Step 4 jaar kopen? Bekijk hier de beste kinderstepjes 4 jaar!

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

De meeste 4 jarigen zijn nieuwsgierig, zien geen gevaren en maken buiten graag veel plezier. Geldt dat ook voor jouw 4-jarige zoon of dochter?

Of is er een ander 4-jarig kind in je directe omgeving waarbij dit bekend klinkt? Dan is de aanschaf van een kinderstepje een aanrader.

Een step biedt voor een 4-jarig kind onwijs veel plezier.

Weet je wat zo leuk aan een step voor een kind van 4 jaar is? Dat een kind van 4 jaar hier van alles mee kan doen.

Kies je bijvoorbeeld voor een stuntstep voor een kind van 4 jaar? Dan kan het kind hier – voorzichtig – al leuke trucjes mee uit halen.

Kies je voor een normale kinderstep voor een kind van 4 jaar? Dan kan het kind hiermee bijvoorbeeld naar de crèche toerijden.

Of samen met papa en mama in de buurt een rondje mee maken.

Al met al een is een stepje voor een kind van 4 jaar super leuk. Maar, hoe kies je nou de beste step voor een kind van 4 jaar uit?

Het is allereerst goed om te weten dat dit niet te vergelijken is met een kinderstep 3 jaar of een kinderstep 2 jaar.

Voor een 2- en 3-jarig kind is het aanbod van kinderstepjes bijvoorbeeld een stuk beperkter.

De beste kinderstepjes 4 jaar vergeleken

Speciaal voor jou zijn wij op zoek naar de beste step voor een kind van 4 jaar oud gegaan. Uiteindelijk zijn wij in staat geweest om hier een complete top 7 van samen te stellen.

Neem onderstaande reviews op je gemakje door en bepaal direct welke kinderstep 4 jaar aan jouw wensen voldoet. Die step kun je vervolgens voor een 4-jarig meisje of jongen kopen.

1. Suotu Kinderstep

De Suotu kinderstep is de leukste kinderstep voor een kind van 4 jaar oud. Deze step ziet er waanzinnig leuk uit, biedt de nodige mogelijkheden en is van een goede kwaliteit.

Zo heeft Suotu voor speciale lagers gekozen, waardoor deze step tegen een stootje bestand is. Wel zo prettig als je kind op deze step stunts uit gaat voeren.

Het leuke is dat deze kinderstep 4 jaar van leuke extra’s voorzien is. Wat te denken van de gekleurde wielen? Ook beschikt deze step over een veilige voetrem én kun je ‘m makkelijk inklappen. Je neemt deze step voor je kind van 4 jaar hierdoor overal mee naar toe.
2. LifeGoods HappyStep

LifeGoods-HappyStep-kinderstep-2-jaar

De LifeGoods HappyStep hebben we in ons artikel over de beste steps voor een kind van 2 jaar ook al benoemd. Net zoals voor een kind van 2 jaar beleeft ook een kind van 4 jaar namelijk veel plezier aan deze kinderstep.

Dit is onder meer te danken aan de verstelbaarheid. Deze step is hierdoor tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar oud te gebruiken.

Deze step beschikt over een ideale samenstelling. Zo is de step relatief licht uitgevoerd, is de vormgeving super leuk en zijn de wielen lichtgevend.

Deze step beschikt overigens over drie wielen, waardoor je kind makkelijk(er) zijn/haar evenwicht kan bewaren. Al met al een super leuke kinderstep 4 jaar.
3. Apollo LED Kinderscooter Kids Whiz

Wil je voor je zoon of dochter een gave en opvallende step aanschaffen? Dan sluit de Apollo LED Kinderscooter Kids Whiz volledig op je wensen aan.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze step van een bijzondere opdruk voorzien. Met dank aan deze opdruk is dit één van de mooiste steps om te zien.

De step is ook nog eens ideaal voor kinderen van 4 jaar oud. Zo is de step veilig, beschikt de step over 2 voorwielen en is het stuur verstelbaar.

Totdat je kind een gewicht van 60 kilogram bereikt heeft, kan je kind van deze leuke step gebruik maken. En zoals je mogelijk al op de foto had gezien, is deze step ook nog inklapbaar.
4. Move 125

Is je kind al in staat om op twee wielen te steppen? Dan is de Move 125 een super leuke step. Wat bij deze step vooral opvalt, is de eenvoud. De step bestaat uit het stuur, de voetenplank, de twee wielen en een klein frame.

Belangrijk voordeel hiervan is dat deze step ook als stuntstep ingezet kan worden. En dat deze step niet al te duur en licht van gewicht is.

Deze step biedt ook nog de gewenste veiligheid. Dit komt onder andere door de antislip laag op de voetenplank en -rem. Verder is deze step tot een latere leeftijd ook nog te gebruiken. Wel is het dus zaak dat je kind van 4 jaar al in staat is om zijn/haar evenwicht te bewaren.
5. FOXSPORT Kinderstepje

Gaat je voorkeur uit naar een step waar je kind jarenlang gebruik van kan maken? Kijk dan naar het FOXSPORT Kinderstepje.

Het stuur van deze step is perfect in hoogte te verstellen, terwijl het maximaal belastbare gewicht maar liefst 100 kilogram is. De step is hierdoor echt jarenlang door je kind te gebruiken.

Bij deze step vallen ook de grote wielen op. Door deze grote wielen is je kind in staat om behoorlijke snelheden te behalen.

Geef deze step daarom alleen aan je 4-jarig kind als hij/zij al ervaring met steppen heeft. En als hij/zij in staat is om zijn/haar evenwicht goed te bewaren.
6. Sajan Kinderstep

Ben je voor je dochter van 4 jaar oud op zoek naar een leuke kinderstep? Dan is de Sajan Kinderstep mogelijk de beste optie. Met name als je dochter gek op de kleur roze is, is dit een geweldige step. Maar, deze kinderstep is ook nog in vier andere kleuren te verkrijgen.

Deze step is hoe dan ook een aanrader. Dit is te danken aan de eenvoudige vormgeving, de met LED verlichte wielen en de opvouwmogelijkheid. Daarnaast is het ideaal dat je het stuur van deze step op meerdere hoogtes in kunt stellen.
7. SWASS Kids Scooter Step 2

Deze top 7 sluiten we graag af met de SWASS Kids Scooter Step 2. Deze kinderstep is op een unieke manier vormgegeven, onder meer door de twee grote voorwielen. Deze wielen bewegen in de bocht als het ware mee, waardoor dit een erg sportieve step is.

Deze step is ook nog eens voor de komende jaren geschikt. Het maximaal belastbaar gewicht is namelijk 50 kilogram, terwijl het stuur ook nog in hoogte te verstellen is. Tevens is het mogelijk om deze kinderstep 4 jaar in te klappen.
Hoe kies je de beste step 4 jaar oud uit?

step_4 jaar

Wat is nou de beste step voor een kind van 4 jaar oud die je aan kunt schaffen? Dit hangt van meerdere zaken af. Zo moet je goed naar het kind kijken, maar ook naar je budget en persoonlijke voorkeuren.

Daarnaast is het advies om even goed naar andere producten te kijken. Wellicht is een space scooter, loopfiets 4 jaar of kinderfiets 4 jaar nog leuker om te geven.

Iets dat je sowieso niet moet kopen, is een elektrische step voor het kind. Een kind van 4 jaar is nog te jong om op een e-step te rijden.

Ben je er wel over uit dat je een stepje voor een kind van 4 jaar oud aan wilt schaffen? Dan moet je goed op onderstaande punten letten bij het maken van een vergelijking.

Samenstelling van de step

Ten eerste is het belangrijk om naar de samenstelling van de step te kijken. Wil je een step met 2 wielen kopen? Of gaat je voorkeur uit naar een driewieler step? Wat op dit gebied de beste keuze is, hangt vooral af van het kind zelf.

Is het kind in staat om zijn/haar evenwicht te bewaren? Dan kun je prima voor een step met 2 wielen kiezen. Mocht het kind dit nog niet goed genoeg kunnen, is een driewieler step de betere keuze.

Vormgeving van de step

Ten tweede moet je goed naar de vormgeving kijken. Waarom? Nou, bekijk maar eens de hierboven besproken 7 steps. Deze steps zien er allemaal anders uit en zijn bijvoorbeeld in andere kleuren uitgevoerd.

Ga goed na welke vormgeving/design je het mooiste vindt. En laat eventueel je kind ook hierover mee beslissen.

Weet je wat een leuk detail voor een step voor een kind van 4 jaar oud is? Met LED verlichte wielen. Relatief veel van de huidige steps zijn van dergelijk licht voorzien.

Verstelbaarheid & opvouwbaarheid

Ten derde is het aan te raden om goed naar de verstelbaarheid te kijken. Is het mogelijk om het stuur in hoogte te verstellen? Dat is erg wenselijk, aangezien je kind hierdoor nóg langer van de step gebruik kan maken.

Wat ook wenselijk/handig is, is dat de step opgevouwen kan worden. Als je die mogelijkheid hebt, ben je in staat om de step overal mee naar toe te nemen. Leuk voor je kind en ook wel handig voor jou.

Dan hoef je niet continu aan te horen dat je kind zijn/haar step graag op vakantie mee had genomen. Die mogelijkheid heb je immers, dankzij de opvouwmogelijkheid.

Handige opties

Ten vierde is het verstandig om goed naar handige opties te kijken. Zo zijn er steps die je om kunt bouwen; je kunt bijvoorbeeld de step omzetten naar een driewieler. In hoeverre dit wenselijk is, hangt uiteraard van je wensen en kind af.

Daarnaast is het wenselijk dat de step van veel veiligheidsfeatures voorzien is. De banden moeten bijvoorbeeld van een goede kwaliteit zijn, terwijl ook de voetrem goed moet functioneren. Tevens is het wenselijk dat de voetenplank van een antislip laag voorzien is.

Een andere handige optie is het meebewegen in de bocht. De laatstgenoemde step in bovenstaande top 7 beweegt mee in de bochten, waardoor je kind nog meer plezier aan de step beleeft.

Kwaliteit

Tot slot is het erg belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Waarom? Omdat je kind van 4 jaar oud van een goede step jarenlang gebruik kan maken.

Koop de step daarom sowieso bij een specialist, zoals Bol.com, Decathlon en Intertoys. Deze aanbieders bieden simpelweg de beste steps voor een kind van 4 jaar oud aan.
Veelgestelde vragen over een step voor een kind van 4 jaar

Wat kenmerkt een kinderstep voor een kind van 4 jaar oud?

Een kinderstep voor een kind van 4 jaar kenmerkt zich niet heel specifiek door bepaalde eigenschappen. Het is namelijk zo dat dit juist een leeftijd is waarbij je tussen meerdere producten kunt kiezen. Zo heb je de keuze tussen een step met 2 en 3 wielen.

Hoe hebben wij de beste kindersteps voor een kind van 4 jaar oud geselecteerd?

Bij onze test hebben wij naar de belangrijkste criteria van de step gekeken. Denk hierbij aan de veiligheid, de mogelijkheden, de samenstelling en het design. Al deze facetten hebben we vervolgens afgestemd op een kind van 4 jaar oud.


Meer stepjes voor kinderen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *