Kickbike kopen? Ontdek alles over kickbiken!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 18, 2023

Ben je op zoek naar een handig vervoermiddel om van plek A naar B te kunnen gaan? En wil je dit op een snelle én leuke manier kunnen doen?

Dan is het aan te raden om eens naar een Kickbike te kijken. Je kunt een kickbike het beste zien als een combinatie van een step en een fiets.

Een Kickbike heeft kenmerken van zowel een step als een fiets. Dit betekent dat een Kickbike ook de voordelen van beide vervoermiddelen combineert; in dit artikel vertellen we je hier graag meer over.

Wat is een Kickbike?

Zoals hierboven al aangegeven, is een Kickbike een combinatie van een step en een fiets. Van een step heeft de Kickbike de voetentree gekregen; je moet dus op een Kickbike als op een step staan.

Maar, een Kickbike heeft wel ‘gewoon’ twee wielen, zoals een fiets dat heeft. Daar waar een fiets een normaal frame heeft, is dit frame bij een Kickbike dus vervangen door de voetentree van een step.

Verder heeft een Kickbike gewoon een stuur en ook nog voldoende mogelijkheden om bagage mee te nemen.

Om op dit handige vervoermiddel vooruit te komen, moet je voortdurend de steppende beweging maken. Een Kickbike heeft dus géén trappers, zoals bij een normale fiets wel het geval is.

Waarom een Kickbike kopen?

Zeker in de afgelopen jaren hebben meer en meer mensen voor een Kickbike gekozen. Een logische keuze met het oog op onderstaande voordelen:

 • Ideaal voor de langere afstanden. Moet je elke dag bijvoorbeeld 20 kilometer naar je werk toe rijden? Dan is een elektrische step wellicht iets teveel van het goede, terwijl een e-bike mogelijk niet helemaal op je wensen aansluit. In dat geval is een Kickbike ideaal. Met deze combinatie van een step en fiets overbrug je namelijk makkelijk langere afstanden. Maar, vergis je niet; dit is ook een prima vervoermiddel om slechts een paar kilometer af te leggen.
 • Vrij comfortabel. De ervaring leert dat het steppen op een Kickbike vrij comfortabel is. Dit komt onder meer door het fijn vormgegeven stuur, door de grote voetentree en door de wielen van het voertuig. Aan de voorzijde is het wiel een stuk groter dan aan de achterzijde, waarbij het grote voorwiel de meeste ‘klappen’ opvangt.
 • Goed voor de gezondheid. Als je op een Kickbike onderweg bent, ben je continu in beweging. Je bent immers of met je linkerbeen of met je rechterbeen aan het steppen. Dat je dit voortdurend moet doen, betekent dat je op een Kickbike de nodige calorieën verbrandt. En dit betekent ook dat je lekker in de frisse buitenlucht in beweging bent en dat je je spieren/botten sterk en soepel houdt. Al met al is het dus erg gezondheid om je op een Kickbike voort te bewegen.
 • Veelzijdig in te zetten. Een bijkomend voordeel is dat je een Kickbike veelzijdig in kunt zetten. Je kunt ‘m voor werk-woonverkeer gebruiken, maar je kunt ‘m ook gebruiken om te fietsen met je hond. Over de talloze toepassingsmogelijkheden lees je hieronder meer.
 • Blessurevrij in beweging komen. Tot slot is het goed om te weten dat je op een Kickbike blessurevrij in beweging bent. Dit is volledig te danken aan het feit dat je spieren/gewrichten géén belasting ervaren tijdens het steppen. Dit is anders bij bijvoorbeeld hardlopen, waarbij je gewrichten continu met een dreun te maken krijgen. Nee, het sporten met/op een Kickbike is een stuk duurzamer voor je gewrichten en spieren.

Zijn er ook minpunten?

Bij een Kickbike moet je ook met enkele aandachtspunten rekening houden. Zo is het goed om te weten dat je met zo’n fiets/step niet al te makkelijk kunt manoeuvreren.

Een Kickbike is relatief lang en heeft een groot voorwiel, waardoor de draaicirkel aanzienlijk is. Met name in een drukke stad kan dit voor problemen zorgen.

Ook moet je rekening houden met het gewicht van de Kickbike. Doordat een Kickbike een grote voetentree heeft, weegt het voertuig relatief veel. Je kunt ‘m hierdoor niet al te makkelijk optillen en verplaatsen.

Gaat je interesse uit naar een elektrische Kickbike? Net zoals bij een elektrische fiets step is dit vervoermiddel (nog) niet legaal in ons land. Vanaf 2023 gaat dit wijzigen, dus houd de regelgeving goed in de gaten.

Verder is het belangrijk om met een bepaalde investering rekening te houden. Als je een goede Kickbike wilt kopen, ben je al snel een paar honderd euro kwijt.

Indien je één van de beste Kickbikes wilt kopen, loopt het prijskaartje zelfs op richting de 1000 euro. Je zou dus diep in de buidel moeten tasten voor dit handige vervoermiddel.

Waar kun je een Kickbike voor gebruiken?

Dat een Kickbike veelzijdig te gebruiken is, heb je reeds hierboven kunnen lezen. Maar, waar kun je ‘m dan precies voor gebruiken?

Enkele toepassingsmogelijkheden voor volwassenen hebben we op een rijtje gezet:

 • Woon-werkverkeer. Je kunt een Kickbike meer dan prima voor woon-werkverkeer inzetten. Zeker als je op relatief forse afstand van je werk woont, is het ideaal om deze afstand op een Kickbike te overbruggen. Je geniet hierbij van veel gemak en je kunt moeiteloos forse snelheden behalen. Dankzij deze forse snelheden ben je ook nog snel op de eindbestemming.
 • Sportieve doeleinden. Het is uiteraard ook mogelijk om een Kickbike voor sportieve doeleinden in te zetten. Op zo’n fiets/step kun je probleemloos uren in beweging komen, waarbij je op de meest mooie plekken in ons land uitkomt. Belangrijk voordeel is dat je van meerdere gezondheidsvoordelen geniet. Zo is het goed voor je lichaam om in beweging te komen, verbrand je veel calorieën en train je ook nog eens meerdere spieren in je lichaam.
 • Voor offroad gebruik. Ben je een liefhebber van het rijden op offroad paden? Dan kun je voor een mountainbike kiezen, maar óók voor een Kickbike. Zeker als je voor een Fat Max Kickbike kiest, ben je in staat om op onverharde paden te rijden. Met zo’n Kickbike kun je overigens ook prima je hond uitlaten.
 • Dagelijks gebruik. Tot slot kun je een Kickbike ook prima voor dagelijks gebruik inzetten. Je kunt hierbij denken aan het eerder genoemde woon-werkverkeer, maar ook om bijvoorbeeld bij je in de buurt te toeren. Is het op een avond nog heerlijk warm weer? Dan is het heerlijk om je Kickbike te pakken en een stukje te steppen.

Welke spieren gebruik je met kickbiken?

Een belangrijk voordeel van een Kickbike is dat je voortdurend in beweging bent. Je moet continu de steppende beweging maken; dat is de enige manier waarop je vooruit kunt komen.

Tijdens het maken van deze steppende beweging train je meerdere spiergroepen. Zo train je gericht de spieren in je billen en in je benen. Deze spieren worden bij elke steppende beweging aangesproken; zeker bij lange tochten belast je deze spieren behoorlijk.

Dit geldt niet alleen voor de bil- en beenspieren, maar ook voor de arm- en schouderspieren. Je hele lichaam doet eigenlijk mee met de steppende beweging, waardoor je ook je bovenlichaam traint.

Hier blijft het niet bij. Nee, tijdens het kickbiken train je ook nog je hartspieren. Door duurtrainingen op een Kickbike te volgen, werk je gericht aan je conditie en uithoudingsvermogen.

Door continu je hartspieren sterker te maken, geniet je snel van een (veel) betere conditie!

Hoeveel kost een Kickbike?

Lijkt een Kickbike voor jou het perfecte vervoermiddel? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikte variant. Wat een geschikte variant is, hangt van je wensen af:

 • Wil je een niet-elektrische variant? Dan kun je rekening houden met een prijskaartje van minimaal 300 euro. Indien je voor de betere varianten wilt gaan, ben je al snel 700 tot 1000 euro kwijt.
 • Wil je een elektrische variant? Voor dergelijke varianten betaal je al snel 1000 euro. Bovendien moet je er goed opletten dat deze varianten (nog) niet legaal in ons land zijn.

Met andere woorden: je moet behoorlijk veel geld in een nieuwe Kickbike steken. Maar, besef wel goed dat je jarenlang plezier hebt van een Kickbike.

Dit voertuig is robuust, is daarmee tegen een stootje bestand en kent weinig slijtage onderdelen. Het belangrijkste dat je gedurende de levensduur in de gaten moet houden, zijn de banden. Deze slijten uiteraard wel.

Klik hieronder en bekijk het beste aanbod:Zijn er goede alternatieven?

Er bestaan alternatieven voor een Kickbike, maar deze zijn wel significant anders.

Zo kun je voor een elektrische step kiezen. Een e-step is meer geschikt voor de kortere afstanden, onder meer door de beperkte actieradius.

Bovendien zijn de wielen van een e-step veel kleiner in vergelijking met de wielen van een Kickbike. Op zo’n step kun je echter wel de steppende beweging maken.

Gaat het jou niet zozeer om de steppende beweging? Dan kun je ook voor een elektrische fiets kiezen. Met een elektrische fiets leg je ook flinke afstanden met twee vingers in je neus af.

Hierbij is het ook nog een voordeel dat je lekker in beweging bent/komt, net zoals op een Kickbike het geval is.


Bekijk ook:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *