Carbon racefiets met schijfremmen kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op november 25, 2023

carbon-racefiets-met-schijfremmen

Zoek je een carbon racefiets met schijfremmen? Lees dan snel verder! In dit artikel vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over carbon racefietsen met schijfremmen.

Zo weet je waar je aan toe bent en kun je een miskoop voorkomen!

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Ga dan direct naar de beste verkooppunten.Kopen van een racefiets met schijfremmen

De dagen dat een serieuze carbon racefiets alleen velgremmen had, zijn voorbij.

Met een nieuwe en efficiënte rem geven velen de voorkeur aan carbon racefietsen met schijfremmen om een aantal redenen die onbetwistbaar zijn.

Ze bieden je de mogelijkheid een volledige power stop te maken met een lichter hendelgevoel.

Het is de beste manier om velgslijtage te voorkomen. Carbon racefietsen met schijfremmen zijn de betere technische oplossing en dat vertaalt zich in een plezierigere rijervaring voor fietsliefhebbers.

De huidige ontwikkeling in het wielrennen op de weg verlegt de technologische grenzen van schijfremmen.

Carbon racefietsen met schijfremmen zijn goed uitgeruste fietsen in races die alle soorten wielrennen op de weg aankunnen.

Benieuwd of carbon racefietsen met schijfremmen iets voor jou zijn? Wij vertellen je alle ins and outs!

carbon-racefiets-frame
Een carbon frame

Waarom een wielrenfiets met schijfremmen?

Racefietsen met schijfremmen bieden fietsers veel controle, vooral bij een onmiddellijke stop.

Het geeft een goede modulatie van de remkracht. In feite kun je de snelheid van je fiets gemakkelijk veranderen, zonder dat je je rem volledig hoeft te vergrendelen om een beetje snelheid te verminderen op de fiets.

schijfremmen-racefiets

Ze geven je veel controle, zelfs als je met hogere snelheid afdaalt.

Bovendien hebben ze een scherpere, meer responsieve remwerking die wordt geboden door schijfremmen, waardoor het fietsen in druk verkeer en grote groepen veel veiliger is.

Carbon racefietsen met schijfremmen bieden ook veel meer consistentie in wisselende weersomstandigheden, vooral tijdens natte seizoenen met zware regenval.

Tegenwoordig kunnen wielproducenten zich concentreren op het maken van lichtere wielen met een meer aerodynamisch profiel vanwege de schijfremmen.

Daarom neem je bij het gebruik van schijfremmen de overtollige krachten weg die bij velgremmen ontstaan.

Deze krachten veroorzaken vaak schade aan het wiel. Bovendien is de levensduur van een schijfpad veel langer.

De verschillende soorten schijfremmen

schijfrem-wielrenfiets-carbon

Tegenwoordig zijn fabrikanten in staat om meer versies van schijfremmen te maken die over de hele wereld worden geleverd, door de meest populaire fabrikanten.

Veel carbon racefietsen zijn al uitgerust met schijfremmen, vooral de modellen die zijn ontworpen voor racefietsen, mountainbikes en andere traditionele fietsen.

Voordat je een carbon racefiets met schijfremmen kopen gaat, is een van de belangrijkste stappen de verschillende soorten schijven te leren kennen die op de fiets worden gebruikt.

Er zijn twee verschillende soorten carbon racefietsen met schijfremmen: fietsen met hydraulische en mechanische schijfremmen.

Hier volgt een ietwat technische uitleg over de verschillen:

Ze hebben overeenkomsten, aangezien beide typen schijfremmen zuigers hebben die remblokken op een rotor drukken.

Een groot verschil is hoe de kracht die op de remhendels wordt uitgeoefend, wordt overgebracht op de remrotor.

Mechanische schijfremmen werken op dezelfde manier als velgremmen, doordat ze een staalkabel gebruiken om de zuigers te bewegen.

De hydraulische schijfremmen gebruiken daarentegen een met vloeistof gevuld systeem, zodat wanneer de remhendel wordt ingedrukt, een plunjer de vloeistof in de remklauw duwt, en de remblokken op de rotor worden gedrukt om de fiets te vertragen of te stoppen.

Het wordt dus ten zeerste aanbevolen om hydraulische schijfremmen te gebruiken, tenzij je budget het niet toelaat. Bovendien hebben beide hun voor- en nadelen als het gaat om prestaties en efficiëntie op de weg.

TIP: Bekijk hier de huidige kortingen op racefietsen met schijfremmen

Welke andere soorten remmen zijn er?

De huidige ontwerpers van carbon racefietsen met schijfremmen zijn erin geslaagd een uitstekend remsysteem te creëren dat je op elk moment kunt gebruiken.

Fietsen voor sport tot hobby, woon-werkverkeer of gewoon voor pure sensatie, zijn te gebruiken met elk ander remsysteem dat aan je behoeften voldoet.

Omdat elke fietser de wens heeft tijdens het rijden de volledige controle over zijn fiets te hebben, is het juiste remsysteem kiezen van het grootste belang.

Door verschillende kenmerken onderscheiden carbon racefietsen met remschijven zich van elkaar.

Maar elke fietsrem is ontworpen rond een remblok dat wrijving veroorzaakt met een remoppervlak op het wiel van de fiets.

Het remblok wordt tegen het oppervlak gedrukt wanneer het wiel in beweging is. Als er druk wordt uitgeoefend op de remhendel, neemt ook de wrijvingskracht toe.

Andere remmen: velgremmen of trommelremmen

Bij een velgrem zijn ze ontworpen met remblokken die kracht uitoefenen op de velg van het wiel, waardoor de fiets langzamer gaat rijden en stopt.

Ze zijn meestal stevig, licht, kosteneffectief en eenvoudig. Ze omvatten:

 • stangremmen
 • remklauwremmen
 • side-pull-remklauwen
 • center-pull-remklauwen
 • U-remmen
 • cantilever-remmen
 • traditionele cantilever-remmen
 • V-brakes
 • roller-cam-remmen
 • deltaremmen
 • hydraulische velgremmen

Een ander type remsysteem is een remklauw met een kabelactivering die kracht uitoefent op de remsteunen op een bepaald punt boven het draaiende wiel.

Je kunt ook cantilever remmen gebruiken met een velgrem, waarbij de kabelbevestiging en remschoen op elke arm zich aan dezelfde kant van de vork of het draaipunt bevinden, maar op verschillende punten.

Cantilever remmen zijn een uitstekende keuze voor (carbon) mountainbikes. Het helmknoptype is een v-brake, bekend als een direct-pull-rem of linear-pull-rem en is een soort cantilever-rem.

Ze werken goed samen met de veersystemen die aanwezig zijn op verschillende mountainbikes.

Voor wie is een racefiets met schijfremmen geschikt?

De persoonlijke keuze van de remmen hangt uiteindelijk af van de keuze van de carbonfietser.

Niet alle carbon racefietsen met schijfremmen zijn geschikt voor iedereen, om nog maar te zwijgen over fietsen voor kinderen.

Met een extra gewichtshandicap die wordt geleverd met schijfremmen, moet je klaar zijn om extra gewicht van de fiets op de weg te verwerken.

Als je een liefhebber bent van lichtgewicht fietsen, dan is een carbon racefiets met schijfremmen niet jouw type.

Voor de forens of de winterrijder kunnen schijfremmen je net die extra zekerheid geven tijdens het rijden op natte grond of in het regenseizoen.

Aangezien schijfremmen steeds gewoner worden op racefietsen, is deze rem ontwerptechnologie toepasbaar in de sport en vele andere fietsactiviteiten.

Remschijven zijn veiligere remmen die iedereen kan gebruiken zolang ze extra gewicht kunnen toevoegen aan hun fiets.

Je kunt besluiten om ofwel een hydraulische schijfrem of een mechanische schijfrem te gebruiken. Beide resulteren in een veel efficiëntere remconsistentie, kracht en controle.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Een carbon racefiets met schijfremmen heeft verschillende voordelen als het gaat om de remefficiëntie en de grotere remkracht in bochten en afdalingen.

Zorg ervoor dat je bekend bent met alle soorten schijfremmen voordat je je carbon racefiets koopt, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Ongeacht het terrein en de weersomstandigheden moet je een carbon racefiets met schijfremmen kiezen die de ultieme remkracht biedt.

Het is van vitaal belang om na te denken over de voorkeursstijl van het rijden op een carbon racefiets met schijfremmen die je het vertrouwen geeft om later te remmen, waardoor je sneller en efficiënter kunt afdalen en bochten kunt nemen.

Bekijk ook de gebruikte racesturen en bandentypes die je de beste werking garanderen.

Overweeg verder het type carbonfiets dat je gaat gebruiken. Sommige zijn specifiek bedoeld om te racen en hebben een vlakke, aerodynamische rijpositie.

Fietsen met een meer rechtopstaande houding zijn goed voor meer ontspannen ritten, terwijl fietsen met ruimte in het frame voor dikkere banden en spatborden uitstekende snelle routers en pendelaars zijn.

Bekijk het type schijf dat wordt gebruikt (mechanische of hydraulische schijfremmen) en kies een systeem dat bij je past en betere prestaties en remcontrole biedt.

Carbon racefietsen met schijfremmen bieden betere controle, consistentere prestaties, betere prestaties in ongunstige omstandigheden en minder door remhitte veroorzaakte velg, binnenband- en bandproblemen.

Alle reden dus om een carbon racefiets met schijfremmen te overwegen!

Waar kopen?

In veel gevallen valt het niet mee om een goede carbon racefiets met schijfremmen te kopen.

We raden je aan om gebruik te maken van de zoekfilters op diverse webshops. In veel webshops kun je jouw zoekfilters verfijnen.

Op die manier kun je aangeven dat je op zoek bent naar een wielrenfiets met carbon frame en schijfremmen.

Klik hieronder om direct naar het beste aanbod te gaan:💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Racefietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *