Damesfiets met versnellingen – TOP 5 (3 t/m 7 versnellingen)

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 16, 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe damesfiets? Het advies is om altijd te kiezen voor een damesfiets met versnellingen.

Dankzij de versnellingen geniet je op de damesfiets van veel meer gemak. En ben je in staat om elke afstand op de gewenste manier af te leggen.

Maar, wat is dan de beste damesfiets met versnellingen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een fiets voor dames met versnellingen?

De antwoorden op deze twee vragen vind je in dit artikel.

TOP 5 beste damesfietsen met versnellingen

Een fiets met versnellingen kopen? Dat is een verstandig idee. De versnellingen bieden veel gemak en stellen je in staat om op een fijne manier te fietsen.

Spreekt dat je aan? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande damesfietsen met versnellingen te kiezen. Dit zijn volgens ons de beste damesfietsen met versnellingen.

1. AMIGO Bright 28 Inch Dames 3V V-Brakes

De AMIGO Bright 28 Inch Dames 3V V-Brakes is de beste damesfiets met 3 versnellingen. Deze versnellingen stellen je in staat om op een ideale manier de stad te doorkruisen.

Want ja, de AMIGO Bright is in de basis een dames stadsfiets. Een stadsfiets waarmee je prima bijvoorbeeld naar je werk toe kunt fietsen.

Deze fiets valt vooral op door zijn eenvoud. Dit blijkt uit de hoeveelheid versnellingen, maar ook uit de algehele samenstelling van de fiets. De fiets kent niet al te veel poespas, waardoor ‘ie zo goed is. Ook het prijskaartje is interessant en de fiets wordt in drie framematen aangeboden.
2. Elops 520

Gaat je voorkeur uit naar een leuke transportfiets met 7 versnellingen? Dan raden wij je graag de Elops 520 aan. Deze transportfiets heeft jammer genoeg geen 7, maar wel 6 versnellingen!

Met deze versnellingen ben je in staat om elke afstand op de gewenste manier af te leggen.

Deze transportfiets van Elops ziet er ook nog eens stijlvol uit. De fiets is op een fraaie manier vormgegeven en in een fraaie kleurstelling gegoten.

Bovendien zijn de banden lekker breed en beschikt deze transportfiets bijvoorbeeld over een mandje. Op deze fiets neem je dus alle benodigdheden mee tijdens je ritjes! 
3. AMIGO Moves 28 Inch Dames 6V V-Brakes 4

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan je damesfiets met versnellingen? Dan sluit de AMIGO Moves damesfiets mogelijk prima op je wensen aan. Deze fiets beschikt over maar liefst 6 versnellingen, is van een prima kwaliteit en erg betaalbaar.

Deze fiets wordt omschreven als de moderne stadsfiets voor dames. Dit is onder meer te danken aan de bagagedrager, de jasbeschermers en de gebruiksvriendelijkheid.

Deze stadsfiets met versnellingen is voor onder meer in een stad een geweldige fiets! Maar, je kunt ‘m ook prima gebruiken voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.
4. Popal Daily Dutch Basic+

Heb je voldoende aan een damesfiets met 3 versnellingen? Dan sluit de Popal Daily Dutch Basic+ mogelijk goed op je wensen aan.

Deze transportfiets ziet er fraai uit, is van een prima kwaliteit en beschikt dus over 3 versnellingen. Met deze versnellingen fiets je op een aangename manier, terwijl je geniet van het toffe design van deze fiets.

Bij dit design valt onder meer het rekje aan de voorzijde op. Hier kun je bijvoorbeeld je tas of een kratje opzetten, waarmee je de nodige spullen mee kunt nemen. Deze gave transportfiets voor dames met versnellingen is in twee framematen te verkrijgen.
5. Altec Metro Damesfiets 28 inch 55cm

Gaat je voorkeur uit naar een damesfiets met 7 versnellingen? Dan kun je niet om de Altec Metro damesfiets heen.

Deze fiets beschikt over 7 versnellingen en biedt daarmee onwijs veel rijplezier aan. Met deze fiets leg je echt probleemloos elke afstand op een fijne manier af.

Niet alleen de versnellingen zijn subliem, maar ook de gehele samenstelling van deze fiets. Zo is de fiets in een fraaie kleurstelling uitgevoerd, van een fijn gelzadel voorzien en van grote (witte) banden voorzien.

Voor deze damesfiets met 7 versnellingen betaal je bovendien vrij weinig geld!
Wat is voor jou de beste damesfiets met versnellingen?

Heb je interesse om een nieuwe damesfiets aan te schaffen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een fiets met versnellingen? Dan heb je in ieder geval al een prima beslissing genomen.

Het is zo dat je met een damesfiets met versnellingen van veel gemak geniet. Stel ‘m op één van de lagere versnellingen en trek daarmee snel op.

Rijd je eenmaal op de gewenste snelheid? Dan kun je een hogere versnelling instellen. Daarmee hou je de gewenste snelheid een stuk makkelijker aan.

Voordat je hiervan kunt genieten, moet je op zoek naar de beste damesfiets met versnellingen. Dat is in ieder geval makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Omdat het aanbod van damesfietsen met versnellingen dusdanig uitgebreid is.

Om tot de beste koop te komen, raden wij je aan om op onderstaande punten te letten.

Aantal versnellingen

Allereerst moet je bepalen hoeveel versnellingen je nodig denkt te hebben. Heb je het idee dat je aan 3 versnellingen voldoende hebt? Of gaat je voorkeur uit naar een fiets met 6 of 7 versnellingen? De keuze is aan jou.

Ons advies is om dit af te stemmen op het gewenste gebruik:

  • Welke afstanden wil je afleggen? Met name als je forse afstanden af moet leggen, is het advies om voor een fiets met veel versnellingen te kiezen.
  • Waar wil je fietsen? Wil je vooral in de stad fietsen? Dan heb je baat bij een fiets met meerdere versnellingen.

Soort damesfiets

Uiteraard moet je ook goed naar het soort fiets kijken. Enkele mogelijkheden zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Ten eerste kun je voor een transportfiets met versnellingen kiezen. Zo’n fiets, ook wel omafiets met versnellingen genoemd, biedt het nodige gemak. Zo ben je veelal in staat om spullen op deze fiets mee te nemen. Ook zien deze fietsen er fraai uit.

Ten tweede kun je voor een stadsfiets met versnellingen kiezen. Zo’n fiets is vooral geschikt voor gebruik in de stad, waarbij je niet al te lange afstanden af hoeft te leggen. Met zo’n fiets ben je bijvoorbeeld goed in staat om te manoeuvreren door de stad.

Ten derde kun je voor een elektrische moederfiets kiezen. Met zo’n fiets ben je in staat om flinke afstanden af te leggen. Zonder dat dit je enige moeite kost.

Dit zijn slechts enkele soorten damesfietsen waar je uit kunt kiezen. Zet alle varianten voor jezelf op een rijtje, evenals je wensen. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste soort damesfiets met versnellingen.

Samenstelling van de fiets

Bij een damesfiets kijk je uiteraard direct naar de versnellingen.

Maar, er zijn nog meer punten waar je goed op moet letten:

  • Bagagedrager en/of mandje. Beschikt de damesfiets over een bagagedrager? Dan kun je hier bijvoorbeeld een kinderzitje op monteren. Of beschikt de damesfiets over een mandje aan de voorzijde? Dan kun je hier de nodige spullen in vervoeren.
  • Verlichting en remmen. Uiteraard moet je ook goed naar de veiligheid van de fiets kijken. Dat doe je door onder meer naar de verlichting en remmen te kijken.

Ook hierbij geldt weer het volgende: je moet de samenstelling van de fiets afstemmen op je wensen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een damesfiets met kinderzitje? Kijk dan goed naar de mogelijkheden voor het bevestigen van het zitje.

Design van de fiets

Gaat je voorkeur uit naar een zo’n eenvoudig mogelijke fiets? Of geef je de voorkeur aan een hippe elektrische fiets voor dames? De keuze qua designmogelijkheden zijn eindeloos.

Kijk hierbij goed naar de vormgeving van de fiets, maar ook naar de kleurstelling. Je kunt bijvoorbeeld voor een compleet zwarte fiets kiezen, maar ook voor een vrolijk gekleurde fiets.

We vallen mogelijk in herhaling, maar ook dit is iets dat je af moet stemmen op je persoonlijke voorkeuren.

Maat van de fiets

Heb je één of meerdere interessante damesfietsen met versnellingen gevonden? Dan is het zaak om deze fietsen goed met elkaar te vergelijken. Heb je de knoop doorgehakt? Dan moet je goed naar de maat van de fiets kijken.

Het advies is om hier een maattabel voor aan te houden. Aan de hand van je eigen lichaamslengte kun je aflezen wat voor jou de juiste maat fiets is. Grote kans dat je op een 28 inch fiets met versnellingen uitkomt. Dit is een vrij gangbare maat namelijk.

Merk van de fiets

Wij raden je aan om ook goed naar het merk van de fiets te kijken. Waarom? Omdat het merk bepalend is voor de kwaliteit. Kies je bijvoorbeeld voor een damesfiets van AMIGO? Dan weet je dat je relatief weinig geld hoeft te betalen. Ondertussen is de kwaliteit van zo’n fiets prima.

Wil je een goedkope damesfiets met versnelling kopen? Dan moet je de bekendere merken links laten liggen. Maar, je moet nooit de kwaliteit uit het oog verliezen. Stem altijd het prijskaartje en de kwaliteit van de fiets op elkaar af.

Hoe hebben wij onze test uitgevoerd?

Voor onze test hebben wij het aanbod van onze partners bekeken. De damesfietsen met versnellingen hebben we vervolgens naast elkaar gezet.

Door een vergelijking uit te voeren, zijn we uiteindelijk in staat geweest om de vijf beste damesfietsen met versnellingen aan te wijzen. Hiervoor hebben we gekeken naar alle essentiële aspecten van een damesfiets met versnellingen.

Hoeveel versnellingen heeft een damesfiets nodig?

Dit hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Denk goed na over het gewenste gebruik. En bedenk ook goed in welke setting(s) je je nieuwe fiets wilt gebruiken. Op basis daarvan vind je snel de beste damesfiets met versnellingen.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *