Omafiets met versnellingen – TOP 4 beste (3 t/m 8 versnellingen)

Laatst bijgewerkt door Simon op april 19, 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? En gaat jouw voorkeur uit naar een handige, praktische en comfortabele fiets?

Dan is de kans groot dat je al snel bij een omafiets met versnellingen uit gaat komen.

Een dergelijke fiets brengt niet alleen veel gemak met zich mee, maar is ook nog eens veelzijdig in te zetten. Dankzij de aanwezigheid van de versnellingen kun je immers ook leuke fietstochten maken.

Mocht jou dit aanspreken, raden wij je aan om dit artikel even door te nemen. In dit artikel maak je namelijk kennis met de vier beste omafietsen met versnellingen.

Beste omafietsen met versnellingen

Persoonlijk zijn wij behoorlijk onder de indruk van een omafiets. Dit komt door het gemak, komt door de veelzijdigheid en komt door de uitstraling.

In de meeste gevallen brengt een omafiets namelijk ook nog een fraaie uitstraling met zich mee.

Indien je voor een omafiets met versnellingen en handremmen kiest, ben je helemaal spekkoper. In dat geval is de omafiets namelijk extreem fijn en veilig te gebruiken.

Maar, voor welke omafiets met versnellingen kun je dan het beste kiezen? Wij geven je graag hieronder antwoord op deze vraag. Je maakt hieronder namelijk kennis met de vier beste omafietsen met versnellingen!

1. BSP Gaev Fiets NR3 – Dames – 28 inch

bsp_gaev_fiets_omafiets

Wil jij op jouw nieuwe omafiets meerdere versnellingen hebben? Dan kies je het beste voor deze omafiets van het merk BSP. Deze omafiets heeft 3 versnellingen, beschikt over een fraai design en biedt enkele handige extra’s.

Een handige extra is bijvoorbeeld het ‘zitje’ voorop. Op dit zitje kun je een mandje monteren, maar je kunt hier ook een zware (boodschappen)tas op neerzetten.

Verder vinden wij de zithouding van deze omafiets ook uitermate prettig. Je zit lekker op het zadel, terwijl het stuur ook een aangename vorm heeft. Ten opzichte van het zadel zit dit stuur bovendien op de perfecte plek.

Het merk BSP heeft bovendien aan de veiligheid gedacht. Zo heeft deze omafiets een terugtraprem en Spanninga verlichting. Opvallend is verder dat de kettingkast relatief open is, waardoor je de ketting makkelijk weer op de tandwieltjes kunt leggen.

Ook is het design van deze fiets echt prachtig. Wij raden je hierbij de koperen kleur aan, maar je kunt uit nog veel meer kleuren kiezen. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van een fraai design. Zéker in combinatie met verschillende details, zoals de wielen, het zadel en het stuur in dezelfde kleur. Echt een prachtige fiets om te zien.

👍 Voordelen:

 • In twee framematen verkrijgbaar; 51 en 58 centimeter
 • Fraai design
 • Veilig (terugtraprem en prima verlichting)
 • Heeft maar liefst 3 versnellingen
 • Stalen frame in combinatie met aluminium velgen

👎 Nadelen:

 • Is niet de goedkoopste omafiets met versnellingen
2. Volare Lifestyle Damesfiets

volare_omafiets_3_versnellingen

Ben jij niet al te lang? En is de hierboven genoemde fiets daarom sowieso te groot voor je? Dan kun je het beste naar deze Volare omafiets kijken.

Deze omafiets is namelijk in drie kleinere maten verkrijgbaar; 43, 48 en 51. Aan jou de taak om te bepalen welke framemaat het beste is. Wij gaan voor de 48 centimeter variant; hierbij hebben de banden een maat van 28 inch.

Ongeacht voor welke framemaat je kiest, geniet je al snel van de nodige voordelen. Zo werken de 3 versnellingen van deze omafiets echt optimaal.

Dit is onder meer te danken aan het feit dat dit om een Shimano Nexus versnellingssysteem gaat. Met dank aan dit systeem geniet je bijvoorbeeld van een fijne schakeling tussen de verschillende versnellingen.

Verder is het ideaal dat deze omafiets met versnellingen veilig is. Aan de achterzijde van de fiets is een terugtraprem te vinden, terwijl bij de voorwielen een V-brake remsysteem te vinden is. Ook heeft het merk Volare voor veilige en opvallende velrichting gezorgd.

Over het design van deze beste omafiets met 3 versnellingen zijn we al helemaal te spreken. De omafiets ziet er stijlvol uit en kent een opvallend kleurenpalet.

Zo is het frame in het donkerblauw uitgevoerd, terwijl de wielen een witte kleur hebben. Het zadel en het stuur hebben een soort van cognac kleur; echt een prachtige combinatie in onze ogen.

👍 Voordelen:

 • Ook voor kleinere vrouwen geschikt
 • 3 versnellingen
 • Zowel terugtraprem als V-brake remsysteem
 • Onwijs fraai design (toffe kleurenstelling)
 • Veilig
 • Inclusief afneembare voordrager

👎 Nadelen:

 • Standaard is niet super stevig
3. Crown Athens Omafiets 28 inch

crown_athens_omafiets_28_inch

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld aan een omafiets met versnellingen uit? Dan is het advies om te kiezen voor deze omafiets van het merk Crown. Doordat deze fiets een vrij simpel design kent, is deze omafiets echt voordelig geprijsd. Ideaal dus als je liever niet al te veel geld uitgeeft.

Ondanks het voordelige prijskaartje beschikt deze omafiets wel over alle gewenste eigenschappen. Zo heeft deze omafiets 3 versnellingen, een veilige terugtraprem en veilige verlichting (zowel aan de voor- als aan de achterzijde).

Het merk Crown heeft bovendien voor een hele stevige fiets gezorgd. Dit blijkt onder meer uit het gekozen materiaal voor het frame; staal. Dankzij dit materiaal kan deze omafiets met 3 versnellingen zeker tegen een stootje. Verder valt ook de dichte kettingkast direct op.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met het standaard. Deze omafiets beschikt namelijk over een standaard aan de achterzijde van de fiets.

Hier is op zich niks mis mee, maar dit standaard wordt wel al snel lelijk. Puur doordat dit standaard met enige regelmaat over de vloer heen schraapt. Verder is dit een prima omafiets met 28 inch banden en een framemaat van 53 centimeter.

👍 Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Beschikt over 3 Shimano Nexus versnellingen
 • Eenvoudig doch fraai design
 • Inclusief veilige verlichting en rem
 • Stevig stalen frame
 • Volledig gesloten kettingkast

👎 Nadelen:

 • Standaard wordt snel lelijk
4. Wheelerz Omafiets 28 inch – 3 versnellingen

wheelerz_omafiets_7_versnellingen

Als je voor een échte omafiets wilt gaan, kies je voor deze omafiets van Wheelerz. Deze omafiets is volledig in het zwart uitgevoerd, met uitzondering van enkele details.

Zo zijn de banden, het zadel en het stuur in het bruin uitgevoerd. Deze kleurstelling zorgt in ieder geval voor een klassiek design.

Een klassiek design waarbij het rekje en het krat direct opvallen. Deze accessoires krijg je meegeleverd, maar hoef je niet per sé op de fiets te bevestigen. Dit doe je alleen als je hier behoefte aan hebt. Wat ons betreft is het ideaal dat je deze vrijheid hebt.

Qua veiligheid en gemak klopt ook alles aan de fiets. Zo beschikt deze omafiets over veilige remmen, over reflectoren bij de spaken en over prima verlichting. Ook vinden wij het fijn dat de kettingkast volledig gesloten is. Over het algemeen komt dit toch de levensduur van de ketting ten goede.

Wel moet je even goed rekening met het standaard houden. Het standaard is vrij dun en is daardoor ook vrij kwetsbaar. Ondanks dit standaard zijn wij wel uitermate te spreken over deze omafiets. Onder meer met dank aan de 3 Shimano Nexus versnellingen.

👍 Voordelen:

 • Shimano Nexus versnellingen
 • Inclusief rekje en kratje
 • Gesloten kettingkast
 • Terugtraprem en veilige verlichting
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Standaard is wat kwetsbaar
Koopgids – Let op deze punten

Ben je op zoek naar de beste omafiets met versnellingen van dit moment? Dan doe je er verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Maar, hoe kies je nou binnen dit aanbod voor de beste omafiets met versnellingen? Maak voor jezelf en goede vergelijking en richt je daarbij op onderstaande criteria.

Aantal versnellingen; 3, 5, 7 of 8?

Ga je voor een omafiets met 3 versnellingen? Of ga je voor een omafiets met 7 versnellingen? Dit is eigenlijk één van de belangrijkste overwegingen die je moet maken.

In onze ogen is een omafiets met 3 versnellingen in 99% van de gevallen meer dan genoeg.

Framemaat

Verder doe je er verstandig aan om goed naar de framemaat van de fiets te kijken. Stem deze framemaat volledig op jouw lichaamslengte af; op het internet vind je hier handige tabellen voor.

Let hierbij overigens ook goed op de maat van de banden. Een maat van 28 inch is eigenlijk gebruikelijk, maar je kunt ook kiezen voor banden van 26 inch.

Eigenschappen van de fiets

Sowieso doe je er verstandig aan om op meerdere eigenschappen te letten:

 • Standaard: waar bevindt het standaard zich precies? En is dit standaard stevig?
 • Zadel: is het zadel in hoogte verstelbaar? En zit het zadel een beetje comfortabel?
 • Zithouding: kun je een aangename zit op de fiets aannemen? Let hierbij goed op het zadel, maar ook op het stuur
 • Rem: over welke remmen beschikt de omafiets?
 • Kettingkast: in onze ogen is het toch wel fijn als de kettingkast gesloten is. Een open kettingkast brengt echter ook weer unieke voordelen met zich mee.

Design van de omafiets

Uiteraard moet je ook goed naar het design van de omafiets kijken. Let hierbij niet alleen op de vormgeving van de fiets, maar ook op de kleurstelling.

In onze ogen is met name de kleurstelling bepalend voor de uitstraling van de omafiets.

Prijs-kwaliteitverhouding

Wil je voor een goedkope omafiets met versnellingen gaan? Of wil je voor een dure Gazelle omafiets met versnellingen gaan? Aan jou de keuze.

Wij raden je in ieder geval aan om een bepaald budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dit budget kun je vervolgens op zoek naar de beste omafiets met 3, 5, 7 of 8 versnellingen!

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *