Beste elektrische hybride fietsen uit de test

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 4, 2023

Een elektrische hybride fiets kan zowel op harde als onverharde wegen gebruikt worden. Je kunt er dus mee naar werk fietsen, maar ook mee op fietsvakantie gaan.

De multifunctionaliteit van deze e-bikes maken het een ontzettend populaire keuze. We hebben verschillende elektrische hybride fietsen getest. Hieronder zie je onze 5 favoriete modellen.

Lees snel door om te zien welke dat zijn!

Dit zijn de beste elektrische hybride fietsen

1. Elektrische hybride fiets met middenmotor – Riverside 500 E

Deze hybride e-bike van Riverside is ideaal voor actievelingen. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel trapondersteuning je krijgt. Wil je jezelf fysiek uitdagen? Selecteer op de display dan de laagste stand.

Wil je juist langdurig op de fiets zitten zonder jezelf uit te putten? Dan kun je de trapondersteuning verhogen. Een fietstocht is met deze e-bike precies wat je er zelf van wilt maken.

Met de hydraulische remmen kom je snel tot stilstand. De 8 versnellingen en 3 rijmodi geven je veel flexibiliteit onderweg. Op de laagste rijmodus heb je een actieradius van 90 km.

👍 Voordelen

 • Met hoogstaande middenmotor
 • 3 rijmodi en 9 versnellingen
 • Hydraulische schijfremmen
2. Hybride e-bike met Bosch motor – Cube Touring Hybrid ONE 500

Cube staat bekend om zijn betrouwbare en stevige hybride e-bikes. Dit is dan ook een van de beste modellen. De motor en accu zijn volledig geïntegreerd in het frame.

Hierdoor kun je genieten van een ontzettend strak en modern ontwerp. De elektrische fiets presteert zowel in de stad als op onverharde wegen ontzettend goed.

Je hebt de keuze tussen een diamantframe, mixed frame of een lage instap. De motor en accu zijn geproduceerd door Bosch. Deze zijn heerlijk stil. Door de verende voorvork zit je comfortabel op de fiets, ook op hobbelige wegen.

👍 Voordelen

 • Motor en accu van Bosch
 • 9 versnellingen
 • Verende voorvork
3. Hybride elektrische fiets met riemaandrijving – Gepida Alboin

E-bikes met riemaandrijving worden steeds populairder. Dit komt doordat ze onderhoudsvrij zijn. Ze hoeven niet aangespannen of geolied te worden, zoals bij een fietsketting.

Jij kunt onderweg dus zorgeloos genieten van de rit. Deze e-bike van Gepida heeft een strak ontwerp. Het is geschikt voor zowel verharde als onverharde wegen.

De Gepida Alboin heeft 9 versnellingen. Hierdoor heb je op elk tempo goede controle over de fiets. Met de hydraulische schijfremmen kun je snel en veilig tot stilstand komen. Door de lage instap is het op- en afstappen lekker makkelijk.

👍 Voordelen

 • Onderhoudsvrije riemaandrijving
 • 9 versnellingen
 • Lage instap
4. Elektrische hybride fiets voor dames – QWIC Premium

De QWIC Premium is een comfortabele fiets voor dames. De lage instap maakt het makkelijk om op- en af te stappen. Ook de verstelbare stuurpen draagt bij aan het comfort.

Hierdoor kun je je zithouding gemakkelijk aanpassen. Bij lange ritten kan dit zadelpijn voorkomen. Door de geïntegreerde motor en accu ziet deze e-bike er stijlvol uit.

De QWIC Premium heeft 7 versnellingen. Op het Lcd-scherm zie je precies hoe snel je gaat. Ook de afstand en batterijduur zijn te zien. Je hebt een actieradius van ongeveer 70 km. De hydraulische schijfremmen zorgen voor veiligheid in het verkeer.

👍 Voordelen

 • Verstelbare stuurpen
 • 7 versnellingen
 • Hydraulische schijfremmen
5. Hybride e-bike voor heren – Vogue SLX

Deze robuuste e-bike is geschikt voor woon-werkverkeer alsook fietstochten op onverharde wegen. Door de verende voorvork en zadelpen heb je geen last van trillingen.

De motor en accu zijn geïntegreerd in het frame. Daardoor heeft de e-bike een strakke uitstraling. Door de gebruiksvriendelijkheid is dit een geweldig instapmodel.

De Vogue SLX heeft 5 rijmodi en 9 versnellingen. Met een lage rijmodus kun je wel 120 km afleggen met een volle accu. Op het Lcd-scherm zie je precies hoeveel batterij je nog over hebt. Ook de snelheid en afstand worden bijgehouden.

👍 Voordelen

 • Verende voorvork en zadelpen
 • 5 rijmodi en 9 versnellingen
 • Actieradius van 120 km
Voor wie is een elektrische hybride fiets geschikt?

Elektrische hybride fietsen zijn een van de meest stijlvolle soorten e-bikes op de markt. Ook zijn ze ontzettend praktisch. Ze geven je een duwtje in de rug wanneer je dat nodig hebt. Het platte stuur en de rechte zithouding is perfect voor recreatieve fietsers.

Dat is echter niet alles waar je de hybride e-bike voor kunt gebruiken. Ze zijn ook perfect voor de fietstocht naar werk, het halen van boodschappen of uitstapjes in de stad.

Het bijzondere van de hybride e-bike is namelijk dat het vrijwel overal te gebruiken is. Het is zowel een stadsfiets als een tourfiets. Dit maakt het ideaal voor mensen die fietsen als hobby hebben, maar de fiets ook praktisch inzetten.

Tegenwoordig zijn de beste hybride elektrische fietsen stukken lichter dan oudere modellen. Hierdoor zijn ze ook makkelijk mee te nemen op een fietsdrager.

Je hebt bovendien de optie om fietstassen te gebruiken bij een hybride e-bike. Hierdoor is het mogelijk om bagage mee te dragen tijdens het fietsen.

Waar hebben we de hybride elektrische fietsen op getest?

Middenmotor

Motoren die in het midden van het frame gemonteerd zijn hebben enkele voordelen. Deze motorplaatsing is dan ook een populaire keuze voor hybride e-bikes.

Ze ondersteunen de pedalen. Hoe harder je trapt, hoe meer ondersteuning je krijgt. Dit kan natuurlijker aanvoelen dan een e-bike met voor- of achterwielmotor.

Een middenmotor zorgt voor extra stabiliteit. Het gewicht van de motor is namelijk laag en centraal op het frame geplaatst. Hierdoor blijft het zwaartepunt hetzelfde als bij een normale fiets.

Wij hebben specifiek gelet op e-bikes die motoren van Bosch of Shimano hebben. Deze motoren zijn betrouwbaar en krachtig. Daarnaast zijn eventuele reparaties of vervangingen makkelijker beschikbaar.

Een achterwielmotor is een andere optie. Omdat het zwaartepunt van de e-bike hierdoor verschuift, is dit minder ideaal. Bij lange fietstochten is dit verschil namelijk merkbaar.

Ook kun je het gevoel hebben dat je wordt geduwd. Voor gebruik in de stad is dit prima. Op onverharde wegen kan dit echter oncomfortabel aanvoelen.

Voorwielmotoren zijn zeer ongebruikelijk voor elektrische hybride fietsen.

Accu

Bij een sportieve e-bike wordt de accu meestal ook op de onderbuis gemonteerd. Net zoals bij de motor zorgt dit voor extra stabiliteit. Dit is een verschil met elektrische stadsfietsen. Daar is de accu vaak onder de bagagedrager bevestigd.

Ook wordt de accu vaak in het frame geïntegreerd. Hierdoor ziet de elektrische hybride fiets er strakker uit. Het nadeel hiervan is dat de accu niet uitneembaar is. Bij het opladen zul je je hele fiets dus aan het stroom moeten leggen.

Hoe groter de capaciteit van de batterij, hoe groter de actieradius. Sterke accu’s zijn echter een stuk duurder. Bepaal dus zelf of je grote afstanden wilt afleggen zonder op te hoeven laden. Als je je hybride e-bike inzet voor lange fietstochten, wordt een sterke accu aangeraden.

Wil je graag in de gaten houden hoeveel batterij je over hebt? Ga dan op zoek naar een hybride elektrische fiets met Lcd-scherm. Hierop kun je zien wanneer er opgeladen moet worden.

Actieradius

De actieradius is belangrijk, maar hoeft geen beslissende factor te zijn in je aankoop. De meeste hybride e-bikes hebben een actieradius van rond de 70 km. Dit is in de meeste gevallen genoeg tot je een oplaadpunt vindt. 

De actieradius die door de verkoper wordt aangegeven, is slechts een indicatie. De werkelijke afstand die je kunt afleggen met een volle accu ligt meestal lager.

Dit komt omdat factoren als gewicht, hoge trapondersteuning, tegenwind en hellingen niet meegerekend worden. Deze factoren zullen meer batterij verbruiken.

Ga op zoek naar een accu met een capaciteit van tenminste 250 Wh. Hiermee kun je gunstige afstanden afleggen. De meeste hybride e-bikes hebben een motor van 250 W. Je kunt hiermee ongeveer een uur op de hoogte rijmodus fietsen voordat je batterij opgaat.

Dit zal echter hoogstwaarschijnlijk niet snel voorkomen. Je motor zal niet zoveel ingezet worden op een openbare weg.

Frame

Bij elektrische hybride fietsen kun je over het algemeen kiezen tussen 3 frames. Elk van deze heeft zijn eigen voordelen.

Omdat een hybride e-bike ook voor lange fietstochten gebruikt kan worden, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Zo voorkom je problemen op de fiets.

 • Lage instap: Dit model is niet alleen voor dames. Mensen die moeite hebben met op- en afstappen kunnen hier ook van profiteren. Je hoeft je been namelijk niet hoog op te tillen. Ook is het makkelijker om contact met de grond te maken. Dit kan een eventuele val voorkomen.
 • Mixed frame: Ook mixed frames worden vaak gebruikt bij e-bikes voor vrouwen. In dit geval wordt de accu soms in de bagagedrager verwerkt. Dit voorkomt dat het op- en afstappen lastiger wordt. Bij sportieve elektrische fietsen voor dames is de accu vaak geïntegreerd in het frame.
 • Diamantframe: Dit frame heeft een hoge stang. Vaak wordt dit geassocieerd met fietsen voor heren. Lange mensen kunnen over het algemeen profiteren van een diamantframe. De structuur van de e-bike is steviger met een hoge stang. Dat houdt in dat de rest van de fiets niet verstevigd hoeft te worden. Voor hybride e-bikes is dit gunstig. De fiets is lichter, waardoor lange afstanden makkelijker worden.

Vering

Hybride elektrische fietsen worden ook gebruikt op onverharde wegen. Daarom is goede vering extra belangrijk. Deze kan de schokken van de weg absorberen. Ook hobbelige wegen in de stad zorgen niet meer voor trillingen in het lichaam.

Een verende voorvork kan veel comfort toevoegen op de hybride e-bike. Dit maakt het mogelijk om op het stuur te leunen, zonder trillende armen te krijgen. Hierdoor kun je langere tijd op de fiets zitten, en niet vermoeid raken.

Hetzelfde geldt voor een verende zadelpen. Dit kan voorkomen dat je last krijgt van je onderrug tijdens het fietsen. Ook kan het zadelpijn verhelpen.

Extra’s

Er zijn enkele andere aandachtspunten bij een elektrische hybride fiets. Dit zijn de extra functionaliteiten die een e-bike heeft. Het gaat hier bijvoorbeeld om spatborden en voor- en achterlichten.

Voor praktische redenen zijn het handig als deze al ingebouwd zijn in de hybride fiets. De verlichting wordt in dat geval aangezet op het Lcd-scherm.

Een andere handige extra om te hebben is een bagagedrager. Deze is niet bij elke hybride elektrische fiets te vinden. Dit kan echter handig zijn als je een fietstas wilt installeren.

Op die manier kun je boodschappen doen met de fiets. Ook voor fietsvakanties is een bagagedrager bijvoorbeeld essentieel.

Sommige elektrische hybride fietsen hebben de optie om een tweede accu toe te voegen. Hierdoor verdubbel je de actieradius. Als je van plan bent grote afstanden af te leggen, kan dit voordelig zijn. Controleer daarom of dit een optie is bij jouw favoriete model.Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *