Elektrische omafiets kopen? Bekijk de beste e-bikes

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2024

omafiets-e-bike

Zoek je de beste e-bike omafiets? Dan ben je op deze pagina op de goede plek belandt.

Je vind hier namelijk de beste elektrische omafietsen en daarnaast ook nog eens de belangrijkste eigenschappen en de aandachtspunten bij de aankoop van een e-bike omafiets.

Heb je geen zin of tijd om het hele artikel te lezen? Geen probleem, ga in dat geval direct naar de beste mogelijkheden.

Wat is de beste elektrische omafiets?

De grote vraag is nu natuurlijk, wat is de beste omafiets e-bike? Wij zochten het voor je uit.

De onderstaande opties zijn onder andere geselecteerd op de bovenstaande aandachtspunten.

Hieronder vind je de beste mogelijkheden:

1. Elops e-bikes

Wij zijn zelf een groot van van de Elops elektrische fietsen, deze komen dan ook niet voor niets regelmatig terug in onze top selecties.

De fietsen zijn stevig, stabiel en bovendien van zeer duurzame kwaliteit. Wat tevens een groot pluspunt is, is de betaalbare prijs.

Zo kost de goedkoopste elektrische omafiets van Elops bijvoorbeeld slechts 799 euro, een echt koopje dus.

Bekijk de beste huidige deals via de knop hieronder:2. Vogue elektrische omafietsen

Vogue is ook een merk waar sterke en betrouwbare kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Er zijn meerdere goede Vogue e-bike omafietsen om uit te kiezen. Een van de betere mogelijkheden is naar onze mening bijvoorbeeld de Vogue e-Elite, welke erg goed uit de test komt.

Maar daarnaast zijn er nog tal van andere goede mogelijkheden, klik op de onderstaande knop om de beste opties met elkaar te vergelijken:3. Gazelle elektrische omafietsen

Gazelle is een topmerk dat al jarenlang de fietsenwereld domineert. Zowel qua normale omafietsen als voor elektrische omafietsen is het aanbod erg groot en zijn er genoeg goede mogelijkheden te vinden.

Het mooie van de Gazelle fietsen is dat je jezelf op hun website alvast kunt oriënteren en vervolgens vrijblijvend een proefrit in kunt plannen.

Zo kun je de fiets dus nog altijd even in het echt testen, mocht je hier behoefte aan hebben.

Klik op de knop hieronder om het beste aanbod vanaf €1699,- te bekijken en te vergelijken:Waarom een elektrische omafiets?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een elektrische omafiets? Er zijn zoveel verschillende soorten e-bikes tegenwoordig en je hebt dan ook meer dan genoeg keuze.

Maar wat zijn nou goede redenen om voor een omafiets te kiezen? Er zitten eigenlijk meerdere voordelen aan een omafiets die elektrisch is.

Dit soort fietsen zijn dan ook zeer populair. Het wordt veelal door senioren gebruikt, maar ook veel jongeren maken gebruik van een omafiets.

Een van de grootste voordelen is de lage instap, wat vooral voor senioren een groot pluspunt is, niet voor niets wordt deze fiets veelal gebruikt door oudere dames.

Als je op leeftijd bent en je wilt toch graag blijven fietsen, dan is een e-bike omafiets dé ideale oplossing om goed vooruit te blijven komen, met behulp van de elektrische trapondersteuning.

elektrische-omafiets

Je krijgt hierdoor een spreekwoordelijk duwtje in de rug en kunt samen met je (klein)kinderen, vrienden of familie blijven fietsen.

Daarnaast is het natuurlijk ook een uitstekend vervoersmiddel om boodschappen mee te doen. Een zware boodschappentas zal bijvoorbeeld makkelijker te vervoeren zijn dankzij de elektrische trapondersteuning.

Bovendien is het ook bij uitstek een damesfiets, waardoor je in een perfecte houding plaats kunt nemen en daardoor minder snel last zult krijgen van fysieke ongemakken.

Tot slot is het ook ‘t design wat een elektrische omafiets aantrekkelijk maakt. Het heeft een stijlvol en chique design, waar erg veel mensen van houden.

Wat is een omafiets precies?

Wat is een omafiets eigenlijk? Het is misschien nog noemswaardig om te vermelden dat dit niet per sé een fiets voor oma’s is, zoals vaak wordt gedacht.

Het begrip omafiets is te herleiden naar de ouderwetse uitstraling van deze soort fiets, die inmiddels al ruim 50 jaar in het Nederlandse straatbeeld is te vinden.

Typerend aan een omafiets is het simpele ontwerp, met een frame dat bestaat uit twee stangen, een rechte stang en een gebogen stang.

De bovenste stang is meestal gebogen, waardoor het opstappen gemakkelijker wordt.

Het ontwerp van het frame is eigenlijk al die jaren ongewijzigd gebleven en dat is hedendaags nog altijd het geval bij de elektrische omafietsen.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van een e-bike omafiets?

Wat zijn nou belangrijke eigenschappen bij de aanschaf van een elektrische omafiets?

Goede vraag, er zijn namelijk wel degelijk een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden om een miskoop te voorkomen.

Neem de onderstaande aandachtspunten dus goed door, zodat je tot een goede koop kunt komen.

Let wel: bij de meeste aandachtspunten gaan we er vanuit dat je al op leeftijd bent.

Mocht dit niet het geval zijn, dan is niet elk aandachtspunt even belangrijk voor jou.

Lage instap

De lage instap is bij uitstek een eigenschap dat de e-bike omafiets typeert en is een van de voornaamste redenen waarom veel oudere dames voor een dergelijke fiets kiezen.

Van alle elektrische fietsen met lage instap voor ouderen zijn de omafietsen dan ook het populairst onder de dames.

De lage instap is voornamelijk te danken aan de vorm van het frame. Het opstappen wordt hierdoor gemakkelijker en je hoeft jouw been niet zo hoog te heffen, waardoor het opstappen al direct een stuk veiliger wordt.

Middenmotor

Ook dit aandachtspunt is met name belangrijk als je al wat op leeftijd bent. In dat geval raden we je namelijk aan om een e-bike omafiets met middenmotor te kiezen.

Hiermee bedoelen we dat de elektrische motor van de fiets in het midden van het frame is geplaatst.

Andere mogelijkheden zijn een motor die geplaatst is aan de voorkant of aan de achterkant van de fiets.

Waarom we adviseren om voor een middenmotor te kiezen? Omdat deze zorgt voor de beste wegligging en de meeste stabiliteit, wat naar onze mening erg belangrijk is bij een goede e-bike omafiets.

Goede trapondersteuning

Het mag voor zich spreken dat je idealiter een omafiets aanschaft welke beschikt over een goede trapondersteuning, waardoor jouw benen goed ontlast zullen worden van het zwaardere fysieke werk.

Hierbij is het voornamelijk zaak om naar het vermogen van de motor te kijken. Hierin kunnen namelijk nog wel eens grote verschillen zitten.

Wees echter niet bang als je hier niet al te veel verstand van hebt, later op deze pagina kun je onze selectie met beste elektrische omafietsen bekijken, waarbij het motorvermogen dik in orde is.

Stevig, veilig en stabiel

Stevighed, veiligheid en stabiliteit is naar onze mening van zeer groot belang bij een goede elektrische omafiets.

elektrische-fiets-dames

Dit zorgt ervoor dat je met een veilig gevoel op je fiets kunt stappen en niet bang hoeft te zijn voor ongelukjes.

Zeker als jij nog geen of weinig ervaring hebt met elektrisch fietsen kan het in ‘t begin nog wel eens ietwat onwennig aanvoelen en kun je dus maar beter voor een stabiele en veilige fiets kiezen.

Comfort tijdens het fietsen

Een e-bike omafiets is géén sportieve elektrische fiets. Dat betekent dat een rechte zithouding gestimuleerd dient te worden tijdens het fietsen.

Bij de wat sportievere fietsen zit je vaak wat naar voren geleund. Echter, als je al wat op leeftijd bent kan dit funest voor je rug worden.

elektrische-fiets-vrouwen

Bovendien is de kans ook groot dat jij de voorkeur geeft aan een rechte zithouding, aangezien je zoek naar een omafiets e-bike.

Toch zit er vaak nog veel verschil in de zithoudingen, wat voornamelijk te maken heeft met het soort zadel en de afstelling van het stuur.

De beste opties die wij je later op deze pagina geven stimuleren stuk voor stuk een goede zithouding, waardoor je onnodige rugklachten kunt voorkomen.

Gewicht van de e-bike

Een elektrische fiets is vaak wat zwaarder dan een normale fiets, wat mede te wijten is aan het gewicht van de accu dat er nog eens bijkomt.

Bij de aankoop van een goede e-bike omafiets moet je er rekening mee houden dat de fiets niet té licht is, aangezien dit afbreuk doet aan de stabiliteit.

Maar de fiets moet natuurlijk ook zeker niet te zwaar zijn. Om je een goede indicatie te geven: het ideale gewicht voor een omafiets die elektrisch is ligt zo rond de 25-30 kilo.

Prijzen en aanbod

Het aanbod elektrische fietsen is tegenwoordig enorm groot. Er zijn veel merken en veel winkels waar je deze kunt kopen of bestellen.

Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je veel meer keuze hebt en heel gericht kunt zoeken naar de beste koop.

Het nadeel is echter dat je te maken kunt krijgen met keuzestress en dat er ook grote verschillen zitten in de kwaliteit.

Mede dankzij de enorme verschillen in kwaliteit stelden wij de beste mogelijkheden voor je samen.

Extra mogelijkheden

Tot slot kun je rekening houden met de extra mogelijkheden die eventueel op de elektrische omafiets aanwezig zijn.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een mandje of rekje voorop, de functionaliteit van de bagagedrager, het soort slot, het soort verlichting etc.

Tot slot: nog vragen?

We hopen dat je wat aan deze koopgids hebt gehad en dat je nu in staat bent om de beste elektrische omafiets uit te zoeken.

Heb je nu nog vragen, of heb je wellicht advies nodig over een bepaalde elektrische fiets?

Laat dan even een reactie achter onder dit artikel. We zullen je vraag dan zo goed mogelijk beantwoorden!

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *