannondale eigenlijk alleen maar groter en groter geworden.

Het aanbod van Cannondale

Het aanbod van Cannondale is door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. Lange tijd kon je alleen voor een Cannondale racefiets kiezen, maar nu ook voor bijvoorbeeld een Cannondale mountainbike.

Daarnaast heb je tegenwoordig de keuze uit meerdere Cannondale elektrische fietsen.

Cannondale racefiets

Stel je hoge eisen aan je nieuwe racefiets? Dan kom je al snel bij het merk Cannondale uit. Dit merk levert waanzinnige racefietsen af voor de serieuze wielrenner.

De racefietsen van Cannondale zijn stuk voor stuk van de beste materialen vervaardigd. Dit blijkt onder meer uit het gewicht van de fietsen, maar ook uit de duurzaamheid.

In de afgelopen jaren heeft Cannondale meer en meer racefietsen op de markt gebracht. Dit zorgt er onder meer voor dat je voor elk budget een geschikte racefiets kunt kopen.

Ben je op zoek naar nét iets anders dan een racefiets? Dan is het goed om te weten dat Cannondale ook andere soorten fietsen op de markt brengt.

Het aanbod van Cannondale racefietsen is namelijk in vijf categorieën onderverdeeld:

Cannondale mountainbikes

Ben je op zoek naar een geschikte mountainbike? Dan kun je zeker terecht bij het Amerikaanse merk Cannondale. Dit merk biedt meerdere mountainbikes aan, waarbij onder meer de vormgeving direct opvalt.

Bekijk maar eens het aanbod van de Cannondale mountainbikes. Je ziet dan direct dat de MTB’s een uniek frame hebben, evenals veelal unieke kleuren.

De MTB’s voldoen ook nog eens aan de hoogste kwaliteitseisen. En zijn veelal voorzien van de nieuwste technologieën.

Ook hierbij geldt weer dat Cannondale onderscheid maakt in het aanbod.

Het merk maakt gebruik van drie subcategorieën:

  • Cross country
  • E-mountain
  • Trail bikes

Cannondale elektrische fietsen

cannondale-fietsen

Gaat je voorkeur op dit moment naar een e-bike? Ook daarvoor kun je sinds enige jaren terecht bij Cannondale. Het mooie bij dit merk is dat je tegenwoordig uit heel veel soorten elektrische fietsen kunt kiezen.

Je kunt hierbij kiezen aan urban e-bikes, elektrische mountainbikes, elektrische racefietsen en andere soorten e-bikes. Voor al deze soorten fietsen maakt Cannondale gebruik van louter de beste accu’s. Met deze accu’s ben je verzekerd van een lange actieradius.

Ook hierbij geldt weer dat Cannondale meerdere subcategorieën hanteert:

  • E-Fitness
  • E-Mountain
  • E-Road
  • E-Touring
  • E-Urban

Overige fietsen & accessoires

Bij Cannondale zit je niet alleen goed voor bovenstaande soorten fietsen. Je kunt bij dit merk namelijk ook nog kinderfietsen kopen. Daarnaast biedt het merk meerdere accessoires aan.

Met deze accessoires kun je je fiets van een flinke upgrade voorzien. Maar, de accessoires hebben absoluut een praktisch gemak.

Zo kun je bijvoorbeeld allerlei soorten bidonhouders, helmen en andere accessoires aanschaffen.

Wat zijn de ervaringen met Cannondale fietsen?

Als je voor een Cannondale fiets kiest, ga je voor kwaliteit. Dit blijkt duidelijk uit de ervaringen van veel kopers van Cannondale fietsen. De meeste van deze kopers lopen helemaal weg met de door hun gekochte fiets.

De fietsen van Cannondale brengen, volgens de kopers, veel voordelen met zich mee. Dit voordeel uit zich op het gebied van kwaliteit, maar ook op het gebied van rijeigenschappen.

Opvallend is dat dit voor alle soorten fietsen geldt. Uiteenlopend van de welbekende racefietsen tot aan de nieuwere elektrische fietsen.

Waar worden Cannondale fietsen gemaakt?

Van origine is Cannondale een Amerikaans merk. Je zou daardoor verwachten dat alle fietsen in Amerika geproduceerd worden, maar dat is niet het geval. Cannondale is namelijk een merk met een fabriek in ons land!

In de Achterhoekse plaats Oldenzaal staat een fabriek van Cannondale. In deze fabriek worden alle Cannondale fietsen voor heel Europa gemaakt.

Dit brengt wat ons betreft veel voordelen met zich mee. Zo krijg je snel de beschikking over je Cannondale racefiets.

En je kunt er zeker van dat de kwaliteit van de Cannondale naar wens is. De kwaliteit in de Nederlandse fabriek wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Hoe weerhoudt het merk Cannondale zich tot andere merken?

Het is uitermate interessant om een vergelijking te maken tussen Cannondale en andere merken. Wat hierbij alleen lastig is, is dat Cannondale zich op veel verschillende soorten fietsen richt. Desalniettemin hebben wij deze vergelijking voor je gemaakt.

Kijkende naar andere racefiets merken is Cannondale absoluut één van de betere merken. Dit merk levert kwaliteit, gebruikt de nieuwe technologieën en heeft alles in eigen beheer. Mede daardoor is de kwaliteit van de Cannondale racefietsen subliem.

Heb je interesse om een nieuwe MTB te kopen? Dan is Cannondale absoluut één van de betere merken. Veel andere mountainbike merken leveren kwaliteit, maar Cannondale doet daar vaak nog een schepje bovenop.

Zo beschikken ook de mountainbikes van dit merk over de beste onderdelen en nieuwste technologieën.

Op het gebied van elektrische fietsen heeft Cannondale nog wel een stapje te zetten. Als je dit merk tegen andere elektrische fiets merken afzet, zie je dat andere merken verder zijn.

Dit heeft echter tijd nodig; Cannondale is hier nog niet al te lang mee bezig. Wij verwachten dat Cannondale over enige tijd een stuk beter is op het gebied van e-bikes!

Kortom: bij Cannondale ben je prima uit voor een geweldige fiets. De fietsen zijn van een goede kwaliteit en van de nieuwste technologieën voorzien. Wel is het goed om rekening te houden met het prijskaartje.

Sommige Cannondale fietsen zijn relatief prijzig ten opzichte van fietsen van ander merken. Daar is de kwaliteit en samenstelling van de fietsen echter wel volledig naar.

Waar zijn Cannondale fietsen te koop?

Heb je interesse om een fiets van Cannondale te kopen? Je kunt dit niet online doen op de website van Cannondale, maar wel bij één van de vele dealers. Je kunt hiervoor het beste even naar de website toegaan.

Als je op de website aangekomen bent, kun je de gewenste fiets selecteren. Deze fiets kun je vervolgens naar wens samenstellen en op de knop ‘Vind je dealer’ te klikken.

Vervolgens kun je je postcode invullen op de knop ‘Zoeken’ klikken. Je ziet nu direct bij welke dealer bij jou in de buurt de Cannondale fiets gekocht kan worden.

Door de jaren heen heeft Cannondale een flink aanbod van dealers opgebouwd. Dat biedt dus voldoende mogelijkheden om een fiets van dit merk te kopen. De aanschaf van een Cannondale fiets is in ieder geval zeker een aanrader.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *