Pegasus fietsen & e-bikes: Review, Ervaringen & Alle info

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? En is jouw oog op de Pegasus fietsen gevallen? Dan helpen we je in dit artikel op weg.

We geven je een review van de Pegasus fietsen, zodat jij kunt bepalen of de fietsen iets voor jou zijn. 

Eerst staan we stil bij de verschillende soorten en de voor- en nadelen. Je ontdekt daarnaast meer over het merk. En komt te weten wat de ervaringen van gebruikers zijn. 

Soorten Pegasus fietsen

Pegasus fietsen zijn er voor jong en oud. Het merk beschikt over een breed assortiment voor dames, heren en kinderen. Bij de dames Pegasus fietsen zie je een lage instap. De volgende soorten fietsen komen voor:  

 • Pegasus stadsfiets: fietsen voor dagelijks gebruik met ruimte voor bagage. 
 • Pegasus Hybride fiets: stevige allround fietsen. Comfortabel en met versnellingen. 
 • Pegasus elektrische fiets: vaak met middenmotor en technische onderdelen van topkwaliteit. 
 • Kinderfietsen: stevige, veilige fietsen in diverse kleuren en maten. 

De voor- en nadelen van Pegasus fietsen

Wil je weten wat je van een Pegasus fiets kunt verwachten? Neem dan de belangrijkste voor- en nadelen eens door. Die zetten we voor je onder elkaar.

De voordelen- en nadelen gelden voor Pegasus fietsen in het algemeen. Ze hebben dus zowel betrekking op de Pegasus e-bike als stadsfiets en hybride fiets. 

👍 Voordelen Pegasus fietsen

Pegasus fietsen staan bekend om de volgende unieke kenmerken:

 • Standaard uitgerust met goede technische eigenschappen 

Een pluspunt van de Pegasus fietsen is, dat ze standaard goede technische eigenschappen hebben. De onderdelen zijn van goede kwaliteit en gemaakt met de nieuwste innovaties. Daar hoef je geen meerprijs voor te betalen. 

 • Stevige kwaliteit stadsfiets 

De Pegasus fietsen zijn stabiel en comfortabel. Ze voldoen aan de eisen van een stadsfiets. Voor extra comfort zijn de Pegasus fietsen vaak uitgerust met vering in de voorvork. 

 • Geschikt voor elke fietser 

Er zijn voldoende Pegasus fietsen beschikbaar. Het ruime aanbod geeft je veel keuzevrijheid. 

 • Relatief goedkoop

De Pegasus fietsen zijn niet zozeer goedkoop. Maar vergelijk je de prijs met wat je er aan kwaliteit voor terugkrijgt? Dan zie je dat de fietsen relatief erg goedkoop zijn. Al helemaal met een aanbieding.

Bij Pegasus krijg je meer fiets voor je geld. Dat komt ook overeen met het motto van Pegasus: ‘Gewoonweg méér fiets’. 

 • Goede garantie 

Als je een fiets bij Pegasus koopt, kun je rekenen op goede garantie. Op het frame krijg je 10 jaar garantie, op de verende voorvork 5 jaar en andere onderdelen 2 jaar. Wel zo betrouwbaar. 

👎 Nadelen Pegasus fietsen

Tegenover de voordelen, staan ook enkele nadelen. Dat zijn de volgende:

 • Open kettingkast

De kettingkast van de Pegasus fietsen is niet gesloten. Hierdoor biedt het geen optimale bescherming tegen vocht en vuil. Het is nodig om de ketting vaker te onderhouden. Anders kan de ketting aan gaan lopen of kan de spanning verslappen.

Een ander nadeel van een open kettingkast zijn de vetvlekken. Je kleding wordt sneller vies. 

 • Geen opvallende designs

Wat betreft het ontwerp van de fietsen, is Pegasus geen marktleider. De fietsen kennen een standaard vormgeving. Daarin onderscheiden ze zich niet van andere merken.

Over het merk Pegasus

Pegasus is een van de grootste fietsmerken uit Duitsland. Het merk ontwerpt de fietsen en heeft een eigen fabriek om ze te produceren. Daarmee is Pegasus in de jaren 80 gestart. 

Destijds richtte het merk zich vooral op stadsfietsen. In de loop der tijd is Pegasus zich ook meer op e-bikes gaan richten. Het merk is daarmee een fiets- en e-bike merk te noemen. Aan de soorten kon je al zien dat er sprake is van een gevarieerd aanbod. 

Ervaringen met de Pegasus fietsen & e-bikes

Wij namen de reviews van de Pegasus (elektrische) fietsen onder de loep. Daarbij viel op dat we voornamelijk positieve reacties tegenkwamen. Klachten zijn amper te vinden. Mensen zijn over de kwaliteit en het comfort van de fiets te spreken. 

Ook zien we dat de Pegasus fietsen goed worden beoordeeld door onafhankelijke partijen. De fietsen komen goed uit de test van de ANWB en de Consumentenbond

De enige negatieve klachten die we vinden, hebben betrekking op de ketting. In de negatieve review komt naar voren dat de ketting op den duur aan gaat lopen.

Dat kan komen door de open kettingkast van de Pegasus fietsen. Hierdoor moet je de ketting met regelmaat smeren en onderhouden.

Conclusie review: is een Pegasus fiets de moeite waard?

pegasus fietsen

Naar onze mening zijn de Pegasus fietsen de investering waard. Met de kwaliteit van de fietsen zit het erg goed. De technische onderdelen, zoals de motor en accu, zijn niet de minste.

Daarnaast zijn de fietsen gemaakt op een stabiele en comfortabele rit. De zithouding is prettig en je hebt bij het merk veel keuze. 

De Pegasus fiets is niet de juiste keuze, als je een fiets zoekt met een uniek design. De vormgeving van de fietsen vinden wij vrij standaard.

Het is zo dat de fietsen er in meerdere kleuren en met diverse frames zijn. Maar bij andere merken zie je stijlvolle ontwerpen. Vooral als het aankomt op de Pegasus kinderfietsen. 

Dit is en blijft echter een kwestie van smaak. Een ander nadeel is de open kettingkast, dit zorgt voor meer onderhoud aan de fiets. Toch raden wij de Pegasus fietsen zeker aan. De fiets voldoet aan de verwachtingen, is comfortabel en robuust. 

Waar zijn Pegasus fietsen te koop?

De Pegasus fietsen zijn bij veel fietsenwinkels te koop. Er zijn veel dealers in Nederland. Bij bijna elke fietsenwinkel kun je voor een Pegasus fiets terecht.

Door het hele land zijn er dealers te vinden. Daarnaast kun je de fiets bij een fietsenwinkel in Duitsland of in België kopen.
Veelgestelde vragen

Is Pegasus een goed merk?

Op basis van de prijs- en kwaliteitsverhouding is Pegasus een goed fietsmerk. De fietsen zijn stevig, stabiel en comfortabel. 

Voor wie is een Pegasus fiets geschikt?

In principe is er voor iedereen een geschikte Pegasus fiets. Er zijn Pegasus e-bikes, hybride fietsen, stadsfietsen en kinderfietsen. De fietsen zijn er in meerdere kleuren en maten. 

Is een Pegasus e-bike duur?

De aanschafprijs van een Pegasus elektrische fiets is niet zozeer goedkoop. Toch kan de fiets ook niet duur worden genoemd. Voor wat je betaalt, krijg je namelijk de beste technische onderdelen. Met de kwaliteit zit het erg goed. Je zou de fiets bovendien goedkoper aan kunnen schaffen met een aanbieding. 

Waar komen Pegasus fietsen en e-bikes vandaan?

Pegasus is een Duits merk. Het Duitse merk ontwikkelt en produceert de fietsen. Hierdoor voldoen de fietsen aan de strenge Duitse veiligheidseisen. Dit komt de kwaliteit ten goede.


Meer fietsmerken:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *