Step met 3 wielen kopen? De beste driewieler kinderstepjes

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Wil je voor je kind een leuke step kopen? Kijk dan zeker naar een step met 3 wielen. Met een kinderstep met 3 wielen geniet je kind van meer plezier, meer controle en een betere balans.

Dit alles zorgt ervoor dat je kind ongetwijfeld vaak van zijn/haar driewieler step gebruik gaat maken.

Maar, wat is nou de beste driewiel step die je kunt kopen? En waar moet je op letten bij het kopen van een 3 wieler step?

Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel graag een uitgebreid antwoord. Daarbij laten wij je ook kennismaken met de 7 beste kindersteps met 3 wielen.

De beste kindersteps met 3 wielen

Als je een nieuwe step voor je kind wilt kopen, moet je belangrijke keuzes maken. Wil je bijvoorbeeld een elektrische step voor je kind kopen? Of wil je voor een normale variant? En over hoeveel wielen moet de step beschikken? In dit artikel staat dus de step met drie wielen centraal.

Wil je graag zo’n step met drie wielen kopen? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen.

Deze 7 beste driewieler kinderstepjes zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. En zijn wat ons betreft de aankoop meer dan waard.

1. LifeGoods HappyStep

LifeGoods-HappyStep-kinderstep-2-jaar

De LifeGoods HappyStep is volgens ons de beste driewieler step. Deze step beschikt over 2 voorwielen, 1 wiel aan de achterzijde en is in drie kleuren uitgebracht. Je kunt ‘m in het zwart, roze en blauw aanschaffen. In elke kleur is ‘ie wat ons betreft een ware aanrader.

Dit is onder meer aan de algehele samenstelling te danken. Zo zijn de drie wielen van leuke LED verlichting voorzien. En het frame is van aluminium vervaardigd, waardoor deze driewieler step tegen een stootje bestand is.

Het stuur kun je ook nog in hoogte verstellen, terwijl de ingebouwde rem voor de gewenste veiligheid zorgt. Ben je op zoek naar een kinderstep 3 wielen voor je kind van 2 jaar oud? Dan is dit de beste optie.

De step is vervolgens tot een leeftijd van ongeveer 5 jaar te gebruiken.
2. Smoby Disney Minnie Mouse Step

Ben je voor je dochter op zoek naar een leuke step met drie wielen? Dan sluit deze Smoby Disney Minnie Mouse Step perfect op je wensen aan.

Deze step beschikt over 1 groot voorwiel en 2 kleinere achterwielen. Het steppen is hierdoor anders qua steppen dan bovenstaande variant.

Het leuke is dat deze roze step van veel leuke extra’s voorzien is. Wat te denken van het leuke ‘bordje’ aan de voorkant? Op dit soort van bordje staan 2 Disney figuren afgebeeld. Daarnaast zijn ook overige onderdelen van een leuke opdruk voorzien.
3. Suotu Kinderstep

De Suotu Kinderstep is naar onze mening één van de leukste kindersteps met 3 wielen. Deze step is op een fraaie manier vormgegeven, beschikt over leuke extra’s en is voor veel kinderen geschikt.

Het advies van het merk Suotu is een minimale gebruiksleeftijd van 3 jaar. Doordat de step te verstellen is, is deze vervolgens tot een veel latere leeftijd te gebruiken.

Ook deze step beschikt over leuke extra’s. Denk hierbij aan de drie lichtgevende wielen, de toffe kleurstelling en een uniek schokabsorptiemechanisme. Dankzij dit mechanisme geniet je kind op deze kinderstep van nog meer comfort.
4. SWASS Kids Scooter Step 2

SWASS-Kids-Scooter-step-4-jaar

We blijven nog even in de hoek van zwarte 3 wieler stepjes met lichtgevende wielen. Ook deze SWASS Kids Scooter Step 2 is in het zwart uitgevoerd én beschikt over leuke LED wielen.

Maar, deze step kun je in nog 5 andere kleuren bestellen. Voor zowel jongens als meisjes is dit daarom een prima step.

Qua samenstelling lijkt deze step veel op bovenstaande variant. Ook deze kinderstep beschikt over 2 grote voorwielen en een kleiner achterwiel.

Tevens is het stuur te verstellen, waardoor je kind jarenlang van deze step gebruik kan maken. Zowel de prijs als de kwaliteit van de SWASS Kids Scooter Step 2 zijn ook naar onze wens.
5. LifeGoods TurboRide

Wil je graag een kinderstep met 3 wielen aanschaffen? En zou je deze step graag makkelijk op kunnen vouwen? Dan is de LifeGoods TurboRide de beste optie voor je.

Deze kinderstep met 3 wielen beschikt over een handig opvouwmechanisme, waardoor je ‘m erg makkelijk mee kunt nemen.

Deze step is wel voor de net iets oudere kinderen geschikt. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar is dit een ideale driewieler step, onder meer door de algehele vormgeving.

De wielen zijn vrij groot uitgevoerd, het maximaal belastbare gewicht is 50 kilogram en de step heeft een geweldige design. Bovendien is je kind in staat om op deze step een behoorlijke snelheid te behalen. Laat daarom nooit een jong kind op deze step rondrijden.
6. Puky R1 Kinderstep

De Puky R1 Kinderstep vinden wij met afstand de mooiste driewieler step van dit moment. Deze step beschikt over 1 groot voorwiel, 2 kleine achterwielen en een uniek design.

Het merk Puky omschrijft dit zelfs als een retro step. En daar kunnen wij ons volledig bij aansluiten.

Bij deze step valt direct de kleurstelling op. Maar, ook het mandje aan de voorzijde is een geweldige toevoeging.

Daarnaast is deze step van handige extra’s voorzien, waaronder geluidsarme banden. Tevens is de voetenplank vrij groot uitgevoerd, waardoor je kind hier comfortabel op kan staan.
7. Scoot and Ride Highwaykick 3 Step – Steel

Tot slot raden wij je ook nog de Scoot and Ride Highwaykick 3 Step – Steel aan. Deze step beschikt over 2 grote voorwielen, een kleiner achterwiel en een verstelbaar stuur.

Dankzij het stuur is deze driewieler step geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 8 jaar oud. Een veelzijdige step met drie wielen dus.

Deze step beschikt eveneens over leuke en handige extra’s. Dit geldt onder meer voor de LED lichtjes in de wielen, de voetrem, de opvouwmogelijkheid en de kantelbeveiliging.

Ook is het ideaal dat deze step van aluminium en kunststof vervaardigd is. Dit komt het gewicht en de levensduur ten goede.
Hoe vind je de beste kinderstep met 3 wielen?

Ben je voor je kind op zoek naar een leuke nieuwe kinderstep? En gaat je voorkeur uit naar een variant met 3 wielen? Dan raden wij je graag één van bovenstaande varianten aan. Het is immers niet voor niets dat deze steps als beste uit onze test naar voren zijn gekomen.

Maar, hoe vind je nou de beste step met drie wielen? Daarvoor zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Leeftijd van je kind

Ten eerste is het belangrijk om naar de leeftijd van je kind te kijken. Op basis van de leeftijd kun je namelijk al een flinke schifting in het aanbod maken.

Is je kind 2 á 3 jaar oud? Dan kies je voor één van de kleinere steps met drie wielen. Of je kiest voor de welbekende Space Scooter.

Is je kind al wat ouder? Dan kies je voor één van de andere steps die we hierboven hebben besproken.

Onze tip: kijk goed naar de verstelmogelijkheden van de step. Als je het stuur in hoogte kunt verstellen, geniet je kind nog langer van de peuter step met 3 wielen.

Plaatsing van de wielen

step 3 wielen

Elke step met 3 wielen heeft 3 wielen. Tot zover de logische opmerkingen. Maar, waar zijn deze 3 wielen dan precies geplaatst? Op dit gebied bestaan twee mogelijkheden: 2 wielen aan de voorzijde of 2 wielen aan de achterzijde.

Op dit gebied bestaat geen ‘goed’ of ‘fout’. Het ligt er maar net aan wat je het handigste lijkt. Bij beide soorten steps geniet je kind in ieder geval van de gewenste stabiliteit. En het gewenste plezier!

Design

Het is uiteraard ook zaak om naar het design van de step met 3 wielen te kijken. Let daarbij goed op de plaatsing van de wielen, maar ook op de kleurstelling.

Wil je voor je dochter een leuke kinderstep aanschaffen? Dan kun je eens naar een roze variant kijken. Uiteraard zijn er ook steps in allerlei andere kleuren te verkrijgen.

Wat hierbij ook erg leuk is, zijn de verlichte wielen. Veel steps beschikken over LED verlichting in de wielen, waardoor de uitstraling nóg leuker is. Grote kans dat je kind deze verlichte wielen maar al te leuk vindt.

Samenstelling

Verder moet je goed naar de algehele samenstelling van de step kijken.

Hierbij kun je op onder meer onderstaande punten letten:

  • Maximaal belastbaar gewicht. Dit hangt vooral samen met de leeftijd waarvoor de kind geschikt is. Het handigste is om te kiezen voor een drie wieler step met verstelbaar stuur. Die steps hebben vaak ook een hoger maximaal belastbaar gewicht. En doordat zo’n step over 3 wielen beschikt, ligt het belastbare gewicht vaak al relatief hoog.
  • Remsysteem. Op een driewieler step kun je een behoorlijke snelheid behalen. Let daarom heel goed op het remsysteem van de driewieler step. Er zijn overigens ook nog steps met een speciale kantelbeveiliging. Wel zo handig.
  • Opvouwmogelijkheid. Een kenmerk van een driewieler step is de vrij forse afmeting. Om alsnog de step met drie wielen makkelijk mee te kunnen nemen, is het handig als je ‘m op kunt vouwen. Dankzij de opvouwmogelijkheid neem je zo’n step overal moeiteloos mee naar toe.

Kwaliteit

Wil je graag een kinderstepje met 3 wielen kopen? Kies dan altijd voor een kinderstep met drie wielen van een gerenommeerd merk. Alleen de gerenommeerde merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.

Daarmee genieten jij en je kind van veel gemak. Jij hoeft bijvoorbeeld maar één keer de investering te doen. En je kind geniet met veel plezier van een robuuste step.

Overigens zou je hierbij ook nog naar het materiaal kunnen kijken. Wij geven zelf de voorkeur aan een step van aluminium. Dit materiaal is tegen een stootje bestand en weegt niet al te veel. Een aluminium step met 3 wielen is dan ook licht van gewicht.
Veelgestelde vragen over een step met 3 wielen

Voor wie is een kinderstep met 3 wielen geschikt?

Een kinderstep met 3 wielen is voor elk kind geschikt. Kinderen vanaf 2 á 3 jaar oud kunnen al gebruik maken van zo’n kinderstep. En als je voor een step met een verstelbaar stuur kiest, kan je kind de step tot een latere leeftijd blijven gebruiken. Door de drie wielen is je kind sowieso van de gewenste stabiliteit op de step verzekerd.

Hoe hebben wij de beste kindersteps met 3 wielen beoordeeld?

Bij onze beoordeling hebben wij naar het totaalplaatje gekeken. Zo hebben we naar de algehele samenstelling gekeken, evenals de verstelmogelijkheden. Ook het design, de kwaliteit, handige extra’s en de ervaringen van andere kopers hebben we in onze beoordeling meegenomen.


Meer stepjes voor kinderen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *