Stoere elektrische fiets kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 29, 2024

stoere-elektrische-fiets

Een stoere elektrische fiets zorgt ervoor dat je een goede indruk maakt tijdens je fietstocht en niet voor suf wordt aangezien.

Hoewel elektrische fietsen tegenwoordig allang niet meer bekend staan als saaie fietsen, die alleen door ouderen worden gebruikt, heeft het volgens sommigen nog altijd een ietwat suffe uitstraling.

Wil jij echter toch fietsen op een elektrische fiets en daarbij ook direct goed voor de dag komen op een stoere tweewieler?

Dan is deze koopgids voor jou, je vind hier namelijk de belangrijkste andachtspunten en de beste opties voor zowel dames als voor heren.

Heb je geen tijd of zin om alles te lezen en wil je direct het gehele aanbod bekijken? Ga dan direct naar de verkooppunten.

Waarom een stoere elektrische fiets kopen?

Zoals we in de inleiding al aangaven is het voor veel mensen belangrijk om er stoer bij te lopen én te fietsen.

Je kent de uitdrukking ”kleding maakt de man (of vrouw)” misschien wel. Deze uitdrukking gaat ook op als het over fietsen gaat.

fietsen-met-stoer-uiterlijk

Je wilt immers geen saaie uitstraling hebben en overkomen als iemand die veel ouder is dan je daadwerkelijk bent.

In dat geval is het verstandig om op zoek te gaan naar een stoere elektrische fiets, die tevens van goede kwaliteit is.

In dit artikel helpen we jou goed op weg in de zoektocht naar de beste e-bike met een coole uitstraling.

Wat is een stoere elektrische fiets?

Voordat we beginnen met de beste mogelijkheden, is het verstandig dat je enig idee hebt wat we nou eigenlijk bedoelen met een stoere elektrische fiets.

Want wat maakt de fiets nou daadwerkelijk stoer? Is het de kleur, het frame, of de snelheid?

Eigenlijk kunnen we meerdere aspecten benoemen, welke we hieronder graag voor je toelichten:

Plaats van de motor

De plaats waar de motor zich bevindt zal voor een groot gedeelte het uiterlijk van de elektrische fiets bepalen.

Nu is het bijvoorbeeld zo dat een middenmotor best wel opvalt en het frame een stuk dikker doet lijken.

De meeste mensen vinden dit er niet heel stoer uitzien, hoewel dit wel zal verschillen per merk en per model.

Naar onze mening kun je het beste kiezen voor een e-bike waarbij de motor bij het voorwiel geplaatst is, dit heeft namelijk een stoere uitstraling. Maar ook een middenmotor ziet er in sommige gevallen fraai uit.

Sportieve uitstraling

Een e-bike met sportief design is ook zeer gewenst. Hiermee wordt een frame bedoeld die niet al te dik is. Ook de kleuren spelen hierin overigens ook een grote rol.

stoere-e-bike

De meeste mensen kiezen doorgaans voor een zwarte e-bike. Voor mannen is dit een van de stoerdere kleuren, terwijl ook veel vrouwen hun voorkeur geven aan een zwarte bike.

Accu niet zichtbaar

Een accu die opvallend aanwezig is, is wat ons betreft een grote afknapper bij een stoere elektrische fiets. Sterker nog: eigenlijk kun je de fiets dan niet eens meer als ”stoer” beschouwen.

Het beste is dan ook als de accu goed verborgen zit, zodat het niet al te veel opvalt, bijvoorbeeld onder de bagagedrager of onder het zadel.

Snelheid

Hoewel je de snelheid niet direct aan het uiterlijk van de elektrische fiets kan afzien, is het natuurlijk wel zo stoer om een bike te hebben waarmee je een beetje snelheid kunt maken.

Het is hierbij bijvoorbeeld belangrijk dat je een lichte fiets hebt, waarmee je snel kunt optrekken.

Verschillende soorten fietsen met een stoere uitstraling

Natuurlijk speelt het soort fiets dat je op het oog hebt een grote rol. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel verschillende soorten elektrische fietsen.

Zo heb je bijvoorbeeld elektrische racefietsen, vouwfietsen, maar ook zelfs bakfietsen.

Nu zal een bakfiets of vouwfiets door de meeste mensen niet direct geassocieerd worden met een stoere bike.

Naar onze mening heeft een elektrische hybride fiets de stoerste uitstraling. Dit kun je zien als een kruising tussen een stadsfiets, racefiets en mountainbike.

Het zijn veelzijdige, sportieve, robuuste en degelijke fietsen waarmee je goed voor de dag kunt komen.

Wat moet de fiets absoluut niet hebben?

Wat moet een stoere elektrische fiets nu absoluut niet hebben? In principe blijft dit natuurlijk sterk persoonsafhankelijk en zal het dan ook afhangen van jouw persoonlijke voorkeur.

coole-elektrische-fiets

Echter denk ik dat we het er allemaal wel over eens kunnen zijn dat een stoere elektrische fiets over het algemeen niet voorzien is van een bloemetjes patroon, of een roze eenhoorn op het frame, maar ieder z’n eigen ding natuurlijk. 😉

Verder is het de vraag of je een voorrekje als stoer kunt beschouwen, hoewel dit soort rekjes wel alsmaar populairder worden onder jongeren. De meeste middelbare school fietsen zijn dan ook uitgerust met zo’n rekje.

Wat zijn de aandachtspunten?

Tot nu toe hebben we vooral besproken waar een stoere elektrische fiets aan moet voldoen qua uiterlijk.

Maar naast het design spelen natuurlijk ook andere eigenschappen een belangrijke rol.

De fiets kan er namelijk nog zo stoer uitzien, als het slecht functioneert heb je er nog steeds niet veel aan.

Daarom is het verstandig om ook nog altijd voldoende rekening te blijven houden met de kwaliteit van de motor, de wielen en de stevigheid. Daarnaast speelt ook de prijs natuurlijk een grote rol.

Stoere elektrische fietsen voor dames

Niet alleen mannen zijn op zoek naar een stoere elektrische fiets,ook steeds meer dames hebben hier namelijk interesse in.

Als vrouw zijnde kun je er voor kiezen om voor een speciaal ontwerp voor dames te kiezen, of voor een zogenoemd unisex e-bike, welke geschikt is voor beide geslachten.

Veel vrouwen kiezen er echter voor om voor een stoere elektrische fiets te kiezen die speciaal ontworpen is voor dames.

Je kunt dit soort fietsen bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com, van Sprint of bij Decathlon.

Stoere elektrische fietsen voor heren

Voor heren is er meer dan genoeg keuze tussen diverse stoere elektrische fietsen in allerlei soorten en maten. Als je de beste koop wilt vinden is het handig om van te voren een budget voor jezelf vast te stellen.

Ook is het handig om voor jezelf te bepalen naar wat voor soort fiets je eigenlijk op zoek bent, over welke eigenschappen moet het bijvoorbeeld voldoen en op welke plaats moet de motor zich bevinden?

Dit soort eigenschappen kun je vaak verfijnen in je zoekopties bij diverse online fietsenwinkels, waardoor je al veel gerichter kunt zoeken.

Stoere elektrische fietsen voor heren kun je bijvoorbeeld kopen bij Decathlon en bij van Sprint.

Merken en verkooppunten

Enkele merken die goede en stoere elektrische fietsen aanbieden zijn: Gazelle, B’twin, Elops, Vogue, Hercules en Popal.

Het complete aanbod kun je hieronder bekijken en met elkaar vergelijken:Slotwoord: nog vragen?

We hopen dat je na het lezen van deze koopgids de beste koop hebt kunnen vinden en een mooie, goede en bovenal stoere elektrische fiets hebt kunnen vinden, die goed bij jou past en perfect aansluit bij je wensen.

Heb je nu nog vragen, opmerkingen, of heb je wellicht advies nodig over een bepaalde fiets? Laat het ons gerust even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!

Wil je meer lezen over (elektrische) fietsen? Bekijk dan eens een van de onderstaande koopgidsen voor meer informatie:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *