Beste loopfiets kopen? Top 11 & Aandachtspunten (2024)

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 1, 2024

Wat is de beste loopfiets voor een kind? En op welke aandachtspunten moet je goed letten tijdens het uitkiezen van een kinderloopfiets?

Dit zijn twee vragen waar menig ouder tegen aanloopt. En dit zijn vragen waar je in dít artikel een passend antwoord op gaat vinden. 

Wij hebben recentelijk onderzoek gedaan naar de beste loopfietsjes. Hierbij hebben we niet alleen naar een ‘standaard’ kinderloopfiets gekeken, maar ook naar de vele varianten hiervan.

Al deze varianten komen in dit artikel aan bod, dus ga er even goed voor zitten. Neem het artikel op je gemakje door en je kunt snel de beste loopfiets voor je kind kopen!

Dit zijn de beste loopfietsen van 2023

In het huidige aanbod vind je vrij veel loopfietsen voor kinderen. Als je hier bij onze partner Bol.com naar op zoek gaat, kom je op bijna 700 verschillende loopfietsen uit.

Binnen dit aanbod zijn matige varianten te vinden, maar ook goede- en de beste varianten. In dit artikel richten wij ons uitsluitend op de beste kinderloopfietsen.

Uiteindelijk zijn wij op 11 geweldige loopfietsen uitgekomen. Over deze 11 loopfietsen vertellen we je hieronder graag meer!

1. De beste kinderloopfiets – Sajan Loopfiets

De Sajan Loopfiets is naar onze mening de beste loopfiets van dit moment. Deze fiets heeft een instelbare zithoogte tussen de 30 en 40 centimeter, waardoor de fiets voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud geschikt is. De fiets is ook nog eens belastbaar tot 30 kilogram.

Bij deze fiets valt onder meer de robuustheid en het fraaie design op. Deze fiets beschikt over een frame van magnesium, waardoor de fiets tegen een stootje bestand is.

Door dit gebruikte materiaal is de fiets ook nog eens licht van gewicht. De beste loopfiets wordt in drie kleuren aangeboden; blauw, bruin en roze!
2. Beste houten loopfiets – Little Dutch Houten Loopscooter Olive

Wil je hoe dan ook een houten loopfiets aanschaffen? Dan raden wij je deze toffe loopscooter van het merk Little Dutch aan.

Dit is naar onze mening de beste loopfiets van hout, onder meer door het geweldige design. Je kind heeft het gevoel alsof hij op een echte scooter rijdt/zit/loopt.

De fiets is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Dit is onder meer te danken aan de verstelbare zithoogte; deze loopt van 32 tot 36 centimeter.

De loopfiets is tegen een stootje bestand, draagt bij aan de motorische vaardigheden van je kind én is in drie kleuren te verkrijgen.
3. Beste loopfiets driewieler – Scoot and Ride – Highwaykick 1

Als je op zoek naar een loopfiets driewieler bent, raden wij je deze variant van Scoot and Ride aan. Een belangrijk voordeel van deze loopfiets is de ombouwmogelijkheid.

Je kunt de loopfiets als een echte loopfiets gebruiken, maar ook als een step. Hierdoor geniet je kind de komende jaren met veel plezier van deze loopfiets driewieler.

Deze fiets is ook nog eens in hoogte verstelbaar. De fiets is hierdoor geschikt voor kinderen met een maximale lengte van 118 centimeter.

Doordat de fiets van sterke materialen vervaardigd is, is deze prima tegen een stootje bestand. Gebruik je ‘m als step? Dan is het maximaal belastbare gewicht zelfs 50 kilogram!
4. Beste loopfiets met naam – Van Dijk Toys houten bakfietsje

Wil je graag een loopfiets met naam aanschaffen? Kies dan voor dit toffe houten bakfietsje van het merk Van Dijk Toys. Dit houten bakfietsje kun je van de naam van je zoon of dochter laten voorzien, waardoor je een écht unieke loopfiets aan je kind kunt geven.

Overigens zijn de details van deze loopfiets in het roze uitgevoerd, waardoor dit fietsje meer voor meisjes geschikt is.

Het fietsje zelf is overigens niet super handig. Zo is de zithoogte niet verstelbaar. Wel zijn de wielen robuust, waardoor je kind dit fietsje op elke ondergrond kan gebruiken!
5. Beste loopfiets 3 in 1 – Kiwicool 3 in 1 Fiets

De Kiwicool 3 in 1 Loopfiets is om meerdere redenen een ware aanrader. De belangrijkste reden is te vinden in de veelzijdigheid van het fietsje.

Je kunt het fietsje namelijk gebruiken als een driewieler, maar ook als een tweewieler en als een echte loopfiets. Zolang je kind nog niet kan fietsen, kun je het beste de trappers niet gebruiken.

Doordat dit een veelzijdige fiets is, maakt je kind hier jarenlang gebruik van. Dat is sowieso mogelijk met het oog op het maximaal belastbare gewicht; 50 kilogram maar liefst. Verder is de zithoogte ook nog verstelbaar van 25 tot 50 centimeter.
6. Beste retro loopfiets – Bandits & Angels loopfiets Little Starter

In het huidige aanbod van retro loopfietsen geven wij de voorkeur aan deze variant van Bandits & Angels. In onze ogen is alles retro aan deze loopfiets: het design, de afwerking en de kleurstelling.

Onze voorkeur gaat daarom uit naar de groene kleur. In combinatie met de zwarte wielen en het bruine zadel brengt dit een fraai geheel met zich mee.

Deze fiets is geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van 2 jaar. Helaas is het niet mogelijk om het zadel in hoogte te verstellen, waardoor het fietsje niet mee kan groeien met je kindje. Desalniettemin vinden wij dit een geweldige retro loopfiets.
7. Beste loopfiets met mandje – PUKY LR M Classic Balance Bike

Vind je het leuk om een loopfiets met mandje voor je kind aan te schaffen? Dan kun je niet om deze variant van het merk Puky heen.

Deze loopfiets ziet er geweldig uit, is erg comfortabel en beschikt over een fraai rieten mandje. In dit fietsje kan je zoon of dochter bijvoorbeeld zijn/haar knuffel meenemen!

De fiets is geschikt voor kinderen van een leeftijd van 2 tot 4 jaar oud. Wat ons hierbij erg aanspreekt, is dat je het zadel van dit fietsje in hoogte kunt verstellen.

Je kunt voor een hoogte van 29 centimeter kiezen, maar ook voor een hoogte van 40 centimeter. Deze loopfiets groeit dus echt met je kind mee.
8. Beste loopfiets voor peuter 10 inch – Volare Loopfiets

Voor je peuter is een loopfiets van 10 inch aan te raden. Of beter gezegd: voor je peuter is déze Volare loopfiets van 10 inch aan te raden.

Deze loopfiets is in drie kleurstellingen te verkrijgen, heeft een maximale zithoogte van 40 centimeter is en uiterst geschikt voor peuters.

Qua design is dit een vrij simplistische loopfiets. Juist dit spreekt ons echter aan; er kan hierdoor ook weinig kapot gaan aan dit loopfietsje.

Doordat je het zadel kunt verstellen, groeit het fietsje ook nog met je peuter mee. Al met al een prima aankoop voor net iets meer dan 5 tientjes.
9. Goedkope loopfiets aanbieding – 2Cycle Mini-Bike Loopfiets

Voor je zoon of dochter een goedkope loopfiets aanschaffen? Dan kom je al snel uit bij deze fiets van 2Cycle. Deze mini bike loopfiets is geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud en kost slechts 43 euro.

Als je dit zou vertalen naar 3 jaar plezier, betaal je slechts 14,33 euro per jaar voor deze loopfiets. Goedkoper ga je niet vinden.

Deze fiets ziet er ook nog eens tof uit, is in drie kleuren te verkrijgen en heeft een zithoogte van 25 centimeter. Het enige jammere is dat je het zadel niet in hoogte kunt verstellen. Desalniettemin gaat je zoon/dochter véél plezier aan deze goedkope loopfiets beleven.
10. Beste loopfiets met zijwieltjes – Lorelli Energy Black & Red 2-in-1

Heeft je kind moeite om zijn/haar evenwicht te behouden? Kies dan voor deze loopfiets met zijwieltjes van het merk Lorelli. Dankzij de zijwieltjes blijft de fiets continu in balans, waardoor je kind zijn/haar evenwicht probleemloos behoudt.

Deze fiets ziet er ook nog eens tof uit. Dit is onder meer aan het stoere frame en de gekleurde wielen te danken. In welke kleur de wielen uitgevoerd zijn, is afhankelijk van de variant waar je voor kiest.

Wij vinden zelf de zwart met rode variant het mooiste. De fiets is geschikt voor een leeftijd van 2 tot 4 jaar en heeft een zithoogte van 35 centimeter.
11. Goede Puky loopfiets – PUKY 3020 PUKYLINO Bundle

Eerder in dit artikel heb je al met een prima Puky loopfiets kennisgemaakt. Maar, dit merk heeft nog meer te bieden. Getuige onder meer de Puky 3020 Pukylino Bundle.

Dit vinden wij een geweldige loopfiets met een onderscheidend design. Zo valt direct op dat deze loopfiets vier wielen heeft. Dankzij deze wielen bewaart je kind moeiteloos zijn/haar evenwicht.

Ook is het ideaal dat deze fiets voor meerdere leeftijden geschikt is. Puky adviseert vanaf een leeftijd van 1 jaar tot ongeveer 4 jaar oud. Tijdens deze jaren beleeft je kind veel plezier én werkt je kind aan zijn/haar motorische vaardigheden.
Welke maat loopfiets heb je nodig?

Ben je op zoek naar een loopfiets voor volwassenen? Dan moet je heel goed naar de maat van de fiets kijken.

Dit is minstens net zo belangrijk bij het uitkiezen van een loopfiets voor een kind. Om de maat hiervan te bepalen, volg je het beste onderstaande maattabel op.

Leeftijd kindMinimale hoogte zadel
1 jaar oud20 tot 28 centimeter
1,5 jaar oud23 tot 28 centimeter
2 jaar oud28 tot 33 centimeter
2,5 jaar oud34 tot 37 centimeter
3 jaar oud38 tot 45 centimeter

Uiteraard zijn dit gemiddelden. Als je kind een stuk kleiner of groter dan gemiddeld is, moet je een andere maat loopfiets aanschaffen.

Meet hiervoor goed de beenlengte van je kind op. De beenlengte van je kind moet gelijk zijn aan de hoogte van het zadel!

Loopfiets kopen: waar moet ik op letten?

Heb je oren naar de aanschaf van een loopfiets? Wij adviseren je om goed op onderstaande punten te letten. Als je goed op deze punten weet te letten, vind je relatief snel de beste kinderloopfiets.

Leeftijd & lengte van je kind

Ten eerste moet je goed naar de leeftijd en lengte van je kind kijken. Is je kind 1 jaar oud? Kies dan voor een loopfiets voor een kind van 1 jaar oud.

Is je kind 2 jaar oud? Kies dan voor een loopfiets voor een kind van 2 jaar oud. En is je kind ouder? Kies dan voor een loopfiets die voor oudere kinderen geschikt is.

Dit hangt onder meer van het belastbare gewicht af. Maar, ook de zadelhoogte speelt een cruciale rol. Om de juiste hoogte van het zadel te bepalen, moet je de binnenbeenlengte van je kind opmeten.

Is deze lengte ongeveer 30 centimeter? Dan kun je het beste voor een fiets met een zadelhoogte van ongeveer 30 centimeter kiezen.

Soort loopfiets

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, bestaan er talloze soorten loopfietsen. Je kunt voor bovengenoemde loopfietsen kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld een loopfiets met trappers of een elektrische loopfiets.

Je hebt zóveel keuze, waardoor je op dit gebied echt een goede vergelijking moet maken.

Design

Uiteraard is het zaak om goed naar het design van de loopfiets te kijken. Wil je voor je dochter een loopfiets aanschaffen?

Dan is het wellicht voor de hand liggend om voor een roze loopfiets te kiezen. Voor je zoon kun je daarentegen beter voor een stoere loopfiets opteren.

Stem het design in ieder geval af op je kind. En laat je kind eventueel meekijken naar de loopfietsen die we in dit artikel besproken hebben. Samen komen jullie hiermee absoluut bij de beste koop uit.

Comfort

Ga goed na of het zadel van de loopfiets comfortabel is. En ga ook goed na of de handvatten van de fiets lekker zacht zijn. Erg wenselijk, aangezien je kind daarmee van nóg meer plezier en comfort op de loopfiets geniet.

Materiaal

Wij raden je ook aan om goed naar het materiaal te kijken. Het materiaal waarvan een loopfiets gemaakt is, is namelijk voor meerdere zaken bepalend:

 • De robuustheid. Je kind laat zijn/haar loopfiets ongetwijfeld wel eens vallen. Op dat moment wil je niks anders dan dat de loopfiets robuust is.
 • Het design. Uiteraard is het materiaal ook bepalend voor het design. Een loopfiets van aluminium oogt heel anders dan een loopfiets van hout.
 • Het gewicht. Het materiaal is ook nog bepalend voor het gewicht van de loopfiets. Een loopfiets van hout is bijvoorbeeld een stuk zwaarder dan een loopfiets van aluminium.

Budget

Graag wijzen wij je ook nog op de prijskaartjes van een loopfiets voor kinderen. De reden waarom wij dit doen, is vrij simpel: de prijskaartjes lopen nogal uiteen.

Voor sommige varianten betaal je een paar tientjes, terwijl je voor andere varianten meer dan 100 euro moet betalen. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven aan de nieuwe loopfiets voor je kind.

Wat zijn de beste loopfiets merken?

beste loopfiets

Is het verstandig om je loopfiets bij bijvoorbeeld Action te kopen? Nee, allerminst. Je doet er wat ons betreft verstandig aan om een loopfiets van een A-merk te kopen. En dergelijke merken kom je in het aanbod van bijvoorbeeld Action niet tegen.

Samen met de Consumentenbond raden we onder meer onderstaand merken loopfietsjes aan:

 1. Puky
 2. Little Ducht
 3. Bandits & Angels
 4. 2Cycle
 5. Sajan
 6. Scoot & Ride
 7. Lena
 8. Smoby
 9. Veloretti
 10. Deryan

De overgang van loopfiets naar trapfiets

Een loopfiets is ideaal voor een kind van pakweg 1 tot 4 jaar oud. Tijdens deze periode ontwikkelt je kind zijn/haar motorische vaardigheden perfect met een loopfiets.

Vervolgens is de overgang naar een trapfiets is bovendien makkelijker te maken; op een loopfiets werkt je kind immers al aan het behouden van zijn/haar evenwicht.

Op het moment dat je kind stabiel op de loopfiets zit/loopt, kun je de stap naar een trapfiets maken. Je doet er wel verstandig aan om eerst te beginnen met een trapfiets met zijwieltjes.

Dankzij de zijwieltjes leert je kind óók op de trapfiets om zijn/haar evenwicht te behouden.

Verder is het een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je kind zal ongetwijfeld wel eens vallen, maar dat is inherent aan het leven. Investeer in ieder geval in een goede kinderloopfiets én vervolgens in een goede trapfiets.

Meer voor kids:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *