Amslod review: Betrouwbare E-bikes?

Laatst bijgewerkt door Simon op oktober 3, 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? En ben je daarbij bij het merk Amslod uitgekomen? In deze Amslod review ontdek je álles over dit merk én over de fietsen van dit merk.

Feit is dat het fietsmerk Amslod in ons land behoorlijk populair is geworden. En dat het fietsmerk door de jaren heen een interessant aanbod op heeft weten te bouwen.

Over het merk Amslod

amslod review

De beste e-bike van Nederland. Dat is de tekst die je op de website van Amslod direct naar voren ziet komen.

Daarnaast valt ook de tekst ‘Nederlandse topkwaliteit, direct van de fabrikant’ op. Die tekst doet vermoeden dat Amslod van origine een Nederlands fietsmerk is.

Niks is minder waar. Amslod is inderdaad in Nederland opgericht. In 2015 zag dit merk het levenslicht, waarna het al snel hard ging met Amslod.

Men wist meer en meer e-bikes op de markt te brengen én wist ook meer en meer verkopen te scoren. Sinds 2015 is dit merk dan ook uitgegroeid tot een gerenommeerd merk in ons land.

Niet alleen de e-bikes van Amslod zijn uniek, maar ook de bedrijfsvoering. Het is namelijk níet mogelijk om de fietsen van Amslod bij een andere partij aan te schaffen.

De enige optie die je hebt, is om de fietsen rechtstreeks bij Amslod aan te schaffen. Volgens het merk zelf is men daardoor in staat om je een prijsvoordeel van 40% aan te bieden.

Amslod zegt hierover het volgende:

amslod_fiets_uitspraak

Bij Amslod geniet je van enkele interessante extra’s. Zo kun je een gratis proefrit aan huis aanvragen. Bij jou thuis krijg je uitleg over de fiets en kun je de fiets naar hartenlust uitproberen.

Nadat je de Amslod e-bike gekocht hebt, krijg je hier 3 jaar volledige garantie op. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn, komt een mobiele servicemonteur naar je huis toe.

Bij Amslod geniet je zodoende van service op maat.

Het aanbod van Amslod

In het aanbod van Amslod zijn uitsluitend elektrische fietsen te verkrijgen. Dit merk richt zich niet op fietsen zonder een accu of batterij.

Maar, je kunt alsnog bij Amslod van een uitgebreid aanbod genieten. Het merk biedt namelijk meerdere e-bikes aan.

Belangrijk onderscheid hierbij kan gemaakt worden tussen de plaatsing van de motor. Amslod biedt namelijk e-bikes met een voorwielmotor aan én e-bikes met een middenmotor.

Voor een compleet overzicht van het Amslod aanbod verwijzen wij je graag naar onderstaande lijstjes:

Aanbod van Amslod e-bikes met voorwielmotor:

Aanbod van Amslod e-bikes met middenmotor:

Waar worden Amslod fietsen gemaakt?

Een belangrijk kenmerk van Amslod is dat de fietsen rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd worden. Het gaat hierbij om een fabriek die in Nieuwegein gevestigd is.

In deze fabriek worden alle e-bikes geproduceerd, waarna de e-bikes naar de klanten gebracht worden.

De keuze voor Nieuwegein is daarbij een logische keuze. Deze plaats, in de provincie Utrecht, heeft een centrale ligging.

Met dank aan deze centrale ligging kan het hele land prima bediend worden. Ongeacht of de klant nou in Maastricht of in Heerenveen woont; vanaf Nieuwegein is de afstand relatief kort.

Waar zitten de Amslod winkels?

Bij Amslod is het alleen mogelijk om de fietsen bij Amslod rechtstreeks te bestellen. Men werkt niet samen met wederverkopers of andere partners.

Nee, Amslod heeft ervoor gekozen om zelf allerlei verkooppunten op te richten.

Deze verkooppunten zitten door het gehele land verspreid.

In onder andere Apeldoorn, Assen, Den Bosch, Roermond, Rotterdam en Vianen zijn de Amslod Experience Centers te vinden.

Bij deze winkels kun je niet alleen de fietsen bekijken, maar je kunt ook direct een proefrit maken.

Ben je benieuwd waar de dichtstbijzijnde winkel voor jou te vinden is? Op deze pagina vind je een overzicht van de Amslod winkels.

Waar zijn de prijzen in de webshop van Amslod?

Amslod is op het digitale vlak behoorlijk goed vertegenwoordigd. Men geeft veel geld aan online marketing uit, terwijl men ook voor een perfecte website heeft gezorgd.

Meest opvallende hierbij is dat men géén prijzen op de website plaatst.

Dit heeft te maken met een behoorlijk wazige strategie. Een strategie enigszins van Stella afgekeken lijkt te zijn. Om de Stella prijzen te bekijken is het namelijk ook noodzakelijk om eerst je adresgegevens in te voeren.

Pas nadat je dat gedaan hebt, worden de prijzen zichtbaar. Dit is dus ook het geval in de webshop van Amslod.

Een keuze die wij niet al te goed kunnen begrijpen en waar wij ook niet super over te spreken zijn..

Stella of Amslod; wie heeft de betere fietsen?

Twijfel je tussen een fiets van Amslod of Stella? Dat is goed voor te stellen. Deze twee merken concurreren hevig met elkaar en delen eigenlijk het vaarwater met elkaar.

Weinig andere merken kunnen aan Amslod en Stella tippen, waardoor deze twee merken echt de dienst uitmaken.

Opvallend is dat Amslod en Stella elkaar niet heel veel ontlopen. De fietsen van beide merken zijn van een prima kwaliteit.

Ook de prijsstelling ontloop elkaar niet heel veel. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, houden Stella en Amslod bovendien dezelfde strategie in de webshop aan wat betreft de prijzen.

Voor- en nadelen van de fietsen

👍 Voordelen van een Amslod fiets:

 1. Prima bouwkwaliteit en netjes afgewerkt
 2. De fiets beschikt over een krachtige en hoogwaardige accu
 3. Op een Amslod fiets krijg je maar liefst 3 jaar garantie en service aan huis
 4. De Amslod fietsen zijn relatief voordelig
 5. In het aanbod van Amslod kun je uit veel soorten fietsen kiezen
 6. Je geniet van korte lijntjes, aangezien Amslod niet met tussenpartijen werkt

👎 Nadelen van een Amslod fiets:

 1. De prijzen zijn alles behalve transparant in de webshop
 2. Je kunt voor onderhoud niet naar de plaatselijke fietsenmaker toe
 3. Niet het állerbeste elektrische fiets merk

Wat vinden gebruikers?

Op het internet zijn bijzonder veel beoordelingen over Amslod te vinden. Zo hebben ruim 2500 mensen een beoordeling op Trustpilot achtergelaten.

Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,3 op een schaal van 1 tot 5.

Opvallend genoeg lopen de beoordelingen behoorlijk uiteen. Sommige mensen zijn érg tevreden over Amslod, terwijl veel mensen klagen over dit merk.

Dit laatste kwam in een uitzending van Kassa in 2020 aan het licht. Dat deze uitzending behoorlijk wat stof deed opwaaien, laat een mededirecteur van Amslod duidelijk blijken:

amslod_ervaringen

Feit is dat de meeste klanten erg te spreken zijn over Amslod, over de fietsen van dit merk en over de service van het merk.

Uiteraard zijn er altijd wel negatieve ervaringen te vinden, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld Stella. Als we naar het totale plaatje kijken, zijn veel klanten enthousiast over Amslod.

Zijn de fietsen van Amslod het kopen waard?

Om deze Amslod review af te sluiten, maken wij graag de eindbalans op. We kunnen in ieder geval stellen dat Amslod een prachtige groei doorgemaakt heeft.

Sinds 2015 is dit merk aan de weg aan het timmeren; het einde van de immense groei lijkt nog lang niet in zicht.

Iets wat ons aanstaat, is het uitgebreide aanbod van e-bikes bij Amslod. Juist doordat je uit veel e-bikes kunt kiezen, kun je vrijwel altijd de perfecte e-bike voor jezelf vinden.

Daarbij vinden wij het wel erg jammer dat men niet transparant is over de prijzen.

Zo kun je online niet de prijzen van de Amslod fietsen vinden, zonder eerst je adresgegevens in te voeren.

De kwaliteit van de Amslod e-bikes is gelukkig dik in orde. Precies wat je van een Nederlands merk mag verwachten.

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare e-bike? Klik dan hieronder voor de beste huidige aanbiedingen:
Deel jouw ervaringen hieronder

Heb je zelf ervaringen met e-bikes van Amslod? Laat het gerust weten in een reactie onder dit artikel. Daar help je anderen weer mee!


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

10 reacties

Dorrestijn · februari 19, 2022 op 7:29 pm

opvallend is dat in de actuele, serieuze vergelijkings-tests je nergens Amslod tegenkomt

  sietse · juni 30, 2022 op 8:52 am

  als er een tweede fiets moet komen word het weer een amslod

  Paul · juli 10, 2022 op 9:15 am

  Heb nu dik 2 jaar een Amslod Wellington mtx600 met premium garantie en hoefde maar een reparatie of onderhoud te laten plannen en binnen 14 dagen was dit geregeld.
  Motor management was vorig jaar ontregeld met gevolg zonder problemen een nieuwe motor.
  Dus ben erg tevreden over fiets en service en wil Amslod iedereen aanraden.

Chiel · augustus 5, 2022 op 6:13 am

Amslod lokt klanten met misleidende reclames. Zo is de inruilkorting in werkelijkheid maar €300,- i.p.v. de genoemde €600,-. Als je eenmaal besteld hebt kunnen ze niet leveren en word je van het kastje naar de muur gestuurd als je vragen hebt over je bestelling. Steeds wordt er beloofd dat je teruggebeld wordt maar dat gebeurt niet. Bij Amslod is een nieuwe klant gewoon een nummer. Overigens hadden de testfietsen allerlei gebreken. Wees gewaarschuwd.

Yvonne · augustus 29, 2022 op 8:12 pm

Dat het een slechte ebike is,in maart gekocht en nu al heel veel problemen, onderhouds afspraak gemaakt zonder reden af gezecht door jullie, waar heb ik het onderhouds contract voor moeten afsluiten, om jullie te spekken, WAARDELOOS

  Simon · augustus 30, 2022 op 11:10 am

  Hey Yvonne, dank voor het delen van je ervaringen! En vervelend om te horen. Echter heb je het over ”jullie”. Ik wil even duidelijk maken dat wij niet Amslod zijn, wij staan hierbuiten. 🙂

C Schut · november 26, 2022 op 6:09 pm

Amslod 75- 150 km actieradiusgarantie?
Tuurlijk als je 25 kg weegt en in de laagste stand zet!
Koop nooit een amslod! tenzij je niet verder fiets dan 40km!
Bij normaal gemiddeld gebruik haal je dus NOOIT de 75km! oftewel Misleiding!

P. Brouwer · maart 10, 2023 op 1:15 pm

Ben in het bezit van een Amslod Eton E-MD-600. Een geweldige fiets! Ook zeer tevreden over de verkoop en de service. In het begin een klein probleempje gehad wat snel opgelost werd. Haal ook makkelijk de 120km deze winter, zal in de zomer dus zeker meer zijn! Zie ook een klacht over de inruilkorting, bij mij is er gewoon €600.- afgehaald. Ik ken verschillende mensen met een Amslod die zeer tevreden over hun fiets, dat was voor mij de reden om ook voor Amslod te kiezen.
Ik kan iedereen een Amslod aanraden!

Jennifer · april 7, 2023 op 4:12 pm

Heb 4 jaar een carlton voorwielmoter fiets. Heb er 4000 km mee gereden. 1 keer een lekke band gehad en twee verroeste schroefjes. Ben zeer tevreden en heb vandaag een Milton midden motor aan geschaft. Ben er super tevreden mee. de verwachting van prijs en verhouding is super. Het mick systeem is fantastisch. Er zijn vele merken maar Amslod voldoet in ieder geval mijn verwachtingen voor de prijs. Ben erg tevreden

dirk scheffer · januari 24, 2024 op 1:26 pm

geen Amslod fiets meer voor mij na 6 trouwe jaren…….de laatste fiets alleen maar problemen mee welke
op voorhand bekend waren en toch aan de consument leveren.Zie dit als bedrog echter wordt de klant dus niet medegedeeld.Informatie over de fiets wat en wanneer er onderdelen vervangen dienen te worden,wordt niet gezegd
of schriftelijk ergens bekend. Nu mensen men een middenmotor…Het wordt aangeraden tussen de 3000/5000 km
de ketting te vervangen ivm slijtage van de rollers in de ketting waardoor er speling komt en deze eraf loopt en
een schakel er even tussenuit halen is een goedkope oplossing echter werkt maar even.Me nog nimmer zo b esodemieterd en bedrogen gevoeld.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *