Veloretti elektrische fiets: Onze review

Laatst bijgewerkt door Joni op september 19, 2023

Heb je je pijlen op een Veloretti elektrische fiets gericht? Of ben je bij toeval een elektrische fiets van dit merk tegengekomen?

Dan vraag je je ongetwijfeld af of de aanschaf van een elektrische fiets van dit merk aan te raden is. In dit artikel vertellen we je hier graag alles over.

Over het merk Veloretti

Tijdloze elektrische fietsen tegen een betaalbare prijs. Dat zijn de eerste woorden die je op de website van Veloretti tegenkomt. Uit deze woorden blijkt direct waar Veloretti zich op richt:

 • Elektrische fietsen
 • Tijdloos design
 • Betaalbaar

Door de jaren heen heeft Veloretti een flinke groei door weten te maken. Iets wat aan bovenstaande factoren te danken is, maar ook aan het feit dat de fietsen handgemaakt worden.

De fietsen worden in Europa handgemaakt en worden in Amsterdam ontworpen. Veloretti is van origine een Nederlands fietsmerk, maar is momenteel in (veel) meer Europese landen actief.

Het aanbod van Veloretti

electric ivy en ace

Op dit moment worden meerdere elektrische fietsen door Veloretti aangeboden:

 • Electric Ivy: framemaat van 55 inch en in drie kleuren te verkrijgen
 • Electric Ace: framemaat van 59 inch en in drie kleuren te verkrijgen

De Ivy fiets van Veloretti is voor vrouwen ontwikkeld. Dit is niet alleen aan de framemaat terug te zien, maar ook aan het design.

Deze fiets heeft bijvoorbeeld een lage framebuis, waardoor op- en afstappen een stuk makkelijker (en sierlijker) gaat. Bij deze fiets kun je uit drie kleuren kiezen; een ivoren variant, een zwarte variant en een groene variant.

De Ace fiets van Veloretti is voor mannen ontwikkeld. Dit blijkt uit de hoge framebuis en uit de framemaat. Ook deze fiets is in drie kleuren te verkrijgen: grijs/groen, bruin met wit en zwart.

Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van een Veloretti fiets?

 • Tijdloos design: aan het design van een Veloretti fiets zie je niet direct dat dit een elektrische fiets is. Het accupakket is op een bijzonder fraaie manier in het ontwerp weggewerkt.
 • Middenmotor: Veloretti kiest ervoor om de motor in het midden van de fiets te verwerken. Of beter gezegd: de elektromotor wordt in het frame van de e-bike verwerkt.
 • Uitneembare batterij: Veloretti heeft voor een uitneembare batterij gekozen. Met dank aan deze uitneembare batterij laad je de batterij moeiteloos op.
 • Automatische versnellingen: op een Veloretti fiets hoef je nooit meer zelf te schakelen. Dit e-bike merk heeft namelijk voor een uniek schakelsysteem gekozen; hiermee schakelt de fiets geheel automatisch tussen de versnellingen.
 • Veilig: alle elektrische fietsen van Veloretti zijn bijzonder veilig. Dit is onder meer te danken aan de opvallende verlichting, waarvoor Veloretti van een unieke technologie gebruik maakt.
 • Flinke actieradius: op één acculading kun je ongeveer 120 kilometer fietsen. Bijzonder veel, zeker als je deze fiets voornamelijk in de stad gebruikt. Aangezien je in de stad geen al te grote afstanden aflegt, kun je een hele week lang gebruik maken van één acculading.

Voor wie zijn de Veloretti elektrische fietsen geschikt?

Veloretti elektrische fiets

Deze fietsen zijn wat ons betreft vooral geschikt voor in de stad. Maar, als je op het platteland woont, kun je ook prima voor een e-bike van Veloretti kiezen.

De fietsen zijn tijdloos, hebben een flinke actieradius en beschikken over een afneembare batterij.

Daarnaast zijn de fietsen dus voor zowel vrouwen als mannen geschikt. De Ivy fiets is geschikt voor vrouwen en de Ace fiets is geschikt voor mannen.

Wel moet de vormgeving/kleurstelling van de Veloretti e-bikes naar je wens zijn. Mocht je liever op een niet al te opvallende fiets fietsen, kun je het beste voor de zwarte variant kiezen.

Waar kun je een proefrit maken?

veloretti_winkel

Zou je graag een Veloretti elektrische fiets met eigen ogen willen aanschouwen? Of ben je erg benieuwd naar de rijeigenschappen van de fietsen van dit merk?

Dan adviseren wij je om naar de brandstore van Veloretti toe te gaan. In de brandstore ben je namelijk in staat om proefritten te maken op de fiets.

Deze brandstore is te vinden in onze hoofdstad. Op de Van Woustraat 72 is de prachtige shop van Veloretti te vinden. Hier kun je de fietsen bekijken en ook een proefrit maken.

Wat vinden wij van de elektrische fietsen van Veloretti?

Elektrische fiets Veloretti

Over de elektrische fietsen van Veloretti zijn wij erg te spreken. We vinden de fietsen niet alleen prachtig, maar ook praktisch en uniek.

Dit unieke aspect is niet alleen aan het design van de fietsen te vinden, maar ook aan de oplaadmogelijkheden. Het feit dat je de batterij uit kunt nemen, vinden wij subliem.

Wat zijn de voordelen van een Veloretti elektrische fiets?

 • Prima actieradius: de actieradius van ruim 100 kilometer vinden wij echt geweldig. Als je bijvoorbeeld elke dag 20 kilometer fietst, doe je maar liefst 5 dagen op één acculading.
 • Onderscheidend design: wij zijn van mening dat weinig elektrische fietsen zó mooi zijn als een Veloretti elektrische fiets. Met dank aan dit onderscheidende design val je hoe dan ook op met zo’n fiets.
 • Prima rijeigenschappen: toen wij een proefrit op een Veloretti elektrische fiets maakten, werden wij erg enthousiast. Het automatische schakelsysteem is subliem, de sturing is erg direct en alles voelt robuust aan.
 • Ergonomie is dik in orde: wij zijn ook van mening dat de ergonomie dik in orde is. Je zit lekker op zo’n elektrische fiets en je fietst met veel gemak.

Wat zijn de nadelen van een Veloretti elektrische fiets?

 • Niet overal te koop: het feit dat je een Veloretti elektrische fiets alleen via de Veloretti webshop kunt bestellen, vinden wij iets minder. De enige andere optie die je hebt, is om naar de brandstore toe te gaan. Ook dat is niet ideaal; we hadden graag gezien dat je deze fietsen bij allerlei aanbieders zou kunnen bestellen.
 • Vrij prijzig: Veloretti geeft zelf aan dat ze betaalbare fietsen op de markt brengen, maar daar zijn wij het niet helemaal over eens. Voor een elektrische fiets betaal je bij Veloretti ongeveer 2500 euro.

Kunnen wij een Veloretti e-bike aanraden?

Ja, zonder enige twijfel. Dit merk levert prachtige en hoogwaardige e-bikes. De fietsen hebben een flinke actieradius en zijn perfect op te laden.

Met dank aan enkele unieke toevoegingen én het unieke design is dit een e-bike waar je heel veel plezier aan gaat beleven.

Klik op de knop hieronder voor de gratis e-bike keuzehulp. Hierin ontdek je de belangrijkste aandachtspunten om een miskoop te voorkomen:


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

1 reactie

Oliver · juli 28, 2022 op 9:36 pm

Bestel hier niet!!!
Wacht al 3 maanden op mijn fiets!!!
2700 euro betaald.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *