Lichtgewicht e-bike met middenmotor

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2024

lichtgewicht-e-bike-middenmotor

Zoek je een goede lichtgewicht e-bike met middenmotor? Dan ben je hier op de goede plek!

In deze koopgids vind je niet alleen de beste lichtgewicht e-bikes met middenmotor, maar vind je ook de belangrijkste aandachtspunten én de beste verkooppunten.

Kortom: alles wat jij moet weten om tot de beste koop te vinden, lees je in deze koopgids!

Waarom een lichtgewicht e-bike met middenmotor?

Waarom zou je eigenlijk een lichtgewicht elektrische fiets met middenmotor willen aanschaffen? Goede vraag, want wat zijn hier nou eigenlijk de voordelen van?

Eigenlijk kunnen we meerdere voordelen benoemen van een dergelijk soort fiets. Allereerst is het voordeel van het lichte gewicht natuurlijk dat dit over het algemeen een stuk prettiger is tijdens het fietsen.

Hoewel je die paar extra kilo meer of minder niet direct bijster veel verschil zal maken, komt het je fietservaring toch ietwat ten goede. Voornamelijk bij stijle heuveltjes kan dit nog wel eens een verschil maken.

Maar de grootste voordelen van het lichte gewicht, is toch wel het feit dat het veel gemakkelijker te vervoeren is.

Wil je de fiets bijvoorbeeld meenemen op een fietsdrager? Dan speelt het maximaal belastbare gewicht al snel een grote rol.

Maar ook als jij met de e-bike in de hand loopt, dan is een lichtgewicht wel zo fijn.

Voordelen van middenmotor

Tot zover de voordelen van een lichtgewicht elektrische fiets. Maar wat is dan het voordeel van een middenmotor?

middenmotor

Eigenlijk kunnen we tal van voorbeelden benoemen. Maar de voornaamste redenen waarom men een e-bike met middenmotor vaak verkiest boven een aandrijving in het voorwiel of het achterwiel, is toch het het lagere zwaartepunt.

Hierdoor is je wegligging beter en stabieler, en verloopt het fietsen net wat veiliger en soepeler.

Bijkomend voordeel is ook dat je het wiel gemakkelijker kunt vervangen, of je band makkelijker kunt plakken indien deze lek is.

Kortom: met een e-bike die zowel een licht gewicht heeft én over een middemotor beschikt zit je gebakken.

Het beste van twee voordelige eigenschappen van e-bikes komen hier tezamen. Máár nu de volgende vraag: wat is de beste optie?

Beste lichtgewicht e-bikes met middenmotor

elops-e-bike-middenmotor

Het is erg lastig om te bepalen wat nou precies de beste e-bikes met middenmotor zijn.

Laten we allereerst vooropstellen dat dit persoonsgebonden is en ook afhankelijk is van het soort fiets waar je naar opzoek bent.

Bovendien speelt ook het prijskaartje natuurlijk een grote rol, waarover later meer.

Hieronder vind je in elk geval (volgens ons) de beste opties. Beide merken hebben een betrouwbaar én relatief goed betaalbaar aanbod beschikbaar:

Elops fietsen

Elops fietsen zijn voornamelijk te verkrijgen bij Decathlon. Dit merk biedt goede en lichte e-bikes met middenmotor aan.

Deze fietsen zijn te verkijgen voor mooie prijzen, zijn gebruiksvriendelijk én van betrouwbare kwaliteit.


Vogue e-bikes

Vogue bikes zijn ook relatief goed betaalbare e-bikes van betrouwbare en sterke kwaliteit. Hoewel niet alle Vogue bikes even licht zijn, zitten er een aantal goede lichtgewichten tussen, zoals bijvoorbeeld de Elite Plus.

Deze is sterk, maar heeft een licht oversized aluminium frame. Voor de rest zit er voor elk wat wils tussen!Wat kost een lichtgewicht e-bike met middenmotor?

Uiteraard speelt het kostenplaatje ook een rol in jouw zoektocht naar de beste lichtgewicht e-bike met middenmotor.

Het is dan ook goed om van te voren te weten hoeveel je ongeveer kwijt gaat zijn aan de fiets.

Hoewel de prijzen erg uiteenlopen, zul je toch al gauw rekening moeten houden met minimaal zo’n 1000 euro, wil je een fatsoenlijke en betrouwbare lichtgewicht e-bike met middenmotor kopen.

Hoe hogere eisen je stelt, hoe hoger de prijs uiteraard op zal lopen. Daarnaast speelt ook het merk waarvoor je kiest uiteraard een grote rol.

Hierboven heb je volgens onze beoordeling de beste opties kunnen vinden. Dit zijn lichtgewicht e-bikes met middenmotor met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Waar moet een goede lichtgewicht e-bike met middenmotor aan voldoen?

lichte-elektrischefiets-middenmotor

Ben je benieuwd over welke eigenschappen een goede e-bike met licht gewicht en middenmotor moet beschikken en waar jij rekening mee moet houden bij de aankoop?

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten:

Wat voor soort fiets zoek je?

Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen voordat je opzoek gaat naar de beste koop.

Wat voor fiets heb jij nodig? Zoek je naar een elektrische stadsfiets, sportieve fiets, transportfiets of damesfiets?

Of reis jij regelmatig met het ov en wil je misschien zelfs een vouwfiets? Het is allemaal mogelijk en de keuze is reuze.

Bedenk dus goed wat voor elektrische fiets met middenmotor jij nodig hebt en ga daarna opzoek naar het beste aanbod.

Gewenste prijsklasse

Zojuist hebben we het al gehad over de prijs waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Voordat je opzoek gaat naar een geschikte e-bike is het handig om voor jezelf alvast een budget te bepalen.

Als jij je budget weet kunt je namelijk gerichter zoeken naar jouw ideale e-bike met licht gewicht en middenmotor.

Jouw ideale gewicht

Een gemiddelde e-bike weegt zo’n 5-8 kg meer dan een normale fiets. Dit is vooral te danken aan de zware accu en motor. Hoe zwaar een elektrische fiets daadwerkelijk is, zal sterk verschillen per merk.

Grof genomen variëren de gewichten zo tussen de 20 en 30 kg. Wat wel een nadeel is, is dat het gewicht niet altijd vermeldt staat in de productomschrijving.

Dit kan nog wel eens vervelend zijn tijdens de zoektocht naar jouw ideale fiets. De beste opties die je hebt kunnen vinden op deze pagina bestaan in elk geval veelal uit lichtgewichten.

Goede kwaliteit middenmotor

De kwaliteit van de middenmotor zal allesbepalend zijn voor jouw fietservaring en comfort.

Naar onze mening is de kwaliteit van jouw motor dan ook nóg belangrijker dan het lichte gewicht.

Probeer dus eerst naar de kwaliteit van de motor te kijken, voordat je kijkt naar hoeveel de e-bike weegt.

Uiteraard zijn de ideale e-bikes met licht gewicht en middenmotor voorzien van een goede motor én hebben deze een laag gewicht.

Stevig frame

Een stevig frame mag natuurlijk niet ontbreken bij een goede fiets. De meeste (lichte) frames zijn gemaakt van aluminium en zijn dus stevig genoeg.

Een stevig frame is belangrijk voor de duurzaamheid en als jij zelf aan de zwaardere kant bent, dan is dit ook zeker een punt om op te letten.

Idealiter dien je in dat geval te kijken naar het maximaal belastbare gewicht van de lichtgewicht e-bike met middenmotor.

Wielmaat

De meeste lichtgewicht e-bikes met een middenmotor hebben gelukkig een 28 inch wielmaat. Dit wordt in principe als de standaard maat gezien.

Wij raden aan om een 28 inch wielmaat te verkiezen boven andere maten, omdat deze over het algemeen het makkelijkste te vervangen zijn en eigenlijk overal wel op voorraad zijn.

Zo kun je gemakkelijk bij de lokale fietsmaker langsgaan, mocht je jouw band willen laten vervangen!

Beste verkooppunten

Het kan nog wel eens lastig zijn om de beste verkooppunten te vinden voor e-bikes. Eigenlijk zijn er zoveel verkooppunten dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Je kunt langsgaan bij fysieke winkels, of je kunt online shoppen. Wij raden aan om je zoektocht altijd online te beginnen.

Als je een goede lichtgewicht e-bike met middenmotor hebt gevonden, dan kun je vaak eventueel nog een proefritje maken, om te kijken of de e-bike wel echt geschikt is voor jou en aan jouw wensen voldoet.

Het voordeel van webshops is dat je jouw zoekresultaten vaak kunt verfijnen en dus bijvoorbeeld kunt zoeken naar e-bikes met een licht gewicht én middenmotor.

De beste betrouwbare verkooppunten om online te bestellen staan hieronder:


Nog vragen?

Heb je nog vragen over een elektrische fiets met middenmotor? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Voor de beste adviezen over fietsen en fietsaccessoires ben je bij bestefietskopen.nl aan het juiste adres!

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *