Rad Power Bikes: Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Joni op september 16, 2023

Elektrische fietsen voor iedereen. Als je de website van het merk Rad Power Bikes bekijkt, zijn dat de eerste woorden die je ziet staan.

Woorden die op de waarheid berusten, aangezien Rad Power Bikes veel soorten fietsen aanbiedt. Ook biedt dit merk veel accessoires aan, waarover wij je graag meer vertellen in dit artikel.

In dit artikel zoomen we volledig in op het merk Rad Power Bikes.

We bespreken het merk zelf, maar we bespreken ook het huidige aanbod. Verder voorzien we je van aanvullende/handige informatie over dit merk.

Over het merk Rad Power Bikes

Rad Power Bikes

In 2007 bouwde de jongeman Mike Radenbaugh zijn eigen e-bike. Met deze elektrische fiets kon hij snel naar school fietsen.

Nadat hij zijn eerste e-bike had ontworpen, bleef de wereld van elektrische fietsen hem trekken. Hij besloot daarom om de firma Rad Power Bikes op te richten.

Mike Radenbaugh had al op jonge leeftijd door dat e-bikes de toekomst zouden hebben. Zijn jeugdvriend (en studiegenoot) Ty Collins deelde dat inzicht.

Deze heren besloten dan ook om in 2015 met elkaar samen te gaan werken. Het doel was om Rad Power Bikes groter en groter te laten worden.

In dat doel zijn beide heren goed geslaagd. Rad Power Bikes heeft een flinke naam opgebouwd, heeft een uitgebreid aanbod opgebouwd en biedt interessante extra’s aan.

Zo ben je in staat om je e-bike rechtstreeks bij Rad Power Bikes te bestellen. Het merk is hierbij in staat om de kosten laag te houden, aangezien er géén tussenpersoon tussen zit.

Daarnaast biedt dit merk deskundige ondersteuning/service aan en kun je terecht bij het uitgebreide help center. Al met al heeft het merk Rad Power Bikes haar zaakjes prima op orde.

Het aanbod van Rad Power Bikes

Rad Power Bikes aanbod

Zoals hierboven al gesteld; het aanbod van Rad Power Bikes is steeds uitgebreider geworden. Als je nu naar de website van dit merk toegaat, kom je meer dan 10 verschillende soorten fietsen nodig.

Wat hierbij direct opvalt, is de diversiteit in het aanbod:

 • Elektrische transportfietsen: bij Rad Power Bikes heb je de keuze uit meerdere elektrische transportfietsen. Deze transportfietsen beschikken over een grote bagagedrager, waardoor deze fietsen bijvoorbeeld voor maaltijdbezorgers interessant zijn.
 • Elektrische vouwfietsen: ga je met je fiets & OV naar je werk toe? Dan is één van de elektrische vouwfietsen van Rad Power Bikes een prima optie. Deze fietsen zijn compact en zijn makkelijk op te vouwen.
 • Elektrische stadsfietsen: je hebt bij dit merk ook de keuze uit meerdere elektrische stadsfietsen. Deze fietsen worden voor zowel dames als voor heren aangeboden.
 • Elektrische fatbikes: wil je met je elektrische fiets over oneffen ondergronden kunnen rijden? Kies dan voor één van de elektrische fatbikes van Rad Power Bikes. Deze fietsen beschikken over robuuste en brede banden, waardoor je van de perfecte grip verzekerd bent.

Leuk detail: dit merk biedt de meeste fietsen in meerdere kleuren aan. Je hebt hierdoor nóg meer mogelijkheden om de perfecte e-bike bij Rad Power Bikes uit te kiezen.

Nog een leuk detail: je kunt via de webshop makkelijk filteren op de gewenste fietsen. Zo kun je kiezen tussen verschillende series, waaronder de RadRunner serie. Dit is een serie met fietsen die eigenlijk een combinatie van een e-bike en bromfiets zijn.

Accessoires

Rad Power Bikes fietsmand

Binnen het aanbod van Rad Power Bikes zijn ook heel veel accessoires te vinden.

Zo kun je bij dit merk een handige fietsmand, een fietsspiegel, een vouwslot, een koplamp, een reistas en een comfortabel gelzadel aanschaffen.

Verder biedt het merk nog allemaal vervangende onderdelen aan. Mocht één van de onderdelen van je e-bike kapot zijn gegaan, hoef je dus niet voor een dure reparatie te kiezen.

De meeste onderdelen bestel je online en vervang je daarna gemakkelijk.

Waar worden Rad Power Bikes gemaakt?

Waar de Rad Power Bikes precies gemaakt worden, durven we niet te stellen. Wat we wel zeker weten, is dat Rad Power Bikes dit (nagenoeg) volledig in eigen beheer heeft.

Dit blijkt onder meer uit het volgende:

 • Rad Power Bikes is in staat om de fietsen rechtstreeks aan de consument te leveren
 • Rad Power Bikes heeft volledige controle op de fietsen. De fietsen voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen van het merk zelf

Leuk detail: dit merk is sinds enige jaren in heel Europa actief. Men richt zich niet alleen maar op Nederland, maar ook op andere Europese landen.

Daarnaast heeft het merk de stap naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada gemaakt.

Zijn ze te koop in de winkels?

Rad Power Bikes winkels

De fietsen van Rad Power Bikes kun je uitsluitend bij het merk zelf bestellen.

Hier heb je wel twee mogelijkheden voor:

 • Online: via de webshop van Rad Power Bikes bekijk je op je gemakje het diverse aanbod. Je vergelijkt de fietsen met elkaar en bestelt de gewenste fiets snel, voordelig en veilig. Mogelijk kun je ook nog direct gewenste accessoires mee bestellen.
 • Offline: in de showroom in De Meern (Utrecht) kun je eveneens een fiets van dit merk bestellen. Bij deze showroom ben je ook in staat om fietsen te bekijken, een proefritje te maken en nadien om je fiets ter onderhoud aan te bieden.

Hoe is de kwaliteit van de Rad Power Bikes?

De kwaliteit van de fietsen van Rad Power Bikes is goed, maar is niet zoals bij andere Nederlandse fietsenmerken.

Zo hebben wij van meerdere kopers gehoord dat onderdelen snel kapot gaan. 

Daarnaast zetten veel kopers hun vraagtekens bij de service en dienstverlening. Zo zijn er meerdere kopers die wekenlang op hun bestelde e-bike hebben moeten wachten.

Ook zijn er meerdere kopers die een opeenstapeling van klachten in hun review verwerkt hebben. Dat is uiteraard niet wenselijk.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Over het merk Rad Power Bikes zijn wij op zich te spreken, maar het is zeker geen perfect merk.

Je doet er daarom verstandig aan om ook eens naar andere merken te kijken. Doppio, Samebike, Mate Bike, Super73 en Knaap Bikes zijn hier prima voorbeelden van.

Wij hebben het idee dat deze merken op hetzelfde niveau zitten óf beter zijn.

Het is daarom aan te raden om ook het aanbod van die fietsenmerken te bekijken, zodat je voor jezelf een goede vergelijking kunt maken.

Voor welke fiets je uiteindelijk kiest, is volledig aan jezelf. Deze e-bike merken hebben in ieder geval een naam opgebouwd, net zoals Rad Power Bikes dit heeft gedaan.

Voor- en nadelen van Rad Power Bikes

Rad Power Bikes review

Dit merk weet meerdere voordelen te bieden:

 • Divers aanbod van interessante fietsen
 • De fietsen zijn niet overdreven duur
 • Het helpcentrum van Rad Power Bikes functioneert goed
 • Je kunt de fietsen in de showroom in De Meern bekijken en uitproberen
 • De webshop van Rad Power Bikes werkt erg fijn
 • Je kunt bij dit merk terecht voor accessoires en vervangende onderdelen

Is Rad Power Bikes dan het perfecte merk voor e-bikes?

Nee, je moet goed rekening met twee minpunten houden:

 • De service van Rad Power Bikes is niet altijd wat je zou mogen verwachten
 • De kwaliteit van de fietsen kan niet tippen aan de kwaliteit van fietsen van Nederlandse A-merken

Wat zeggen gebruikers?

De ervaringen van gebruikers lopen op Trustpilot nogal uiteen. Sommige beoordelingen zijn heel positief, terwijl andere beoordelingen heel negatief zijn.

De negatieve beoordelingen hebben betrekking op bijvoorbeeld de service, de levering van fietsen en de kwaliteit van de fietsen.

Wil je een Rad Power Bikes kopen? Verdiep je dan eerst goed in deze ervaringen van andere gebruikers!

Conclusie: is Rad Power Bikes betrouwbaar?

Rad Power Bikes elektrische fiets zwart

Wij durven te stellen dat Rad Power Bikes een betrouwbaar merk is.

Wij weten echter niet of het aan te raden is om een fiets bij dit merk te bestellen. Daarvoor hebben we net iets teveel negatieve beoordelingen voorbij zien komen.

Wij adviseren je daarom om vooral zelf goed onderzoek te doen. Kijk naar de ervaringen van andere gebruikers, kijk kritisch naar het aanbod en kijk naar de hierboven genoemde andere merken. 

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover
Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *