Beste hybride fiets kopen – Test, Aandachtspunten & Aanbeveling

Laatst bijgewerkt door Simon op september 22, 2022

Voor wie fietsen een passie is, is het hebben van de juiste fiets cruciaal. Het hebben van een goede hybride fiets kan dan ook een wereld van verschil zijn. Maar voor je een hybride fiets test is het natuurlijk wel goed om te weten wat er allemaal op de markt is.

Zo heb je namelijk een fitness hybride fiets/sport hybride fiets en een cross hybride fiets, die beide geschikt zijn voor dames en heren.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over deze hybride fietsen. Zo geven we je alle informatie die je nodig hebt om de beste hybride fiets te kunnen bemachtigen. Ook vertellen we je wat de beste hybride fiets met riemaandrijving is.

Verschillende soorten

hybride_fietsen

Maar voor we kunnen bepalen wat de beste hybride fiets is, is het verstandig om eerst te kijken naar wat het precies is.

Een hybride fiets is namelijk de perfecte combinatie tussen een stadsfiets en een sportfiets. Zo zijn deze vaak voorzien van meerdere versnellingen en handremmen.

Een andere factor die kenmerkend is voor een hybride fiets is het aluminium frame. Deze zorgt er namelijk voor dat de fiets een stuk lichter is dan bijvoorbeeld een mountainbike. Zo kun je de fiets gemakkelijk meenemen op een fietsendrager.

Maar niet iedere hybride fiets is gelijk. Er zijn namelijk een aantal verschillende hybride fietsen.

Fitness/sport hybride fiets

Een fitness hybride fiets, ook wel een sport hybride fiets genoemd, is een van de meest geliefde modellen. Deze modellen zijn namelijk een combinatie van een stadsfiets en een racefiets.

Deze combinatie maakt het zo dat deze fietsen bijzonder licht zijn. Dit komt onder andere doordat het frame gemaakt wordt van een licht aluminium.

Als je een fitness hybride fiets test dan kom je ook al snel tot de conclusie dat de houding anders is dan die van een racefiets.

Dit is het stukje stadsfiets dat in de fitness fiets verwerkt is. Je zit namelijk een stuk rechter dan dat je bij een racefiets zit, waardoor je comfortabeler kunt fietsen.

Naast de houding zijn de wielen en banden ook een stukje breder dan bij een racefiets. De bredere banden zorgen ervoor dat je net wat meer grip en comfort ervaart dan bij een racefiets.

Een voordeel aan een sport hybride fiets is dat je gemakkelijk extra accessoires toegevoegd en gemonteerd kunnen worden. Zo kun je er makkelijk een bagagedrager of spatborden op monteren.

Een fitness hybride fiets of sport hybride fiets is dan ook ideaal voor mensen die dagelijks wat langere afstanden fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld op een sportieve, maar comfortabele manier van en naar je werk gaan.

Cross hybride fiets

sport_hybride_fiets_test

Waar een sport hybride fiets vooral veel weg heeft van een racefiets, heeft een cross hybride fiets meer weg van een mountainbike.

Zo is een cross hybride fiets voorzien van eveneens een aluminium frame. Ondanks het aluminium frame zijn de fietsen toch wat zwaarder dan de sport hybride fietsen. Desalniettemin zijn ze wel lichter dan mountainbikes.

De voorvork van de fiets is geveerd, waardoor je een stuk makkelijker over zandpaden en verharde boswegen kunt bewegen.

De remmen van een cross hybride fiets zijn vaak schijfremmen, waardoor je te allen tijde je remkracht blijft behouden.

Waar een sport hybride fiets juist bredere banden heeft dan een racefiets heeft een cross hybride fiets juist dunnere banden dan een mountainbike.

Maar ondanks de dunnere banden zijn deze nog steeds voorzien van het grove profiel. Hierdoor heb je extra grip op zandwegen en bospaden.

Het grote voordeel aan een cross hybride fiets is dat je op zo goed als ieder terrein kunt fietsen. Houd wel in je achterhoofd dat het geen mountainbike is, dus dat mountainbike paden niet te begaan zijn.

Zandwegen, bospaden en verharde stadswegen zijn daarentegen geen enkel probleem.  

Waar moet je op letten?

Het aanschaffen van een nieuwe hybride fiets kan een behoorlijke aankoop zijn. Het is dan ook niet gek dat je goede kwaliteit wilt voor jouw zuurverdiende geld.

Hieronder hebben we een paar dingen voor je op een rijtje gezet die het makkelijker maken om de juiste hybride fiets voor jou te vinden.

Bagagedrager

Het kan erg fijn zijn om een fiets te hebben waar je makkelijk wat spullen op kunt vervoeren.

Als jij graag wilt profiteren van alle gemakken van een hybride fiets maar wel je boodschappen wilt kunnen vervoeren, dan is het nemen van een bagagedrager aan te bevelen.

Het is uiteraard wel zo dat een bagagedrager wat weegt. Dus als je je fiets zo licht mogelijk wilt houden kun je er ook voor kiezen deze eraf te laten.

Versnellingen

beste_hybride_fiets

Als je iedere dag op en neer naar je studie of werk moet met je hybride fiets, dan is het ook goed om rekening te houden met het aantal versnellingen.

Bij routes met heuvels is het dan ook verstandig om wat meer versnellingen te hebben.

Fiets je meer over routes met lange rechte stukken? Dan is het niet per se nodig om veel versnellingen te hebben.

Zadel

Hoewel dit misschien als een beetje een banaal punt klinkt, is het voor veel mensen toch echt heel belangrijk.

Als je namelijk langere ritten gaat maken met je hybride fiets, dan is het noodzakelijk dat je ook een comfortabel zadel hebt.

Gelukkig zijn er erg veel verschillende zadels te verkrijgen op de markt, dus je kunt deze altijd aanpassen aan jouw wensen.

Onze aanbeveling!

Nu weet je precies welke soorten hybride fietsen er zijn, wat deze inhouden en waar je op moet letten.

Maar naast alleen informatie wil je vast ook weten wat de beste hybride fiets is.

Na uitvoerig zoeken en onderzoek hebben we helaas geen winnaar van beste hybride fiets met riemaandrijving kunnen vinden.

Maar niet getreurd, daarom hebben we speciaal voor jou hieronder de beste hybride fiets van het moment genoteerd!

Hybride fiets Riverside 500

fitness_hybride-fiets-riverside

We bijten het spits af met de Riverside 500! Deze fiets is speciaal voor jou ontwikkeld door experts. Hij is daarmee perfect geschikt voor mensen die regelmatig langere ritten maken.

Deze hybride fiets heeft een uitstekend aluminium frame. Deze zorgt ervoor dat de fiets heerlijk licht, maar bovendien goed stevig is.

Je kan met deze fiets gemakkelijk schakelen tussen negen versnellingen door middel van het shifter wiel met snelspanner.

Ook beschikt hij over een speciaal ergonomisch zadel. Hierdoor ben je gegarandeerd van een optimaal zitcomfort. Dat je comfortabel bent tijdens het fietsen kan nogmaals worden bevestigd door de ergonomische grepen.

De allround banden van de fiets zijn uitermate geschikt voor ieder soort terrein. Zo kun je gemakkelijk over verharde en onverharde wegen fietsen.


Beste hybride fiets aanbiedingen

Als je op zoek bent naar een hybride fiets met een goede prijs-kwaliteit verhouding, is het verstandig om op zoek te gaan naar aanbiedingen. Er zijn regelmatig mooie kortingen te vinden waarmee je veel geld bespaard.

Vergelijk de beste huidige deals bij de onderstaande aanbieders:
Conclusie

Het hebben van een hybride fiets kan erg gemakkelijk zijn. Doordat de fietsen gebruikmaken van de beste aspecten van verschillende fietsen en deze samenvoegen zijn ze geschikt voor veel diverse momenten.

Zo kun je gaan voor een sport/fitness hybride fiets die je het gemak van een stadsfiets en sportiviteit van een sportfiets geeft. Ook kun je gaan voor een cross hybride fiets, waarmee je ook de zandpaden en andere onverharde wegen kunt trotseren.

De meeste hybride fietsen zijn uniseks en daardoor voor zowel dames als heren geschikt. Welke hybride fiets kies jij?


💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *