Rose Bikes fietsen: Review, Aanbod & Info

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Ben je een interessante fiets van het merk Rose Bikes tegengekomen? Grote kans dat je graag meer informatie over dit merk wilt hebben.

Dit merk is immers niet zo populair als Batavus, Giant en vergelijkbare merken. Wel kunnen wij nu alvast stellen dat Rose Bikes een interessant aanbod heeft.

In deze Rose Bikes review vertellen wij je graag meer over de fietsen van dit merk. We bespreken uit welke Rose fietsen je kunt kiezen, maar ook waar de fietsen te koop zijn.

Verder vertellen we je waar de fietsen gemaakt worden en of er eventuele betere alternatieven bestaan voor een Rose fiets.

Over het merk Rose Bikes

Al in 1907 werd het merk Rose Bikes opgericht. Dit werd door de heer Heinrich Rose gemaakt. Op dat moment was Rose Bikes nog geen eigen fietsenmerk, maar het was niks meer dan een kleine fietsenwinkel.

In het jaar 1932 namen twee zoons het bedrijf over van Heinrich Rose. Deze twee zoons besloten om in de zomer fietsen te verkopen en in de winter naaimachines.

Dit loopt goed, waarna het bedrijf uiteindelijk in handen komt van de 3e generatie uit de familie Rose. Hij besluit om het bedrijf flink uit te breiden.

Zo laat hij meerdere nieuwe magazijnen bouwen en introduceert hij het fietsenmerk Red Bull. Dit merk komt van origine uit Canada, maar wordt door Erwin Rose naar Duitsland gehaald.

In 2011 besluiten de heren Rose om het nog grootser aan te pakken. Zij komen in dat jaar namelijk met fietsen van hun eigen merk op de proppen; Rose. Onder deze merknaam geeft men sinds 2011 talloze fietsen van de beste kwaliteit aan.

Binnen dit merk ligt de focus op veelzijdigheid. Alle producten die men aanbiedt, worden bijvoorbeeld in meerdere varianten aangeboden. Wat hierbij onder meer opvalt, is de diversiteit qua soorten fietsen. Daar lees je hieronder meer over.

Tot op de dag van vandaag is Rose Bikes een familiebedrijf gebleven. Vanuit dit familiebedrijf is het doel om zoveel mogelijk mensen op de fiets te laten stappen.

Daarbij ligt de focus op onder meer woon-werkverkeer op de fiets. Volgens het bestuur van Rose Bikes past dat beter bij de duurzame maatschappij waar we naar toe moeten.

Het aanbod Rose fietsen

Veelzijdigheid, veelzijdigheid en nog eens veelzijdigheid. Daar draait het bij het Duitse merk Rose volledig om. Dit blijkt overduidelijk uit het aanbod van fietsen; men biedt allerlei soorten fietsen aan, variërend van racefietsen tot aan trekkingfietsen.

Rose racefietsen

Wil je graag een nieuwe racefiets aanraden? Met een Rose racefiets zit je dan goed. De fietsen van dit merk zien er prachtig uit, zijn van de beste onderdelen voorzien en leveren prima rijeigenschappen op.

Bij het ontwikkelen van de racefietsen ligt de focus onder meer op het gewicht. De fietsen worden simpelweg zo licht mogelijk gehouden.

Binnen het aanbod kun je ook nog uit twee categorieën kiezen: Race en Endurance. De Endurance fietsen zijn racefietsen met nét een beetje meer comfort. Door dit beetje extra comfort zijn deze fietsen meer geschikt voor de langere afstanden.

Rose MTB’s

Zoek je liever het avontuur in de bossen en dergelijke op? Dan zit je goed met één van de mountainbikes van het merk Rose. Ook hierbij geldt weer dat Rose meerdere soorten MTB’s op de markt heeft gebracht.

Al deze mountainbikes zijn onderverdeeld in vier categorieën:

 • Cross Country. De Cross Country MTB’s van Rose zijn geschikt voor wedstrijden en toertochten. Deze fietsen combineren efficiency en snelheid met elkaar.
 • Trail/Enduro. Deze mountainbikes zijn voor elk avontuur geschikt. Je kunt met deze fietsen moeiteloos een berg beklimmen en je vervolgens vol overgave op de afdaling storten.
 • Freeride. Dit zijn zogeheten gravitybikes, waarmee je voor niets of niemand bang hoeft te zijn. Op deze mountainbikes kun je bijvoorbeeld stunts uitvoeren of razendsnel afdalingen pakken.
 • Dirt. Wil je een MTB hebben waar je bijvoorbeeld een 360 tailwip of backflip mee kunt maken? Dan heb je een Rose MTB uit de Dirt serie nodig.

Rose E-bikes

Het Duitse fietsenmerk Rose gaat absoluut met de tijd mee. Dit blijkt onder meer uit het diverse aanbod van e-bikes.

Rose biedt allerlei soorten elektrische fietsen aan, zoals uit onderstaand lijstje blijkt:

 • Elektrische racefiets. Het merk Rose heeft één van haar racefietsen omgebouwd tot een elektrische variant. Vrij uniek.
 • Toer. Met een elektrische toerfiets van Rose geniet je van een maximaal rijcomfort. Deze fietsen zijn uiterst geschikt voor de langere afstanden.
 • SUV E-bikes. Deze fietsen zijn van grote banden voorzien en zijn hierdoor tegen een stootje bestand. Volgens Rose is dit de perfecte e-bike voor offroad avonturen.
 • Reis. Als je graag lange afstanden op je fiets aflegt, is één van de fietsen uit de Reis serie een prima optie voor je. Dit is een elektrische alleskunner volgens Rose. Deze fiets is vooral voor avonturiers geschikt.
 • Urban. Wil je dagelijks een e-bike gebruiken, bijvoorbeeld in een drukke stad? Dan heb je één van de e-bikes uit de Urban serie van Rose nodig.
 • Fitness. Voor sportieve avonturen zijn de fietsen uit de Fitness serie van Rose ideaal. Deze elektrische fietsen staan garant voor veel fietsplezier.
 • Gravel. Rose heeft zelfs een gravelbike volledig elektrisch uitgevoerd. Met deze fiets beleef je volgens het merk ‘epische avonturen’.

Rose gravelbikes

Gravelbikes zijn een relatief nieuw fenomeen. Zo’n fiets kun je het beste zien als een combinatie van een mountainbike en een racefiets.

Ook het merk Rose Bikes biedt inmiddels meerdere van deze gravelbikes aan. Deze fietsen zijn volgens Rose geschikt voor elk offroad avontuur.

Wat bij de Rose gravelbikes voornamelijk opvalt, is het design. De fietsen zien er gelikt en strak uit én zijn ook nog eens van een fraaie kleurstelling voorzien. Je hebt bovendien de keuze uit meerdere soorten gravelbikes, waaronder ook een elektrische variant.

Waar worden Rose fietsen gemaakt?

Veel onderdelen van de Rose Bikes worden in het buitenland gemaakt. De fietsen zelf worden echter in de fabriek in Bocholt geassembleerd. Hoe dit in zijn werk gaat, is vrij uniek.

De meeste fietsen die door Rose Bikes verkocht worden, worden geheel naar wens van de klant gemaakt. Dit betekent dat klanten bij dit merk zelf kunnen bepalen hoe ze hun fiets afgemonteerd hebben.

Zo bepaal je zelf welk stuurlint en welk zadel je wilt hebben of wat voor versnellingscombinatie er op de fiets moet zitten.

De fietsen worden uiteindelijk allemaal in Duitsland in elkaar gezet. Rose Bikes heeft een gigantisch magazijn/fabriek in de plaats Bocholt daarvoor gebouwd.

Vanuit deze fabriek worden ook alle pakketten verstuurd naar de klanten, want ook voor accessoires zit je in de webshop van Rose goed.

Zijn ze te koop in de winkel?

Nee, de fietsen van Rose Bikes zijn niet in de winkels te koop. Of beter gezegd: niet in winkels in ons land. Het merk heeft daarentegen wel 15 winkels in Duitsland en Zwitserland geopend.

Hoe is de kwaliteit van de Rose fietsen?

De Rose fietsen zijn van een uitmuntende kwaliteit. Voor de fietsen worden de beste onderdelen gebruikt, terwijl de fiets nauwkeurig in Duitsland geassembleerd wordt. Ook dat draagt bij aan de algehele kwaliteit van de fietsen.

Wat wij iets minder vinden, is de strategie die men hanteert. Op de website van Rose Bikes zie je bijvoorbeeld niet de exacte prijs per fiets vermeld staan.

Pas nadat je je (adres)gegevens ingevuld hebt, krijg je meer inzicht in de prijzen. Dit vinden wij alles behalve fijn, aangezien het merk hierdoor niet transparant is. Deze strategie kennen we overigens van een ander merk; Stella.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Als je een nieuwe racefiets, MTB of gravelbike wilt kopen, heb je voldoende alternatieven. Of deze alternatieven daadwerkelijk beter zijn, hangt vooral van je eigen wensen en voorkeuren af.

Wil je een nieuwe e-bike kopen? Met name als je specifieke wensen hebt, zit je hiervoor perfect bij Rose. Dit merk biedt nu eenmaal unieke e-bikes aan.

Voor- en nadelen van Rose Bikes

 • Uniek aanbod van fietsen. We kunnen absoluut stellen dat Rose een uniek aanbod van fietsen in haar assortiment heeft.
 • Prima kwaliteit. Zoals hierboven al omschreven, is de kwaliteit van een Rose fiets prima te noemen.
 • Prima service. Ondanks dat Rose Bikes geen winkels in ons land heeft, is de service prima te noemen. Je kunt bijvoorbeeld op meerdere manieren contact opnemen.
 • Geweldige webshop. Over de webshop van Rose Bikes zijn wij erg te spreken. Je kunt makkelijk de verschillende producten bekijken en direct bestellen.
 • Weinig transparant. Het belangrijkste nadeel vinden wij dat dit merk niet al te transparant is. Dit blijkt met name uit het gebrek aan exacte prijzen in de webshop.
 • Geen winkels in Nederland. Het is ook jammer dat Rose Bikes nog geen winkels in ons land geopend heeft.

Wat zeggen gebruikers?

De meeste gebruikers zijn uitermate te spreken over een Rose fiets. Zij benoemen de rijeigenschappen, de uitstraling van de fiets en de algehele prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie: is Rose Bikes betrouwbaar?

Ja, wij kunnen zeker stellen dat Rose Bikes betrouwbaar is. Ook kunnen we stellen dat dit merk een interessant aanbod aanbiedt.

Of dit daadwerkelijk het beste fietsenmerk voor jou is, hangt vooral van je wensen af. Kijk daarom ook zeker naar fietsen van andere merken.


Meer fietsmerken:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *