Canyon fiets kopen: Racefietsen, Mountainbikes, Gravelbikes & Meer

Laatst bijgewerkt door Franziska op mei 10, 2023

Ben je op zoek naar een hoogwaardige racefiets, MTB, gravelbike of hybridefiets? Dan is de kans groot dat je al snel bij het merk Canyon uitkomt.

Dit merk is één van de beste leveranciers van hoogwaardige fietsen.

De fietsen van dit merk zien er stuk voor stuk gelikt uit, zijn van de beste onderdelen vervaardigd en voldoen aan de meeste verwachtingen.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de fietsen van Canyon. Over racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en hybride fietsen vind je hieronder meer informatie!

Over Canyon

canyon_fietsen_kopen

Het fietsmerk Canyon werd in 1985 in Koblenz, Duitsland, opgericht. Het merk is dus nog niet al te oud, maar heeft toch een flinke naam opgebouwd.

Dit is onder meer te danken aan het uitgebreide en hoogwaardige aanbod.

In eerste instantie was Canyon alleen een vakhandelaar voor de wielersport. In 1996 startte men echter ook met het ontwerpen en produceren van eigen fietsen.

Dit deed men onder de naam Canyon; tot voorheen ging dit bedrijf door het leven als ‘Radsport Arnold GmbH’.

Als je een Canyon fiets aan wilt schaffen, is dat niet overal mogelijk. Dit merk kiest er namelijk voor om alleen een directe verkoop aan te bieden.

Dit betekent dat je een Canyon fiets alleen via de website van Canyon kunt kopen.

Wat voor fietsen verkoopt Canyon?

Door de jaren heen is het merk Canyon steeds populairder geworden. Dit is te danken aan de kwaliteit die het merk levert, maar ook aan het prijskaartje.

De fietsen van Canyon zijn niet goedkoop te noemen, maar de prijzen zijn absoluut scherp met het oog op de kwaliteit.

Daarnaast valt in het huidige aanbod de diversiteit op. Dit merk levert namelijk veel verschillende soorten fietsen, waarover we je hieronder meer vertellen.

Canyon racefiets kopen

canyon_racefiets

Voor een perfecte racefiets ben je bij Canyon absoluut aan het juiste adres. Veel wielrenners hebben in de afgelopen jaren reeds voor een Canyon racefiets gekozen.

Met alle dank aan de kwaliteit, het prijskaartje en het uitgebreide aanbod.

In het aanbod van Canyon zijn behoorlijk veel racefietsen te vinden. Binnen het aanbod kan onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten fietsen:

 • Aeroad: de Aeroad Canyon fietsen zijn voorzien van een nieuw frame, superieure stuureigenschappen en een gebalanceerde geometrie.
 • Ultimate: de Ultimate Canyon fietsen kun je zien als de good old racefietsen. Bij deze racefietsen valt voornamelijk de aerodynamica op.

Welk van deze twee series spreekt je het meeste aan?

Nadat je tussen deze twee series je keuze gemaakt hebt, moet je nog veel meer keuzes maken. Canyon biedt namelijk ruim 30 verschillende racefietsen aan.

Opvallend bij de Canyon racefietsen is de diversiteit aan kleuren. Je kunt kiezen voor opvallende kleuren (paars), maar je kunt ook voor een witte of zwarte racefiets gaan.

Ook veel details op de Canyon racefietsen zijn in kleuren uitgebracht; zo zijn de wangen van veel wielen in bijvoorbeeld het geel of paars uitgevoerd.

De specs van de fietsen zijn dik in orde. Het leuke is hierbij dat je ook op dit vlak veel keuze hebt.

Zo kun je uit allerlei schakelgroepen kiezen, uit twee soorten remmen (schijf- en velgremmen) en uit twee soorten schakelmechanismes (mechanisch en elektronisch).

Al met al is de kans heel groot dat één van de Canyon racefietsen aan je wensen voldoet. Met de aanschaf van een Canyon racefiets ga je absoluut voor kwaliteit.

Canyon mountainbike kopen

canyon_mountainbike

Ben je gek op mountainbiken? En is het de hoogste tijd voor je om een nieuwe mountainbike aan te schaffen?

Ook daarvoor kun je bij Canyon terecht; het aanbod van mountainbikes is indrukwekkend te noemen.

In het aanbod van Canyon zijn allerlei soorten mountainbikes te vinden:

 • Torque: dit is een stoere long travel bike welke voornamelijk in het hooggebergte van pas komt. Op zo’n fiets kun je de meest intensieve tracks aan.
 • Trail bikes: een trail bike van Canyon kun je zien als een alleskunner. Met deze mountainbike kun je steile beklimmingen aan, terwijl je ook technische afdalingen kunt voltooien.
 • Enduro bikes: deze bikes zijn ideaal voor afdalingen. Met dank aan de geometrie geniet je van veel vertrouwen en de gewenste stuureigenschappen bij een (snelle) afdaling.
 • Emountainbikes: bij Canyon kun je ook kiezen voor een elektrische mountainbike. Hier vertellen we je later graag meer over.
 • Downhill bikes: de Downhill bikes van Canyon zijn gemaakt voor grote sprongen, voor hoge snelheden en voor technische afdalingen.
 • Dirt Jump Bikes: de Dirt Jump Bikes van Canyon zijn robuust, kunnen tegen een stootje en zijn superlicht. Met dank aan het minieme gewicht zijn deze mountainbikes opvallend wendbaar.
 • Downcountry Bikes: deze mountainbikes van Canyon zijn doeltreffend, snel en veelzijdig.
 • Fat bikes: de Fat bikes beschikken over dikke banden, waardoor je op alle terreinen met deze mountainbike uit de voeten kunt. Op zand, op sneeuw en op ruige gravelpaden.
 • Crosscountry bikes: de cross-country bikes zijn ideaal voor parcoursen op een hoog tempo.
 • Youth MTB: Canyon biedt sinds enige tijd ook speciale mountainbikes voor kinderen aan.

Naar welk soort mountainbike gaat je voorkeur uit? Via de website van Canyon maak je snel een goede vergelijking voor jezelf.

Ongeacht voor welke MTB je vervolgens kiest, geniet je van een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Gravelbikes

canyon_gravelbike

Bij Canyon kun je ook aankloppen voor een hoogwaardige gravelbike. Met een gravelfiets kun je zowel over asfalt als over onverharde paden fietsen.

De gravelbikes van dit merk zijn onwijs sterk, zien er tof uit en zijn veelzijdig inzetbaar.

Bovendien kun je in het aanbod van Canyon uit echt veel gravelbikes kiezen. In totaal biedt Canyon namelijk meer dan 45 verschillende gravelbikes aan.

Binnen het aanbod kan onder meer tussen volgende series onderscheid gemaakt worden:

 • Grail: deze travelbikes beschikken over een carbon cockpit, over middelbrede banden en over een laag gewicht. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit één van de meest veelzijdige gravelbikes ooit is.
 • Grizl: wil je op echt uitdagend terrein met je gravelbike fietsen? Dan kun je het beste voor een Canyon fiets uit de Grizl serie kiezen. Deze gravelbikes beschikken bijvoorbeeld over net iets bredere banden.
 • Endurace: je kunt ook voor de Endurace gravelbikes kiezen. Dit is een normale racefiets, maar dan met de mogelijkheid om brede banden te monteren. Op die manier geniet je van de combinatie van een racefiets en een gravelbike.

E-bikes en Hybrides

canyon_hybrid_fiets

Canyon gaat met haar tijd mee. Dit betekent dat dit merk ook elektrische fietsen aan is gaan bieden.

Binnen dit aanbod kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende fietsen:

 • E-City: dit zijn elektrische fietsen voor dagelijks gebruik
 • E-Touring: dit zijn elektrische trekkingsfietsen voor het maken van lange fietstochten
 • E-Gravel: dit zijn elektrische gravelbikes
 • E-Mountain: dit zijn elektrische mountainbikes

Bij Canyon kun je tegenwoordig ook voor een hybride fiets kiezen. Deze fietsen kenmerken zich door een recht stuur en een rechte zitpositie.

Volgens Canyon worden daardoor de eigenschappen van een MTB en een wegfiets perfect met elkaar gecombineerd.

In het huidige aanbod van Canyon zijn iets minder dan 40 hybride fietsen te vinden.

Canyon ervaringen

Enige tijd geleden hebben wij meerdere Canyon fietsen uit mogen proberen. Aan de hand daarvan kunnen we eigenlijk maar één ding concluderen: een Canyon fiets is geweldig.

Ongeacht voor wat voor fiets je kiest, geniet je van de nodige voordelen.

Zo viel bij ons de afwerking van de fietsen in positieve zin op. Ook de samenstelling – qua onderdelen – is volledig naar onze wens.

Canyon maakt van bijvoorbeeld hoogwaardige schakelgroepen en remmen gebruik, waarbij je zelf ook de nodige keuze hebt.

Ook met de after sales hebben we goede ervaringen. Dit werkt relatief bijzonder, aangezien je voor after sales bij Canyon zelf moet zijn.

Doordat Canyon niet met tussenpersonen werkt, kun je niet met je Canyon bij de plaatselijke fietsenmaker terecht.

Althans; dat is niet aan te raden als je Canyon fiets nog gewoon in de garantieperiode zit.

Regelmatig koopjes in de outlet

Iets wat ons de laatste tijd opgevallen is, zijn de hoeveelheid koopjes in de outlet. Als je de aanbiedingen van Canyon met enige regelmaat checkt, kun je van echt interessante aanbiedingen profiteren.

Grotendeels tevreden klanten

Canyon heeft in de afgelopen jaren een flinke fanbase op weten te bouwen. Veel ervaringen die we op het internet hebben gevonden, zijn bijzonder positief.

Dit geldt niet alleen voor Nederlandse klanten, maar ook voor klanten uit andere Europese landen. De beoordelingen van andere klanten sluiten dus aan op onze eigen ervaringen; positief tot heel positief.

Hoe is de service?

De service van Canyon is prima te noemen. Als er iets mis met je fiets is, moet je hiervoor contact met Canyon zelf opnemen.

Dit merk komt je fiets vervolgens thuis ophalen en zorgt voor de benodigde reparatie. De ervaring leert dat dit prima werkt, maar dat je je fiets soms wel langere tijd kwijt bent.

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, werkt Canyon niet met tussenpersonen. Voor een eventuele reparatie moet je dus echt bij Canyon zelf zijn.

Wel of geen Canyon (race)fiets kopen?

canyon_fietsen

Wij raden je van harte aan om voor een Canyon (race)fiets te kiezen. De fietsen zijn van een prima kwaliteit, je hebt heel veel keuze en je geniet van interessante prijzen.

Wel moet je even goed rekening met de aanschaf en service houden; alles verloopt via Canyon zelf.

Doordat men niet met andere partijen samenwerkt, kun je de fietsen ook niet even bij een plaatselijke fietsenhandel uitproberen.

Op de website van Canyon vind je gelukkig heel veel informatie over de fietsen en de mogelijkheden. Wij zijn in ieder geval groot fan!


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Fietsen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *