Kinderstep 2 jaar kopen? Bekijk hier de beste peuter steps!

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Ben je voor je kind van 2 jaar oud op zoek naar leuk speelgoed? Dan heb je meer dan voldoende keuze.

Je kunt voor bijvoorbeeld een driewieler step, een space scooter, een kinderfiets voor een kind van 2 jaar, een loopfiets voor een kind van 2 jaar en een kinderstep voor een kind van 2 jaar kiezen.

Om meerdere redenen is juist de aanschaf van een peuter step aan te raden. Een step voor een kind van 2 jaar is niet alleen erg leuk, maar is ook nog leerzaam.

Op zo’n step doet je 2-jarige zoon of dochter veel motorische vaardigheden op. Ook is je kind op zo’n step in staat om beter zijn/haar evenwicht te behouden.

Voldoende redenen om een stepje voor een kind van 2 jaar te kiezen, niet waar? Kies in dat geval voor één van de stepjes die wij in dit artikel bespreken.

Deze stepjes zijn op een leuke én veilige manier te gebruiken.

Dat laatste is een belangrijk aandachtspunt; een elektrische step voor een kind is bijvoorbeeld niet geschikt voor een kind van 2 jaar oud.

De beste peuter stepjes / kinderstepjes 2 jaar

Wil je graag een stepje voor je kind van 2 jaar oud aanschaffen? Dan raden wij je één van onderstaande varianten aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste kinderstepjes voor een kind van 2 jaar oud zijn.

Deze stepjes voldoen aan alle eisen. Ze zijn veilig te gebruiken. Ze zijn qua afmetingen ideaal voor een kind van 2 jaar.

En sommige van deze stepjes kunnen ook nog in hoogte versteld worden. Op die manier kan je kind de komende jaren ook van de peuter step gebruik blijven maken.

1. LifeGoods HappyStep

De LifeGoods HappyStep is de beste step voor een kind van 2 jaar. Deze step beschikt over drie wielen, waardoor je kind zijn/haar evenwicht perfect kan behouden. Doordat de voorwielen relatief groot uitgevoerd zijn, geniet je kind ook nog van het gewenste comfort.

Wat ons al helemaal aanspreekt, is de verstelbaarheid. Je kunt het stuur van deze step verstellen, waardoor de step geschikt is tot een leeftijd van ongeveer 5 jaar oud.

Je kind maakt dus jarenlang gebruik van deze step. En een leuk detail is dat de wielen ook nog van LED verlichting voorzien zijn. Grote kans dat je zoon of dochter dat al helemaal geweldig gaat vinden.
2. Baby Shark step

Een andere leuke optie is deze Baby Shark step. Deze step is voor de allerkleinsten geschikt, beschikt over drie wielen en is op een onwijs leuke manier vormgegeven.

Dit is onder meer te danken aan de opdruk over de gehele step heen. Op onder meer het stuur en op de voetenplank is Baby Shark te vinden.

Deze step is ideaal voor de kleinste kinderen. Dit komt onder meer doordat het voetenplank relatief klein is, terwijl het stuur ook laag ingesteld kan worden. Voor een kind van 2 jaar oud is dit dan ook een sublieme step.

Ook in de komende jaren maakt je kind overigens met veel plezier gebruik van deze step. Je kind kan ‘m tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar oud gebruiken.
3. Scoot and Ride Lemon Highwaykick SR-96354

Gaat je voorkeur uit naar een veelzijdige step voor je kind van 2 jaar oud? Dan raden wij je deze variant van het merk Scoot and Ride aan. Deze step kan je kind niet alleen als step gebruiken, maar ook als loopfiets. Je kind geniet hiermee op meerdere manieren van deze step.

Deze step ziet er ook nog eens super leuk uit. Dat is te danken aan de kleurstelling, de gaven wielen en enkele leuke details. Deze step is ook nog veilig te gebruiken en beschikt over meerdere verstelbare onderdelen. Zowel het stuur als het zadel zijn namelijk te verstellen.
4. Sakar Paw Patrol Step

Ben je voor je dochter van 2 jaar oud op zoek naar een leuke kinderstep? Dan is deze Sakar Paw Patrol Step een leuke optie.

Deze step valt op door de eenvoud, door de fraaie kleurstelling en door het leuke poppetje aan de voorzijde. Dit poppetje komt je dochter ongetwijfeld maar al te bekend voor.

Doordat deze step over 2 voorwielen beschikt, is ‘ie uiterst veilig te gebruiken. Je kind maakt bovendien vrij gemakkelijk gebruik van deze step, aangezien ‘ie slechts 2,5 kilogram weegt. Dankzij de voetrem aan de achterzijde is deze step ook nog veilig te gebruiken.
5. Kick n Roll Scooter

Heb je het liefste een opvouwbare kinderstep voor je kind van 2 jaar oud? Kies dan voor de Kick n Roll Scooter. Deze step is geweldig te gebruiken voor je kind en is ook nog eens opvouwbaar.

Doordat je ‘m makkelijk op kunt vouwen, kun je deze step overal mee naar toe nemen. Daar is je kind van 2 jaar oud maar al te blij mee.

Deze step beschikt bovendien over enkele handige extra’s. Zo is het stuur verstelbaar, zijn de wielen van LED verlichting voorzien en is de step van antislip handvatten voorzien.

Dankzij het dubbele voorwiel geniet je kind bovendien van het gewenste evenwicht op deze prima step.
6. Stiga Mini Kid 3w

Voor je dochter van 2 jaar oud is ook de Stiga Mini Kid 3w een super leuke kinderstep. Deze kinderstep is compact vormgegeven, waardoor ‘ie voor de kleinste kinderen geschikt is.

Dat is ook te danken aan de algehele samenstelling, waarbij onder meer het dubbele achterwiel opvalt.

De uitstraling van deze kinderstep is uiteraard super te noemen. De step is in een fraaie kleur uitgevoerd en beschikt over een leuk mandje aan de voorzijde. In dit mandje kan je dochter bijvoorbeeld haar poppen meenemen tijdens het steppen.
7. Fisher-Price Kinderstep Popping Scooter

Heeft je kind nog geen enkele ervaring met steppen? Dan is de Fisher-Price Kinderstep Popping Scooter een prima optie. Deze kinderstep is speciaal voor de beginnende steppers ontwikkeld.

Dit blijkt onder meer uit de afmetingen en de wielen. Doordat de step vrij breed is, is je kind moeiteloos in staat om zijn/haar evenwicht te behouden.

Op deze step kan je kind niet al te hoge snelheden behalen. Mocht dat iets zijn waar je enigszins bang voor bent, sluit deze step dus ook prima op je wensen aan. Bovendien beschikt deze step over fijne handvatten, een voetrem en een super leuk design!
Hoe vind je de beste kinderstep voor een kind van 2 jaar?

Staat binnenkort de tweede verjaardag van je zoon of dochter op de planning? Of wordt bijvoorbeeld een neefje, nichtje of ander kind binnenkort 2 jaar oud? Dit zijn prima situaties waarin je een leuke step cadeau kunt geven.

Wil je graag zo’n step cadeau geven? Richt je pijlen dan echt op een kinderstep 2 jaar. Een kinderstep 3 jaar en kinderstep 4 jaar sluiten simpelweg niet op de situatie aan. Dergelijke steps zijn bijvoorbeeld te groot en te zwaar of gaan veel te hard.

Bij een kinderstep voor een kind van 2 jaar moet je heel selectief zijn. Lang niet alle kindersteps voldoen namelijk aan de eisen.

En ook lang niet alle kindersteps zijn even geschikt voor een kind van 2 jaar. Om de beste kinderstep 2 jaar uit te kiezen, zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Samenstelling van de step

Ten eerste is het advies om voor een step met drie wielen te kiezen. Hierbij heb je keuze tussen twee voorwielen en twee achterwielen. Ongeacht waar je voor kiest, geniet je kind van de gewenste stabiliteit.

Op 2-jarige leeftijd is het nog vrij lastig om het evenwicht te behouden. Indien je voor een step met 2 wielen zou kiezen, komt je kind hierdoor geheid ten val.

Kies je echter voor een kinderstep met drie wielen? Dan verklein je de kans op een val aanzienlijk. Een step met drie wielen biedt bovendien een stuk meer plezier voor je kind.

Afmetingen

Wij raden je aan om ook goed naar de afmetingen van de kinderstep 2 jaar te kijken. Zo’n step moet niet al te groot te zijn, aangezien dat gepaard gaat met een hoger gewicht.

Een hoger gewicht betekent dat een kind van 2 jaar oud moeite heeft om de step onder controle te houden.

Op dit gebied moet je dan ook de juiste balans zien te vinden. Wat wij zelf erg handig vinden, is een step met een brede voetenplank. Op zo’n brede voetenplank is je kind nog beter in staat om zijn/haar evenwicht te bewaren.

Kleurstelling & design

Je zou ook goed naar de kleurstelling van de kinderstep moeten kijken. Bepaal daarom goed voor wie je precies de kinderstep wilt kopen.

Wil je dit voor een jongen van 2 jaar oud doen? Of voor een meisje van 2 jaar oud? Dit is uiteraard bepalend voor de soorten kindersteps waar je tussen kunt kiezen.

Ons advies is om ook goed naar het design van de kinderstep te kijken. De reden daarvoor is evident: alle bovenstaande steps zien er heel anders uit. Elke step is op een unieke manier vormgegeven, waardoor je op dit gebied voldoende hebt om uit te kiezen.

Verstelbaarheid

Wil je een kinderstep voor een kind van 2 jaar oud aanschaffen? Dan wil je uiteraard niet dat het kind slechts één jaartje van de step gebruik kan maken.

Het is daarom wenselijk dat de kinderstep te verstellen is. Check daarom goed op welke manier je de kinderstep kunt verstellen.

Handige opties

Bij een kinderstep 2 jaar moet je ook goed op handige opties letten.

Enkele van deze opties zetten we voor je op een rijtje:

  • Inklapbaarheid. Als je een kinderstep in kunt klappen, biedt dit uiteraard veel mogelijkheden.
  • Voetrem. Een voetrem is op een kinderstep 2 jaar simpelweg onmisbaar.
  • Verstelbaar stuur. Zoals hierboven al gesteld, is dit een welkome aanvulling op een kinderstep 2 jaar.
  • Ombouwbaarheid. Sommige kindersteps kun je ook nog ombouwen, bijvoorbeeld tot een loopfiets. Dit stelt je kind in staat om nog langer/meer van de step te genieten.
Veelgestelde vragen over een kinderstep 2 jaar

Wat kenmerkt een kinderstep voor een kind van 2 jaar oud?

Een kinderstep voor een kind van 2 jaar oud kan niet al te hoge snelheden behalen. Daarnaast beschikt zo’n step over 3 wielen en over een ‘kinderlijk’ design. Kinderen van 2 jaar oud vinden immers andere dingen leuk dan een kind van 4 jaar oud.

Hoe hebben wij de beste kindersteps voor een kind van 2 jaar oud geselecteerd?

We hebben hiervoor naar het complete plaatje gekeken. Denk hierbij aan de samenstelling (3 wielen), de verstelmogelijkheden en de geschiktheid van de step voor een jong kind. Daarnaast zijn alle steps uit deze top 7 van goede merken, waardoor je van de gewenste kwaliteit en veiligheid verzekerd bent.


Meer stepjes voor kinderen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *