Beste Cube racefiets kopen | TOP 3 | Review en Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 4, 2023

Sta je op het punt om een nieuwe racefiets te kopen? Dan is het verstandig om te kiezen voor Cube. Dit betrouwbare merk maakt kwalitatief hoogwaardige fietsen voor een lagere prijs.

Wij hebben drie toppers van Cube voor je op een rij gezet in deze review. De eerste racefiets is goedkoop en veelzijdig, de tweede racefiets is comfortabel en betrouwbaar en de derde racefiets is aerodynamische en snel.

We letten ook op de aanbiedingen en de outlet van Cube. Lees gauw verder en ontdek welke racefiets van Cube het beste bij jou past.

1. Goedkoop en veelzijdig: Cube Nuroad WS 2022

cube_nuroad

Fietsen op de weg en door het bos

Deze fraaie fiets overbrugt de kloof tussen ‘road’ en ‘off-road’. Je kunt er mee knallen over de weg, maar je kunt er ook mee fietsen over grindpaden, kasseien en gravelstroken.

Dat heb je voornamelijk te danken aan de 40 millimeter brede Schwalbe-banden, die zowel grip als comfort leveren.

Deze fiets combineert het beste van racefietsen en crossfietsen. Je krijgt een aluminium frame met een voorvork van carbon.

Het zadel is een Natural Fit, de wielen zijn van Cube en er zitten mechanische schijfremmen op. De hele fiets weegt 10,4 kilo en dat valt ons heel erg mee.

Shimano Tiagra is niets mis mee

Deze veelzijdige racefiets heeft als groepset Shimano Tiagra. De groepset bevat alles wat met schakelen, remmen en de aandrijflijn te maken heeft.

Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld over je ketting, kettingbladen, schakelaars, derailleurs en remmen.

In totaal heeft Shimano 9 niveaus van groepsets. Van lage naar hoge kwaliteit gaat het rijtje zo: Tourney, Claris, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace en Dura Ace Di2.

De meeste racefietsers in Nederland rijden op de groepsets Tiagra, 105 en Ultegra.

Tiagra is dus niet het beste van het beste, maar zeker wel degelijk spul. Het schakelt naar behoren en als je het materiaal goed onderhoudt, zul je er lang plezier van hebben.

Goede beoordelingen en geweldige prijs

De Nuroad-serie van Cube krijgt op allerlei websites goede beoordelingen. Recensenten en gebruikers noemen deze fiets wendbaar, comfortabel en snel.

Daarnaast noemen ze de afmontage prima, de afwerking zeer netjes en de kleurstellingen mooi.

Je koopt een nieuwe Cube Nuroad WS 2022 met een lichtgrijze kleur al voor 1.099 euro in de outlet bij Cube. Dat is wat ons betreft echt een koopje!
2. Kwaliteit van aluminium: Cube Attain SL 2022

cube_attain_sl_2022

Ook aluminium kan licht zijn

Deze racefiets is helemaal zwart en dat maakt ‘m behoorlijk stijlvol. Het frame is van aluminium en de vork van van carbon.

Het geheel weegt niet meer dan 9,7 kilo en dat is voor een racefiets met een frame van aluminium bijzonder licht.

De Cube Attain SL 2022 heeft een wielset van Cube, banden van Continental en een comfortabel zadel van Cube. Verder krijg je hydraulische schijfremmen. Die zorgen voor meer controle en een betere vertraging dan traditionele schijfremmen.

Deze fiets draait als een zonnetje en zet ieder trap op efficiënte wijze om in snelheid. Hij stuurt ook scherp en biedt comfort.

De combinatie van een slanke staande achtervork, een dunne zadelpen en een hoogwaardige voorvork houden je fris.

Shimano 105 is goede kwaliteit

De Cube Attain SL heeft als groepset Shimano 105. Ken je het rijtje van de groepsets nog? Shimano 105 zit precies in het midden. Op de ranglijst van kwaliteit scoort de 105-groepset dus heel gemiddeld.

Duizenden fietsers in Nederland vertrouwen op deze groepset en dat is heel logisch. Het is geen materiaal voor de bekende profs, maar voor ons is het echt uitstekend spul.

Je kan er vele jaren mee vooruit, zeker als je de boel zo nu en dan eens een poetsbeurt geeft.

Betaalbare prijs en mooie recensies

De Cube Attain SL kost je 1.549 euro. Voor een racefiets met een licht frame, hydraulische schijfremmen en een 105-groepset is dat echt niet gek. Wij vinden het zelfs een fantastische verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Uiteraard hebben we ook even gekeken naar de beoordelingen van andere fietsers. Op verschillende websites valt te lezen dat de Cube Attain SL in de smaak valt.

De meeste recensenten beschrijven de fiets als stijlvol, snel en comfortabel en dat allemaal voor een betaalbare prijs.
3. Klasse van carbon: Cube Attain GTC SL Carbon 2021

cube_attain_gtc_sl_carbon_2021

Bloedsnel en zeer efficiënt 

Deze racefiets heeft een frame van carbon en is gemaakt om snel te gaan. Je krijgt aerodynamische Fulcrum Racing-wielen, een Natural Fit-zadel en hydraulische schijfremmen. Het geheel weegt niet meer dan 8,8 kilo.

Gelukkig biedt dit racemonster ook de nodige comfort. Je kunt er gerust lange dagen in het zadel mee maken. En als je pijlsnel wil gaan, dan kan dat dus ook.

Al je kracht resulteert bij deze machine in pure snelheid.

Shimano Ultegra schakelt heerlijk

Deze aantrekkelijke racefiets heeft als groepset Shimano Ultegra. Dat is van bovengemiddelde kwaliteit en een zeer goede keuze. Je zult merken dat alles vlot draait en soepel schakelt, ook als je flink druk zet op de racefiets pedalen.

Hoe beter de kwaliteit van de groepset, hoe langer het materiaal normaal gesproken ook meegaat. Het is sterker en minder vatbaar voor slijtage.

Wel blijft het natuurlijk verstandig om de fiets zo nu en dan even flink te verwennen met een onderhoudsbeurt.

Betaalbare prijs en positieve beoordelingen

De Cube Attain GTC SL Carbon heeft een prijs van 2.049 euro. Voor een racefiets met een carbon frame, hydraulische schijfremmen en een Ultegra-groepset is dat echt een hele goede deal.

Wij hebben er in ieder geval geen betere kunnen vinden.

Op verschillende platformen heeft deze racefiets van Cube ook mooie en positieve recensies. Racefietsers in Nederland en uit andere landen zijn duidelijk tevreden en wij denken dat jij dat ook zal zijn.
Waar moet je op letten bij een nieuwe racefiets van Cube?

Het materiaal van de racefiets

Het frame van een racefiets kan bestaan uit verschillende materialen. De meeste racefietsen hebben een frame van aluminium. Dat is al jaren een betrouwbare en vrij lichte keuze. Voor de echte profs is het echter iets te zwaar.

Professionele fietsers hebben racefietsen met een frame van carbon. Dat is stijver, sterker en lichter.

Kijk maar: het gemiddelde gewicht van een racefiets met een aluminium frame gaat richting de 15 kilo, terwijl het gemiddelde gewicht van een racefiets met een carbon frame richting de 7,5 kilo gaat. Dat scheelt dus de helft.

Cube heeft zowel fietsen met een frame van aluminium als fietsen met een frame van carbon. Je kan dus je eigen keuze maken. Let wel op: vanwege de superieure kwaliteit is carbon altijd duurder.

De groepset van de racefiets

We hebben het al een paar keer over groepsets gehad. Voor wie het nog niet weet: een groepset omvat alles wat met schakelen, remmen en de aandrijflijn te maken heeft.

Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld over je ketting, kettingbladen, schakelaars, derailleurs en remmen.

De meeste fietsen van Cube hebben een groepset van het merk Shimano. Shimano heeft 9 soorten groepsets in totaal, van lage naar hoge kwaliteit: Tourney, Claris, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace en Dura Ace Di2.

De meeste racefietsen van Cube hebben een groepset van Tiagra, 105 of Ultegra. Dat is dus van gemiddelde kwaliteit. Een betere groepset gaat langer mee, maar is ook duurder. Ook hier kun je dus je eigen keuze maken. 

De remmen van de racefiets

Er bestaan meerdere soorten remmen voor racefietsen. Je hebt ouderwetse velgremmen, hydraulische schijfremmen en mechanische schijfremmen. Bij Cube zie je steeds minder velgremmen en steeds meer schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen zijn het allerbeste, omdat je hierbij geen kabels nodig hebt en je de remkracht het beste kunt doseren.

Het vergt ook minder onderhoud. Uiteraard zijn hydraulische schijfremmen wel duurder dan de rest.

Conclusie

cube_racefiets

Zoals je hebt kunnen lezen, maakt Cube dus echt kwalitatief hoogwaardige racefietsen voor een iets lagere prijs dan de concurrentie.

Dat maakt Cube zo’n aantrekkelijk merk als je een nieuwe racefiets wil kopen, zowel voor heren als voor dames.

Bij Cube heb je ook voldoende keuze. Je kan kiezen voor een frame van aluminium of van carbon, je kan kiezen voor verschillende groepsets van Shimano en je kan kiezen voor jouw favoriete remmen. Zo kun je ook telkens een afweging maken tussen prijs en kwaliteit.

Als je op zoek bent naar een goedkope en veelzijdige optie, dan raden we je de Cube Nuroad WS 2022 aan. Met deze racefiets kun je naast fietsen op de weg ook lekker ‘off-road’ en dat is wel zo leuk.

Zoek je meer naar een traditionele en comfortabele racefiets met een frame van aluminium, dan is de Cube Attain SL 2022 een uitstekende keuze. Deze fiets zit lekker en is ook nog eens geschikt om prestaties mee neer te zetten. Dat is een mooie combinatie.

Ga je echt voor de allerbeste kwaliteit en wil je een frame van carbon, dan komen we uit bij de Cube Attain GTC SL Carbon 2021. Deze racefiets is pijlsnel en komt in de buurt van het materiaal van de professionals.

We hopen dat je met deze informatie jouw favoriete fiets van Cube uit kunt kiezen. We wensen je veel succes met het maken van je aankoop en veel fijne fietskilometers!


Meer van Cube:

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Racefietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *