Step voor volwassenen kopen? De 10 beste steps voor volwassenen

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 2, 2023

Bij een step maak je mogelijk direct de associatie met een kind. Je denkt wellicht dat alleen kinderen gebruik maken van een step, maar dat is allerminst het geval.

Ook als volwassene kun je met veel plezier gebruik van een step maken. In dit artikel lees je alles over de beste steps voor volwassenen.

Met een step voor volwassenen geniet je van veel mogelijkheden. Je kunt de step voor hobbymatig gebruik inzetten, maar ook als vervoermiddel.

Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks met je step naar werk gaan. Uiteraard is het hierbij wel wenselijk dat je enigszins in de buurt van je werk woont.

Op een step steppen is immers behoorlijk intensief.

Goed om te weten: als volwassene kun je voor twee voor soorten steps kiezen. Je kunt voor een normale step kiezen, maar ook voor een elektrische step.

De laatstgenoemde soort step laten we in dit artikel echter buiten beschouwing. We richten ons puur op de steps waarbij je volledig zelf het werk doet.

De 10 beste steps voor volwassenen

Lijkt het jou leuk om jezelf op een step voort te bewegen? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews even goed door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met de 10 beste steps voor volwassenen.

Deze steps zijn geschikt voor volwassenen, zijn stevig en bieden veel plezier. Je geniet ook nog van een prima kwaliteit en daarmee van een lange levensduur.

Ben je benieuwd geworden? Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste step voor volwassene aan.

1. Globber Step “One k 180”

De Globber Step “One k 180” is naar onze mening de beste step voor volwassene van dit moment. Deze step is te gebruiken vanaf een leeftijd van 14 jaar en biedt handige voordelen.

Zo is het super handig dat je deze step makkelijk in kunt klappen. Nadat je dit hebt gedaan, neem je deze step overal mee naar toe.

Deze step is jammer genoeg niet voor alle volwassenen geschikt. Het maximaal belastbare gewicht is namelijk 100 kilogram. Mocht je zwaarder wegen, is het verstandig om voor één van onderstaande steps te kiezen.

Die steps hebben een droger draaggewicht. Weeg je minder dan 100 kilogram? Dan is dit absoluut de beste step voor je!
2. MGP VX Origin Pro Stuntstep Solid Petrol

Ben je als volwassene op zoek naar een gave stuntstep? Dan sluit deze MGP VX Origin Pro Stuntstep Solid Petrol perfect op je wensen aan.

Deze step is onwijs robuust, maar weegt tegelijkertijd slechts 3,36 kilogram. Je bent daarmee in staat om allerlei trucjes naar wens uit te voeren.

Ook deze step is geschikt voor volwassenen tot 100 kilogram. Indien je minder dan 100 kilogram weegt, geniet je met deze step in ieder geval van veel plezier. Hij ziet er ook nog eens gaaf uit en hij is in meerdere kleuren te verkrijgen.
3. Oxelo C900

De Oxelo C900 vinden wij ook een sublieme step voor volwassenen. Deze step is voor dagelijks gebruik geschikt, makkelijk op te vouwen en biedt het nodige rijplezier.

Dit is onder meer te danken aan de schokdemping, de geweldige remmen en de grote wielen. Als je specifiek op zoek naar een volwassenen step met grote wielen bent, is dit de aangewezen variant.

Het fijne is ook nog dat deze step erg ergonomisch te gebruiken is. Je kunt ‘m bijvoorbeeld opvouwen zonder te hoeven bukken.

En de handvatten zijn ergonomisch vormgegeven, waardoor je je handen hier heerlijk om heen kunt vouwen. Daarnaast is het handig dat je het stuur van deze volwassenen step in hoogte kunt verstellen.
4. Black Dragon Stuntstep

Heb je interesse in de aanschaf van een stuntstep voor volwassenen? Dan kun je ook prima voor deze step van Black Dragon kiezen. Deze step is zeer eenvoudig vormgegeven, waardoor ‘ie uitermate geschikt is voor het maken van stunts.

Deze step is voor veel volwassenen geschikt. Dit komt onder meer doordat de maximale stuurhoogte 83 centimeter is en het maximaal belastbare gewicht 100 kilogram is.

Deze step is bovendien van aluminium vervaardigd, waardoor het gewicht vrij laag is. De voetrem, de kogellagers en de stevige wielen doen ook een hoop goed.
5. Yedoo Mezeq

Ben je op zoek naar een step voor volwassenen met een belastbaar gewicht van 150 kg? Dan kom je al snel bij de Yedoo Mezeq aan. Dit is niet zomaar een step, maar is een zogeheten hondenstep.

Dit blijkt duidelijk uit de vormgeving van deze step, maar ook uit de grote wielen. Je kunt deze step prima gebruiken voor het uitlaten van je hond, maar ook om zelf grote afstanden af te leggen. Dankzij de grote wielen behaal je namelijk moeiteloos hogere snelheden.

Uiteraard is deze step niet met bovenstaande steps te vergelijken. Déze step gebruik je met name voor de langere afstanden. En het is uiteraard niet mogelijk om deze step in te vouwen of makkelijk te vervoeren.
6. Kickbike Clix 2.0

Ben je op zoek naar een step voor volwassenen met een belastbaar gewicht van 120 kg? Dan raden wij je van harte de Kickbike Clix 2.0 aan.

Deze unieke step is voor personen tot 120 kg geschikt en biedt tal van voordelen. Net zoals bovenstaande step is déze step met name geschikt voor het afleggen van langere afstanden.

Met deze step geniet je van veel gemak. Dit komt onder meer doordat je deze step in kunt vouwen. Nadat je dat hebt gedaan, neem je deze step bijvoorbeeld in het OV mee.

Door de samenstelling van de step behaal je hier probleemloos hoge snelheden op. Ideaal voor de langere afstanden.
7. TEMPISH Ventus Unisex

Gaat je voorkeur uit naar een vrij eenvoudige step voor volwassenen? Dan sluit deze variant van het merk TEMPISH goed op je wensen aan. Deze step voor volwassenen is eenvoudig vormgegeven, betaalbaar en biedt tal van handige voordelen.

Deze step is bijvoorbeeld van de juiste materialen vervaardigd. Door de combinatie van aluminium en staal is deze step tegen een stootje bestand.

En hierdoor weegt deze step ook slechts 3,3 kilogram. Deze step is geschikt voor alle volwassenen tot 100 kilogram.
8. Kruzzel Hyperion City Scooter

De Kruzzel Hyperion City Scooter is één van de beste steps voor in de stad. Deze step voor volwassenen is van grote wielen voorzien, is makkelijk op te vouwen en beschikt over een uniek veringsysteem.

Deze facetten zorgen er allemaal voor dat je op een fijne manier je ritten door een drukke stad aflegt.

Net zoals bovenstaande step is deze step geschikt voor volwassenen tot 100 kilogram. Als je minder dan 100 kilogram weegt, geniet je op deze step in ieder geval van veel gemak.

Dankzij bovengenoemde punten, maar ook dankzij het verstelbare stuur en het gewicht van 6,5 kilogram. Deze step ligt hierdoor als een blok op de weg.
9. Capture Outdoor Hurricane V3

Ook over de Capture Outdoor Hurricane V3 zijn wij uiterst te spreken. Deze step voor volwassenen is van een uitmuntende kwaliteit, ziet er fraai uit en is behoorlijk betaalbaar. Daarbij is het al helemaal opvallend dat deze step over handige extra’s beschikt.

Het merk Capture heeft bijvoorbeeld voor een dubbele wielophanging gezorgd. Bij zowel het voor- als het achterwiel, waardoor deze step veel rijcomfort aanbiedt.

Daarnaast is deze step erg veilig en geniet je van een verstelbaar stuur. Dankzij de grote wielen kun je ook nog hoge snelheden behalen.
10. Street Surfing Stuntstep Destroyer Red Lightning

Deze top 10 van beste steps voor volwassenen sluiten we af met deze variant van StreetSurfing. Deze step is prachtig en eenvoudig vormgegeven en is voor alle volwassenen tot 100 kilogram geschikt.

Wat bij deze step ook direct opvalt, is het prijskaartje. Dit is één van de goedkoopste varianten uit deze top 10.

Deze step is van 110 mm wielen voorzien, van fijne handvatten, van een goed remsysteem en weegt slechts 4,6 kilogram. Het is hierdoor een ideale step voor het uitvoeren van stunts en trucjes.
Wat is voor jou de beste step voor volwassenen?

Ben je als ouder persoon op zoek naar een geschikte step? Kijk dan vooral niet naar de zogeheten kinderstepjes. De kinderstepjes zijn geschikt voor kinderen, maar absoluut niet voor volwassenen.

Nee, als ouder persoon moet je naar een geschikte step voor volwassenen op zoek gaan. Wij raden je daarvoor één van bovenstaande 10 steps aan.

Maar, welke van deze steps is nou voor jóu de beste keuze? Om dit te kunnen bepalen, zou je goed op meerdere punten moeten letten.

Het soort step

Het is allereerst belangrijk om goed naar het soort step te kijken.

Als volwassene kun je namelijk uit meerdere soorten kiezen:

  • De standaard step. Dit is het type step dat veelal wordt gebruikt als speelgoed. Echter kan het ook dienen als functioneel vervoersmiddel.
  • Een stuntstep. Een stuntstep is geschikt voor op de skatebaan en voor het uitvoeren van trucjes. Deze steps zijn eenvoudig vormgegeven, zijn licht van gewicht en zijn in sommige gevallen ook voor kinderen geschikt.
  • Een hondenstep. Wil je graag lange afstanden op je step af kunnen leggen? Dan is een hondenstep ideaal voor jou. Zoals de naam al aangeeft, is deze step ontwikkeld voor het uitlaten van je hond. Op zo’n step kun je moeiteloos hoge snelheden behalen.
  • Een kickbike. Dat wat voor een hondenstep geldt, geldt ook voor een kickbike. Zo’n step heeft een uniek design, waardoor je ook op deze step erg hard kunt rijden.
  • Elektrische step. Zoals we eerder al stelden, kun je ook voor een elektrische step kiezen. Die laten we in dit artikel echter buiten beschouwing, net zoals dat we dit met de elektrische loopfiets voor volwassenen doen.

Maximaal belastbaar gewicht

Ten tweede moet je goed naar het maximale belastbare gewicht kijken. Dit is bij veel steps voor volwassenen 100 kilogram, maar is bij bepaalde varianten 120 of zelfs 150 kilogram.

Het is aan jou om te bepalen wat in jouw situatie op dit gebied de beste keuze is. Kijk hiervoor uiteraard naar je eigen lichaamsgewicht.

Afmetingen

Ten derde moet je goed naar de afmetingen van de step kijken. Alle hierboven benoemde soorten steps hebben namelijk specifieke eigenschappen op het gebied van afmetingen.

De afmetingen van een step voor volwassenen moet je dan ook goed afstemmen op het gewenste gebruik.

Daarnaast is het belangrijk om naar de afmetingen van de wielen te kijken:

  • Kleine wielen. Een step met kleine wielen is geschikt voor mensen die stunts op hun step uit willen voeren.
  • Grote wielen. Een step met grote wielen is geschikt voor mensen die hoge snelheden willen behalen en makkelijk lange afstanden af willen leggen.

Veiligheid & comfort

Ten vierde is het belangrijk om naar de veiligheid en het comfort te kijken. Indien een step van een goede wielophanging en remsysteem voorzien is, kun je uitgaan van de gewenste veiligheid.

Het comfort wordt ook door dergelijke zaken bepaald. Maar, kijk ook goed naar de handvatten en het stuur. Als je het stuur in hoogte kunt verstellen, stelt dit je in staat om altijd een ergonomische houding op de step aan te nemen.

Handige extra’s

Ten vijfde is het belangrijk om goed naar handige extra’s te kijken. Wil je je step overal mee naar toe kunnen nemen? Kies dan voor een step die je op kunt vouwen.

Dankzij de opvouwmogelijkheid kun je de step voor volwassenen bijvoorbeeld in het openbaar vervoer meenemen. Ideaal!

Design

Wil je de beste step voor volwassenen aanschaffen? Dan is het dus vooral van belang dat je naar je eigen wensen kijkt. Eén van de zaken waar je ook goed naar moet kijken, is naar het design.

Het design van de step voor volwassenen moet je volledig op jouw voorkeuren afsluiten.

Let hierbij op de vormgeving van de step, maar ook op de kleurstelling. Ga je het liefste voor een compleet zwarte step? Of geef je de voorkeur aan een gekleurde step? Aan jou – als volwassene – volledig de keuze.

Kwaliteit

Tot slot raden wij je aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Met name als je vaak van de step gebruik gaat maken, moet de step van de beste kwaliteit zijn. Dat krijg je voor elkaar door sowieso voor een step van een A-merk te kiezen.

Durf daarnaast in de beste step voor volwassenen te investeren. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je de komende jaren van een geweldige step.
Veelgestelde vragen over een step voor volwassenen

step voor volwassenen
Wat zijn de kenmerken van een step voor volwassenen?

Een step voor volwassenen is vaak groter uitgevoerd dan een kinderstepje. Ook zijn in veel gevallen de wielen groter, is het stuur hoger en ligt het maximaal belastbare gewicht een stuk hoger. Daarnaast is de uitstraling, onder meer de kleurstelling, van een step voor volwassenen significant anders.

Hoe hebben wij de beste steps voor volwassenen geselecteerd?

Tijdens onze test hebben wij naar alle belangrijke criteria van een step voor volwassenen gekeken. Denk hierbij aan het soort step, het maximaal belastbare gewicht, de samenstelling, de veiligheid, het comfort, handige extra’s en de algehele kwaliteit. Ook hebben we met een schuin oog naar prijs gekeken, hoewel we dit niet het belangrijkste punt vinden.Meer over steps:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *