Windgoo e-bikes: de beste Windgoo steps met trappers

Laatst bijgewerkt door Joni op augustus 25, 2022

In de afgelopen jaren heeft het merk Windgoo naam en faam gemaakt. Dit heeft het bedrijf gedaan met verschillende soorten elektrische steps én e-bikes.

Bij dit merk valt vooral de diversiteit op. Je kunt kiezen voor een elektrische step met zadel, een elektrische step met trappers en een heuse vouwfiets.

Daarnaast kun je kiezen voor ‘normale’ e-steps. Al met al voldoende keuze.

Binnen het aanbod vallen ook de e-bikes met trappers op. In dít artikel vertellen we je graag meer over deze unieke elektrische vervoermiddelen.

Is een Windgoo met trappers een e-bike of e-step?

Een Windgoo met trapper is meer een e-bike dan een e-step.

Dit heeft onder meer met de trapondersteuning te maken; je moet zelf trappen, anders kom je niet vooruit.

De motor ondersteunt echter wel je bewegingen, waardoor je al snel bijvoorbeeld 25 kilometer per uur rijdt.

Een Windgoo step vinden wij de gangbare Windgoo elektrische step. Dat zijn bijvoorbeeld de Windgoo M20 en Windgoo M12.

Welke Windgoo elektrische fietsen/steps zijn er?

Door de jaren heen heeft Windgoo meerdere e-bikes met trappers uitgebracht.

De belangrijkste twee modellen bespreken we hieronder: de Windgoo B20 met trappers en de Windgoo B3 met trappers.  

Windgoo B20 met trappers

E-step Windgoo B20 met zadel

De Windgoo B20 met trappers is een compacte Windgoo fiets. Deze fiets beschikt over een krachtige accu, waarmee je een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur behaalt.

Hierbij is het wel zaak dat je zelf trapt; deze Windgoo elektrische fiets zorgt vervolgens voor de gewenste trapondersteuning.

Met deze Windgoo fiets geniet je van veel voordelen. De fiets is compact, beschikt over cruise control, heeft een actieradius van 20 kilometer en is binnen 4 uurtjes volledig opgeladen.
Windgoo B3 met trappers

Windgoo B3 elektrische step

De Windgoo B3 is de goedkopere variant van de Windgoo B20.

Deze variant gaat bijvoorbeeld iets trager (maximaal 20 kilometer per uur), maar heeft wel ongeveer dezelfde actieradius.

De Windgoo B3 is net zo compact, biedt veel rijcomfort en is ook nog eens veilig.

Windgoo benadrukt hierbij dat de fiets aan meerdere Europese normen voldoet op het gebied van veiligheid.
Waarom zou je een Windgoo elektrische fiets kopen?

Windgoo B3 step elektrisch

Er zijn talloze redenen om voor een Windgoo elektrische fiets te kiezen:

  • Prima kwaliteit. In de afgelopen jaren heeft Windgoo bewezen dat ze kwaliteit leveren. Dit merk je op dagelijkse basis en merk je aan de lange levensduur.
  • Divers aanbod. Bij Windgoo valt uiteraard ook het diverse aanbod op. Je kunt voor een Windgoo e-step kiezen, maar ook voor een Windgoo e-bike. En zoals hierboven al besproken; er bestaan ook nog varianten die hier een beetje tussen vallen. Je hebt dus méér dan voldoende mogelijkheden om het gewenste elektrische vervoermiddel uit te kiezen.
  • Prima specificaties. De elektrische fietsen van Windgoo brengen prima specificaties met zich mee. Een actieradius van 25 kilometer is bijvoorbeeld geweldig te noemen. Dit betekent dat je alle ritten in de buurt van je woning op de step fiets kunt maken.
  • Compact. Wat bij de Windgoo elektrische fietsen direct opvalt, is de compacte vormgeving. Het zijn eigenlijk mini fietsen, waardoor je de fiets makkelijk opbergt. Ondertussen geniet je op de fietsen wel nog van het gewenste comfort.
  • Comfortabel en veilig. De fietsen van Windgoo zijn wat ons betreft comfortabel en veilig. Het afleggen van een flinke afstand is op een Windgoo fiets in ieder geval prima te doen.

Windgoo vs Moovway fietsen

Een merk dat soortgelijke e-bikes aanbiedt als Windoo is Moovway. Ook Moovway verkoopt fietsen onder de noemer e-steps met trappers. Zo is er bijvoorbeeld de Moovway B3, welke zeer vergelijkbaar is met de Windgoo B3.

De prijzen van de Moovway steps met trappers zijn sterk vergelijkbaar met de Windgoo fietsen. Voor de rest zijn er maar weinig verschillen.

Echter is zijn de fietsen van Moovway slechts beperkt en sporadisch verkrijgbaar. Daarom gaat onze voorkeur naar Windgoo.

Zijn er ook Windgoo elektrische steps zonder trappers?

Windgoo step zonder trappers

Als je niet per sé een Windgoo met trappers hoeft te hebben, kun je voor de Windgoo M20 en Windgoo M12 kiezen.

Dit zijn twee gangbare elektrische steps. Je moet jezelf even afzetten, waarna de motor/accu van de step alles voor je doet.

Je staat op het plankje van de step, je geeft gas en je stuurt. Dat is in principe alles dat je op zo’n Windgoo e-step zonder trappers hoeft te doen.

Feit is wel dat deze elektrische steps een stuk minder comfortabel zijn. Op zo’n step moet je voortdurend staan, aangezien de steps geen zadel hebben.

Mocht je puur voor comfort willen gaan, is een step met trappers daarom de betere optie. Overigens doen de twee varianten elkaar qua prijskaartje niet al te veel onder.

Voor beide soorten elektrische vervoermiddelen van Windgoo betaal je pakweg 300 tot 400 euro.Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *