Cube Reaction Pro – Review & Test

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 4, 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe MTB? En ben je tijdens je zoektocht bij de Cube Reaction Pro uitgekomen?

Dan heb je in ieder geval een goede zoektocht achter de rug. Deze MTB staat namelijk behoorlijk goed aangeschreven.

Betekent dit dat deze mountainbike een ware aanrader is? Het antwoord op die vraag vind je in deze Cube Reaction Pro review.

In deze review zetten wij deze MTB volledig uiteen, waardoor je een duidelijk beeld van deze fiets krijgt.

Voor wie is de Cube Reaction Pro geschikt?

De Cube Reaction Pro is een prima mountainbike voor de beginnende mountainbiker. Als je nog niet al te veel ervaring op de mountainbikeparcoursen hebt, sluit deze MTB prima op je wensen aan.

Daarnaast zijn wij van mening dat dit een interessante MTB voor de gevorderde mountainbiker is. Ook als je al de nodige ervaring hebt, sluit deze MTB waarschijnlijk op je wensen aan. Daarbij is het met deze MTB mogelijk om je tijden en prestaties te verbeteren!

Let wel op: deze MTB is speciaal voor heren ontwikkeld. Als je als vrouw op zoek naar een nieuwe mountainbike bent, moet je naar een speciale dames MTB op zoek gaan.

De belangrijkste specificaties van de Cube Reaction Pro op een rijtje

Ben je op zoek naar de beste mountainbike? Oftewel: naar de mountainbike die het beste op jouw wensen aansluit? Dan moet je goed naar de specificaties kijken.

De belangrijkste specificaties van de Cube Reaction Pro vind je hieronder:

 • Materiaal van het frame: aluminium
 • Veerweg voorvork: 100 mm
 • Voorvork type: RockShox Judy Silver TK Air, 100mm, PopLoc
 • Schakelgroep: Shimano XT mix
 • Aantal versnellingen: 12 stuks
 • Shifters: Shimano Deore SL-M6100-IR, Direct Attach, Rapidfire-Plus
 • Wielmaat: 28 inch
 • Gewicht: 13,1 kilogram
 • Gewichtslimiet: 115 kilogram

Wat zijn de voordelen van de Cube Reaction Pro?

Om meerdere redenen is de aanschaf van Cube Reaction Pro aan te raden. Die stelling durven wij wel aan te gaan, mede vanwege onderstaande voordelen.

Voor veel mensen geschikt

Zoals hierboven al aangegeven, is de Cube Reaction Pro voor veel mensen geschikt. Voor zowel beginnende- als gevorderde mountainbikers wat ons betreft.

Het is bovendien niet voor niets één van de best verkochte mountainbikes van de afgelopen jaren. Deze MTB sluit op de wensen van veel mensen aan. En is daarnaast ook nog relatief betaalbaar. Dat maakt het plaatje uiteraard compleet.

Perfect frame en veringsysteem

Over het frame van deze Cube mountainbike zijn wij erg enthousiast. Dit frame is van aluminium vervaardigd, waardoor de fiets relatief licht uitgevoerd is.

Met name als je op een bochtig parcours rijdt, is dat een belangrijk voordeel. Een ander voordeel van aluminium is dat dit materiaal tegen een stootje bestand is.

Niet alleen het frame is geweldig, maar ook de vering. Bij de voorvork heeft Cube namelijk voor een RockShox Judy Silver luchtvoorvork gekozen.

Deze voorvork beschikt over een veerweg van 100 mm en vangt daarmee klappen perfect op. Tijdens het fietsen geniet je hierdoor van het nodige gemak.

Prima banden

Heb je je pijlen op een nieuwe MTB gericht? Eén van de zaken waar je goed op moet letten, zijn de banden. Over de banden van de Cube Reaction Pro zijn wij in ieder geval te spreken.

Cube is bij deze MTB voor Racing Ray/Ralph banden gegaan. Deze banden bieden veel grip aan, waardoor je op elke ondergrond de gewenste grip behoudt. Met name als je over modderpaden of zand heen moet rijden, geniet je hier van.

Daarnaast hebben deze banden een relatief lage rolweerstand. Hierdoor zijn deze banden ook geschikt voor het fietsen op bijvoorbeeld asfalt. De banden brengen weinig weerstand met zich mee, waardoor je moeiteloos hogere snelheden kunt behalen. 

Geweldige schakelgroep

Zoals eerder in deze Cube Reaction Pro review al aangegeven, betreft het een Shimano XT schakelgroep. Deze schakelgroep is hoogwaardig en stelt je in staat om snel te schakelen. Tijdens de uitdagende mountainbike parcoursen is dat een ontzettend groot voordeel.

Daarnaast is het ideaal dat deze MTB over 12 versnellingen beschikt. Moet je tijdens een parcours een flinke helling op? Dan kun je ver terugschakelen, waardoor je met een laag verzet deze helling op fietst.

Nadien schakel je weer op, waardoor je minder trapbewegingen hoeft te maken.

Veilige remmen

Bij de Cube Reaction Pro heeft Cube voor hydraulische schijfremmen gekozen. Op dit moment is dit eigenlijk het beste soort rem voor een MTB in deze prijsklasse.

Deze remmen bieden een prima remmende werking, ongeacht wat de omstandigheden zijn. Zelfs als het kletsnat is, geniet je van de gewenste remmende werking.

Fraai design

Wat wij van het design van de Cube Reaction Pro vinden? Geweldig. Deze MTB is vrij eenvoudig vormgegeven, waarbij onder meer de slanke stang van het frame opvalt. Onder meer door deze slanke stang oogt deze MTB in ieder geval erg sportief.

Daarnaast vinden wij de kleurstelling subliem. Het grootste deel van de fiets is in het donkergrijs uitgevoerd, waarbij een paar details in het zwart uitgevoerd zijn. De combinatie van grijs en zwart spreekt ons in ieder geval erg aan.

Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

De kwaliteit van de Cube Reaction Pro is uitmuntend te noemen. Hier kun je sowieso bij het merk Cube wel van uit gaan. Ook als je een Cube racefiets wilt kopen, ben je van een prima kwaliteit verzekerd.

Is Cube één van de beste MTB merken? Ja, in deze prijsklasse is dat zeker het geval. Weinig merken zijn in staat om een dergelijke kwaliteit voor dit prijskaartje te leveren.

Wat zijn de nadelen van de Cube Reaction Pro?

Deze Cube Reaction Pro review is tot zover erg positief. Dat is ook niet zo heel verwonderlijk, aangezien deze MTB het nodige te bieden heeft.

Maar, het is wel zaak om met enkele nadelen rekening te houden:

 • Niet voor iedereen geschikt. Deze MTB is in meerdere maten uitgebracht. Dat is op zich prima, maar hieruit blijkt wel dat deze mountainbike niet voor iedereen geschikt is. Als je relatief klein of juist relatief lang bent, pas je niet op deze MTB.
 • Niet de beste stuurprecisie. Cube heeft bij deze MTB jammer genoeg niet voor steekassen gekozen. Als ze dat wel hadden gedaan, was de stuurprecisie nog beter geweest.

Wat kost de Cube Reaction Pro?

Voor de Cube Reaction Pro betaal je een bedrag van 1399 euro. Dit is wat ons betreft een uitmuntend prijskaartje voor deze mountainbike. Met deze mountainbike geniet je namelijk van talloze voordelen, zoals je in deze Cube Reaction Pro review hebt kunnen lezen.

Onze tip: check bij meerdere aanbieders de prijs van de Cube Reaction Pro. De kans is namelijk aanwezig dat één van de aanbieders met een aanbieding stunt. Daarmee geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Onze conclusie over de Cube Reaction Pro

cube-reaction-pro-recensie

Over de Cube Reaction Pro zijn wij uitermate positief. Deze mountainbike is voor veel mensen geschikt, is op een geweldige manier samengesteld en biedt daardoor veel comfort tijdens het mountainbiken.

Je hoeft ook niet in te zitten over bijvoorbeeld de veiligheid. Ongeacht op wat voor ondergrond je fietst, geniet je met deze MTB van de gewenste grip en veiligheid.

Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding echt subliem te noemen. Je betaalt ongeveer 1400 euro voor deze MTB, terwijl ‘ie beter is dan duurdere varianten.

Aan zowel beginnende- als aan gevorderde mountainbikers raden wij de Cube Reaction Pro van harte aan!


Meer van Cube:


Categorieën: Mountainbikes

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *