Sparta elektrische fiets kopen? Review, aanbod & winkels

Laatst bijgewerkt door Joni op september 5, 2022

In het aanbod van elektrische fietsen is Sparta één van de beste fabrikanten.

Een Sparta elektrische fiets kenmerkt zich door kwaliteit, een fraai design en prima specificaties. Precies wat hoort bij een Nederlands fietsmerk!

Over het merk Sparta

Sparta bikes logo

Al in 1917 zag de fietsenfirma Sparta het levenslicht. Toen dit merk in 1917 opgericht werd, heette het echter nog geen ‘Sparta’.

De oprichters kozen destijds voor een combinatie van hun achternamen: Verbeek & Schakel.

Al snel kocht dit bedrijf de merknaam ‘Sparta’ over. De fietsen van dit merk werden vervolgens door Verbeek & Schakel verkocht.

Door de jaren heen was het bedrijf succesvol, waarna het in 1931 ook startte met de fabricage van motorfietsen.

Toen daar ook de focus op kwam te liggen, was de bedrijfsnaam overigens al aangepast naar ‘Sparta Rijwielen- en Motorenfabriek, Firma Verbeek & Schakel.’.

Uiteindelijk stopte Sparta pas in 1982 met de fabricatie van bromfietsen. De focus lag vanaf dat moment volledig op het ontwerpen en fabriceren van elektrische fietsen.

Enkele leuke details over dit elektrische fietsenmerk:

 • Sparta is eigenaar van Koga, Batavus en Loekie. Onder deze merknamen worden niet-elektrische fietsen uitgebracht.
 • De officiële naam van Sparta is tegenwoordig ‘Sparta Bikes’. Volgens het bedrijf past deze naam beter bij de internationale doorbaak van het merk.
 • Alle fietsen van Sparta worden in Apeldoorn ontwikkeld. De fietsen worden echter in de Batavus fabriek in Heerenveen geassembleerd. In onderstaande video zie je hoe het er deze fabriek aan toe gaat:

Het aanbod e-bikes van Sparta

Als je een Sparta e-bike wilt kopen, heb je meer dan voldoende keuze.

Dit merk komt regelmatig met nieuwe fietsen op de proppen én heeft meerdere ‘lijnen’ in haar aanbod. Zo kun je kiezen voor een speciale Sparta elektrische fiets voor dames of heren.

Hieronder laten we je graag nader kennismaken met het aanbod van Sparta.

Sparta elektrische fietsen met lage instap

Sparta e-bike lage instap

De doelgroep waar Sparta zich op richt, is behoorlijk divers. Het merk richt zich op ouderen, maar wil ook jongeren blij maken met een elektrische fiets.

Speciaal voor de ouderen biedt Sparta elektrische fietsen met lage instap aan. Dankzij de lage instap is het een stuk makkelijker om op en van de fiets af te komen.

Uiteraard zijn dit soort fietsen ook ideaal voor de kleinere mensen. Mocht je als vrouw zijnde graag een rok of jurk dragen, komt de lage instap uiteraard ook prima van pas.

Sparta elektrische fiets dames

Elektrische fiets sparta dames

Als vrouw zijnde heb je bij Sparta de keuze uit bijzonder veel Sparta elektrische fietsen voor dames. Op het moment van schrijven biedt Sparta meer dan 10 verschillende fietsen voor dames aan.

Deze fietsen zijn speciaal voor dames ontwikkeld, maar zijn wel op hun eigen manier uniek.

Wil je het huidige aanbod van Sparta elektrische fietsen voor dames bekijken? Ga naar de website van dit merk toe en klik op ‘E-bikes voor dames’.

Je ziet direct alle Sparta e-bikes die speciaal voor dames ontwikkeld zijn.

Sparta elektrische fietsen met middenmotor

Middenmotor sparta elektrische fiets

Gaat je voorkeur uit naar een e-bike met middenmotor? Dan kies je het beste voor een Sparta e-bike met middenmotor.

Door de middenmotor geniet je tijdens het fietsen van een stabiel gevoel. Bovendien is het relatief makkelijk om de fiets op te tillen en te verplaatsen.

Ook het merk Sparta ziet de voordelen van elektrische fietsen met middenmotor in. Je hebt tegenwoordig de keus uit meerdere Sparta elektrische fietsen met middenmotor, voor zowel dames als heren.

Sparta elektrische e-bikes voor heren

Herenfiets sparta elektrisch

Uiteraard heb je ook de keuze uit een uitgebreid aanbod van elektrische fietsen voor heren.

Een Sparta elektrische fiets kenmerkt zich door prima specificaties, prima kwaliteit en perfect design. Het design is volledig afgestemd op het lichaam én de wensen van een man.

In het huidige aanbod vind je meer dan 10 fietsen voor heren. Deze fietsen zijn stuk voor stuk op hun eigen manier uniek.

Zo heb je de keuze uit meerdere kleurstellingen, schakelgroepen en motoren. Wil je bijvoorbeeld een Sparta fiets met middenmotor of met voorwielmotor?

Sparta e-bike met gashendel

Wil je graag een Sparta e-bike met gashendel aanschaffen? Dan moet je nog even geduld hebben. Dergelijke fietsen worden op dit moment niet door Sparta aangeboden.

Het ligt echter in de lijn der verwachting dat dit in de toekomst wél gaat gebeuren. Dit heeft puur te maken met de toenemende vraag naar fietsen met gashendels.

Aangezien Sparta één van de meest innovatieve merken is, is het goed mogelijk dat Sparta hier snel op inspeelt.

Veelvoorkomende Sparta elektrische fiets problemen

Een Sparta elektrische fiets doet het eigenlijk altijd. Toch is het mogelijk dat je na verloop van tijd bepaalde Sparta elektrische fietsproblemen krijgt.

Twee mogelijke problemen en oplossingen zetten we voor je op een rijtje:

 • Display doet het niet: als het display van je Sparta e-bike het niet meer doet, zou je eerst het display even moeten resetten. Dit doe je door de aan-uit knop minimaal 20 seconden lang ingedrukt te houden. Het display reset zich nu, waarna het display hopelijk wél weer functioneert. Mocht dit niet het geval zijn, neem je het beste even contact op met Sparta.
 • Ondersteuning valt uit: valt de ondersteuning uit in de hoogste ondersteuningsstand? Probeer dan eens een lagere stand. Mocht de ondersteuning het dan nog niet doen, is er waarschijnlijk iets mis met de accu. Deze accu kun je laten vervangen of reviseren. Neem in ieder geval contact op met de klantenservice van Sparta.

Waar kun je Sparta e-bikes het best kopen?

Sparta winkel fietsen

Een Sparta e-bike kopen doe je het beste bij een Sparta verkooppunt. Op de website van Sparta vind je een uitgebreid overzicht van de verkooppunten.

Je kunt hierbij bovendien filteren op verschillende soorten verkooppunten:

 • Premium dealers
 • Lease dealers
 • RDW-registratie; voor het registreren van een speed pedelec

Als je eerst een Sparta elektrische fiets uit wilt proberen, kun je naar het testcenter van Sparta toe gaan. Dit testcenter is te vinden op de Akulaan 2 te Ede.

Review: Zijn Sparta e-bikes het kopen waard?

Ja, absoluut. Een Sparta e-bike is het toonbeeld van kwaliteit en klasse. De e-bikes van dit merk doen hun werk prima, hebben een lange levensduur en leveren veel gemak op.

Bovendien hoef je voor de meeste Sparta e-bikes niet overdreven veel geld te betalen. Het klopt dat de fietsen niet goedkoop zijn, maar in vergelijking met andere merken vallen de prijskaartjes reuze mee.

Al met al is het advies daarom zéker om eens naar een Sparta e-bike te kijken.

Sparta vs. andere merken

In het huidige aanbod is Sparta één van de merken die de dienst uitmaakt. Dit doet het merk samen met onder meer Stella, Veloretti, Villette en Amslod.

Ten opzichte van deze merken weet Sparta zich op meerdere punten te onderscheiden:

 • Divers aanbod: Sparta kiest niet voor één soort fiets, maar juist voor allerlei soorten fietsen.
 • Fraaie afwerking: de fietsen van Sparta zijn prachtig afgewerkt. Dit is zéker het geval als je voor een fiets met accu in het frame kiest. Je ziet de accu hierbij niet eens zitten.
 • Volledig Nederlands merk: net zoals Stella en Amslod is Sparta een volledig Nederlands merk.
 • Innovatief: ten opzichte van veel andere merken is Sparta veel innovatiever. Het merk is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën/mogelijkheden om de fietsen nóg beter te maken. Dit gaat het merk bovendien erg goed af.

Download Gratis: E-bike Keuzehulp

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten en voorkom een miskoop:

e-bike-keuzehulp-cover

Meer informatie over elektrische fietsen:

Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *